17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 22.12.2006 18:26

Re: Re: Re: Co nás stojí Klaus

Ano! Slohově velice čistě, významově velmi přehledně, i ten pravopis  je na úrovni.

Realista 22.12.2006 10:52

Ale, ale ....

Ale, ale ...

milí diskutéři, pravicoví svazáci.

Když prezident Klaus nyní odmítá jmenovat vládu, která nemá zajištěnou podporu a jejíž existence by byla založena na nějakém přeběhlíkovi, tak zuříte a Klausovi nadáváte.

Když to však jednu chvíli vypadalo na to, že by se podařilo Paroubkovi sestavit vládu, která by díky nějakému přeběhlíkovi získala důvěru a prezident předem takovou vládu odmítl jmenovat, tak to jste ho chválili a uchcávali blahem.

Neškodilo by Vám více soudnosti? Vždyť už dnes část ODS není ze složení vlády nadšená a nelíbí se jim, že Topolánek přenechal partnerům některá ministerstva a také nesouhlasí se jmenováním Schwarzenberga,  který českou ODS považuje vpodstatě za obdobu rakouských extrémistů Heiderovců. Pozor, za chvíli nebudete vědět, čí vůbec jste, pro koho máte fanaticky horovat.

Realista 22.12.2006 10:52

Re: Ale, ale .... pokračování

Já si například stále myslím, že Klaus je velice chytrý člověk a ví co dělá. Nebo si snad myslíte, že když jednou prohlásil, že nebude jmenovat vládu, jejíž důvěra závisí na nějakém přeběhlíkovi, tak nyní by si měl udělat z huby sr.č a slovo nedodržet?

Ajvn 22.12.2006 11:56

Re: Re: Ale, ale .... pokračování

A ze mu to nevadilo když byl sám premiérem???? :-P

Jarda Malej 22.12.2006 22:19

Re: Re: Ale, ale .... pokračování

...no jo,ale perspektiva koaliční vlády ODS a ČSSD,která by panu profesorovi jistě vyhovovala,je vlastně rovněž přeběhlictvím,jenže ne jednotlivců,ale celých společenských uskupení.Z programů stran zůstane nemastné a neslané torzo,jediný efekt bude další zvolení pana profesora za hlavu státu a objetí panů Paroubka s Panem Bémem,protože předpokládám,že této frašky se snad pan Topolánek nezúčastní...

Malý Aston 22.12.2006 9:18

Václav Klaus se zlobí a já taky!

Nevím,co probíhá hlavou panu prezidentovi ale já pravicový volič,když jsem slyšel jména a počet ministrů v návrhu od Topolánka jsem napřed nevěřil svým uším a následně svému zraku.To je to zmenšení počtu ministerstev,úředníků a razítek,pro kterou jsme ODS volili?Kde je ten volební program? Když ho nemohu realizovat,tak se chovám jako dospělý občan.Měli pravdu ti na Kongresu ODS,kteří nechtěli žádné dohody. Tak se nechová strana,která zastupuje svobodné,nezávislé a vzdělané občany.Pravicový volič na rozdíl od levičáků nevolil Topolánka ale program,jen levičáci nevolili program ale Paroubka.

plt 22.12.2006 9:36

Re: Václav Klaus se zlobí a já taky!

Volici levicove ci pravicove orientovanych stran by v zasade meli volit podle programu strany, nikoliv podle obliceje sveho oblibeneho lidra, a jsem na rozdil od Maleho Astona presvedcen, ze se tak opravdu v prevazne vetsine rozhodovali. I kdyz treba mnozi neznali nejmensi detaily programu, v hrubych rysech vedeli o co jde. Napriklad rovna dan, ktera by bezpochyby Prazakum s vyssimi prumernymi platy prijem zvysila, zatimco Ostravakum by nizsi prijmy v lepsim pripade pouze zachovala. Rovnez na prime platby u lekaru a skolne je urcite jednoznacny nazor volicu pravicovych a levicovych stran, stejne jako na rozprodavani statnich podniku zahranicnim firmam.

jerry 22.12.2006 10:21

Re: Václav Klaus se zlobí a já taky!

Omyl pane, Vy jste si myslel, že volíte program,ale volil jste Topolánka.:-)

Mirek Šejna 22.12.2006 12:02

Malý Astone,

Vy jste volil Topolánka. Doteď jste totiž jeho chaotické povolební jednání chválil. Výsledkem Topolánkova chaosu je včerejší "návrh vlády", který snad konečně vytřel zrak i nadšeným stoupencům Topolánka. Pokud pravicový premiér sestavuje koalici radši s pomatenými ekologickými vizionáři, než se socany, a spoléha se na podporu od ultralevicového přeběhlíka Melčáka, pak je takový premiér zralý na ručník. A Klaus mu to včera decentně naznačil. Potíž je v tom, že to naznačení je od Klause asi to jediné, co může udělat, protože Topolánek má v kapse jmenování, které se mu odejmout nedá.

SÍLA ODSUDU 22.12.2006 12:57

Re: Malý Astone,

 A nevíte náhodou, proč jej pověřil i druhý raz......

riko 22.12.2006 8:18

Pan Schwarzenberg

je více rakušanem než čechem, je to Havlovo kukaččí vejce ve vládě ODS. 

tony 22.12.2006 8:22

Re: Pan Schwarzenberg

Podle toho pokřiku nám snad hrozí anexe Rakouskem.

Karel 22 22.12.2006 8:14

"„dohoda o jakékoli parlamentní většině je nemožná“

Je-li tomu tak, pane prezidente, navrhněte , prosím, řešení. Nikoliv tedy takové, které předpokládá dále jednat s Vůdcem Marťanů, který jednání jenom předstírá. Chtít po někom, aby zkusil namalovat kulatý čtverec - to prostě nejde. Jinak se tomu říká řešení kvadratury kruhu.

Jan 22.12.2006 7:51

Klause nemam rad, ale je treba mu priznat,

ze na rozdil od tupeho Topolanka umi myslet nekolik tahu dopredu. Nejvetsim problemem ODS je samotna ODS, tzn. ze po odchodu rebelu do US a Klause do funkce cestneho predsedy zustala v ODS nejvyse druha liga politiku, a to i v porovnani s neprilis narocnymi ceskymi meritky. Namatkou ze spicek ODS: absolventi komunistickym vojenskych a SNB skol (Topolanek, Franc), predlistopadovi komuniste (Tlusty, Franc, drive cela plejada ODS-ministru Kocarnik, Dyba, Strasky), vychodni mafiani (Rebicek, Langer), narodovci (Zahradil), pravomocne odsouzeni zlodeji (Burgermeister), primatori neschopni umravnit taxikarskou mafii (Bem) a hlavne cela rada sedivych mysi bez jakehokoliv napadu, vlastniho nazoru, charizmatu, neschopnych a linych (lide typu Necase a Rimana).

Lide ze soucasne ODS proste nemaji Cesku co nabidnout, krome politiky nulove tolerance bez jakekoliv zodpovednosti, kterou predvadeli spolecne s KSCM od roku 2002.

Kulak 22.12.2006 8:02

Re: Klause nemam rad, ale je treba mu priznat,

Skutečně špičková analýza. Vyzkoušejte zapojit mozek, než začnete psát.

Jan 22.12.2006 8:45

Re: Re: Klause nemam rad, ale je treba mu priznat,

Proc pouzivate nick Kulak? "Kulaci" (jak je nazyvali rusti bolsevici) byli v me rodine, nez je zacal rudy plebs likvidovat. Od te doby nemam rad podobne tridni fanatiky (drive cleny KSC, dnes ODS, v nekterych pripadech se jedna o tytez lidi) a nymandy, kteri by si radi hrali na pany.

FS 22.12.2006 9:12

Re: Re: Re: Klause nemam rad, ale je treba mu priznat,

Vy jste jeden z těch podivínů, kteří furt na něco nadávají, skuhrají a huhňají pod vousy. Vaše diskusní příspěvky nemají žádný valný význam, nic neřeší a jsou zde na fóru zbytečné. Jděte někam mezi slepice do kurníku. Zapadnete skvěle Jane

Jan 22.12.2006 19:42

Re: Re: Re: Re: Klause nemam rad, ale je treba mu priznat,

I kdyby byla pravda, co pisete (jakoze neni), tak mam pravo svuj nazor vyjadrit. Bez ohledu na to, jestli se Vam libi nebo ne. To je problem Vas bolseviku, at uz rudych nebo modrych, ze jakakoliv kritika vudce (nebo vudcu) se Vas dotyka primo osobne.

Petr Kohout 22.12.2006 7:39

ad Karel Schwarzenberk

právě naopak - prezident se obává, že by pan Schwarzenberk při jednáních zastupoval Rakoské zájmy (říká se tomu velezrada) a v každém případě, člověk, který má v Rakousku obrovské pozemkové (tj. neodvozitelné) majetky, navíc takové, ke kterým má citovou vazbu, je ze strany Rakouska velmi snadno vydíratelný.

echidna 22.12.2006 10:32

Re: ad Karel Schwarzenberk

Schwarzenberg !

Ajvn 22.12.2006 11:59

Re: ad Karel Schwarzenberk

Ale samozřejmě. Přijdou za ním a řeknou - "Hele, bud budeš s námi nebo Ti znárodníme majetek". Hmmm, už chápu :-D

Aleš 22.12.2006 7:31

V.K.

jvyjádření jeho a tajemníka Jakla vůči rozhodnutí parlamentu Rakouska a vůčiK. Schwarzenbergovi  jsou "balkánská" .

Stanovisko k nejmenování vlády je rozumné, republika by si zasloužila vládu, která není závislá na přeběhlíkovi- to už jednou vyjádřil. Zdá se, že na to slyšel jediný p.Čunek, který byl přesvědčen počtem a váhou rezortů.

No v ODS začne pnutí- ministerstvo financí a místního hospodářství- hlavní penězovody jsou určitě velmi lákavé.

Pavel Kořenský 22.12.2006 4:33

No,

jestli on to VK nemyslel tak, že figura K.Schwarzenberga je nepřijatelná pro Čechy.

Figura ministra věcí zahraničních by měla (tedy teoreticky) vyhovovat hlavně občanům státu který dotyčná figura zastupuje.

A to jaksi v osobě K.S. vidět nebylo a není. Neexistuje tudíž záruka, že tato figura by vystupovala vůči Rakousku patřičně tvrdě a nekompromisně. Zejména když uvážíme, že ta figura žila v Rakousku cca. 40 let.

Ať se nám to líbí nebo ne, tak jednou z úloh ministra věcí zahraničních je také to, aby správně vyhodnotil, kdy vést vůči sousednímu státu válku. O nutnosti vedení války musí ministr přesvědčit presidenta i Parlament ČR.

Nechci působit jako škarohlíd, ale K.S. by dle mého názoru nemohl, neuměl a ani nechtěl vyhlásit válku Rakousku. Proto se na post ministra věcí zahraničních jednoduše nehodí.

Ladislav N. :-))) 22.12.2006 5:03

Re: No,

 ;-) ... co se tady člověk všechno nedoví... ;-D

xlt 22.12.2006 9:44

Re: No,

Pan Korensky uhodil hrebik na hlavicku, Schwarzenberg je sotva clovekem, ktery by mohl hajit zajmy Ceske republiky proti Rakousku v soucasne dobe, kdy Rakousky stat hodla podat zalobu proti Ceskemu statu ohledne neplneni dohod z Melku. To si vsak dobre uvedomuje pan Bursik, jehoz cilem je zastavit vyrobu energie v jaderne elektrarne Temelin, a od Schwarzenberga zrejme cekal v tomto smeru pomoc.

JC 22.12.2006 1:28

To by bylo, abychom ten Temelín přece jen nezavřeli

Ministr zahraničí, delegovaný Zelenými, jistě snahu svých rakouských přátel už z principu podpoří se všech sil (pokud zrovna na jednání neusne). Nechápu, jak by mohl zájmy ČR prosazovat člověk, který ani neumí pořádně česky.

kodl 22.12.2006 2:25

Re: To by bylo, abychom ten Temelín přece jen nezavřeli

Tak to jsi pěkný omezenec. Nikde "venku se česky nehovoří. Není důležité jak, ale co se říká. I kdyby to měl klapat tužkou do klávesnice jako slavný americký atsrofyzik. Zkus se příště více zamyslet. Držím ti palce. Ostatně nejen Scharzenberg, ale drtivá většina české šlechty udělala a dělá pro naši zem daleko více než pseudonárodovci typu Klaus. Mají totiž k naší zemi vztah ne přízemní, ale z nadhledu a vyzrálý. Což lidé jako ty nemají a ani mít nemohou, rodiče jim to nemohli předat. Je to generační štafeta.

Renča 22.12.2006 6:08

Re: Re: To by bylo, abychom ten Temelín přece jen nezavřeli

Díky, pane Kodl. Člověk již tak málokdy narazí na prohlášení "při hlavě", že musím reagovat.

třetí 22.12.2006 7:37

Re: Re: To by bylo, abychom ten Temelín přece jen nezavřeli

Pane, proč by podle vás měl být Stephen Howking američan ? Od roku 1942, kdy se narodil ,je angličan. Jó, ale je-li něco slavného, musí to být američan.

JC 22.12.2006 8:28

Re: Re: To by bylo, abychom ten Temelín přece jen nezavřeli

Prosím pěkně o rozšíření mých omezených obzorů. Copak tak obrovského dělá ona česká šlechta pro naši zemi? Kromě toho, že její příslušníci restituovali bývalé rodinné majetky? Jó, a začali používat šlechtické tituly, zakázané prezidentem Masarykem už téměř před 100 lety?