16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pozorovatel 2.11.2006 11:46

Jen otázka ?

A to,že naši ekonomiku vytunelovala bývalá nomenklatura a estébáci jsi četl kde ?

Marat 2.11.2006 11:29

Re: kde se autor učil politologii?

Sašo,velice jste mě překvapil.Nikdy bych nepomyslel že zrovna vy budete jedním s kněží kůltu pánbička Havla.

Sašo.,o zahraničí bych moc nemluvil.Havlovi se dostávalo jen  poviných zdvořilosti.Nikoliv lásky a obdivu,jak tvrdí velekněží,kněží a věříci  jeho božského kůtu.Ty čestné doktoráty,ty mu udělovali ti rámusíci levičáci z šedesátých let,kteří v koncem osmdesátých let ovládli university.Sašo,co dobrého má národ a stát s toho,že toho kašpara znají profesoři fakult "humanitních a společenských věd"?Politici velmoci,kdykoliv to pro ně bude výhodné,klidně Českou republiku zruší i kdyby se Havlovi modlili  třebas i Šuarové v Brazilských pralesích.Sašo,existence malích státu nezávisí na tom,zda takoví národ či stát je ve světě známí.To je blud pocházejíci z  roku 1918 a ten blud šířili tehdejší politici a jejích vlastenečtí lokajové z řad psáču.Opravdu se divím tomu,jak si češi potrpí na hezoučké legendy a krásné bajky které přímo vášnivě vydávají za realitu.

Karel 2.11.2006 11:21

Re: kde se autor učil politologii?

Pouzivejte vice mozek Vy demagogu.Vy jste se pravdepodobne politologii ucil,ale dela se mi z Vasich kecu blbe.

Karel 2.11.2006 11:10

Nemel jinou moznost

V podstate nemel jinou moznost.Musel se k tomu propujcit.Kdyby ne on,byl by vyvolen nekdo druhy.Vse bylo dlouho planovane a pripravene,moudri vedi o co tady slo.

trp 2.11.2006 10:39

Re: STÁLO TO ZATO HAVLOVI A POSTKOMUNISTUM POD OCHRANOU ODS

Krtku, s tebou už to lepší opravdu nebude! Musíš strádat tím, že nejsi celebrita aspoň bez morálky. Cotak začít morálkou? Třeba z tebe bude časem i celebrita.

Citizen 2.11.2006 10:39

Re: Re: kde se autor učil politologii?

Ale vidi! Staci se podivat do zrcadla.

Sam Křepelka 2.11.2006 10:32

to je dneska ale hrdinů o rozumprdů !

To je tady dneska ale hrdinů a rozumprdů ! Přitom stačilo, aby v listopadu přijel na Václavák jeden tank, a bylo po demonstracích. A nebýt právě např.Vacka, který poměrně rozhodně zpacifikoval bojechtivé velitele ČSLA, tak byl průběh "revoluce" trošku "divočejší. A ví Bůh, kdy a jak by to všechno skončilo. Ono totiž stačilo málo aby se k rozhodování dostala vojenská klika a poslala  podělaný ÚV KSČ a následně i Vacka domů. A pak by nastala situace, kterou by parta kolem Lorence nechtěla připustit. A jestli tak Vacek učinil po rozhovorech s Havlem nebo s Lorencem je úplně jedno. Důležité v té době bylo, aby armáda zůstala sedět v kasárnách ! A díky i Vackovi tam také zůstala. Ono je totiž hrozně snadné kritizovat až po událostech a hlavně bez jakékoli odpovědnosti za události. A Havel tu odpovědnost v té době nesl. Možná jí nést nechtěl a možná s ní ani nepočítal. Ale situace tak nastala a on nemohl dělat nic jiného. Vlastně mohl ! Mohl připustit ozbrojený střet demonstrantů s tankovou divizí ze Slaného, která již stála v kasárnách připravená vyrazit na Prahu na základě rozkazu jejího velitele Zbytka . Kdyby se tak stalo, tak by teď tady ten zůstatek Vás "hrdinů a rozumprdů" řval, že to všechno zavinil Havel tím, že se nedohod jinak. Tak a teď řvěte a piště !

pet 2.11.2006 10:32

Re: V okamžiku

p. Douša, kdo teď zatáhl za vaše špagáty?!

Jura Jurax 2.11.2006 10:27

Re: kde se autor učil politologii?

Jojo - neklame-li mne paměť, Havel se stal podruhé prezidentem až když byl účelově policejně odstaven jeden poslanec - jistý bývalý komunistický cenzor Sládek - vzpomínáte ještě na modrookéhého fýrera, co si z politiky akorát nahrabal slušný majeteček ... ostatně nebyl a není sám ... :-(

Jura Jurax 2.11.2006 10:19

Re: ten radikalismus je jaksi opožděný

Teď si představte, kdyby tam někdo promluvil o vyrovnání s minulostí , zákazu komunistické strany a potrestání jejích funkcionářů.

No, nejspíš nevypískali - spíš by dav zdemoloval pár stranických sekretariátů a možná zlynčoval pár komančů, co by se mu dostali do cesty. Ve vyhecovaném davu je velká síla. A nelze vyloučit, že by se sametka dál vyvíjela míň sametově.

Honza 2.11.2006 10:05

ten radikalismus je jaksi opožděný

Jo, ono se toho namluví, že revoluce byla "příliš sametová", OF šlo při jednání s komunisty do příliš velkých kompromisů.

Chacha. Vzpomíná si ještě někdo na demonstraci na Letné 26. listopadu 1989 a na nevinné žertíky Václava Malého ("Gusto, je tu husto")? Jak tam komunisti lezli na tribunu s vlastním prohlášením a Kocáb je tam nepustil? Ten večer studenti málem odstoupili ze stávky a OF se skoro rozsypalo kvůli "příliš konfrontačnímu přístupu toho faráře". Havel to musel žehlit až do noci. Komunisty pak s omluvou nechali přečíst resoluci na Václavském náměstí při generální stávce !! Teď si představte, kdyby tam někdo promluvil o vyrovnání s minulostí , zákazu komunistické strany a potrestání jejích funkcionářů. Vypískali by ho hůř, než Adamce. Ten radikalismus se v lidech objevil jaksi až dodatečně.

Podle mne Havel nemohl v letech 1990-1991 dělat víc, než dělal, a na reálný vývoj situace měl od voleb r 1992 vliv jen minimální. Pan Mlejnek si zvolil chybný cíl.

krtek 2.11.2006 9:58

STÁLO TO ZATO HAVLOVI A POSTKOMUNISTUM POD OCHRANOU ODS

Od počátku nám všichni lhali a mnozí lžou i dnes. Je paradoxem, že pravdu poodhalovali Sládek s Cibulkou a posléze i Pithart. Tento národ se však nechá raději opíjet rohlíkem z úst celebrit bez morálky než se donutit nebýt líný a trochu přemýšlet. Výjimky by byly, ale je to stále málo. Škoda, tuším, že lepší už to s námi nebude.

Douša Josef 2.11.2006 9:54

Re: a kdo se měl postavit do čela ?

Zřejmě Vás ani ve snu nenapadla možnost, že příkaz pro komunistické poslance vždy přicházel z centra (jako dnes pro socialistické) a to centrum dobře vědělo, proč tento příkaz dává. Proběhla "série jednání"! Sami komunističtí poslanci vždy složili jen pro demonstraci jednoty a síly, stejně jako dnes poslanci ČSSD. Zbabělost nezbabělost!

Douša Josef 2.11.2006 9:51

V okamžiku

kdy se disident Havel měnil v politika Havla, nastal problém. Ještě větší nastal poté, co hra na politika mu vydržela celé presidentování. Navíc hra, prováděná formou zákulisního "tahání za špagáty".

jirka.s. 2.11.2006 9:34

Re: Pravda o špinavých penězích

Vážený pane! Osobně si myslím, že je naprosto zbytečné, abyste se kvůli takovým muzeálním vykopávkám, jako je např. gerontosaurus, přiváděl do bezvědomí. To máte stejné jako byste se snažil přesvědčit tchoře, aby nelezl do kurníku. Mimochodem, pan Klaus při své zmínce o slušných lidech samozřejmě neměl na mysli právě tento typ jednobuněčných tvorů.

Olinka 2.11.2006 9:28

Re: Symbol...

hm, mate pravdu..na ten proces jsem nevzpomnela (asi jako mnoho z nas) ..no, Havel Rv

Štváč 2.11.2006 9:16

Re: kde se autor učil politologii?

Pravda, kterou nechtějí hlupáci oklamaní dnešním intrikánem z Hradu, slyšet

Štváč 2.11.2006 9:12

a kdo se měl postavit do čela ?

Ano, stálo to za to. Proč nazýváte jeho první prezidentskou volbu za problematickou, když všichni víme, že mimo komunistů v parlamentu nikdo jiný neseděl. Byl v tom naopak půvab jejich zbabělosti takříkajíc ze dne na den. A on toho demokraticky využil. Proč mu ta zbabělá pakáž ty hlasy dala ? Strach o sebe jim bolševika načas z hlavy vyhnal.

Jiří 2.11.2006 9:08

Autor je politolog???

Možná by neškodilo jen několik vět co vlastně autor článku je. To co předvádí je politologii na hony vzdáleno.

prt 2.11.2006 8:55

Re: Havel,:

Dedo Tys určitě hrdina a navíc sebekritický a skromný. No prostě V Z O R !                        D Ě D A   N  A   H R A D ?

tony 2.11.2006 8:55

Re: dosti bolo Havla

I v době kdy místo nás seděl?

gerontusinza 2.11.2006 8:51

Pane politologu, já nestačím zírat.

Píšete "Ekonomiku přece vytunelovali nikoliv Klaus a kapitalisté, ale především nomenklatura a estébáci, ačkoli jim k tomu otcové ekonomické reformy - spíše nezáměrně - vytyčili příhodné hřiště. Nicméně základy dalšího vývoje se zformovaly ve víru sametové revoluce." Zeptal bych se tedy proč ODS a pan Klaus  tyto lidi ochraňují tak, aby se nebyly schopny špinavé vytunelované majetky dohledat. Ono to totiž vypadá podle vás tak, jako by ODS byla stranou těchto STB přisluhovačů a tunelářů a jejím největším nebezpečím reformovaní komunisté právě z tohoto důvodu, neboť volajíc po majetkových příznání chtějí tyto špinavé peníze objevit. Vážně to tak myslíte? To by ovšem byl docela zajímavý nápad a objev. Doporučil bych zveřejnit i jinde. Hezký den.

tony 2.11.2006 8:51

Re: Pravda o špinavých penězích

Tím chtěl V.K. říct, že nemá cenu snažit se je rozeznávat. A také se tím řídil.

deda 2.11.2006 8:49

Re: kde se autor učil politologii?

Zaslepený šáša nás opět přesvědčuje o svém zařazení. Šášo, to je paráda, když člověk může vyjádřit svůj názor, aniž by ho za to vládnoucí strana ( i když moc ve volbách nechybělo a rudá garda by nám to byla spočítala) nezlikvidovala. Mít takovou možnost za vlády komoušů. Ti by se dozvěděli věcí o podpoře pracujícího lidu jejich straně!!!

tony 2.11.2006 8:47

Re: jsem rád, že

Alespoň měl co "prodrbávat" na rozdíl od většiny z nás.

prt 2.11.2006 8:44

Re: Pravda o špinavých penězích

Díky za tip!

I-Worm 2.11.2006 8:43

Starou frázi "ne mnoho, ale mnohé" bych tady obrátil

Mnoho, ale nemnohé, spíše nic...

deda 2.11.2006 8:36

Havel,:

je pro mnohé smutná postavička polistopadových dějin, který nezvládl především sám sebe. Odsuzoval Gustu za dlouholeté vládnutí, a sám by na Hradě seděl, bylo-li by to možné, dodnes! A kdyby se jeho otec, sprostě okradený komouši, dočkal jeho paktů s nimi,  asi by se nestačil divit. Škoda dalších slov!

loslos3 2.11.2006 8:34

Re: kde se autor učil politologii?

Mezi Havlem a Dubčekem byl dost velký spor kdo bude na hradě,chtěli tam oba.

gerontusinza 2.11.2006 8:34

jENŽE KAŽDÝ alespoň trochu znalý člověk ví. že když se chce tak se špinavé peníze dají dohledat.Re: Pravda o špinavých penězích

A to právě pan Klaus a ODS nechce (nikoli nemá zájem - NECHCE). Proto ten odpor  k majetkovým přiznáním, proto ten antikomunismus. Jsou to jen zastírací manévry pro legalizaci špinavých prachů.