23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: Úkol profesionálů

V článku Jen seriózně! (Právo, 27. 10.) se Jiří Paroubek ohrazuje proti tomu, že jsem za neprofesionální označil postup, ve kterém návrh na jmenování ministra zdravotnictví nebyl předjednán s prezidentem republiky. Zamýšlí se nad tím, zda to z mé strany byla hloupost či politický záměr. Je příznačné, že se nezamyslel nad tím, zda to není pravda.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jezevec 3.11.2005 22:52

že kdučsl nemění své postoje (ze dne na den)?

to máte fuk, kalousek.
dlouho-li, a kdučsl bude následovat socánky do prdele.
koho pak bude zajímat, jak nějaká bezvýznamná stranička mění nebo nemění své postoje? leda váš stranický sekretariát
Steve Prosek 3.11.2005 19:16

Jaro Londone

Zdravim - oba dva vime odkud fouka vitr :o)). Jen s jednim nemohu souhlasit (nejsem jeho sympatizer!!!!) Paroubek neni vul! On vi zatracene dobre co dela .... jsouli to jeho poradci nebo on sam, to nedohlednu. Faktem zustava, ze pan Paroubek je v neustalem kontaktu prave s Londynem a ne Moskvou :o) - by mohlo neco signalizovat? ..... treba ve spojeni s uderem korupci zahajene v 90 letech "narodni ikonou"? ..... ktera mimochodem ma stejne masla na hlave - neli vic nez Viktor :o)! .... a Kolotuk? - AMATER!
Quetzal 3.11.2005 13:36

šmarjájósef, NE, NE, NE, NE!!!! Teď to řazení definitivně dorazili!

Řazeno podle času vložení příspěvku teď zachovává pořadí vláken, takže tady je první příspěvek Kocour v 0:07 a hned za ním reakce na něj z 8:15! ......... ale mezitím bylo pochopitelně hafo příspěvků!!! Já se z toho zblázním. Najít poslední příspěvky je teď definitivně v prdeli!!! To teda bude jak rozhovor hluchého se slepým! :-( ...... CHCI VĚŘIT, ŽE TO NENÍ ZLÝ ÚMYSL. CO KDYBYSTE PÁNI PROGRAMÁTOŘI MÍSTO TOHO UMOŽNILI NESTRÁNKOVÁNÍ DISKUSE???
trinity 3.11.2005 11:37

http://blog.lide.cz/bloger.r

http://blog.lide.cz/bloger.r javascriptWS('denik.asp?action=detail&u=410721&id=171808', 0, 500, 400);
Martin Stín 3.11.2005 11:37

SBOHEM ČTENÁŘŮM NEVIDITELNÉHO PSA

Loučím se s čtenáři Neviditelného psa, neb na těchto stránkách již nebudou mé bláboly vycházet. Svoboda slova není pro každého. Kdo bude chtít dále poměřovat svou velikost mou malostí a bude se chtít nechat „vytáčet“ bude mě muset navštěvovat na mateřském Politikonu www.politikon.info nebo na internetových stránkách Šalamouna www.spoleksalamoun.com. Martin Stín
JAG 3.11.2005 14:32

Re: SBOHEM ČTENÁŘŮM NEVIDITELNÉHO PSA

Pane Jemelíku,
vaše články přestaly být uveřejňovány poté, co byla redakce několika na sobě nezávislými osobami upozorněna, že svou soukromou korespondenci s některými lidmi zneužíváte k jejich dehonestaci a profesnímu znemožnění.
Autor, který se dopouští takových v doslovném slova smyslu nemravných činů, nemá na stránách Neviditelného psa co pohledávat.
Melian 3.11.2005 11:30

Víte asd

ona dohoda s ďáblem je taky jenom DOHODA
asd 3.11.2005 10:51

dohoda

Vážení DOHODA není sprosté slovo. Ale mnozí bohužel vůbec nechápou co to znamená. Jinak by nemohli na Pana Kalouska tolik nadávat. Oni Lidovci jsou snadným terčem pro všechny kterým se to právě hodí. KSČ, které byli mnozí členy, vždycky nadávala věřícím v Boha. A šelma nerada mění své zvyky. Všichni se hádáte mezi sebou jako psi, a o lidi vůbec nedbáte. Styďte se.
Jan Daniel 3.11.2005 10:17

Šejno

Ano, máte pravdu. Ta vaše strana je stranou pro dav podprůměrných, závistivých lidí bez morálních zásad, kteří žerou primitivní demagogii hospodského burana. Gratuluji vám, soudruhu Šejno.
Pozn.na okraj: Vždy prosadil co chtěl? Zrovna v případě Ratha museli ti dva šašci přes velkohubé kecy stáhnout ocas mezi nohy a dr.bledulka musel položit prezidenta ČLK.
whocares 3.11.2005 10:34

Re: Šejno

Přesně, stejně jako utřel s evropskou ústavou a s účtenkami, a teď hledá, jak ustoupit se zákoníkem práce. ZP schválený komunisty, to nebude hezká vizitka do voleb !!
Mirek Šejna 3.11.2005 13:08

Soudruhu Danieli,

ale já jsem tady nepsal o tom, že by bratři lidovci podrazili bolševiky. Vás bolševiky, soudruhu Danieli, lidovci ještě nepodrazili. Podráželi zatím nejprve Modré straky, no a dnes podrážejí Sociální buldozery. Nejprve pod vedením nebožtíka Luxe (kdopak mu dal jméno "had na tři"?) a teď pod vedením morálně neposkvrněného bratra Kalouska. A celá ta Kalouskova snaha má zatím za výsledek, že buldozerům stoupají preference a bratrům preference klesají. No a Vám soudruhu Danieli preference oscilují okolo 14%. Modré ptáky takto nedoženete a obhajobou Kalouska si také moc nepomůžete.
Jan Daniel 3.11.2005 15:52

Šejno

Co to, s prominutím, melete? Jste si jist, že reagujete na moji reakci? Mě je úplně jedno, kdo koho v politice podráží. V politice definičně podráží každý každého. V politice a její odnoži - odborech - totiž systematicky vzlíná nahoru ten největší společenský šmejd. Žvásty o tom, kterak někteří politici jsou féroví a lidovci podrazáci si nechte pro lůzu na předvolebním meetingu KSČSSD. A pokud těmhle rozumům, co papouškujete po Paroubkovi, sám věříte, pak je mi vás líto. 
Mirek Šejna 3.11.2005 9:37

A ještě něco bratře Kalousku,

V Itálii mi vydají účtenku i na zmrzlinu za 2 eura. V Německu a Rakousku také. Na Slovensku jakbysmet a navíc ta účtenka je z registrační pokladny, která je na Slovensku povinná. V Česku by mě považovali za blba, kdybych chtěl účtenku na zmrzlinu za 60 kč a registrační pokladny jsou podle bratrů lidovců také zbytečnost. Ale potraty byste zakázali, že?
Jan Daniel 3.11.2005 10:19

Re: A ještě něco bratře Kalousku,

Jasně, účtenkami na všechno vzhůru k prosperitě. Škoda, že věci nejsou tak jednoduché, jak nám je rudoši malují. To by byl na světě ráj.
mamina 3.11.2005 11:13

Možná máte protekci, :-)

mně letos pouliční prodejci na římských tržištích nenabízeli a nevydali účtenku vůbec na nic (nemám důvod si vymýšlet).
Mirek Šejna 3.11.2005 13:13

Mamino,

zmrzlina se na tržišti neprodává. A pokud ano, tak já bych si zmrzlinu od trhovce nekoupil ani u nás ani v Itálii. Na klasických tržištích dostanete účtenku pouze na Slovensku, neboť je to tam povinné. V jiných zemích se na tržištích účtenky nevydávají. Riziko blbého nákupu si pak nese kupující sám.
mamina 3.11.2005 19:11

Souhlasím,

pane Šejno, že "zmrzlina se na tržišti neprodává", zato se na tržištích prodává cokoli. Naše "rozporuplné" poznámky se přece týkaly toho, zda se "to ostatní" prodává registračními pokladnami anebo bez nich. Takže - v Římě a okolí jsem se s nimi (mimo kamenné ochody) letos nepotkala - a to ani při prodeji oblečení. Nezdá se mi užitečné podmiňovat např. prodej svíček z med. pláství, suvenýrů z vizovického těsta anebo prodej ponožek pořízením registrační pokladny a příslušného softwaru a pokládám to za "nedomyšlenou" direktivu.
J. T. 3.11.2005 14:29

Re: A ještě něco bratře Kalousku,

Mě v Rakousku natočil zmrzlinu na ulici za 1,5 Euro bez účtenky.
Jan Daniel 3.11.2005 15:57

Re: Re: A ještě něco bratře Kalousku,

To je zajímavé, že se rakouská ekonomika ještě nezhroutila. Prodávat zmrzlinu bez stvrzenky!!!
Mirek Šejna 3.11.2005 9:31

Psi štěkají, ale karavana jede dál, bratře Kalousku

je moc hezké, bratře Kalousku, jak se bijete v prsa. Ale uniká Vám bratře, že Paroubek si narozdíl od lidovců nakonec vždy prosadil to, co chtěl. A vždy to bylo mediálně ohromně přitažlivé. Paroubek to udělá vždy stylem buranského buldozera. A ono to kupodivu funguje i na voliče. A tak zatímco "morálně čistí" bratři Kalouska oscilují kolem 8% preferencí, přátelé buldozera Paroubka jsou na 23% a neo-bolševici soudruha Filipa na 15%. Bratře Kalousku, tímto stylem moc nepomůžete svým potenciálním budoucím koaličním soukmenovcům od modrého ptáka. Už jen proto, že téměř ve všech zásadních bodech volebního programu se podobáte spíš socanům než liberálům. A hlavně !!!! To Vaše lidovecké podrazáctví koaličních partnerů už zažilo nejen Bratrstvo přátel buldozera, ale v 90.letech i Bratrstvo modrého ptáka.
J. T. 3.11.2005 10:36

Re: Psi štěkají, ale karavana jede dál, bratře Kalousku

Paroubek si vždy prosadil co chtěl. Nejprve si prosadil účtenky co chtěl a pak si prosadil zrušení účtenek co je chtěl. Nebo že by si nejprve prosadil účtenky co je nechtěl a pak zrušení účtenek co je nechtěl?
Šedovous 3.11.2005 9:29

ten slizkej a křiváckej demagog

zřejmě netuší že jsou civilizační okruhy, kde vám vydají i účtenku při koupi krabičky zápalek.
Pamětník I 3.11.2005 11:01

Re: ten slizkej a křiváckej demagog

a já jako odpůrce registračních pokladen (po zkušenostech ze Slovenska, kdy zákazníka bezohledně nutí přizpůsobovat se účetnímu programu, protože jej  vesměs neovládají) jsem na tržišti ve Francii utrpěl civilizační šok. Při koupi cca 2x10dkg různých oliv za stejnou cenu do jednoho pytlíku, vyťukal ten arabský dědula něco do váhy , vydal mi účtenku s rozpisem druhu , váhy a daně a koukal na mne jak na blázna, když jsem mu chtěl nechat 3 e-centy jako dýško.
nalevo 3.11.2005 9:10

to Modrý pták

souhlas i s tím prezidentem, ale někdy to nedá, já ho fakt nerad.
Modrý pták 3.11.2005 12:40

Re: to Modrý pták

prima .
Modrý pták 3.11.2005 8:32

nalevo

v tomto konkrétním případě není spor jestli by se líbil Franta nebo Pepa (v tom je páně Kalouskova argumentace slabá). Myslící osobu totiž vůbec nemůže napadnout, že by Franta mohl být současně Pepa. V tom je celé jádro pudla. Kdyby ta antisportovní figura myslela, tak ho taková blbost ani nemohla napadnout. Počkal by až se Franta rozhodne, že už bude jenom Franta a nemusel ze sebe dělat pomalejšího než je. Ačkoli připouštím, že určité skupině mých spoluobčanů takový způsob chování a vyjadřování imponuje.
Ty nesmysly o nahlížení na prezidenta jste si mohl odpustit, neboť sem vůbec nepatří.
ODSák 3.11.2005 8:17

Stručné , věcné a výstižné, ale...

jak upozorňují další komentátoři: lidovci drží vládu, ať už to odůvodňují jakkoli vznešeně a tudíž je jejich kritika poněkud nedůvěryhodná. Rath sedí na 2 židlích (a je právem kritizován)  a lidovky dělají to stejné (a jsou právem kritizováni).
J. T. 3.11.2005 8:16

To je důsledek chybějícího programu ČSSD

Stejně jako v případě snížení daní ČSSD pouze reaguje na to co jiní navrhují. A jako každý oportunista nemůže Paroubek přiznat, že někdo jiný má pravdu. Je třeba navrhovatele řádně potupit a očernit a pak je možné jeho návrh přijmout v takové podobě a s takovým okecáváním, že to vypadá, jako by ho vymyslel sám.
Vláďa 3.11.2005 14:03

jako by ho vymyslel sám. Kdo ? Paroubek ?

A něco vymyslet?
Tomu snad nebude věřit ani malé dítě.....
J. T. 3.11.2005 14:31

Re: jako by ho vymyslel sám. Kdo ? Paroubek ?

jako...