4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bibabu 13.12.2008 14:11

Re: My ocenime Klause az umre.

LacoRvco tu kvákaš za nesmysly, pokud jsme demokracii, máme jiné nástroje.

Ivan Nový 13.12.2008 14:09

Laco,

Možnost být Švýcarskem jsme ztratili vstupem do EU. Co nás v EU brzdí jsou směrnice EU, které byly vytvořeny právě s touto motivací. Uchovat staus quo v Německu a Francii. Kdybychom byli mimo EU, tak bychom teď profitovali z toho, že bychom se nemuseli starat o nějaké umělé klimatické balíčky a šance stát se Švýcarskem by byla mnohem větší. Motivace lidí by byla zaměřena jinak, ne jako v EU, tak parazitisticky, kdy každý chce být eurokratem a nebo alespoň státním zaměstnancem.

hannibal 13.12.2008 14:08

Re: co vlastně autor mele?

Nová strana se nerodí proti, . že VK se rozešel ideou, a nespuhlasí s vedením této strany. Ani nemá potřebu truc efektu vůči Topolankovi., Vznik nové strany, je odezvou na poptávkou občanů, kteří se rozešli ODS, protíže opustila vize pro kterou ji občané volili. Pokud stranu  nezaloží Mach, nebo někdo jiní, uteče se část nespokojených občanů k extremistickým stranám.  Zle časy, roztoucí nespokojenost, krize, nahrává politickému populismu, pravicoví extremisům , jejích populismu naláká zmíňované občany. Nová pravicová strana s vizemi, které oslovi voliče, je šance pro občany, ne pro VK, Nabízí výběr,dokrývá to co chybí! Je  to šance pro občany, je to šance pro Českou republiku. Je nevyšší čas, občané čekají!!

Laco 13.12.2008 14:03

Re: kopiepravdy

Ještě štěstí, že zde máme nekomunistickou ČSSD, kde se karierismus, klientelismus, čachry a dohazování státních zakázek ani žádné jiné podobné špinavosti netrpí. Ještě štestí, že ČSSD v čele s demokratem a humanistou Jiřím Paroubkem, nikterak nepoznameným metodami a minulostí komunistických aparátčíků, je garancí prosperity a nezvratitelné demokratické budoucnosti.

k 13.12.2008 13:50

kopiepravdy

V OF dominovali disidenti, jenze k lizu se chteli dostat take vsichni ti, ca za komancu /ridych / drzeli usta a krok- kolaboranti /jako soudruh profesor/ . Tech byla drtiva vetsina /cca 90-95%/ . Proto tak obrovsky uspech ODS a smesna podpora OH /10 % ?/ V ODS se soustredili naprosto stejni grazlove, jako do KSC nalezli urchlene po "Viteznem unoru" . Proto take plati slova z titulku, ODS byla po celou dobu stranou stalinskeho typu, kde kritika predsedy/vudce se rovnala zrade, proto se konalo "Sarajevo", tem pucistum bylo jasne, ze o zadne vnitrostranicke diskusi nemuze byt reci. Drtiva vetsina hlavnich "osobnosti" ODS a hlavnich sponzoru pochazi z prominentnich nomenklaturnich KSC rodin/vcetne stavajiciho soudruha predsedy/ . Takze jen kontinuita moci . Cest :-)

tomash 13.12.2008 13:46

Re: this is demagogie

co takhle hodit do plenu nejakou vasi verzi?

tomash 13.12.2008 13:45

Re: Jů Marťan

Vyborne, ted by se hodila nejaka argumentace, proc je to blabol. Nebo si vystacite s tvrzenim, ze je to takovy blabol, ze proti nemu nema smysl argumentovat?

Laco 13.12.2008 13:42

Re: Laco,

To beru, v referendu jsme za plentou stáli každý sám za sebe a brali jsme na sebe každý svůj díl zodpovědnosti. Referendum o našem přistoupení k EU je nepozhybnitelné, nepochybuji, že to uznáváte.

Opravdu si dovedete ale představit rozumnou alternativu nejsme ani Irsko, ani Švýcarsko ani Norsko. Jsme rozvrácená (stále!) postkomunistická země. Z primitivního nacionalismu Vá nebudu obviňovat.

O šílenostech nevolených eurokratů si nedělám nejmenší iluze a aktivně jsem se účastil jedné z celoevropských kampaní proti jisté specifické oblasti legislativy (není podstatné oč konkrétně šlo).

Jestliže Vy se zde otevřeně hlásíte k názoru, že mimo EU by nám bylo lépe, pak se sluší říci a přiznat, že já jsem po zralé úvaze k přesvědčení, že by mi naopak vyhovovala federalizace EU, tj. de facto přechod k silnému evropskému státu. Shodnout se tedy můžeme v této ptázce jen velmi těžko.

Položím Vám na závěr ještě jednu řečnickou otázku: co nám přinesl rozpad Rakouska-Uherska? (a hlavně to, co následovalo po pár desetiletích) ... není zde náhodou pozoruhodná analogie s dnešní EU?

Ivan Nový 13.12.2008 13:27

A Laco,

ono je to ještě jinak, národní zájmy se prosazují jako společné a evropské. Podvodníci jsou především eurokrati.

pinkpanther 13.12.2008 13:25

Re: Nejsem ucitel avsak nekdy si tak pripadam...

http://www.blisty.cz/art/26586.html        p. P. Mach a jeho CEP centrum pro ekonomiku a politiku,  vyhledat na Google,  zrejme uz nastal cas, pozvednout CEP ! o kterem se tak vehementne opiral na Kongresu ODS   min. Ičko.

Ivan Nový 13.12.2008 13:23

Laco,

já v referendu hlasoval proti vstupu do EU, kvůli nedemokratickým poměrům, jaké už v té době panovaly v EU. A situace v EU se dále zhoršuje.

Laco 13.12.2008 13:21

Re: Laco,

reparát

Laco 13.12.2008 13:20

Re: Laco,

Pak to ale říkejte jasně "chceme pryč z EU" a použijte pro své plány všechny prostředky, které vám demokracie poskytuje. O tom jestli uspějete pak rozhodnou svobodné volby.

Neschovávejte se ale za plky o národní suverenitě a nesnažtě se předstírat, že jsme ve stejné pozicii jako Irsko, které za svůj ekomický rozmach vděčí v první řadě masivní a bezprecedentní podpoře z fondů EU. Také bychom

si mohli pamatovat, že Irové již jedno referendum odmítli a pak dělali referát, tehdy se jednalo o naše přistoupení

k EU a podle Vás to zajisté činili proto, aby ochránili naše zájmy, protože na vlastní kůži zažili to evropské utrpení a útlak.

Napadlo Vás někdy, že za irským odmítnuntím LS je v prví řadě obava, že se jim přiškrtí bruselský štědrý penězovod?

Ivan Nový 13.12.2008 12:57

Laco,

chtěli, být mimo EU bude čím dál tím výhodnější, například už dnes bychom se mohli klimatickým balíčkům šílené EU jen smát :-)))))

Laco 13.12.2008 12:53

Re: baro,

Tož směle do toho! odvrhněme otrocké okovy členství v EU!!! a s písní na rtech k ruskému dubisku a tisícileté české národní suverenitě. Již jednou jsme v dějinách tři sta let úpěli pod habsburgským útlakem a nenechme se proto znovu zotročit euroněmeckými cizáky.

karel-smichov 13.12.2008 12:48

Re: Alespoň v jednom ohledu je dnes ODS nadějnější než kdykoli dříve: už nikdy nebude mít nekritizovatelného předsedu.

tichá dohoda :100% souhlas jen si vzpomenout ,kolik bylo soudruhů ve vládě  Klause ! ,

né řadových ale vždy funkcionářů ! jen namátkou , Kočárník, Dlouhý,Dyba,Vrba, a další,

všichni podnikají ( mají poradenské  firmy !!>-

Monte Christo 13.12.2008 12:47

Nejsem ucitel avsak nekdy si tak pripadam...

Kdyz se narodi male dite uci se mluvit, chodit atd...Tak je to i s demokracii...Lide se musi naucit sva prava aby pak je mohly vyzadovat a to nejen po statu ve kterem ziji ale i vseobecne...Lide se musi naucit volit si stranu ktera za lidem stoji a ne volit stranu ktera jim ublizuje at momentalne ci do budoucna...To jsou zakladni principy demokratickeho chovani...Verim ze se to lide nauci a prestanou rikat odporne:Tady jste v cechach pane...Monte Christo Washington DC Ma zeme Me srdce

Laco 13.12.2008 12:46

Re: My ocenime Klause az umre.

A pánové, nechtěli byste ten "boj s eurokraty" začít smělým vystoupením z EU? Společenství nezávislých států na nás čeká s otevřenou vřelou slovanskou náručí

milkom 13.12.2008 12:34

Re: OF a ODS

Dobrá glosa. R^

ata 13.12.2008 12:28

Re: co vlastně autor mele?

A co meleš ty?

Pavel Urban 13.12.2008 12:17

OF a ODS

Máte pravdu, základní ideou OF nebyla obrana "iluzorní 'suverenity'" ani vstřícný vztah k Rusku (je ovšem otázka, proč by tento vstřícný vztah měl vadit, když suverenita je pouhou iluzí). Základní ideou OF byl totiž nátlak na vládnoucí komunisty. Později se stala "stranou pro všchny" a tedy pro nikoho. Přidejte k tomu čistě verbální antikomunismus, obecné ideje, které se ve svobodné společnosti transformovaly na slovní salát, a to je asi tak všechno.

Václav Klaus dal ODS a české společnosti to, co ji nedokázal dát Václav Havel : prakticky ideu pro každý den. O jejím smyslu i naplňování ve vládní praxi by se dalo diskutovat, nicméně šlo o ústřední ideu české politiky devadesátých let. Kdo chtěl tehdy dělat vrcholovou politiku, musel se k této ideji buď přihlásit nebo se vůči ní vymezovat. Včetně Václava Havla.

Co to znamená ? ODS byla nepochybně jedním z dědiců OF. Nebyla však jejím pokračováním. A Václav Klaus jejím zakladatelem skutečně byl.

zoch 13.12.2008 12:02

Re: Alespoň v jednom ohledu je dnes ODS nadějnější než kdykoli dříve: už nikdy nebude mít nekritizovatelného předsedu.

V zásadě souhlas !

zoch 13.12.2008 11:59

???

Pane Vrba,

pro mne je to příliš odlišný ale zajímavý pohled na stejně prožité věci.  Nemohu k tomu nic ještě říci. Pokud se časově na to dostanu,tak to budu ještě po částech rozebírat....

Co ale mohu říci ihned je to,že bleskové srovnání nomenklatury do jednoho šiku muselo mít nějakého  hybatele .........  Mně tato skutečnost zapadá do jiné struktury lépe.

Jiřík 13.12.2008 11:54

Re: Alespoň v jednom ohledu je dnes ODS nadějnější než kdykoli dříve: už nikdy nebude mít nekritizovatelného předsedu.

Popsal jste to hrubým jazykem,ale tu sebranku jste definoval správně.R^R^R^

milkom 13.12.2008 10:30

Re: Rozumné rozhodnutí!

Nejspíš jste pár dní vyspával a teď jste se probudil. Libertas nenahradí žádnou z našich stran, jde o pro nás celkem nový politický prvek Evropskou partaj - odkaz zde. Své naděje a (příp. nadávky) budeme muset směřovat k jinému politickému subjektu. ;-)

Weckel 13.12.2008 10:18

Re: Jů Marťan

Vy jste měl se školou nějaký problém, že? Mohl byste být tak laskav a neobtěžovat nás s tím? Takováhle napadání jsou trapná a ubohá - právě ona dělají z českých internetových diskusí tak nepříjemnou záležitost. Zřejmě vám nedochází, že většina vašich formulací by se bez problému dala vztáhnout i na vás, kdyby chtěl někdo soudit jen podle těchto útoků.

Asi by to chtělo víc věcnosti a nadhledu a nedávat takový průchod averzím. Všichni máme nějaké.

tich@dohoda 13.12.2008 10:00

Alespoň v jednom ohledu je dnes ODS nadějnější než kdykoli dříve: už nikdy nebude mít nekritizovatelného předsedu.

ta analiza je na svou kratkost docela slusna, jen autor opomel na stav pred Obcanskym forem, tedy totalitni normalizaci. Zapomel na republiku slozenou z mnoziny Malych Astonu, Aero Karlu, huhu'u, Hayanu, Bubu'u a cert vi jak se vsechna ta modra kolaborantska svoloc jmenuje. V OF dominovali disidenti, jenze k lizu se chteli dostat take vsichni ti, ca za komancu /ridych / drzeli usta a krok- kolaboranti /jako soudruh profesor/ . Tech byla drtiva vetsina /cca 90-95%/ . Proto tak obrovsky uspech ODS a smesna podpora OH /10 % ?/ V ODS se soustredili naprosto stejni grazlove, jako do KSC nalezli urchlene po "Viteznem unoru" . Proto take plati slova z titulku, ODS byla po celou dobu stranou stalinskeho typu, kde kritika predsedy/vudce se rovnala zrade, proto se konalo "Sarajevo", tem pucistum bylo jasne, ze o zadne vnitrostranicke diskusi nemuze byt reci. Drtiva vetsina hlavnich "osobnosti" ODS a hlavnich sponzoru pochazi z prominentnich nomenklaturnich KSC rodin/vcetne stavajiciho soudruha predsedy/ . Takze jen kontinuita moci . Cest :-)

fox 13.12.2008 9:39

v zemi destruktivních...

R^R^

Saul 13.12.2008 9:28

Re: co vlastně autor mele?

badaxe, napsal jste to trefně. R^

Malý Aston 13.12.2008 9:23

Rozumné rozhodnutí!

Evropu a Evropskou Unii prověří budoucnost a to ne daleká.Dosud se všem dařilo obstojně.HDP rostlo,burza šla nahoru a kapitáni bank a průmyslu si mastili kapsu a sem tam pár drobků nechali i evropanům.V době když se daří jsou všichni kámoši.Jenže nastává čas nepohody a bude průser.Každý stát bude mít zájem si nejprve pomoci sám sobě a pak Evropské Unii nebo na úkor Evropské Unie. A tento fakt prověří zda měl pravdu Klaus nebo Paroubek.ODS jako strana vládní si nemůže dovolit takový odpor proti Lisabonské smlouvě,proti molochu který se vytváří v Bruselu jako pan prezident a on to zřejmě uznal.Proč by měl škodit ODS když si může založit svou novou politickou stranu Liberta ?A voličů bude dostatek,tato strana může nahradit jak Zelené,tak i KDU a možná získá i ty,kteří by volili ODS kdyby nebyla taková jaká je,tedy středová a ne pravicová.Pokud se to podaří,budou na pravici dvě politické strany a to ODS a Liberta a na levé straně ČSSD a KSČM.Bude to normální a ODS se nebude muset spojovat proti KSČM s debilními zelenáči nebo obojetníky v KDU.:-D