2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Joska 23.12.2006 2:07

Bylo by dobře, kdyby bylo pochopeno

Klaus zasloužil se o tržní hospodářství, od té doby už jen škodí!

Haf 24.12.2006 13:46

Re: Bylo by dobře, kdyby bylo pochopeno

Na rozdíl vod dole popsanej faktickejch škod vidím jako jednu z největších klausovejch chyb roztočení spirály korupce, vytvoření korupčního prostředí a podporu zlodějský morálky, naprostý podcenění úlohy práva....

standa 22.12.2006 17:55

Kníže má lesy blízko Temelína,

takže ho zavře anebo se o to alespoň bude snažit.

Haf 24.12.2006 13:33

Re: Kníže zavře Temelín

A vosobně bude vyrábět elektriku na svým šlapacím kole

jenže 24.12.2006 19:26

Re: Kníže má lesy blízko Temelína,

...pracovní tábor v Letech byl založen na popud Schwarzenbergova otce, když na jejich panství v zimě 1939 vznikla sněhová kalamita a v lesích bylo mnoho polomů....Rv!!R^...slovenský sociolog Fedor Gál o tomto jejich svinstvu napsal knihu, ale záhadně se do skladu s výtisky dostala voda a téměř všechny zničila!!, jenom málo z nich se nakonec dostalo do prodeje.......toto téma bylo zmíněno také v šasopisu Mladý svět, článek je i někde na internetu...---kdo stojí za revoltou kolem vepřína v Letech? kdo tam nedaleko  vlastní rozsáhlé pozemky?  kdo tam chtěl rozjet rekreační byznys!!, ale ono to tam tak vane a smrrrdi!!  kdopak si tehdá najal jednoho ministříčka aby s tím "drobet pohnul" za pomoci opálených spoluobčanů?

Hudec 22.12.2006 16:08

Ono to je totiž tak, že Klaus a hodně jiných má zcestnou představu o tom, co to je demokratické rozhodování

Myslí si totiž, že nejdříve se musí vyjednat/předjednat všemi možnými i nemožnými prostředky, aby MŮJ JEDINÝ SPRÁVNÝ názor v hlasování na 200% zvítězil. Takže se půl roku i déle čeká, až se získá ta potřebná jistota. Teprve až když je takto vyjednáno, připouští se "demokratické" hlasování. Ve skutečné demokracii je to naopak. Nejdříve se hlasuje a výsledku se podvolím, i když to třeba zrovna není můj názor.

čtenář 22.12.2006 14:09

Šok

Hlava státu oficielně připouští podplácení,vydírání a podobné praktiky a NIC. Takže jsmě zralí!!!

Buvol 22.12.2006 13:08

Sním či bdím?

Schwarzenberg přece vadí proto, že jako dlouholetý občan Rakouska by nemohl dostatečně hájit zájmy ČR např. při jednáních právě s tím Rakouskem!

vládík 22.12.2006 13:46

Re: Sním či bdím?

Nebyli snad velvyslanci v Rakousku a dalších zemích dlouholetými emigranty v těchto zemích (případně měli i dvojí občanství). Zastupovali nás snad špatně?

Pro srovnání: neznáte jednu ministryni zahraničí USA, která byla původem občanem Československa. Zdá se, že senát USA přehlédl (podle vás) důležitou okolnost, proč tu ženu na tuto posici neodsouhlasit.

Do pr**le, jak dlouho budete ještě žít v bludech komunistické ideologie!!!  (Omluva všem normálním čtenářům za nekorektní - byť vytečkované slovo.)

Am 22.12.2006 14:54

Re: Re: Sním či bdím?

souhlas

Hudec 22.12.2006 15:58

Re: Sním či bdím?

Ty nejsi Buvol, ale to samé vykastrované. Jiný nejen dlouholetý občan, ale přímo rodák z Rakouska, je jinde guvernér Kalifornie. Potažmo by mohl být i prezident U.S.A. A problém s tím není.

František I. 22.12.2006 16:09

Re: Sním či bdím?

Pokud si vzpomínám, pan kníže byl posléze naobtíž i panu Havlovi. Ten ho prý nařkl, že je líný a extravagantní. Prý to byla jedna z mála věcí, na které se s Klausem shodoval. Mě osobně by jako min. zahraničí nevadil. Určitě by byl lepší než Cyrda Svobodovic.

franta 22.12.2006 12:40

Proč vadí Schwarzenberg

a proč nevadil opilec Štěpánek, který navíc v době svého jmenování ani nebyl občanem ČR ? To je ta konzistence ?

jarda 23.12.2006 9:57

Re: Proč vadí Schwarzenberg

Proč by to mělo vadit, hlavně že rostou preference. Jedni vládnou s Marťany, druzí s Rakušáky. A opilec už snad dostal občanku.

Xaver X.X. 22.12.2006 11:33

Dovedete si představit, že by Havel nepřijal Klausovu vládu 99:101

s odůvodněním, že má podporu přeběhlíka a Zieleniec je víc Polák?

Xaver X.X. 22.12.2006 11:31

Autor nezná odpověď, tak o tom napsal článek...

To snad není možný...;-(

vládík 22.12.2006 11:19

Co nás stojí Klaus

Pan Klaus se chová konzistentně. Nechává nás platit od počátku 90. let za své politické posty. Zaplatili jsme za krachy bank (které nebyly včas privatizovány, aby pod Klausovým tlakem financovaly neufinacovatelné privatizace). Zaplatili jsme /a platíme/ nadměrné zvýšení platů 60 000 zaměstnaců ČD (pamatujete? Bylo před volbami a Klaus měl strašný strach, aby neuspěl ten Had na tři). Že to byl současně příspěvek k růstu inflace pomiňme. Zaplatíme za Klausovu neochotu k nepopulárnímu kroku - reálnému zvýšení nájemného (těch voličů, o které by přišel!!!). Toť dlouhodobý postup guru pravice!!

Tak teď zaplatíme znova. Přece nelze odsouhlasit vládu, ve které nemá slovo Paroubek. Vždyť komunisté už se uprosit nedají. A kdopak by volil prezidenta, kdyby se Paroubek zlobil!!!  Tak budeme platit my - za bezvládí, za zhoršenou komunikaci uvnitř i vně státu (nutný důsledek "nedefinitivy" ministrů). A platit budou zejména naše děti -  dlouhodobým (velmi dlohodobým) odkladem reálných reforem.  Pokud Klaus zabrání vzniku Topolánkovy trojkoalice, výrazně dlouhodobě posílí ČSSD (a Paroubek!!!) a poklesnou preference ODS. Trochu směr k osmačtyřicátému. I tím zaplatíme za Klausovy ambice.   Jemu je to ovšem jedno. Jen když bude dost hlasů k prezidentské volbě.

SÍLA ODSUDU 22.12.2006 12:54

Re: Co nás stojí Klaus

 Nám, kteří jsme Klause prokoukli hned na počátku jeho polistopadové kariéry bylo spíláno a to nevybíravě....Nyní opět - pozdě býka honiti, jak říkával jistý Reisův domkař....

František I. 22.12.2006 13:06

Re: Re: Co nás stojí Klaus

Jak krásné a soudružské pojetí. Zaplať pán Bůh za Klause na hradě, za jeho kuponovky, za jeho reformy i balíčky, ze kterých žrali sockomoušci za celých 8 let svých vlád a my v současné době. Zaplať onen neznámý za úvěry, které pomohly alespoň několika českým subjektům dříve, než tu sockomouši rozprodali a rozkradli, co mohli a zlikvidovali drtivou většinu drobných živnostníků. (Ti údajně noví Škromachovi jsou většinou Ukrajinci, makající u nás na Švarce.) A do třetice, zaplať svaté trojici za dobu, kdy prasečí Paroubkův ksicht vidím jenom ňafat z Lidového domu a nikoliv ze Strakovky.

vládík 22.12.2006 13:38

Re: Re: Re: Co nás stojí Klaus

No. První čtyři roky vlády ČSSD bylo s hlasy Klausovy ODS zajištěno zadlužení státu o cca 300 mld. Kč. Zaplať pánbůh.  Balíčky byly důsledkem špatné ekonomické politiky Klausových vlád a byly přijaty přes Klausův odpor, když už i "nejvěrnější" jejich nutnost pochopili. Takže děkujete  za ekonomický průšvih, který k balíčkům vedl.   Jsem velice drobný podnikatel, ač Neukrajinec. A spolupracuji s mnoha dalšími podnikateli. Kupodivu všichni mluví dobře česky. A všichni žijeme.

Můžete uvést větší subjekty, které byly privatizovány na dluh a které (s původními majiteli) fungují?

Že tam nechci Paroubka je snad z příspěvku jasné.  Že se o něj Klaus snaží by mohlo být jasné i vám.

František I. 22.12.2006 16:04

Re: Re: Re: Re: Co nás stojí Klaus

Od roku 99 do předloňska jsem na vlastní bulvy zaregistroval zblízka více než 40 úpadků firem, se kterými jsem měl co do činění. Mnohé majitele jsem za poměrně dlouhou dobu známosti považoval a považuji za přátele. Jestli jste vy přežil ve zdraví(všechna čest). Nejspíše jste schopnější nebo vám dali socani vydělat. Konečně proč ne. Pokud si vzpomínám, balíčky které, alespoň podle thedejšího vyjádření Ševčíka, Klaus minimálně osobně dolaďoval, byly přijaty na základě a)bohulibé činnosti pana Tošovského ve státní bance, b) na základě krizové situace v Německu potažmo v celé západní Evropě. Tuto krizi pokud vím způsobil německý penězovod na východ, jak do býv. NDR tak do Ruska a nic z toho. Za dobu oposmlouvy nás Zeman za tři roky svého působení zadlužil o 300 mld. (S Klausovými 200 mld. tedy na 500.) Kolikpa že nás to zadlužil Sobotka?

nebe 22.12.2006 17:10

Re: Re: Re: Re: Re: Co nás stojí Klaus

Souhlasím s Františkem -narozdíl od ostatních pisatelů - má přehled. Bohužel "vládíků i když podniká je mimo. Taky podnikám a přeju si pravicovou vládu - Klaus se stejně bude muset chovat podle ústavy. No má svůj názor - a pokud chce aby ve vládě byla ČSSD - tak s ním taky nesouhlasím, ale to je holt život.

Jinak kdyby všechny vlády hospodařily jako vláda Klausova - tak se máme jak prasátka v žitě. Neříkám, že nic neudělal špatně, ale proti té socanské pohromě ...

vládík 22.12.2006 22:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co nás stojí Klaus

Já snad někde píšu, že si nepřeju provostředovou vládu? Já konstatuji, že se nelíbí Klausovi.  A že za jeho snahu o velkou koalici opět zaplatíme.

vládík 22.12.2006 22:40

Re: Re: Re: Re: Re: Co nás stojí Klaus

Jo, takže dávali vydělat socani. Ne váš milovaný Klaus? Alespoň tak rozumím vaší replice (i když nesouhlasím). Klapky dalu z očí!!!

PS: Zeman vládl roky čtyři (jak je - resp. by mělo být - obvyklé)

jb 22.12.2006 15:51

Re: Re: Re: Co nás stojí Klaus

Takového komunistu jako jste vy Františku I jsem neviděl už dlouho.Hlupák, neinformovaný zato tvrdě zásadový. Vy jste modré vtělení slavného Kojzara.

František I. 22.12.2006 17:10

Re: Re: Re: Re: Co nás stojí Klaus

Děkuji, to bylo opravdu dojemné a milé. Ještě něco o Klémovi...

KRITIK 22.12.2006 18:48

Re: Re: Re: Re: Re: Co nás stojí Klaus

tak pokračuj, Františku

jirka.s. 22.12.2006 18:23

Re: Re: Re: Re: Co nás stojí Klaus

"jb" = já blbec ?

arbiter 22.12.2006 13:05

Re: Co nás stojí Klaus

Klaus postupuje naprosto správně ve snaze zajistit vládu se soc.demokracií-jasný cíl ponechat dosavadní poměry ,které zajišťují propojení politické a ekonomické loby a dosavadní penězovod nejvyšším představitelům našeho státu a konečně to bude jasné povrzaní správnosti opoziční smlouvy jím spáchané,kterou to vše začalo.Líbí se nám jeho rozhodnutí jako velmi velmi ,,moudré,,zajišťuje si tak další volbu presidenta napravo i nalevo.Ještě že máme směšně samolibého ,antievropského kňourala na hradě.

zaní správnosti opoziční smlouvy jím spáchané,kterou to vše začalo.Líbí se nám jeho rozhodnutí jako velmi velmi ,,moudré,,zajišťuje si tak další volbu presidenta napravo i nalevo.Ještě že máme směšně samolibého ,antievropského kňourala na hradě.

vládík 22.12.2006 13:39

Re: Re: Co nás stojí Klaus

Tak nějak jsem myslel svůj příspěvek. Napsal jste to lépe.