23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

POLITIKA: Úsporami k bankrotu aneb Volební podvod

Když byl můj manžel Pikora ve školce, hrál s holčičkami takovou hru. Dohodli se, že místo toho, aby po obědě spali, budou si tajně hrát na doktora. Nejprve se svlékne holčička a pak Pikora. Na Pikoru ale nikdy nedošlo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Vyšata 16.5.2016 12:05

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Státních úředníků přibývá? Chtěl jste snad říci, že zaměstnanců státu, né? Trochu by to chtělo se orientovat ve skladbě přibývajících. Nebo si myslíte, že máme nadbytek vojáků nebo policistů v této době? Po Schengenu se potlouká 300 tisíc lidí neevidovaných a neprověřených. Bohužel se dá předpokládat, že to nebude bez následků. Až se hnou ty obrovské masy lidí které navnadila Merkel a povalí se do Evropy, kdo bude chránit hranice? Těch pár vojáčků co jsou roztroušeni po světě a rozsévají demokracii? Víte jak dlouho trvá udělat bojeschopného vojáka nebo policistu? Jako stát jsme naprosto nepřipraveni na bouřku která určitě příjde.

P. Švejnoch 16.5.2016 12:19

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Netuším, proč mě tu bombardujete imigranty, naší vojenskou nepřipraveností, chabou armádou etc. V tomto punktu s Vámi souhlasím, a není tedy nutno mi oponovat.

Dále: Ano, myslím si, že máme nadbytek policistů (jeden z nejvyšších počtů fízlů v Evropě v přepočtu na obyvatele), což je obzvlášť k uzoufání v kontextu jejich mizivé efektivity.

A v neposlední řadě - nemívám problémy s volbou termínů, takže ano - přibývá státních úředníků. Jak by také ne - někdo ty neustále přibývající a vršící se zákazy a nařízení musí kontrolovat, vymýšlet a vyplňovat formuláříky a tak. Mimochodem: O snižování počtu zákazů a nařízení a tím i snižovaní stavu úřednictva je heslo "Malý stát", nikoli o rozprodeji klíčových odvětví národního hospodářství (jak se mylně domníváte Vy).

M. Prokop 16.5.2016 12:23

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Ovšemže.

Malý stát dělá jen nutné věci, ale může se na ně soustředit a dělat je pořádně.

Ne jako současný stát i EU, serou se do všeho, ovšem nic nedělají pořádně.

K. Vyšata 16.5.2016 15:25

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Jsme 27 let od převratu, každá poslanecká sněmovna se podílela na tom zákonném guláši kterému už nerozumí ani autoři. A teď, po tolika letech různých vlád plných chytrých velikánů byste chtěli, aby nynější koalice rázem vše změnila. Zatím se povedlo tak napravit největší zhovadiny které nasadil Kalousek a horko těžko se rodí nové věci. Bohužel za neustálého sabotování ČSSD a KDU-CSL kteří jsou zděšeni z Babiše. Vládly "pravice" i "levice" a jejich vládnutí bylo stejné, udržet si své prebendy a zůstat po volbách u koryta. A právě tohle je příčina proč všichni ani nemůžou cítit Babiše, on totiž na rozdíl od jiných politiků po zvolení dělá co slíbil. A zdá se, že se to lidu této země docela líbí.

16.5.2016 19:36

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Sereš si do držky vyšato. Největší zhovadilosti, které postupně páchali zloději a diletanti v socanských vládách, ovarem počínaje, přes koloťuka až po ping. paroubka, o zločinech bolševismu jako ukradený církevní majetek nemluvě, napravoval právě Kalousek a Nečas. Díky jim za to. Reformy co tato země potřebuje jako sůl a včera bylo pozdě, jako důchodová reforma, jednotné inkasní místo, atd., současné socanské a ano zrůdičky populisticky hodily do koše a místo toho začali v daních a zákonech dělat ještě větší bordel.

K. Vyšata 16.5.2016 19:39

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Možná, když absolvujete nějaký kurz slušného chování, budete stát za diskuzi. Pozdravujte maminku, nějak výchovu odflákla.

M. Prokop 16.5.2016 21:07

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Podání mizerné, to máte pravdu.

Fakticky ovšem je blíže pravdě on.

Bureš nic nenapravuje, Bureš "kradně".

L. Novák 16.5.2016 22:28

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Vyšato, na vaše bolševické blábolení platí jen hrubá záplata.

J. Lepka 16.5.2016 12:25

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Jen tak mimochodem, milý Atásku, jistě si pamatuje, kdy poprvé ministr vnitra pronesl to památné : Musíme dostat kancelářské do ulic . A výsledek ? Ovšem, za všechno může Kalousek, že ?

K. Vyšata 16.5.2016 15:14

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

nevím jak jste přišel na to že jsem nějaký čtyřprocentní, nejsem a tak si zdrobněliny nechte pro nějakého jiného zadního strkače.....

Co pronesl a kdy jakýkoliv ministr vnitra je mi fuk, nic to nemění na faktu, že teprve příchodem Babiše se roztrhala mafiánská vztahová síť. Kalouska mi moc nepřipomínejte, moc se nenaučil oproti Babišovi když v jednom šiku budovali v NF republiku.

M. Prokop 16.5.2016 21:09

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Příchodem Bureše se mafie dostala do vlády. Mafiánskou síť dílem natrhli, dílem nahradili státní zástupci instalovaní za Nečase.

J. Jurax 16.5.2016 22:19

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Jojo - jenže nepřibývají vojáci ani policisté ani učitelé ani hasiči a záchranáři, natož zdravotnický personál. Přibývají jen úředníci.

M. Prokop 16.5.2016 12:20

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

To máte pravdu, s tím Burešem. Tyhle komoušsko stbácké typy nemám rád zcela bez vztahu k ekonomice.

M. Prokop 16.5.2016 12:21

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

A nic to nemění na tom, že po ekonomické stránce (konec konců, po politické také, ono to dost souvisí) má paní Šichtařová pravdu.

J. Brom 16.5.2016 12:24

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Milý pane Prokope,

snad byste raději neměl vstupovat do diskuze.

M. Prokop 16.5.2016 12:27

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

To už mi zakazovali (se stejným úspěchem) komunistové.

J. Brom 16.5.2016 12:34

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Aha, no tak tím je všechno vysvětleno.

P. Švejnoch 16.5.2016 12:40

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Není mi úplně jasné, proč by pan Prokop neměl vstupovat do diskuze.

Více mě ale zajímá, proč jste do této diskuze vstoupil Vy - dají-li se tedy Vaše dva myšlenkově nepříliš nosné příspěvky účastí na diskuzi vůbec nazvat...? :-)

K. Frauknecht 16.5.2016 13:28

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

to Vaše rozhodně ano :-).

S tou brzdou jste mě dostal :-)). Vzpomínáte, kolik Bábiš "utrousil" socanům za "řepkovou podporu" (sám se ovšem, jako rovnej chlap, zdržel hlasování :-)))))

"Represe ale nikdy nepovede k optimálním výsledkům. Vysoké daňové zatížení bude vždycky motivovat daňové poplatníky, aby své daňové povinnosti minimalizovali i třeba tím, že přesunou svá sídla do jiných daňových jurisdikcí nebo se odstěhují po pronásledování nadobro pryč. Obé bude pro každou zemi tragédie. Proč si schopné a pracovité lidi nehýčkáme a místo toho je vyháníme do (daňových) rájů?"

Zdroj: http://finmag.penize.cz/ekonomika/311417-cesta-z-pekla-do-danoveho-raje

K. Vyšata 16.5.2016 15:41

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Že bychom měli zrovna nějaké moc velké daňové zatížení, zatím se pohybujeme v rámci EU v dolní polovině. Slovensko je téměř poslední a i přes malé daňové zatížení má stejné procentuelní množství podnikatelů v daňových rájích. Zase ta hloupá mantra pravičáků, při nižším daňovém zatížení zůstanou podnikatelé doma. Prdlajs, když bude možnost ještě menšího zdanění, stejně za ním půjdou. Je jen jedna cesta, odříznout možnost danit mimo stát kde se tvoří zisk. To by se ale na tom musela shodnout celá EU a to zase tak jednoduché není. Podnikatel vždy půjde za možností generovat co největší zisk. Je až nepochopitelné, že to třeba Babiš zatím nedělá. Ale určitě udělá, až ho vyštvou z politiky.

Z. Rychlý 16.5.2016 16:43

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Pane Vyšato, že nerozumíte čtenému je mi jasné, ale že neumíte napsat ani příjmení, je tragedií pro vaše učitele. Vyšáto, Vyšáto, vy jednou špatně skončíte.

J. Jurax 16.5.2016 22:17

Re: Není to trochu jednoduché vidění,

Nesouhlas ve všem.

D. Polanský 16.5.2016 10:20

Centrální nákupy mají plus i mínus

Plusem je, že se nenapakují ředitelé organizací na nižších stupních skrze úplatky, tedy pokud jsou čestní tohle nehrozí :-). Mínusem je nepružnost a často i nákup zbytečného materiálu. Abych byl konkrétnější, v naší organizaci je hodně výpočetní techniky, a technici umí levně vylepšit spoustu již i starších prostředků, ale centrální nákup jim neumožňuje nákup náhradních dílů, respektive je hrozně nepružný, takže nakonec to dopadá tak, že se centrálně nakupuje nová technika. "Stará" se centrálně likviduje.

Jinak je poznat, že autorka nemá žádnou praxi, jenom levně kritizuje.

M. Prokop 16.5.2016 11:00

"Jinak je poznat, že autorka nemá žádnou praxi"

Fakt ne? :-P

M. Šejna 16.5.2016 10:07

salonní ekonomka Šichtářová ...

salonní ekonomka Šichtářová opět ukázala, že plácat o nesmyslech umí, ale ekonomiku ovládá jen podle vysokoškolských skript.

O ekonomických výsledcích současné vlády nerozhodují bláboly Šichtářové, ale makroekonomická data. A ta říkají něco úplně jiného, než jsou duševní pochody této salonní ekonomky:

- státní dluh na konci roku 2013 byl 1683,3 mld.Kč. Státní dluh na konci roku 2015 byl 1673 mld. Za poslední dva roky tedy klesl o 10,3 mld. Kč.

- státní rozpočet v dubnu 2013 vykazoval schodek 16,5 mld. Kč. V dubnu 2016 vykazoval přebytek 30,5 mld.

V. Karda 16.5.2016 10:18

Re: salonní ekonomka Šichtářová ...

Šejno zkuste si omýt přirození vlažnou vodou. Třeba to vám salonímu blbečkovi pomůže abyste bláboly neplácal vy.

P. Lenc 16.5.2016 10:29

Re: salonní ekonomka Šichtářová ...

Šejna a omývání přirození vlažnou vodou?To je naprosté, zbytečné plýtvání vzácnou tekutinou.

M. Šejna 16.5.2016 10:46

Lenc ?

Lenc a smysluplný komentář? To je naprosto marné.

Místo sdělení, co je na mnou uvedených údajích mylně, začne Lenc onanovat nad mým kometářem bez myšlenky, ale se ztopořením.

P. Lenc 16.5.2016 13:58

Re: Lenc ?

Jistě Šejna, svou blbost musíte nějak omluvit, že?Jakpak jste vy pitomečku reagoval minulý týden na mou poznámku k vašemu a Radově příspěvku o Grónsku pod článkem pana Kremlíka?Na to jste neměl, že?Ono vyvrátit fakta jaksi nejde, ale tvářit se jako "znalec" a psát, jak je vaším zvykem kravina, tak na to jste expert.Mimochodem, onanovat nad komentáři, jak dlouho to praktikujete?

M. Šejna 16.5.2016 15:26

pitomečku Lenci

pokud jste takový pitomeček, že věříte v zelené Grónsko, tak předpokládám, že věříte, že Indiáni žijí v Indii a že na zámku Lednice už tehdy měli ledničky.