29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Ústavní soud odstranil nespravedlnost

Ústavní soud udělal, co musel. Poslanci a senátoři mají času na úpravu a schválení volebního zákona víc než dost. Jen musí makat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Renjascu 11.2.2021 11:18

Opět lžete, protože tato snaha tu byla již vícekrát a u všech byl Rychetský:

https://www.e15.cz/domaci/pirati-neuspeli-soud-smetl-ustavni-stiznost-kvuli-snemovnim-volbam-1112879#

A. Renjascu 11.2.2021 11:09

Vy jste typický příklad progresivního neomarxisty, takový etalon, který by měl být uložen v nějakém muzeu levicového hnutí. Pro tento etalon je typická omezená schopnost samostatně uvažovat, ze spousty uvedených bodů si vybere pouze jeden (nějčasteji nějaký kontroverzní) a ten komentují a navíc ještě blbě a když dojdou argumenty, tak snaha nějakým způsobem dehonestovat oponenta. Ony ty země, o kterých jsem mluvil mají totiž všechny poměrný systém podobně jako ČR. Tato informace pouze doplňovala ostatní, které autor článku jaksi opomněl či zlehčil a měla pouze připomenout, že D ́Hondtova metoda není nějaký nedemokratický či nespravedlivý systém používaný pouze v ČR. Hlavní výtka ovšem směřovala k tomu, že předseda ÚS spoluvytvářel tento zákon, hlasoval pro něj a v roce 2014 jej jako předseda ÚS neshledal v rozporu s ústavním pořádkem ČR. Co se stalo, že své dítě, které již jednou ohledal a prohlásil za bezchybné najednou při novém ohledání prohlásil za invalidní stvůru? A pokud už to udělal, tak proč to neudělal aspoň před třemi lety a učinil tak pár měsíců před volbami. A pokud šlo o náhlé vzplanutí pro spravedlnost, tak proč nezrušil to největší svinstvo, které se týká 5% klauzule. Evidentně je to naprosto nekompetentní, nekonzistentní a neschopný předseda ÚS (a to neberu v potaz tu nejhorší možnost, které by se týkala korupce i když to korupcí smrdí na tři hony). A ty koblihy, které vám nahrazují argumentační neschopnost si můžete nechat od cesty. Před panem Babišem jsem varoval již v roce 2006, kdy se mu podařilo zmanipulovat privatizaci Unipetrolu takovým způsobem, že se o tom zmiňovala i polská tajná služba a kdy lidé jako vy ani nevěděli, že nějakej Babiš existuje. Volební systém tady není pro jedno volební období či jednoho politika jehož potenciál se pomalu vyprazdňuje, ale bude platit i když tento politik zmizí. Na tyto a spoustu dalších poznámek jsem vám odpovídal již 5.2.21 i s odkazy, ale evidentně to nestačí k tomu abyste dál šířil nesmysly a pomluvy.

M. Kanda 11.2.2021 18:50

Kdybych tady, čistě hypoteticky začal tvrdil, že jste velmi hloupý a nevzdělaný člověk, tak bych byl mnohem blíže pravdě než vy se svým tvrzením, že jsem neomarxista.

A. Renjascu 11.2.2021 22:02

Moje tvrzení vychází z vašeho nahrazování nedostatku argumentů nálepkováním druhých lidí. Není to poprvé, kdy jste mě nazval koblihou aniž byste o mě a mých politických prefernecí cokoliv věděl. Žel vidět v každém, kdo má odlišný názor nepřítele, kterého je třeba ihned dehonestovat bylo vždy specialitou levice.

L. Ing. Beneš 11.2.2021 11:14

Znal jsem jsem jednu zahraniční businesswoman podobného jména: Kandt. Do telefonu se představovala slovy: This is Kandt speaking. To bylo smíchu za oceánem!

B. Pavel 11.2.2021 6:21

Co kdybychom se vrátili k původnímu volebnímu zákonu z doby před slavnou opoziční smlouvou. Bylo by to přece maximálně jednoduché a fungovalo by to. Fungovalo to přece až do doby, kdy změnu prosadili pánové Klaus a Zeman.

J. Kočí 11.2.2021 8:28

Právě že nefungovalo. Ve skutečnosti vládli Lidovci s 5% hlasů. Bez jejich souhlasu se neodehrálo nic. Tomu říkáte demokracie? Proto byla oposmlouva, aby se tomu zabránilo.

F. Navrátil 11.2.2021 8:41

Dopadlo to tak, že parlament a vláda čekaly na to, jak se vyspí poslanec Wagner a zda se opět některá pětiprocentní stranická pijavice spokojí s dosavadní mírou korupce.

J. Pankovic 11.2.2021 4:50

Jà si myslîm, źe menit pravidla, kdyź uź je rozehrany zàpas je SVINSTVO!!

...jenźe kaźdà liśka chvàlî vlastnî ocas ;-)

I. Mentlík 11.2.2021 4:15

Měl byste si odpustit zavádějící fakta, případně je uvést na pravou míru (A.B. se za půl roku nedokázal dohodnout ...., protože se dohodnout nechtěl ...). Připouštím, že se nechtěl dohodnout s komunisty (to by vypadalo fakt blbě) a s SPD. Ostatní, pokud si dobře pamatuji, se již předem odmítli s ním bavit. Tedy připustili, že by se s Babišem bavili, ale bez něj. No, to je bezvadná logika.

T. Kohout 11.2.2021 7:51

S logikou je ten samý problém, jako s jinými věcmi. Každý používá svou "logiku". Takže jeden pán může říkat, že Babiš se dohodnout "nechtěl". A část obyvatel tomu věří a jiná část ne.

V. Bok 11.2.2021 2:02

No, řekl bych, že ústavní soudci měli stejný propočet před sebou. A ... td.