26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Válka Klause s Okamurou

Tomia Okamuru provází v poslední době smůla. YouTube mu smazal kanál (už má ale nový) a nedávno mu dala košem poslankyně jeho Svobody a přímé demokracie (SPD) Tereza Hyťhová, jež opustila poslanecký klub SPD a zamířila ke spolupráci s Trikolórou Václava Klause mladšího.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 1.8.2020 13:18

Další převlek Sohorové-Baldové?;-D:-P;-D

Š. Hašek 1.8.2020 13:40

Bude to nějaké "fest psycho".

Jsem rád, že jsem se (zatím) dopracoval k "maličkému psychu", kdy manželka mi občas vytkne "ty seš hroznej".

Ty objekty tady vyrostou a zas zmizej, nenaděláme s tím nic.

P. Lenc 1.8.2020 18:10

Nojo pane Hašku, když ono to cosi je tak mile blbý, že se tomu nedá ani smát, jenom politovat.

J. Soch 1.8.2020 17:25

Blbecku Lenci ja videl ze s tebe vypadne neco potrhelho jako vzdy Bembelo;-D;-D

J. Soch 1.8.2020 17:29

Hodte na toho blbecka Lence sit ha ;-D;-D nebo nejake domovnice Lencovky;-D;-D

R. Langer 2.8.2020 6:51

Bla bla bla. ;-D

P. Čech 1.8.2020 9:05

"Největší nepřátelství v politice paradoxně často panuje mezi stranami programově blízkými, neboť se ucházejí o podobný elektorát, a tudíž si přímo konkurují".

Vážení, nezlobte se na mne, ale toto mi připadá jako projev nedospělosti. Přinejmenším. Jestliže mám k někomu jinému (jinému politickému subjektu) programově blízko, mám jedinečnou možnost uspět jen tak, že se s tím subjektem spojím. Před volbami. Lidé to ocení mnohem více než spojování povolební, které v podstatě ničí to, proč volby dopadly tak jak dopadly. Ničí předvolební pogramy kandidujících subjektů tvorbou všelijakých usmolených kompromisů. které jsou v ž d y horší původních programů. Mám za to, že pokud by Okamura a Klaus ml. uznali vyjímečnost Babiše a za cenu toho, že se nestanou premiéry (stejně se jimi nestanou) spojili své síly spojením ANO 2011, SPD a Trikolóry, nakročili by tí významně nejen k vítězství ve volbách, ale i k zisku ústavní většiny poslanců. Bojovat (volně soutěžit) mezi sebou o voliče je hloupost, která vede jen k roztříštěnosti politiky a následně k nefunkčnosti systému.

F. Navrátil 1.8.2020 8:03

Politologové Mlejnkova typu považují zdravý rozum za pravicový populismus. A stejně kladou rovnítko mezi ekologismus, genderismus, multikulturalismus a demokracii. Proste takový mediální kafemlejnek.

P. Čech 1.8.2020 9:13

Zapoměl jste na svobodu, pane Navrátile. Oni kladou rovnítko mezi leccos. Hlavně mezi svobodu a demokracii, což je neskonalý nesmysl. Jde konkrétně o to, že demokracie v sobě jistou větší míru svobody obsahuje. demokracie bez svobody býti nemůže, atímco svoboda bez demokracie ano. Ta svoboda bez demokracie se nazývá anarchie. A přesně ta u nás dnes téměř panuje. Základní principy systému nikomu nic neříkají, každý si dělá, co se mu zlíbí a nic mu v tom nebrání. O nějakém právním státu si můžeme nechat jen zdát. Dokonce i ústava odporuje svými články sama sobě. V takovém systému ovšem nelze nic budovat. Je to prostě obecný chaos a zmatek, prostě a jednoduše anarchie.

M. Koutný 1.8.2020 8:01

Autor je politolog = jalový žvanil. "Krvežízniví migranti" nedorazili proto, že a) ještě nevyplenili bohatší země a b) v čele našeho státu ZATÍM stojí lidé, kteří jim jasně dávají najevo, že o ně nestojíme.

Jinak samozřejmě všechny nesmysly nedovzdělaných rádobyodborníků, včetně zaměňování levice a pravice, a nechutné urážky lidí, živících se prací, nikoli kecy za peníze daňových poplatníků.

V. Mokrý 1.8.2020 8:22

:-);-D !!

P. Čech 1.8.2020 9:17

Naprosto všichni politologové jsou žvanilové. Nic jiného než žvanit se nenaučili. Papouškují jen "znalosti" získané ve škole, kde je ovšem nikdo neučil myslet. Tedy všechno tomu nasvědčuje. Stačí si poslechnout kterékoliv vystoupení pana Fialy, Peheho či kohokoliv z politologů jiného.

Š. Hašek 1.8.2020 9:30

Souhlas, pane Koutný.

F. De Winter 1.8.2020 11:10

R^R^R^

S. Donát 1.8.2020 13:13

Jo, tak nějak :)

R. Langer 1.8.2020 7:44

Hm, tak "potenciál pravicového populismu"...

Víte co, pane Mlejnku? Napište nám také něco zajímavého o potenciálu levicového populismu, hrozně rád bych si o něm něco precetl. ;-D

Š. Hašek 1.8.2020 9:29

Trefná poznámka.

A napsal jste to velice zdvořile.

M. Mařák 1.8.2020 11:54

Ten u nás válcuje všechny politické strany, odsál voliče socanům a komoušům, no a bezkonkurenčně dlouhodobě vítězí ve všech volebních průzkumech.

R. Langer 2.8.2020 6:53

Levicový populismus?

M. Mařák 2.8.2020 10:03

ANO, bude líp!

M. Mařák 2.8.2020 10:04

Neboli levicový populismus.

J. Nevrkla 1.8.2020 7:22

Když autor několikrát onalepkuje Trikoloru jako populisty, tak ho nemůžu považovat za seriozniho politologa, ale pouze za blba.

P. Čech 1.8.2020 9:25

Když ono je to moderní, pane Nevrklo. Označovat protivníky, se kterými neumíme bojovat pomocí argumentů za populisty. Zda pravicové či levicové, to je zcela jedno. A "seriózní" politolog? Něco takového u nás neexistuje. Hledal byste marně. Naši politologové jsou totiž ve školách vychováváni podle více než 100 let starých pouček, které dnes již zdaleka nevystihují skutečnosti. Proč myslíte, že se lidé houfně odklánějí od klasických ideologií pravicových i levicových a přiklánějí se k nově vznikajícím občanským hnutím, která jaksi klasickými ideologiemi neoperují? Odráží se to i ve volbách. Podle mne, kdyby Babiš, Okamura a Klaus ml. měli rozum, spojili by se v předvolební koalici. Měli by tak vyjímečnou příležitost dosáhnout dohromady více než 120 poslanců a tím i ústavní většiny.

J. Nevrkla 1.8.2020 9:45

Kéž by tolik rozumu měli.

Š. Hašek 1.8.2020 9:30

Souhlas, pane Nevrklo.

J. Milštain 1.8.2020 7:00

To,že rivalita panuje mezi prodavači stejného zboží je normální,není to paradox.

P. Kmoníček 1.8.2020 8:35

Ano, Škrholové to jsou oba.

P. Čech 1.8.2020 9:31

Tak, tak. Oni sice vedle sebe mohou existovat, ničeho vyjímečného ovšem nedosáhnou. Zdá se, že právě toto je podstatou naší dnešní politiky. Nikoliv spojovat co největší počet lidí za stejným cílem, ale rozdělit co největší počet lidí tak, aby jim bylo možno lépe vládnout. To je poučka stará více než 2000 let. Rozděl a panuj! Říká Vám to něco? Kdyby se ti prodavači stejného zboží (občanská hnutí) spojili, dosáhli by dozajista více než samostatně.

M. Mařák 1.8.2020 6:57

Tak nějak to vnímám také. Rozchod Klause s ODS a následný vznik Trikolóry jsem přivítal, neboť bratrovražednou válku národovců jsem s napětím očekával a myslím si, že uškodí jak SPD, tak Trikolóře.

Nečekal jsem, že se Vondra spojí se Zahradilem a mezi národovce se posune i ODS, to mne velmi zklamalo a stala se pro mne stranou nevolitelnou. Od té doby si také říkám, že se Klaus zbytečně přepočítal, nebo ODS unáhlila, Klaus by teď společně s Vondrou a Zahradilem mohli tvořit pevné konzervativně národovecké křídlo a jeho cesta k předsednictví strany by byla otevřená.

Je také evidentní, že intelektuál a syn tzv. tuneldědka a pachatele abolice hospodářské kriminality hardcore redneck SPD podle mne nikdy neosloví, no a těch inteligentních národovců, pro které vznikla Trikolóra, zase u nás tak moc není. Okamura je zatím jasným vítězem a podle mne to tak bude pokračovat i nadále.

P. Čech 1.8.2020 9:39

No vidíte. A u mne je tomu přesně naopak. Pokud mám akceptovat náš současný politický systém (volnou soutěž politických stran ve spojení s volebním systémem podle zásad poměrného zastoupení), nezbývá mi nic jiného než příklon k jednomu z občanských hnutí s výjimkou STAN. V podstatě je jedno ke kterému, programy totiž mají téměř stejné v důležitých bodech. Jde o to, že kdyby jejich lídři uvažovali v souvislostech a hlavně v dění budoucím, museli by se ntně spojit před volbami. Podle mne by tím získali mnoho, tedy pro svá hnutí a následně pro občany a jejich stát. Sice možná na úkor svých politických ambicí, ale přece.