21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

POLITIKA: Utahování šroubů

Neexistuje už z principu žádná právní norma, která by mohla poskytnout občanům více svobody. Máme pomalu nejvíce zákonů na počet obyvatel v Evropě a každým rokem je hůř. Svobody je stále méně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 15.2.2016 14:26

Re: Není EET základem rovného podnikatelského prostředí

"Stát bez živnostníků - náš cíl!" Vaše ČSSD, vaše ANO!

F. Lesniak 15.2.2016 10:01

Re: Není EET základem rovného podnikatelského prostředí

Píšete nesmysly. Nemá cenu vám to tady dlouze vysvětlovat, ale pro názornost uvádím link.

http://svobodneforum.cz/myty-a-fakta-o-eet-v-chorvatsku-se-vyber-dani-nezvedl/

M. Prokop 15.2.2016 10:31

Re: Není EET základem rovného podnikatelského prostředí

Není.

Je to jen buzerace.

J. Pražák 15.2.2016 10:54

Re: Není EET základem rovného podnikatelského prostředí

Ale těm poctivým přece pomůže vyrovnat podnikatelské prostředí. Buzerace je to pro ty "méně poctivé".

Potrefená husa nejvíc kejhá....

Z. Švrček 15.2.2016 11:14

Re: Není EET základem rovného podnikatelského prostředí

Pane drahej, neveřte ANOfertu. Všichni poctiví se jen dále přihrbí nad dalším papírem, povinností, či kontrolou a pojedou poctivě dál, jen budou mít další a zostřený dozor. Ti, kteří dodneska podváděli, šidili na daních a zhusta zarejdovali do šedé ekonomiky, ti to budou dělat dál a stejně intenzivně. Myslíte, že jim nějaký papír, či kontrolní hlášení bude vadit? Tedy že nenajdou cestu jak jej obejít? To EET je vlastně stejně jak kost hozená tupému lidu voličskému a Bureš si dál jede po dotacích a získává moc. Vo tom to je. Na chudáky patří přísnostma co je dovoleno Jovovi, není dovoleno volovi.

J. Balcar 15.2.2016 12:10

Re: Není EET základem rovného podnikatelského prostředí

Přesně naopak, pane Pražáku. Z vašeho příspěvku je zřejmé, že jste nikdy nebyl živnostníkem. Méně poctiví si poradí. Buzerace je to pro ty poctivé, ale ti nejsou moc slyšet. Za pětadvacet let sametu už pochopili, že jim nakonec stejně nezbude, než držet hubu a krok.

J. Pražák 15.2.2016 12:29

Re: Není EET základem rovného podnikatelského prostředí

Nebuďte takový pesimista :-)

J. Balcar 15.2.2016 13:06

Re: Není EET základem rovného podnikatelského prostředí

Pesimista, milý pane, může být příjemně překvapený. A to se mě za poslední čtvrtstoletí stalo jen jednou, když byla na návrh poslance Proska zrušena kniha jízd a nahrazena paušálem. V ostatních ohledech a věřte že z toho nemám radost, jsem se v odhadu nepletl.

L. Novák 15.2.2016 14:29

Re: J. Pražák

Vy splňujete beze zbytku ono známé:

"Být optimistou znamená nemít informace..."

;-)

J. Pražák 15.2.2016 15:54

Re: J. Pražák

Smutná pravda :-(

V. Mlich 15.2.2016 15:06

EET rozdíl podmínek ještě zvýší

Tím, že poctivý podnikatel bude mít náklady navíc, bude jeho nevýhoda vůči nepoctivému ještě větší a rozdíl mezi cenama s dokladem a bez dokladu bude lákat ještě víc zákazníků k podpoře černoty. Jediná cesta proti šedé ekonomice je snížit daně tak, aby se podvádění nevyplácelo.

J. Pražák 15.2.2016 16:03

Re: EET rozdíl podmínek ještě zvýší

Ale to už skoro nejde.... Prohlédněte si strukturu příjmů a výdajů státního rozpočtu. Živnostníci skoro nepřispívají....

http://monitor.statnipokladna.cz/2014/statni-rozpocet/#tabId

B. Uhlich 15.2.2016 20:48

Re: EET rozdíl podmínek ještě zvýší

Nic jste nepochopil...u OSVČ nejde o daně , ale o to, aby stát na ně nemusel doplácet..což se celkem daří...většina lidí tohle chápe, bohužel Vy a Vám podobní, ne... asi to bude nějaká porucha... Jinak živnostníci přispívají a ne málo...bohužel opět je problém u Vás, že si všechny informace přizpůsobujete jen jak se Vám právě hodí... Abyste jednou neumřel hloupej tak Vám prozradím, že každý živnostník se zdatně podílí na produkci DPH..což je daň, které se vpodstatě nejde nijak vyhnout. Tedy každý živnostník, který cokoliv vyrábí, prodává, spravuje a pod... automaticky generuje DPH i když sám není plátcem. Dělá to tak, že nakupuje zboží, služby a pod., které potřebuje pro svou činnost..nebo snad znáte zedníka, který si doma vyrábí cihly, aby je nemusel kupovat, nebo řezníka, který si doma v obýváku provozuje jatka, nebo podlaháře, který si ve sklepě válcuje PVC ??? Ne neznáte, všichni živnostníci musí nakupovat obrovské množství materiálu a dalších služeb, které pak přeprodávají dál a tím právě produkují opravdu velkou část daní. Protože kdyby ti živnostníci nebyli, tak by většinu těch věcí nikdo nekupoval, protože si většina lidí neumí nic udělat... tedy až zas budete něco plácat...zkuste nejdřív do celé věci zapojit to co máte v tom prostoru mezi ušima...

J. Pražák 15.2.2016 22:01

Re: EET rozdíl podmínek ještě zvýší

Už mnohokrát jste v diskusích prokázal svoji velikou omezenost a hloupost. Nechápete, že i ostatní nakupují a svojí spotřebou platí také DPH. Mimo to ještě platí dle svého platu zdravotní a sociální pojištění a ne z minima, jak to dělají živnostníci.

A ta vaše argumentace o nákupu materiálu je zcela zcestná. Nepochopil jste, že živnostník si nakoupené započítá do ceny, kterou za svou práci požaduje vč. té DPH, tedy že tu daň zaplatí odběratel?

Zkuste o tom týden usilovně přemýšlet, přpadně si to nechat od někoho chytřejšího vysvětlit.

L. Novák 15.2.2016 0:57

Sen z dob vlády KSČ a StB se Babišovi splnil

A Sobotka si přichrochtává. Bilionový tunel OZE, který spáchala vláda ČSSD, jim nevadí. Zato buzerace lidí, která státu ani občanům nic nepřinese, a naopak jim uškodí, je pro tyhle darebáky hlavním programem.

STOP Babiš a Sobotka! Ani o korunu navíc do jejich rozpočtu!