29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Ve jménu Božím?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ceskej Honza 27.5.2008 14:43

jak vystrizené z Rudého Práva

Pní Bobo tímto clánkem velmi nemile prekvapila.

Pešek 27.5.2008 15:34

Re: jak vystrizené z Rudého Práva

Překvapila? Po její prezidentské kandidatuře za komunisty by snad už mohla překvapit jen příjemně, ale nějak mě nenapadá, čím, snad jen, kdyby odešla do politického důchodu a věnovala se vlastní podnikatelské činnosti. Od evropské poslanklyně by se měl očekávat přístup, který něco navrhuje a snaží se něco řešit, ale tohle je jenom kojzarovská slátanina, zaměřená na voliče, kteří mají ustálený názor na sudeťáky a flanďáky už od let padesátých. A závistivce.

ocelin 27.5.2008 14:35

Trachtovi, Fafovi,

restituce byly jen o odstranění některých majetkových křivd, majetkové křivdy na naší rodině nikdo neodstranil a už neodstraní, protože jsou páchány majetkové křivdy nové ve jménu odstranění těch starých.

inspektor Trachta 27.5.2008 14:50

Logika?

Oceline proto že se domníváte, že vaši rodinu někdo poškodil a poškozuje, je důvod nevrátit církvím majetek? Ach ta logika...

ocelin 27.5.2008 15:13

Trachto, ty logiku,

jestli církve vůbec nějaký majetek měly , ať se jim vrátí. Ale proč jim mám léta ještě platit já, který jim nic nevzal a který zpátky nic nedostal ?

inspektor Trachta 27.5.2008 15:31

drahý odpůrče Oceline...

...vy jako prostý zaměstnanec brzo se přehoupnuvší do starobního důchodu už toho zase tak moc platit nebudete...a to málo co do společné státní kasy ještě zacvakáte holt berte jako daň za to, že jste občanem našeho státu, který na rozdíl od Jánošíka bohatým bere a pak jim to z peněz chudých zase libovolně vrací...;-):-P

york 27.5.2008 17:18

Re: drahý odpůrče Oceline...

Špatně Jánošíka interpretujete. Podle jeho krajanů bohatým bral a chudým o tom povídal.

inspektor Trachta 27.5.2008 17:23

Budiž

Nejsem specialista na Jánošíka...ale do této kategorie se Tlustý s Bobošíkovou pohodlně vejdou...nikdo jiný lidem víc neslíbí, než právě oni ;-P

Fafa 27.5.2008 16:40

Re: Trachtovi, Fafovi,

Fajn, takze bychom se mohli v klidu domluvit, jestli do te kategorie nekterych patri i cirkve.  Podle mne ano, podle Vas ne. Nakonec to asi rozhodne parlament, to mi v demokraticke spolecnosti pripada celkem primerene. Jinak, placeni cirkvim je IMHO chyba a meli by si je platit clenove. takze vratit majetek do stavu k 24.unoru 1948 a nasledne zadne penize ze statniho rozpoctu. Jenom bych si dovolil podotknout, ze treba Vam pripada zbytecne platit cirkvim provozni naklady.  Mne pripada zhola zbytecnych tak asi 80 % statnich vydaju. Takze pri ruseni plateb cirkvim bych prosil zrusit pro zacatek prispevky na sport, kulturu a dalsi konicky.     

Jura Jurax 27.5.2008 17:03

Re: Re: Trachtovi, Fafovi,

No, sport - nemyslím ovšem vrcholový - je užitečná věc a budiž podporován. Kultura v souhrnu taky - i když o tom, co je vlastně kultura, lze vést spory.

Ale církev je servis pro duši věřících, co jej potřebují - jinak je k ničemu dobrému - tedy kromě dobročinnosti; ta je ovšem jen třešničkou na dortu, jenž jako celek má chuť dosti rozpornou. Jenže tu dobročinnost, jakož i památky, lze financovat jinak; ne tím, že podpoříme celou církev jako organizaci. Na co je věřícím ta církev? Jistě by se složili na plat pana faráře, když je dobrý a něco jim přináší, i na údržbu modlitebny. Ale na co celý aparát církve?

Fafa 27.5.2008 17:42

Juro,

Presne tak, verici se slozi na farare, modlitebnu a dalsi naklady. Mistni fotbaliste se slozi na trenera, placek a kopacky.  Zajemci o divadlo si koupi listek odrazejici plne naklady. Pokud se nechci ucastnit ani jednoho, tak nebudu prispivat nikomu.

Pokud jsme ovsem jako stat nekdy v minulosti tem vericim, fotbalistum nebo divadelnikum sebrali majetek, tak bychom jim jej meli vratit. A IMHO nemame pravo se ptat, jestli se nam dnesnim pohledem zda jejich majetek uzitecny nebo ne. Proste jim 25.2.48 patril a nazdar. Ja si taky o uzitecnosti Sokola a CSSD myslim svoje, presto se jim restituoval majetek.  

Jan 27.5.2008 14:22

Nekvalitní Evr.poslankyně-nekvalitní člověk.

Jedna z definice smyslu života člověka je poznat, k čemu se člověk hodí a v tom smyslu vyvinout co největší úsilí... Paní Bobošíková názorně již opakovaně předvedla, že se hodí k mimořádně nekvalitní práci a mezi mimořádně nekvalitní společnost. Všem slušným lidem přeji pěkné dnyVV.

erik 27.5.2008 14:16

ale ti rebelove neplni dohodu

o podpore majetkoveho urovnani s cirkvi (ODS) vymenou za podporu zvoleni VK prezidentem (KDU CSL) - jejich strana neco chtela a nechce za to zaplatit. At si o tom cachru myslime cokoli.

Jura Jurax 27.5.2008 16:56

Re: ale ti rebelove neplni dohodu

No tak tenhle čachr nás přichází sakra draho :-/

Jihočech 27.5.2008 14:16

Bobošíková je sama prototyp hamižnosti

a ochoty spojit se třeba s ďáblem (komunisty), ale ve věci sudeťáků a "lidumilnosti" katolické církve uvádí nic než pravdu. A to říkám jako věřící katolík a zapřisáhlý antikomunista...!

inspektor Trachta 27.5.2008 14:23

Jihočechu

A co má společného kamarádschaft církve se sudeťáky s nárokem na vrácení církevního majetku?

Tino 27.5.2008 14:43

Re: Bobošíková je sama prototyp hamižnosti

 Je nezbytné narovnat právo! Poznal jsem pár "sudeťáků" a oni neměli nic společného ani s církví, ani s Landmanschavtem, ale měli hodně společného se svým ukradeným majetkem. Mají u nás pohřbeny předky až do dob dávno zapomenutých. Jsou obětí kolektivní viny, obraní o veškerý majetek děděný po předcích.

 Pokud chcete pojímat kolektivní vinu ve smyslu ala "sudeťáci", pak byste měl odsoudit všechny potomky komunistů ke společné zodpovědnosti za vraždy a kriminály a to internacionálně, jak se komunisti deklarovali. Ve jménu idee povraždili miliony neviných a pokud je kolektivní odpovědnost platná, pak pro všechny!

 Jste-li věřící katolik, pak jistě znáte desatero Božích přikázání a nepokradeš je mezi nimi. Pokud souhlasíte s nevratností majetku ukradeného církvím, pak jste spoluzodpovědný za krádež. Já odmítám akceptovat nevrácení ukradeného majetku!!! O ten totiž v článku Bobošíkové jde.

strejda 27.5.2008 14:54

Re: Re: Bobošíková je sama prototyp hamižnosti

Víte o který majetek jde? Víte jakou má hodnotu?

Jira 28.5.2008 13:42

Re: Re: Bobošíková je sama prototyp hamižnosti

Tino presne a  vystizne jsi to napsal. Diky

gerontusinza 27.5.2008 13:57

Paní Bobošíkova, nemusím sice s vámi ve všem souhlasit ale je to zcela výztižné

a nedá se vám toho mnoho vytknout..... Jen je vás škoda pro EP, doma byste asi byla potřebnější.... Hezký den;-)

Tino 27.5.2008 14:15

Re: Paní Bobošíkova, nemusím sice s vámi ve všem souhlasit ale je to zcela výztižné

Důchodcům se jistě líbí šťavnatá Bobošíková ;-)

gerontusinza 27.5.2008 14:30

Neznám váš vkus, ale mě se skutečně líbí.......Re: Re: Paní Bobošíkova, nemusím sice s vámi ve všem souhlasit ale je to zcela výztižné

a dokonce, na rozdíl od jiných, je ještě chytrá.....;-) Je to sice vysoce  třaskavá kombinační směs u žen, ale vždy se mě to líbilo ;-P No a co .....;-)

inspektor Trachta 27.5.2008 15:05

Geronte gratuluji k vašemu skvělému vkusu

Nemůžu říct že by mě vaše přesvědčení po těch letech na NP nějak překvapilo...třaskavá směs říkáte? Inu bežte si s těma práskacíma kuličkama hrát třeba na dvorek domova důchodců (bývalého kláštera) ;-)

gerontusinza 27.5.2008 15:12

Chápu vás.....Re: Geronte gratuluji k vašemu skvělému vkusu

ale musíte pochopit, že váš vkus a nadšení pro paní Parkanovou každý nemusí sdílet......Nechcete tón......?;-) Aááááááááááááájjjjééééééééééjjje

inspektor Trachta 27.5.2008 15:35

drahý Geronte, staroušku velebný...

...já na rozdíl od Vás nehodlám posuzovat kvality politiků podle gesichtu...to bych asi volil tu kočenu za NEI co měl Honza Kraus minulý pátek v televizi...ta byla sice blbá jako štoudev, nicméně aspoň na pohled byla zajímavá, což se o paní Bobo, nezlobte se, říct nedá - a jak začne psát a mluvit, zbytek grácie z mladých let odvane do nenávratna ;-) 

Tino 27.5.2008 13:46

P. Bobošíková z Železného vůle v Evropském Parlamentu...

...obstojně útočí na stávající vládu a označuje ji za zaprodance Landsmanschavtu. Našla si své téma po politickém kotrmelci s komunisty a je to z toho cítit. Obšírné rozebrání katolických představitelů ve spojitosti s pohrobky nacizmu a k tomu přifařených odpadlíků ODS(US), zalichocení mírným rebelům v ODS, to je taktika hodná Machiaveliho. Cítím z toho vliv pobytu ve společnosti "třešinek".

 No, nějak je třeba se udržet v tom velezbytečnědůležitém EP. Má sice mandát od Železného, ale ten ji už nějak nemusí a tak se musí starat sama. Dobrá spisovatelka zpráv, dnes mizerná Evropská Poslankyně s vinikajícím platem vytáhla do boje. Za nás?! Ale kdež! ZA SEBE!!!

Brumla 27.5.2008 14:05

Re: Modrasci pozor.....

http://www.regiony24.cz/aktualne/vypis.aspx?ID_clanku=29620

Milan 27.5.2008 13:30

Naprosto...

přesně a výstižně napsaný článek - tak to skutečně je,větší tunel státních rozpočtů po mnoho let tento stát nezažil.Topolánkova vláda jedná způsobem : po nás potopa!;-€>-

ocelin 27.5.2008 13:26

A ať dělám, co dělám,

nemohu se zbavit podezření, že církvi vítězné jde jen o revanš a zrušení Josefinských reforem...

inspektor Trachta 27.5.2008 13:31

Blbnete a u vás mě to nepřevapuje šedovousi

17. církvím a náboženským společnostem jde o vrácení aspoň části jim zabaveného majetku, tak aby mohly slušně existovat a v budoucnu nebyly zcela závislé na podpoře státu. Bavit se o Josefinských reformách v souvislosti s navrhovaným zákonem je samozřejmě pitomost, kterou jste někde slyšel, mechanicky opakujete a předpokládám že ani pořádně netušíte, co vlastně znamenaly, jinak by jste to tady nemohl vypouštět z klávesnice...takže - držte se svého kopyta. ;-P