9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
---------- 5.2.2009 14:02

Re miki: Impozantní vojenská přehlídka CZ army 28.10.2008

miki, každý stát by měl v obraně svého národa spoléhat sám na sebe, na své vojáky a vlastní zbraně, nikoli na cizí vojenské protektory, které nikdy obyvatelstvo státu na svém území nechce. Znáte tu bajku od Ezopa o zelené louce, koni a jelenu? Přečtěte si ji, je velmi poučná a její obsah stále platí. Tato Ezopova stará moudrost se v České republice patrně naplní. Myslíte si, že čeští politici se dobře starají o obranu českého státu a národa? Podívejte se na stav české armády. Myslíte si, že se to s obranou v České republice dělá správně?

miki 5.2.2009 13:54

Re: Chtěl bych zde zareagovat

není to ten zhrzený tajemník, co údajně první dámě "čistil komín"? No tak to musí být opravdu velice důvěryhodný zdroj 

miki 5.2.2009 13:42

Re: Impozantní vojenská přehlídka CZ army 28.10.2008

no, děcka na gymplu se tomu zasmály, ale nějak mně uniká pointa tady

;-) 5.2.2009 13:36

- - - -Re: Souhlas!

Nech Zimu žít. Dyť je to němec jako poleno.

jakovy 5.2.2009 13:33

souhu,Re: Válka

Je to vaše válka. Jako CCCP jste ji začli. 

gerontusinza 5.2.2009 13:28

Inu madam, nic proti tomu vašemu pocitu ohroženíRe: madam vzhledem ke své slušnosti k ženám vám nemohu napsat, Re: Hokynáři a radar

pokud k vašemu pocitu bezpečnosti stačí střelecký radar likvidovaný každým režimem preventivně bez jakýchkoli skrupulí a jakýmikoli prostředky, tak je to jen vaše věc.... to víte my idioti s vysokoškolským technickým vzděláním na dvou fakultách jsme indoktrinovatelní až až, nikoli tupci a hlupáky..... takže ať se vám dobře hajá.....;-)

---------- 5.2.2009 13:24

Impozantní vojenská přehlídka CZ army 28.10.2008

Při přehlídce 28.10.2008 v Praze na Evropské třídě předvedla army CZ, že disponuje celými dvěma tanky. To je dobrá zpráva, ale CZ army je posilována. Po nedávném získání 50 let zánovní ani ne moc rezavé ponorky ruské výroby z výzbroje Albánie do ČR obstarala česká ministryně obrany Parkanová obratně další vojenskou pomoc, tentokrát z USA. Po tvrdém jednání o radaru dodaly USA do Česka jeden 70 let starý tank české výroby, ukořistěný US armádou německému Wehrmachtu ve 2. sv. válce a odvezený do USA. Amíci už musejí pochopit, že si Češi nenechají čůrat na záda a radar v Brdech nebudou mít jen tak zadarmo. Generálové a plukovníci z CZ army obviňovaní, že si nechávají z armádního rozpočtu vyšívat slipy, tak mohou bez obav přeplánovat pěší výcvik na výcvik s technikou.

Při přehlídce CZ army v Praze na Evropské třídě jela dojemná přehlídková formace 6 četníků Městské policie Praha na bicyklech. Jejich nízký počet byl zapříčiněn tím, že neznámí vandalové vypustili Městské policii většinu kol a ukradli jim pumpičku. Do přehlídky tak bylo zařazeno jen všech 6 nevypuštěných policejních bicyklů z místního oddělení Nusle, protože prostředky na nákup pumpičky v napjatém státním rozpočtu nebyly nalezeny. Jak řekl náčelník Generálního štábu, přehlídka českých ozbrojených sil něco stojí a státní prostředky se musejí šetřit.

Při přehlídce CZ army 28.10.2008 v Praze už chyběla jen formace tramvají. Je to taky osvědčený prostředek, pražští tramvajáci Němcům za války pěkně zatápěli. K ponorce a ke dvěma českým tankům, vlastně už třem, by slušela česká tramvajová technika, neboť prezident Klaus vyzval k navazování na historické tradice.

Z přehlídky 28. října 2008 v Praze musejí mít obyvatelé ČR dobrý pocit, že už můžou klidně spát. Neklidné spaní musejí mít od přehlídky Rusové z předvedené české bojové síly a údajní ruští agenti v Čechách určitě strachy balí kufry.

gerontusinza 5.2.2009 13:14

Inu pane je to těké si přiznat, že to k čemu jsme vzhlíželi do r.89 , je stejná snůška balastu a lží jako z druhé strany.....Re: potíž s radarem

ale oni jsou tací blbci, že nechápou že nejlepší přátele dělá pravda a  lež ? ta se  vždy provalí a již nyní jsou rozlišování naši přátelé z emeriky a ti idioti za atlantikem.... Je zajímavé, že žádný přítel mě nesdělil že se se mnou nebude stýkat, když tady my nevděčníci jejich radar nechceme....... je jim to totiž zcela jedno, zatím co našim vládnoucím hlupáků se točí hlava a považují NE za znesvěcení....... inu není nad to chodit k volbám a blbce tohoto typu nevolit....... zvláště když nadšením zpívají.....;-D

gerontusinza 5.2.2009 13:05

Pane Zima, nechte to na lidech oni na rozdíl od Re: Necháme toho debila chvíli stranou,

zdejších myslitelů vědí čeho se to týká......  I já pokud nakupuji pro firmu, zavolám a zeptám se zač, kdy a kde a když tak co;-).... a pokud i s cestovným ušetřím 20%, beru to jako výdělek pro firmu..... inu není nad tržní hospodářství a když navíc někdo vytváří regulace neregulace s vyhrůžkami počkej co s tebou udělají exekutoři, nemá nárok provádět správu věcí veřejných.... a proto Topolánkovi prohrál Julínek volby na 10 let....;-D.To se nezapomíná...;-)

David 5.2.2009 13:04

Chtěl bych zde zareagovat

na obsáhlý výlev pana malého Astona a dát mu jednoduché doporučení!Vážený, zalistujte v ne příliš silné knížce bývalého tajemníka  bývalé první dámy, a přesně se tam dozvíte podle čí pokynů skáče naše vedení dnes!Možná, že si pak odpustíte některé vaše výroky.Pro upřesnění, ta publikace se nazývá "Paměti tajemníka"!

mlg 5.2.2009 13:04

potíž s radarem

Předesílám, že nejsem odborník na danou problematiku a vycházím z  běžně veřejně dosažitelných informací. Souhlasím s komentátory, že být zcela nezařazen jako stát není reálné a že je lépe inklinovat a přátelit se s USA a NATO. Přátelům a spojencům je slušné vycházet vstříc, zvlášť, když jsme dlužníci a chceme, při ponechání racionální rezervy (politika není altruistická), býti přáteli i nadále. Až potud s radarem problém nemám. Potíž mi činí jeho účel: první verze našich politiků, že je na přímou ochranu ČR je neudržitelná. Tak tedy proti teroristickým zemím na ochranu USA - taky v pořádku. Vedlejší efekt: pohled na Východ až k Uralu; vedlejší efekt lze pravděpodobně technicky omezit, není to ale hlavní účel? Nic proti němu, ale pro zachování zdání korektnosti by se nemělo lhát, nebo alespoň méně. Za sebe mohu říci, že ze sebe nerad nechávám dělat hlupáka -  docela pěkně to v bedně vyjádřil Zeman a nemusel by mít špatné informace; jeho závěr byl PROTI. Tedy já pro, ale se skřípajícími zuby a s vědomím, že naši a us reprezentanti ohlupují, co to jde a že reakce Rusů je prostě oprávněná.

hank bukowsky 5.2.2009 12:56

Re: Takže slovutný politolog a placený piárista dohledl na konec počátku

přečti si Gabalovi články a zfalšované výsledky jeho "průzkumu".

Za ručku tě vést nebudu. Vy praví nejpravější přece vyznáváte individualitu , schopnosti, jste vzdělaní, chytří až na půdu, tak proč škemráš?

hank bukowsky 5.2.2009 12:52

Re: Postoj k radaru je postoj k celému politickému vývoji u nás!

ovšem jiná banda, pro změnu kapitalistická, si počínala v nakladaní se světem úplně stejně jako komunisti doma, i se stejnými důsledky. Není tedy důvodu se klonit ani k nim. Vrah bude vrahem a je jedno z kterýho konce světa pochází. Ovšem pokud nepřivírame nat tím "naším" darebákem z nějakého důvodu oči, třeba, že jsme v podstatě stejní darebáci. A pak už jenom vedeme propagandu.

Fact 5.2.2009 12:52

Re: Takže slovutný politolog a placený piárista dohledl na konec počátku

aha socialista, mohl byste být konkrétnější ve svých tvrzeních, protože lžete jako když tiskne ...

Fact 5.2.2009 12:50

Re: Viděl bych to tak,

Z toho jak o tom přemýšlíte a píšete je vidět, že nemáte ponětí o motivech i příjmech těch lidí, ale mohu vás ujistit, že vy byste tam za peníze, které brali, když USD spadl a berou, když opět padla koruna, nejspíše nešel. Myslím, že je trapné, jakkoli české nejen stále mluvit jen o penězích, ale podsouvat druhým motivy, o kterých nevíte, ale cítíte je hlavně v sobě. Přinejmenším s ohledm na ty, kteří padli, nebo jsou dosmrtně zmrzačeni, a toho si jsou vědomi všichni vojáci v Afganistanu, byste mohl volit poněkud skromnější a slušnější tón. Oni tam možná nejsou právě kvůli vám osobně, ale kvůli tomu, že plní povinnosti, které má tato země v zájmu společné obrany, a když nic jiného jsou profesionálové, vědí, že musí svůj závazek splnit, jakkoli může jít o život nebo trvalou invaliditu. To se vás samozřejmě netýká, ale leckdo si našich vojáků za tuto ochotu a profesionalitu váží.

hank bukowsky 5.2.2009 12:48

Re: Kouzlo nechtěného?

pýcha peklem dýchá. Neb jsme jako oni?

hank bukowsky 5.2.2009 12:46

Takže slovutný politolog a placený piárista dohledl na konec počátku

svého omylu?

jen tá tvrzení o tom, že věděl jak to skončí jsou lžívá. Stačí si přečíst jeho think-thankové povídačky a průzkumy z loňska. Ale tak už to bývá u obchodníků s manipulací veřejným míněním. Pro dobro kšeftu nemůžou přiznat, že oni v minulosti tvrdili opak, nebo že jejich práce neměla výsledky, jež slíbili v kontraktu.

A autor tak klesl na mysli, že už se uchýlil i k obviňování všech okolo, kdo nemyslí na svoji bezpečnost. Neboť Iran chce pustit atomovku na jeho rodné "vyvolené" Česko, že? Protože německý ministr Steinmiller žádné obavy nemá. Ovšem to je o logice a ta v píár se dostává ke slovu skutečně až nakonec. Dokonce ani ten článek ještě v té fázi není.

Honza 5.2.2009 12:23

Re: Viděl bych to tak,

tak "anonyme",nikdo ty naše vojáky nikam nenutí riskovat svoje životy,oni tam jdou za vidinou tučných odměn,i když s rizikem,že tam zůstanou - je to na jejich dobrovolnosti.

nup 5.2.2009 12:16

Kouzlo nechtěného?

Prý "bez ohledu na to, jak se Američané rozhodnou"...  No jo, lokaj si nepřipustí, že by mohl rozhodnout něco on sám.

Ale jinak je mi vás, modří i pravdoláskoví neokoni, už docela líto. ;-D Těch výprasků za poslední půl rok - dvoje volby, někteří koaliční poslanci si dovolují plnit svůj volební program, pohance bylo dalíkovné už málo, už i lhaná fronta je nespolehlivá s tim Moravou, teď  ten Obama do toho (co budou chudáci zbrojaři žrát?) - ani se nedivím tomu vzteklýmu prskání a kopání kolem sebe...

miki 5.2.2009 12:01

Re: Viděl bych to tak,

tak, tak, svatá pravda, myslím, že naposledy riskoval v čele vojska Jan Lucenburský

David 5.2.2009 11:57

Re: Postoj k radaru je postoj k celému politickému vývoji u nás!

Vážený!Dovoluji si vám doporučit k přečtení knížku "Paměti tajemníka", od Miloše Rýce!Tam se dozvíte na čí povely skáčeme dnes!Je to tam uvedeno velmi stručně a jasně.Určitě pak svoje obsáhlé bláboly značně zredukujete!Více netřeba!

miki 5.2.2009 11:53

Re: Pane Gabale, trochu směska, co myslíte....

ááá vidím, že už jsi vystál frontu v "krajské" na prášky na hlavu ...a pozdravuj vnuky, kteří budou za tebe platit dluhy do konce života

Anonym 5.2.2009 11:49

Viděl bych to tak,

narozdíl od p. Gabala, že zatímco naši vojáci skutečně riskují životy, (a nehodnotím ve svém příspěvku, zdali je to dobře nebo špatně), tak politici, a to ať se chovají jakkoli, svá privilegia neriskují. Této skutečnosti jsme svědky téměř dnes a denně, mnohy dokonce vícekrát denně.

A promiňte mi vážení p. t. přispěvatelé na NP: neriskují ani modří, ani oranžoví, ani černí, ani zelení. Není náhodou v tomhle zakopaný pes české politiky?

Kenavp 5.2.2009 11:44

Re: Souhlas!

Naše politická scéna je produktem nás všech. Podívejte se, co idiotů exibuje na NP (Zima a další). A politická reprezentace je výsledkem jejich volby. Za 30 Kč by klidně prodali vlastní matku.

Kenavp 5.2.2009 11:41

Re: Pane Gabal,

Zimo, ty ubožáku, jak se může takový kre/tén jako ty naučit ovládat počitač je mi záhadou

Kenavp 5.2.2009 11:38

Re: madam vzhledem ke své slušnosti k ženám vám nemohu napsat, Re: Hokynáři a radar

Joanno, moc pěkně jste to napsala ale je to házení perel svi/ním.

Kenavp 5.2.2009 11:35

Re: Postoj k radaru je postoj k celému politickému vývoji u nás!

Zrovna tak, jako byla nutná denacifikace zločinného režimu v Německu po prohrané válce, byla i nutná dekomunizace u nás po pádu komunistického zločinného režimu. My jsme se však tohoto úkolu zhostili po "načem", tzn. po švejkovsku. A proto dnes ti grázlové, mohutně podporovaní ČSSD opět zvedají hlavu. Pokud je lůza zvolí v nadcházejících volbách, bude to opět na emigraci.

R.J. 5.2.2009 11:30

Re: madam vzhledem ke své slušnosti k ženám vám nemohu napsat, Re: Hokynáři a radar

Výstižně řečeno Joanno, není co dodat, snad jen, že k úplnému štěstí té verbeže jěště patří sen, dělat bachaře, nakonec jsme to viděli skoro 50 let.

Ludva 5.2.2009 11:30

Re: Postoj k radaru je postoj k celému politickému vývoji u nás!

Cibulka si vybral svou cestu, ale chtěl bych si odsedět tolik, co Štětina a Mejstřík.

R.J. 5.2.2009 11:26

Re: Postoj k radaru je postoj k celému politickému vývoji u nás!

Jo,jo, ten Cibulka tě žere, že budeš na "seznamech", ovšem neoprávněně, znám tu písničku.;-DAž si odsedíš tolik jako Cibulka za bolševika , za politiku, tak něco pindej.