18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jiřík 13.12.2008 11:54

Re: Alespoň v jednom ohledu je dnes ODS nadějnější než kdykoli dříve: už nikdy nebude mít nekritizovatelného předsedu.

Popsal jste to hrubým jazykem,ale tu sebranku jste definoval správně.R^R^R^

zoch 13.12.2008 12:02

Re: Alespoň v jednom ohledu je dnes ODS nadějnější než kdykoli dříve: už nikdy nebude mít nekritizovatelného předsedu.

V zásadě souhlas !

karel-smichov 13.12.2008 12:48

Re: Alespoň v jednom ohledu je dnes ODS nadějnější než kdykoli dříve: už nikdy nebude mít nekritizovatelného předsedu.

tichá dohoda :100% souhlas jen si vzpomenout ,kolik bylo soudruhů ve vládě  Klause ! ,

né řadových ale vždy funkcionářů ! jen namátkou , Kočárník, Dlouhý,Dyba,Vrba, a další,

všichni podnikají ( mají poradenské  firmy !!>-

amj 13.12.2008 15:55

Re: Alespoň v jednom ohledu je dnes ODS nadějnější než kdykoli dříve: už nikdy nebude mít nekritizovatelného předsedu.

Naprostý souhlas s článkem.Dodat zbývá jen,Klaus-mor českého národa a slušných občanů této země.!!R^R^R^R^R^R^;-(8-o;-O>-VV

fox 13.12.2008 9:39

v zemi destruktivních...

R^R^

Malý Aston 13.12.2008 9:23

Rozumné rozhodnutí!

Evropu a Evropskou Unii prověří budoucnost a to ne daleká.Dosud se všem dařilo obstojně.HDP rostlo,burza šla nahoru a kapitáni bank a průmyslu si mastili kapsu a sem tam pár drobků nechali i evropanům.V době když se daří jsou všichni kámoši.Jenže nastává čas nepohody a bude průser.Každý stát bude mít zájem si nejprve pomoci sám sobě a pak Evropské Unii nebo na úkor Evropské Unie. A tento fakt prověří zda měl pravdu Klaus nebo Paroubek.ODS jako strana vládní si nemůže dovolit takový odpor proti Lisabonské smlouvě,proti molochu který se vytváří v Bruselu jako pan prezident a on to zřejmě uznal.Proč by měl škodit ODS když si může založit svou novou politickou stranu Liberta ?A voličů bude dostatek,tato strana může nahradit jak Zelené,tak i KDU a možná získá i ty,kteří by volili ODS kdyby nebyla taková jaká je,tedy středová a ne pravicová.Pokud se to podaří,budou na pravici dvě politické strany a to ODS a Liberta a na levé straně ČSSD a KSČM.Bude to normální a ODS se nebude muset spojovat proti KSČM s debilními zelenáči nebo obojetníky v KDU.:-D

milkom 13.12.2008 10:30

Re: Rozumné rozhodnutí!

Nejspíš jste pár dní vyspával a teď jste se probudil. Libertas nenahradí žádnou z našich stran, jde o pro nás celkem nový politický prvek Evropskou partaj - odkaz zde. Své naděje a (příp. nadávky) budeme muset směřovat k jinému politickému subjektu. ;-)

badaxe 13.12.2008 9:11

co vlastně autor mele?

Když jsem přečetl tenhle blábol (díky bohu že mé děti už učit jistě nebude) tak jsem si řekl že učitelé jsou přepláceni, podobná individua jsou drahá za 5000 měsíčně.

ale k věci, jestli mám nějakou ideu (Veškrna by řekl vizi), pak se ji logicky snažím naplnit, jedno je zda to je idea levá či pravá. Pokud jsem dost silná osobnost a věnuji tomu dost času pak možná založím i stranu (Havel, Klaus...) a snažím se tu ideu uskutečnit. Pak nastupují tři varianty, 1) idea a strana se shodují (to obvykle dlouho nevydrží)  2) idea a strana se postupně rozejdou (to se stalo běžně a u ODS v poslední době velmi zřetelně) 3) idea se změní a strana zůstane na původním ideálu (i to se může stát :-) ) . Pokud dojde k situaci v bodě 2 nebo 3  je možno zvolit jedno ze dvou řešení, jít za svou (možná současnou) ideou a rozejíte se se stranou ve které jsem působil, nebo zvolit verzi "jít s proudem" a čerpat dál výhody zavedené firmy a neriskovat.

Osobně si Klause vážím že ODS která se výrazně změnila (osobně bych ji dnes po sjezdu už nevolil) opustil a šel do nejistoty zda nějaký další politický subjekt vznikne, stane se stranou a bude třeba i úspěšný. Naopak si nevážím V.Havla-Veškrny za jeho trvalé snahy o destabilizaci politiky. jeho hloupé až dementní zakládání stran, protlačování před volbami je dost nebezpečné a jediný kdo z toho těží, jsou jeho kamarádi komunisté.

Saul 13.12.2008 9:28

Re: co vlastně autor mele?

badaxe, napsal jste to trefně. R^

ata 13.12.2008 12:28

Re: co vlastně autor mele?

A co meleš ty?

hannibal 13.12.2008 14:08

Re: co vlastně autor mele?

Nová strana se nerodí proti, . že VK se rozešel ideou, a nespuhlasí s vedením této strany. Ani nemá potřebu truc efektu vůči Topolankovi., Vznik nové strany, je odezvou na poptávkou občanů, kteří se rozešli ODS, protíže opustila vize pro kterou ji občané volili. Pokud stranu  nezaloží Mach, nebo někdo jiní, uteče se část nespokojených občanů k extremistickým stranám.  Zle časy, roztoucí nespokojenost, krize, nahrává politickému populismu, pravicoví extremisům , jejích populismu naláká zmíňované občany. Nová pravicová strana s vizemi, které oslovi voliče, je šance pro občany, ne pro VK, Nabízí výběr,dokrývá to co chybí! Je  to šance pro občany, je to šance pro Českou republiku. Je nevyšší čas, občané čekají!!

MK 13.12.2008 21:28

Re: co vlastně autor mele?

R^R^R^R^R^

Ivan Nový 13.12.2008 8:44

Klaus si uvědomil,

že už dnes nezáleží na protektoráátní úrovni politiky, a že je třeba proti eurokratům bojovat na evropské úrovni. ODS si to ještě neuvědomila.

Karel 13.12.2008 8:51

My ocenime Klause az umre.

Ohledne EU ma 100% pravdu.

Laco 13.12.2008 12:46

Re: My ocenime Klause az umre.

A pánové, nechtěli byste ten "boj s eurokraty" začít smělým vystoupením z EU? Společenství nezávislých států na nás čeká s otevřenou vřelou slovanskou náručí

Ivan Nový 13.12.2008 12:57

Laco,

chtěli, být mimo EU bude čím dál tím výhodnější, například už dnes bychom se mohli klimatickým balíčkům šílené EU jen smát :-)))))

Laco 13.12.2008 13:20

Re: Laco,

Pak to ale říkejte jasně "chceme pryč z EU" a použijte pro své plány všechny prostředky, které vám demokracie poskytuje. O tom jestli uspějete pak rozhodnou svobodné volby.

Neschovávejte se ale za plky o národní suverenitě a nesnažtě se předstírat, že jsme ve stejné pozicii jako Irsko, které za svůj ekomický rozmach vděčí v první řadě masivní a bezprecedentní podpoře z fondů EU. Také bychom

si mohli pamatovat, že Irové již jedno referendum odmítli a pak dělali referát, tehdy se jednalo o naše přistoupení

k EU a podle Vás to zajisté činili proto, aby ochránili naše zájmy, protože na vlastní kůži zažili to evropské utrpení a útlak.

Napadlo Vás někdy, že za irským odmítnuntím LS je v prví řadě obava, že se jim přiškrtí bruselský štědrý penězovod?

Laco 13.12.2008 13:21

Re: Laco,

reparát

Ivan Nový 13.12.2008 13:23

Laco,

já v referendu hlasoval proti vstupu do EU, kvůli nedemokratickým poměrům, jaké už v té době panovaly v EU. A situace v EU se dále zhoršuje.

Laco 13.12.2008 13:42

Re: Laco,

To beru, v referendu jsme za plentou stáli každý sám za sebe a brali jsme na sebe každý svůj díl zodpovědnosti. Referendum o našem přistoupení k EU je nepozhybnitelné, nepochybuji, že to uznáváte.

Opravdu si dovedete ale představit rozumnou alternativu nejsme ani Irsko, ani Švýcarsko ani Norsko. Jsme rozvrácená (stále!) postkomunistická země. Z primitivního nacionalismu Vá nebudu obviňovat.

O šílenostech nevolených eurokratů si nedělám nejmenší iluze a aktivně jsem se účastil jedné z celoevropských kampaní proti jisté specifické oblasti legislativy (není podstatné oč konkrétně šlo).

Jestliže Vy se zde otevřeně hlásíte k názoru, že mimo EU by nám bylo lépe, pak se sluší říci a přiznat, že já jsem po zralé úvaze k přesvědčení, že by mi naopak vyhovovala federalizace EU, tj. de facto přechod k silnému evropskému státu. Shodnout se tedy můžeme v této ptázce jen velmi těžko.

Položím Vám na závěr ještě jednu řečnickou otázku: co nám přinesl rozpad Rakouska-Uherska? (a hlavně to, co následovalo po pár desetiletích) ... není zde náhodou pozoruhodná analogie s dnešní EU?

Ivan Nový 13.12.2008 14:09

Laco,

Možnost být Švýcarskem jsme ztratili vstupem do EU. Co nás v EU brzdí jsou směrnice EU, které byly vytvořeny právě s touto motivací. Uchovat staus quo v Německu a Francii. Kdybychom byli mimo EU, tak bychom teď profitovali z toho, že bychom se nemuseli starat o nějaké umělé klimatické balíčky a šance stát se Švýcarskem by byla mnohem větší. Motivace lidí by byla zaměřena jinak, ne jako v EU, tak parazitisticky, kdy každý chce být eurokratem a nebo alespoň státním zaměstnancem.

Laco 13.12.2008 14:39

Re: Laco,

Já to vidím jinak a to, že možnost být druhým Švýcarskem jsme ztratili s Vítězným únorem 1948, všechno ostatní je nepodstatné. Z toho základního průseru jsme se nevzpamatovali doposud a je otázka, kdy se z té poválečné revoluční kocoviny definitivně vyhrabeme.

No nic, odpočinul jsem si na chatu a teď musím zas začít pracovat. Mějte se hezky a užijte si krásné vánoce

Ivan Nový 13.12.2008 14:57

Laco,

třeba odchod z EU bude tím impulsem, který nám umožní se s rokem 1948 vyrovnat a postavit se na vlastní nohy.

Ivan Nový 13.12.2008 13:27

A Laco,

ono je to ještě jinak, národní zájmy se prosazují jako společné a evropské. Podvodníci jsou především eurokrati.

V 14.12.2008 8:28

Re: Laco,

"Irsko, které za svůj ekomický rozmach vděčí v první řadě masivní a bezprecedentní podpoře z fondů EU."

Tohle je demagogie na druhou. Podle teto logiky by Afrika dnes musela byt prosperujici vykladni skrini zapadu, podle masivni podpory, ktera do ni za ty desetileti natekla.

Irsko zbohatlo jen a jen diky svemu liberalnimu pristupu k ekonomice zeme. Podpora nikdy jeste k prosperite nikoho neprivedla a nikdy neprivede. Proto je ten vas vyrok o Irsku cirou demagogii.

Bibabu 13.12.2008 14:11

Re: My ocenime Klause az umre.

LacoRvco tu kvákaš za nesmysly, pokud jsme demokracii, máme jiné nástroje.

Jestli opravdu 14.12.2008 13:19

Re: My ocenime Klause az umre.

Karle, nemá pravdu a ohledně EU je to sabotáž a zrada.

janoryna 13.12.2008 7:54

příběh se opakuje

Pan Klaus se vydal ve stopách pan Havla po tom, co se začalo OF konzolidovat; i pan Klaus se poté rozkmotřil s ODS, když si nezvolila vedení podle jeho přání. Jinak mi také připomíná to, cose stalo zemanovi s čssd - po té, co je vytáhl nahoru byl postupně odejit.

Karel 13.12.2008 7:05

Sarajevsky atentatnik

si stezuje na Sarajevsky atentat.

viki 13.12.2008 3:49

Jů Marťan

 Zdá se že autor spadl s Marzu nebo Měsíce. Neuvěřitelný blábol ožralého grafomana a přepisovače dějin. ,