18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
s 10.2.2008 23:29

Další povídálek, jenž nechápe, proč je spravedlnost slepá

Přece proto, že díky slepotě neví o kom rozhoduje, jak vypadá ten o něhož se jedná, nýbrž jen dle jeho skutků. A ty váží na lékárenských vahách: na jednu stranu ve prospěch, na druhou v neprospěch. Vyjádření na začátku článku je proto nesmyslné.

Richard 10.2.2008 18:36

Havel morální autorita ?!? ANO i NE !!

Ještě k Václavu Havlovi. Havel sice mluvil o morálních aspektech, ale svoji ženu dlouhodobě podváděl. Václav Klaus měl také románek. Ale v tomto článku staví autor Havla vůči Klausovi jako morální autoritu. Autora tohoto článku si v mnohém vážím, ale dnes silně nesouhlasím

Magor Milda 10.2.2008 23:02

Re: Havel morální autorita ?!? ANO i NE !!

Václav Havel je divadelník a jeviště ovládá. Pokud však šlo o vztahy se svou rodinou, s kterou se dohadoval o podíl na restituci Lucerny, dovedl být velmi nepříjemný a chtivý. Paní Olgy mi bylo velmi líto, nezasloužila si to. Jako by si, dědek už tenkrát plesnivej, nemohl něco odříct, co by životní partnerce moc vadilo. Znám dost slavných lidí, které veřejnost obdivuje, doma jsou ale bezcharakterní lakomci a hulváti, v tom není Václav Havel sám.

Richard 10.2.2008 18:31

Absurdistán ?

 Klaus ve svém úsudku vůči globálnímu oteplování údajně plete. Ovšem co říkáte na návrh předsedy evropského parlamentu Barossa, platit 3 eura týdně na zelenou politiku. Což je pro čtyřčlennou rodinu ročně 16 640 Kč.

Richard 10.2.2008 15:39

zelení jsou nebezpeční

Mám pocit, že spoustu moudrých lidí se nechalo unést moderní vlnou enviromentalismu a jenom pár opatrných lidí, říká počkejte je potřeba vše pořádně posoudit a zvážit. Víte proč se říká Grónsku Zelený ostrov /Greenland/. Protože v době kdy se vylodil na tomto ostrově Erik zvaný zrzavý tam byli lesy a vikingové tam pěstovali pšenici a skot. Dnes je to oblast ledu a sněhu. Země prošla mnoha dramatickými změnami jenom si vezměmě kolik bizarních /z dnešního pohledu/ zvířatzde žilo a už tu nejsou. Za polárním kruhem pod vrstvou věčného sněhu a ledu jsou obrovské zásoby uhlí. Z čeho je uhlí ? Je to fosilní palivo. Takže já říkám s Klausem lidi neblbněte, bude to drahé blbnutí a zaplatíme je my všichni.

PROKOP BUBEN 10.2.2008 15:47

Re: zelení jsou nebezpeční

Netřeba propadat hysterii, ovšem pocit nebezpečí umocní vždy aktivity ve výzkumu a pokroku vůbec.....Klausovo tvrzení o tom, že takto vzedmutá civilizace neohrožuje přírodu je ovšem bezbřehé žvanění, které u soudných jedinců obstát nemůže.....

Richard 10.2.2008 17:59

Re: Re: zelení jsou nebezpeční

Tak co navrhujete pane Prokope. Vyhladit lidi ? Nebo udělat celosvětovou diktaturu zavést centrální sklady potravin ? Je dokázáno, že nejvíce se o životní prostředí starají bohaté státy. Tedy ekonomické bohatství sekundárně působí, že se lidé šetrnějí staví k životnímu prostředí a taky na to mají prachy. Znovu se ptám, když Klaus žvaní co navrhujete ?!? Zelenou energii, která je 15 x dražší než stávající zdroje ? Budete to platit ze svého a rád ?!? Biopaliva jsou ještě škodlivější než ropa. vypouští do vzduch takzvaný rajský plyn. Ono se to krásně mluví o ekologii, ale když budeme platit šílené sumy za alternativní zdroje a navíc nesmyslné válčení na snížení teploty jak chce EU tak já říkám ,že teplotu nesnížíme nejsme vládci klimatu.

Richard 10.2.2008 15:04

Trošku mi to porovnávání Klause a Havla přijde jednostranné a nedokončené

Mě  Václav Havel přijde spíše  jako utopista a snílek. protože jeho mravní apely mě jako věřícímu člověku připadly bez řešení bez jasných východisek pouze jako teoretizování. Dále Václav Klaus udělal určitě spostu chyb /kdo je nedělá/. Jenomže nebyla zase Havlova vina že tu jsou komunisté ? Nikdy jsme se s nimi nevypořádali a to je pro mne horší než spackaná privatizace. Dále globální oteplování. Můžeme mít na ně různý pohled. Ovšem Klaus nezpochybnil globální oteplvání jako takové, ale spíše šílená řešení zelených militantních enviromentalistů. Jestli tobě Dane nevadí, že po nás chce EU abychom týdně na hlavu platili tři eura na zelenou ideologii, tak já říkám ne. Nikdo nemůže měnit klima to už chtěli bolševici. Klaus velice moudře upozorňuje, že tento megalomanský projek který má stát bilion euro bude možná plácnutím do vody. Překvapuje mne že ti to Dane nevadí. Zelená ideologie je nové náboženství a já jako křesťan nechci zapomenout, kde jsou možnosti lidská a kde Boží

Joska 10.2.2008 16:51

Re: Trošku mi to porovnávání Klause a Havla přijde jednostranné a nedokončené

To je věru zajímavé! Kdo že to má větší podíl na tom, že tu jsou komunisté. Říkáte Havel? To si ale nejspíš děláte pr...l, ne?

Richard 10.2.2008 18:33

Re: Re: Trošku mi to porovnávání Klause a Havla přijde jednostranné a nedokončené

Josko kdo říkal nejsme jako oni a nechal komunisty u hesla ? Komunisté měli jít do vězení je to zločinecká organizace. Nejenomže se jim nic nestalo, ale dneska hrozí, že opět budou vládnout spolu se soc.demákama nebo ještě se zelenýma dohromady.

Joska 10.2.2008 18:50

Re: Re: Re: Trošku mi to porovnávání Klause a Havla přijde jednostranné a nedokončené

Havel to už vysvětloval nesčetněkrát, nebyla politická vůle. Havel přece nemohl zrušit komunisty, vždyť to byl jen prezident. Komunisté a šmejdi všeho druhu se tu dobře zabydleli a napakovali za privatizace ( když se zhaslo), Co se týká zrušení komunistů, to mohl zařídit jen parlament a tam měla příležitost především OF, pak ODS a další. Havel, jako prezident nikdy s bolševiky nejednal, to byste měl vědět.

Richard 10.2.2008 19:04

Re: Re: Re: Re: Trošku mi to porovnávání Klause a Havla přijde jednostranné a nedokončené

Josko v tom máte pravdu, že s nimi nejednal. Ovšem pro mne je Havel snílek a levicový /nekomunistický/ intelektuál.

david 10.2.2008 14:08

Český národ

Nesouhlasím s vámi v jedné věci, cituji: "český národ má prezidenta, jakého si zaslouží". Jak jste k této omšelé říkačce došel? Český národ je především statečný, pracovitý, vzdělaný. To, že není ve svém vystupovnání navenek agresivní a VŽDYCKY mu dlouho trvá, než se proti nepořádkům vzbouří, je spíše plus. Napovídá to např. tomu, že český národ STÁLE věří v solidnost, poctivost, spravedlnost... Že se v zemi nevládlo VŽDYCKY podle těchto pravidel, je jiná věc: pár nenažranců nejdříve s davem skromně deklarovalo na náměstích své oprávněné požadavky, pak - ve vhodné chvíli povystrčilo své silné lokty a rohy a UŽ HRABALO POD SEBE. Takovéto jednání jednotlivců nemá s charakterem českého národa nic společného.      

68 10.2.2008 21:53

Re: Český národ

Správně, velmi výstižné, Davide. Především je statečný ten národ! A to tak, že velice. (Statečný). Dá se myslím dokonce mluvit o hrdinství, nejen o prach sprosté statečnosti. A to o hrdinství rovněž velikém. Což znamená, že jde o národ navíc i hrdinný, nejen pouze statečný. Zde jsem tedy dokázal, že jsme národ statečných hrdinů. A kromě toho ovšem, náš národ také dost pracuje, alespon někteří v něm a vzdělaný je od přírody. Neustále si navíc tento dar přírody národ náš prohlubuje, takže se zdá, že v dohledné době u nás v národě nebude člověka (vlastence) bez nějakého titulu. Jsem proto stejně unešen jako Vy.

365@seznam.cz 10.2.2008 12:02

Poslední velká válka dinosaurů.

PS i Senát ČR nám jednoznačně dokazuje,že je v poslední fázi personální agonie.Hold pánové,jež se tam drží přes 20 let se viditelně zuby nehty brání jít do polit. důchodů či na ú.práce.Nikdo z nich neumí včas odejít,ale do 4-6 let budou neúprosně vystřídání garniturou lidí narozených po roce 1968,jež mají jinou politicko-společenskou mentalitu.To co předvádějí,je poslední velká válka dinosaurů během níž se ujištují,že ještě třímají moc plně v rukou.Je to konejšivé svádivé,že tomu tak bude navždy.Lhostejno,kdo vyhraje,během pár let budete spláchnuti všichni.Takže,kluci,díky za báječné theatro.

MK 10.2.2008 13:18

Re: Poslední velká válka dinosaurů.

Dobrej postřeh: já jsem z generace zlomové, ale jak pracuju a kamarádím s lidmi o 10-15 let mladšími (pod let), vidím, že jim tance našich politiků jednoduše nic neříkají: křivdy z raných 90. let nebo postoje za normalizace, to je pro ně Pravěk, žijí ÚPLNĚ

MK 10.2.2008 13:19

Re: Re: Poslední velká válka dinosaurů.

(pardon úder vedle) tedy ÚPLNĚ jinými problémy, ale i módou, literaturou, hudbou... prostě, generace která zažila normalizaci je na definitivním ústupu.

kirast 10.2.2008 10:06

Máme s autorem na morálku evidentně odlišné názory.

Moje přesvědčení říká, že je to tak běžné. Přesvědčení autora se mi však zdá říká, že jen ten jeho je správný.

vladimir 10.2.2008 8:51

Návrh řešení

Z vyjádření představitelů jednotlivých stran plyne, že chtějí strany zvolit prezidenta, kterého chce většina občanů. Tvrzrní koho chce většina se různi. Současně jsou všichni již ve shodě, že  prezident by měl být v budoucnosti volen přímo občany.  Poslanci a senátoři mají jedinečnou možnost přijat ústavní zákon prodlužující současné prezidentské období Václava Klause o dva měsíce a změnit ústavu tak, aby prezinent byl již nyní volen přímo občany.

vladimir 10.2.2008 9:08

Re: Návrh řešení - nová úprava znění dvou článlů ústavy

Čl. 54 odst. 2 - Prezidenta republiky má právo volit  každý občan České republiky, který dosáhl věku 18 let. Volby se konají tajným hlasováním na základě všeobecného a přímého volebního práva.

Čl. 58 odst. 2 Prezidentem republiky je zvolen kandidát, který získal nadpoloviční většinu hlasů všech volitelů.

čl. 58 odst. 3 Nezíská-li žádný z kandidátů nadpoloviční většinu hlasů všech volitelů, koná se do 14 dnů druhé kolo volby.

čl. 58 odst. 4 Do druhého kola postupují dva kandidáti, kteří v prvním kole získali nejvyšší počet  hlasů.

čl. 58 odst. 5 V případě, že v druhém kole získají kandidáti stejný počet hlasů, rozhodne o volbě  mezi nimi náhodný los. (čl. 58 odst. 6 , 7 , 8 se vynechávají.)

Magor Milda 10.2.2008 12:37

Re: Re: Návrh řešení - nová úprava znění dvou článlů ústavy

to je opravdu reálný návrh, doporučuji našemu PS i Senátu. Jedině ten poslední bod se mi zdá nevhodný. Pokud se lid na žádném kandidátu neshodne, musí být vypsány nové volby s novými kandidáty. U přímé volby je pravděpodobnost patu vyloučená, třeba většina 4908901 pro a 4908900 proti je také prostá většina. Rozdat několik miliónů volebních gulášků nebo párků je mnohem těžší, než přimáznout někoho z politiků.

Nomen 10.2.2008 8:21

pane Drápale, jsem velice zvědav na Vaše hodnocení 1. kola volby prezidenta.....

Zajímavá byla kontraverze kamarádů z roku 1989, já jsem tedy nyní zvědav jak se odlišují názory lidí z roku 1968...Děkuju

Kobylka Lajda 10.2.2008 8:21

Jsem zapřisáhlý republikán, ALE.....

Ale začínám se klonit k názoru, že monarchie není až takové zlo, jak nám bylo podsouváno. Monarchie určitým způsobem kultivuje, udržuje tradici a historické povědomí a monarcha mírní horké hlavy. To, co nám předvádějí někteří poslanci, mne přivásí do stavu, kdy už jsem ochotná o monarchii uvažovat, i když jsem byla vychována zcela jinak. Nejhroznější je chování těch proletářských vůdců, brrrrrr - ;-O

Alf 10.2.2008 8:10

Já chci království.

Nějaký potomek by se určitě našel. Až by byl ustanoven, dojetím bychom plakali. Až by umřel, dojetím bychom plakali. Až by nastoupil jeho potomek, dojetím bychom plakali. A tak dále ..., furt bychom dojetím plakali a nebyli bychom takhle nas.aní.;-€

PROKOP BUBEN 10.2.2008 8:08

JE ZNÁMO

že tak zvaní originální myslitelé mohou být setsakramensky nebezpeční společnosti....Jejich eliminace je pak těžká, nebo v určitém čase i nemožná......Je zarážející, jak hystericky a všemi způsoby se údajně pravicová ODS svého vůdce drží......Věřím, že jí to v žádném případě nemůže, nemůže do budoucna prospět.....Volba ukázala i když na druhé straně nejsou žádní svatouškové také, že Klausostrana dokáže jít TZV. PŘES MRTVOLY......

david 10.2.2008 14:16

Re: JE ZNÁMO

Souhlasím. Také mi připomínají totalitní nátlaky - jednotně k volbám a jednotně volit propašovaného kandidáta. Navíc ODS  s Klausem typicky arogantně kolem sebe kope hlava nehlava, lži, nepravdy, Goebelsovská rétorika = 100x opakovaná lež se stává pravdou. Podivné je, že tím vyniká právě PRAVICOVÁ STRANA ODS. Neskutečné. Kdy asi i nezávislí a investigativní novináři tohle "objeví" a konečně začnou dělat nezávislé zpravodajství.  

Joska 10.2.2008 16:56

Re: Re: JE ZNÁMO

Bohužel. Po krátké "době Topolánkově" se ODS opět stává " starou dobrou Klausistickou sektou". Už jsem ji opět přestal hájit a už ji také opět nebudu volit. Do pe...e s ODS i KLausem!!!

tich@dohoda 10.2.2008 8:02

situace po volebnim patu pripomina Slovensko ci Srbsko v momentech "lamani chleba"

Slovaci v jistem momentu pochopili, ze musi prekonat vnitrni antipatie a spojit se proti Meciarovi, pokud nechteji byt odriznuti od demokratickych zemi a byt prirazeni k vychodni Evrope, stejne tak se v Srbsku spojili temer vsichni, aby sesadili Milosevice a jeho kliku. Co se tyka povahy a moralnich vlastnosti, tak Vaclav Klaus se od vyse jmenovanych az tak moc nelisi,jen situace v CR byla odlisna takze si nemohl dovolit to, co napr. Meciar na Slovensku ale zcela evidentne ma VK sklony k autoritativnimu vladnuti a soustrdovani moci do svych rukou. Prave jeho "cestne" predsednictvi v ODS jej diskvalifikuje pro dalsi volebni obdobi. Je totiz nadevsi pochybnost, ze VK ma v ODS nadale dominantni vliv skrze kridlo svych priznivcu, takze jako "nadstranicky prezident"  silne ovlivnuje vykonnou moc. Pokud se podivame na jeho predchuce VH , ukazuje se, ze Cesi jsou nepoucitelni, protoze jej nechali v uradu prilis dlouho a nekteri by snad chteli aby se i vratil. Tezko rici, co se stane pristi tyden, ovsem v teto chvili hodne signalu nasvedcuje tomu, ze prave osoba Vaclava Klause muze otevrit dvere komunistum zpet do oficialni politiky, resp. je zase o kus pootevrit. Zeleni jasne deklarovali sve ne VK uz pri podpisu koalicni smlouvy, "Lidovci" pragmaticky pochopili, ze cirkevni restituce alespon v nejake podobe maji sanci protlacit jen s vetsinou v PS. Zbyva ODS jako onen povestny kul v plote, presne jak v diskusi napsal jeden modry soudruh "proti vsem" . Jiny diskuter zcela presne napsal, ze osoba VK je zasadni prekazkou spojeni a spoluprace pravicovych subjektu, to ovsem s VK, ktery nezna jinou taktiku, nez boj s obrazem nepritele, mobilizace, nalepkovani "zradce" a vnitrostranickou "diskusi" s hlavou zaborenou v jeho rektu, nikdy nepujde. O tom, jak bude "fungovat" koalice po zvoleni prezidenta CR, si take nelze delat iluze. Cest :-)

I.L. 10.2.2008 9:03

Re: situace po volebnim patu pripomina Slovensko ci Srbsko v momentech "lamani chleba"

Chcete  dale zviditelnit  Bursika a Paroubka  na ucet VK ? Cim  Vam tak imponuji ;-P

koloděj 10.2.2008 11:44

Re: Re: situace po volebnim patu pripomina Slovensko ci Srbsko v momentech "lamani chleba"

Ta zelná to jsou jen mimikry Bursíka. Tato pidi strana je  vlastně produkt nejrychlešího opbratu rozpadu, OH, ODA, US,  Deu,2 koalice , 4 koalice, cesta změny, původního OF a pravdoláskových. Teď pod zeleným stromem  Vždy to byly destruktivní síly, dokonce sebedestruktivní. Liberální politickou sílu, která by byla schopna vykrýt místo a stát se alternativou, ODS, koalice, která by převažila nad levicovými, to je, co potřebujem. Zaplať pánbuh, že Klaus založil už na začátku  alespoň tuto stranu, která přežila, přes všechny šiky které se proti ní postavily.  Je to zásluha dílo VK. Nová republika,  elegantní rozdělení státu, bez ekonomického zemětřesení, změna socialistického státu na stát standardní,  co by ještě chtěli více. Má za sebou i neuspěchy, temná místa, ale tak to je,. Ten stát není v troskách, jak se někteří snaží přesvědčit. A´t se podívají do Polska, Maďarska, NDR, kolik se kde při těch změnách, KTERÉ BYLY Z HLEDISKA VITÁLNÍ EXISTENCE NUTNÉ pokradlo. Zapomínate vážení, že dvě předposlední volební období patřly oranžovým, čtyřkolici, tam byly tunely, unipertrol, Křišťalový, lesy, armáda....Machinace s prodeji pozemků, tam se opeřili politici śibalové,  To až se jednou dovíme?  Teď by to chtěli házet na Klause, jako včera, když vyhrožovali Stinilovi, ať se raději uklidí do špitálu, kdyby se náhoudo chtěl znovu vzdát hlasováni, jaklo v druhém kole, pak by se na světlo boží vynesly nějaké "pravdy", nepravdy o špinavých majetcích, milekách, no kdo by to vydržel. Tak se mu  raději udělalo nevolně. Pak na nás šli fotkami, které připravili, a nějaké bláboly , utržky vět, které nic neznamenají, akvokátnimi zápisy. No Stínil, to má těžké, stbácké praktiky, oranžových, Cosa Nostra.