26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Válka Klause s Okamurou

Tomia Okamuru provází v poslední době smůla. YouTube mu smazal kanál (už má ale nový) a nedávno mu dala košem poslankyně jeho Svobody a přímé demokracie (SPD) Tereza Hyťhová, jež opustila poslanecký klub SPD a zamířila ke spolupráci s Trikolórou Václava Klause mladšího.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Mařák 1.8.2020 10:43

Momentálně nevím, koho volit. Kromě ODS jsem jednou volil Kalouska, aby se posledně dostal do parlamentu. ODS model národovec mne nezajímá, Topka s Pospíšilovou partou také ne. Zbývají lidovci, zbytek je na můj vkus moc nalevo. Nebo Svobodní, ti jsou ale na můj vkus příliš euroskeptičtí a navíc se dávají do koalice s Trikolórou.

P. Čech 1.8.2020 11:17

Politické strany bez výjimky? Jeden za osmnáct a druhý za dvacet bez dvou. Pro mne přichází v úvahu pouze některé z občanských hnutí s výjimkou STAN.

V. Církva 1.8.2020 6:16

Co se týče Vondry a ODS. Mají bohužel problémy s minulostí ODS kdy se na Langera a Dalíka, pardon on to oficiálně vedl Topolánek nedalo dívat. A pak mají sluníčkářské vedení. Mám pocit, že by klidně podepsali i Istanbulskou Úmluvu. Jinak tentokrát výjimečně pan Mlenek až tak mimo není. Trikolora je skutečně o Klausově kapitalismu, přilišné benevolenci Klause st. ke zlodějům a možná až příliš národovecká. To některé voliče může odradit.

Já bych volil především lidi nezávislé, tedy ty co chápou že mnohé především mezinárodní zákony jsou přežité a je jich příliš, ty co chápou, že v Evropě žili a mají žít Evropané, že mají mít vlastní ekonomiku a know-how, že nákup jednoho pozemku na bydlení ani stavebnictví by neměl být luxus a že nový občanský zákoník je paskvil, je třeba jednodušší a spravedlivější. Co se týká těch mezinárodních zákonů není vůbec legrace s tím něco dělat ale musí se pro eliminaci jejich následků a vypovídání udělat všechno.

No, až na ty pozemky je tomu Klausova Trikolora je nejblíž. Nakonec asi i SPD, i když tam je to opravdu hodně o politickém podnikání.

V. Mokrý 1.8.2020 6:15

O válku mezi jmenovanými se starají/podporují ji, především média. Oni totiž nejdou s " mejstrýmem ", EU.

J. Nevrkla 1.8.2020 9:49

Tak se mají v klidu a přátelsky domlouvat a nevzkazovat si invektivy přes média.

Š. Hašek 1.8.2020 9:58

Trefná poznámka!

Domnívám se ale, že mnohdy tu "válku" i dost koncipují právě média. Bývá to mnohdy bouře ve sklenici vody a novinářští šíbři to už jen vhodně "přikrmí" vynecháním vět, slov. Musí o něčem mudrovat a psát.

Nutno sledovat hlasování v parlamentu a obě zmíněné strany při těchto hlasováních.

A "přeložit" si průzkumy! Jsou tady strany, které chtějí Trikoloru zašlapat ještě mnohem víc. SPD je pouze naštvaná.

H. Lukešová 1.8.2020 0:19

"Pravicový populismus" je oblíbenou nálepkou neomarxistů, kteří se snaží umlčet jiné než jejich liberálně levicové názory. Ať mi někdo vysvětlí na čem je tedy "pravicový populismus" založený, nebo obecně co to je "populismus"? Co je špatného na tom být populární mezi lidmi? Co je špatného na pravici? Pro neomarxistu asi vše.

V. Církva 1.8.2020 6:19

Jo jo ten jejich populismus... Ani si tito autoři neuvědomují že dnes populismem označují i prosazování něčeho co lidé reálně nejen chtějí ale je to pro ně i dobré.

M. Mařák 1.8.2020 7:07

Myslím si, že přesnější pojem, jenž spojuje jak SPD, tak Trikolóru a ODS je národovectví. No a to patří podle klasického liberála a učitele F.A.Hayeka, tedy Ludviga von Misese, mezi kolektivistické doktríny (podle Hayeka je dokonce největším nebezpečím pro svobodu individua), to znamená nalevo.

Okamurovi, jak sám řekl, komunisté nevadí, ODS byla vždycky pravolevá a Klaus v jakémsi rozhovoru kdysi na PL řekl, že Trikolóru za pravici nepovažuje. Populista je každý politik, ten největší a nejúspěšnější je u nás Babiš, na tom není nic hanlivého.

Zajímalo by mne, co si skutečně myslíte o tomto článku a té selfie fotografii:

http://www.ztis.cz/rubrika/z-domova/clanek/vlastenecke-setkani-kantor-benjamin-kuras-s-predsedou-dsss-tomasem-vandasem

O. Zuckerová 1.8.2020 9:14

Mám-li říci, co si myslím o článku, radši bych to ani neříkala nahlas. Katastrofa. Kdo nic neumí, komentuje (blbě) - jsme národ s přemnoženými politilogy a vymírajícími řemeslníky. C o se fotky týče - porovnejte si tohoto fešáčka s jeho včerejším snímkem v LN.

M. Mařák 1.8.2020 9:40

Myslel jsem tím článek, na který jsem dal odkaz. Text pana Mlejnka považuji za docela přesný a jak jsem podotkl, vnímám to takřka stejně.

Nevím, kterého fešáčka máte na mysli.

H. Lukešová 1.8.2020 9:40

Tak o fotografii si myslím asi to, že pan Kuras či jiní musí hledat spojence, jste-li úplně sám, nic nezmůžete no a pro Židy či Izrael je na levici obsazeno, levice je propalestinská, stačí se podívat do levicových plátků, zejména Deníku Referendum, B...listy, A2Larmu, tak se člověku dělá zle, tyto články se absolutně nedají číst. Jsou propalestinské, protiizraelské a protiamerické.

No a tak je nutné hledat jinde, na pravici je zatím volno, většina pravičáků antisemity nejsou, jsou více méně proizraelští, byť se výjimky najdou, např. takový pan Semín, ten antisemitou je, ale tito lidé jsou v menšině, ale drtivá většina pravičáků jsou pro Izrael a to jak v zahraničí, tak u nás.

M. Mařák 1.8.2020 9:44

Vy to tedy vnímáte opravdu široce, řekl bych, a to nejen k Vašemu původu. Překvapila jste mne. Já osobně bych se s Vandasem nejenže nikde nesetkal, to určitě nehrozí, ale rozhodně bych se ještě k tomu s ním nefotil, to už vůbec ne. Patří pro mne mezi persona non grata.

No nic, no...

H. Lukešová 1.8.2020 11:09

Já z pana Vandase žádný strach nemám, mě spíše děsí ultralevičáci, ať už pan Filip, paní Konečná a další z KSČM či pan Bartoš a další Piráti. Úhlavními nepřáteli Izraele a obecně všech Židů jsou ultralevičáci- komunisté, Piráti, Antifa, BLM.

M. Mařák 1.8.2020 11:24

Vy mne překvapujete stále více a více, abych se přiznal. Již zhruba před více jak dvaceti lety, kdy se pan Kuras pokoušel sjednotit naše národovecké strany a vytvořit nějakou jednotnou platformu, jsem poslal panu Sedláčkovi z Národní strany mail, ve kterém jsem mu vysvětloval, s kým se chtějí spojit.

Vandasova DS totiž v logu používala národně socialistickou symboliku (Deutsche Arbeitsfront), která je například v Německu zakázaná a na policejních seznamech zakázaných symbolů (i pouze to ozubené kolo bez svastiky). I ty jejich Dělnické listy, nebo jak se to tehdy jmenovalo, byly graficky laděné do symboliky III. Říše.

Ale je to samozřejmě Vaše věc, když Vám Vandas a jeho strana nevadí. Co já s tím, že...

H. Lukešová 1.8.2020 11:35

Tak když mě tak popisujete, kdo jsou Vandasovci zač, tak asi nejsou dobří, jenže mnohem horšími nepřáteli všech Židů a Izraele, jsou zmínění Pirati a komunisté. Já neonacistickou tematiku tolik nestuduji, ja se zabývám levicovou delegitimizací Izraele. Neonacisté jsou odpad, který skončili na propadlišti dějin, zatímco neomarxisté a komunisté sílí a sílí.

M. Mařák 1.8.2020 12:11

Tak jo, no, jen abyste se jednou s panem Kurasem nedivili, s kým se to dáváte do party a kdo vám dvěma evidentně nijak nevadí...

H. Lukešová 1.8.2020 12:30

Napsala jsem vysvětlující komentář níže.

I. Koubová 1.8.2020 12:31

Koukám Vy jste tady taky pečenej vařenej. Nepřevzal jste funkci po NETZER ?

M. Mařák 1.8.2020 12:32

Vy jste nějaký zdejší úřední dohled, nebo tak něco?

H. Lukešová 1.8.2020 12:45

Tak pana Mařáka bych se zde zastala, nesouhlasím s jeho pro-eunijnimi názory, ale diskutuje, neuráží a nerozvrací diskuse jako Vámi zmíněná bytost.

H. Lukešová 1.8.2020 12:28

A v antisemitismu se shodnou neonacisté, neomarxisté, zradikalizovaní muslimové a komunisté. Takový Kotleba na Slovensku je skutečně neonacista, antisemita a není člověkem dobré vůle. Ten ze všeho zla viní Židy a podporuje palestinské Araby v boji proti Izraeli, jakpak by ne, když v dějinách měli a dodnes mají k sobě nacisté a komunisté tak blízko.

Vyjádřila jsem se špatně, neonacisté jsou mi odporni jako neomarxisté a radikální muslimové, jen zrovna Vandase nepovažuji za tak velkou hrozbu. A že nevíte, kdo nejvíce útočí na Židy v New Yorku? Nejsou to bílí neonacisté ale Afroamericané, mezi kterými je procentuálně více antisemitů než mezi většinové bílou populací.

Liberální Židé v USA jsou však slepí, nevyznavaji pravé hodnoty judaismu, prakticky ho ani neznají, neznají sionismus, nemají lásku k Izraeli. Na americké Židy se prakticky spolehnout nemůžeme, liberální Židé vyznávají falešné hodnoty levicactvi, tikun olam, vsenaprava lidstva, sociální rovnost, místo aby se starali o blaho všech Židů a Izraele, jak by se od Židů dalo čekat. Je jím lhostejné a vůbec je nezasahují útoky proti ortodoxním a charedimskym Židům na první pohled rozeznatelnym. Pro mě Izrael znamená hodně, je to má srdeční záležitost a odpor liberálních Židů v USA mě zasahuje.

M. Mařák 1.8.2020 13:05

Kotleba podporuje Kurasova kámoše Vandase ve volbách.

;-)

M. Mařák 1.8.2020 13:07

http://www.delnickelisty.cz/delnicke-listy_-volte-dsss-s-podporou-narodnich-socialistu_-pise-i-kotleba_

H. Lukešová 1.8.2020 14:05

Jo děkuji, je to hnus. Takže alespoň vím, co je Vandas zač, dík...Jak jsem psala, neonacistickou tématikou jsem se moc nezabývala...zajímám nejvíce o levicovou delegitimizaci Izraele ze strany neomarixstů a komunistů..., ale na Vandase a spol. si také musím dávat pozor.

S. Zemitý 1.8.2020 15:41

Paní Lukešová, jste racionální a přitom citlivá žena. Nespecialistovi na Izrael připadáte i jako věci "Izrael" znalá. Tak se prosím neunáhlujte v úsudcích v jiných oblastech. Sám držím Izraeli palce, ale ... nevím nevím, jestli by jeho vznik umožnilo OSN v dnešním složení. Takže s tou legitimitou je to kapánek sporné: co bylo legitimní před desítkami let, může se časem ukazovat jako fuj. Ostatně: pokud jste ještě nečetla Frýborta - Pod znamením půlměsíce, tak honem honem. Nevím, kdo z vás dvou znal (F. nedávno zemřel) lépe Izrael, ale Arábii znal velmi dobře. V té knize popisuje m.j. pád Izraele. S ohňostrojem sice, ale holt nevěří ... Pokud jde o antisemitismus Kotleby potažmo Vandase. Pochopitelně ani jeden z nich nemá nic takového v programu. Tohle bláto na K. háže wikipedie (Kotlebovci-ludová strana). Že si jsou v některých směrech V. a K. blízcí ? Styčné body byste našla i mezi nimi a Trikolórou ! V jiných se mohou lišit ! P. Kurase znám osobně, mám šest jeho knih: nevěřím, že by si ve svém věku a se svým rozhledem hloupě zadal s antisemitou; vždyť je konvertita k judaismu. Jo a: nejde být aktivní současně antiimigračně (rozuměj antiislamisticky) a antisemitsky. Ergo: s tím hnusem jste se emotivně unáhlila.

H. Lukešová 1.8.2020 16:04

Asi ano. Někdy mě emoce ovládnou...a použiji příliš silný expresivní výraz, později toho lituji. Diskusi z roku 2017 u článku o přicházejících muslimech a odcházejících Židech a články pana autora Guy Milliere mě hluboce zasáhly a v diskusi jsem se uchýlila k expresivnímu výrazu "zrůda" a měla jsem to "na talíři", také jsem se omluvila. Později, když "vychladnu" mě silné výrazy v diskusi mrzí.

M. Mařák 1.8.2020 17:39

Kotleba v uniformě evokující Hlinkovy gardy:

https://piotriq.wordpress.com/2016/03/09/the-leader-kotleba-why-many-refer-to-him-as-a-fascist-and-neo-nazi/

Zakázaná Vandasova Dělnická strana a důvody jejího zrušení, podívejte se na logo:

https://cs.wikipedia.org/wiki/D%C4%9Blnick%C3%A1_strana

Deutsche Arbeitsfront:

https://fr.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Arbeitsfront

Pochopitelně nikdo nemá nic takového v programu a veškerá podobnost je čistě náhodná. Přirozeně.

J. Jurax 2.8.2020 12:46

Víte, pro jednoho jde o národovectví, jemuž lze přičíst záporné konotace podpořené klasiky, pro druhého jde o vlastenectví, jemuž se ovšem záporné konotace přiřazují hůř.

I když i to vlastenectví je v EU fuj, protože nám rozbíjí kýženou jednotu čtvrté říše.

Eurovlastenci mající naší matičku EU dobrotivou za vlast jedinou i v dědictví danou podle jednoho našeho národního buditele jaksi moc nejsou, že ...

M. Mařák 2.8.2020 14:03

No jistě, proto u Klausů na ty neautentické Čechy umí hned ukázat, když je to nutné, jako např. na toho japonského podnikatele Okamuru a podobně.

Tak vlastenectví, nebo nacionalismus? Je třeba si vybrat, jářku, nebo co.