21.6.2024 | Svátek má Alois


Diskuse k článku

POLITIKA: Úkol profesionálů

V článku Jen seriózně! (Právo, 27. 10.) se Jiří Paroubek ohrazuje proti tomu, že jsem za neprofesionální označil postup, ve kterém návrh na jmenování ministra zdravotnictví nebyl předjednán s prezidentem republiky. Zamýšlí se nad tím, zda to z mé strany byla hloupost či politický záměr. Je příznačné, že se nezamyslel nad tím, zda to není pravda.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Saša 3.11.2005 8:11

Pane Kalousku, napsal jste to výborně, ale

podstatou problému není prolhaná tupost a tupá prolhanost Paroubka, náhradníka Grosse, který byl náhradníkem Špidly.
Podstatou problému to, že KDU-ČSL stále ještě podporuje panství ČSSD a tím i jejich tichého společník KSČM.
 
karel 3.11.2005 8:06

To že nemusím lidovce ještě neznamená, že souhlasím s Paroubkem.

Pokusím se nesměšovat, jako většina diskutujících, svůj názor na autora a jeho článek. Autora jako člověka i jako reprezentanta jeho strany rád nemám a nebudu snad ani vypočítávat proč. Źe to ale není žádný trouba
a článek je nejen šikovně napsaný, ale i pravdivý, mu upřít nemůžu.
Ivo 3.11.2005 8:00

POLITIKA: Úkol profesionálů

jste kašpar, kašpaři se obvykle předvádějí v manéži, vy jinde
hald 3.11.2005 7:49

vazeny pane kalousku

vazeny pane kalousku proc placete nad rozlitym mlekem ktere jste pomoh rozlet, neplacte a jako strana odejdete z vlady. Pak budete mit pravo tuto vladu kritizovat. PD
nalevo 3.11.2005 7:36

No jo, Kalousek

Nechápu jak si to Kalousek představuje. To snad měl pan premiér přijít v utajení, nejlépe za nadšeného tenistu, za prezidentem a poníženě se optat, zda by mu Franta nevadil, a pokud ano, jestli možno Pepu.
Nejvíc mě naštval Kalousek, když s upřímností jemu vlastní navrhoval Paroubkovi řešit krizi jiným kandidátem.
 
Na prezidenta je třeba nahlížet prizmatem jeho funkcí, zejména post čestného předsedy ODS je nezbytné mít neustále na zřeteli.
karel 3.11.2005 8:07

Re: No jo, Kalousek

Vy toho člověče nechátete ještě daleko víc než tušíte.
Josef Mach 3.11.2005 9:18

Re: No jo, Kalousek

nebylo by lepší napsat, co je v Kalouskově článku nepravdivé? Politika KDU je jedna věc a fakta, v článku uvedená, jsou věc druhá.  Zkuste trochu přemýšlet a kdyby vám to nešlo, tak si zkuste přečíst dnešní Ml. Frontu, tam je to docela hezky a polopatě vysvětleno, proč jmenování ministrů provádí prezident. A někdy v budoucnu, aby to nebylo na vás moc, si zjistěte, co a jak obnáší funkce čestného předsedy ODS, třeba vás to přestane trápit.
Steve Prosek 3.11.2005 3:12

Pan Kalousek

pouzl vyraz " A žádná pravda nesmí být pravdvá, pokud nezazněla z těch správných úst." Neco podobneho pronesl tento "profesonaln poltk" ve funkc prvnho namestka MO pred svym podrzenym "Armada je o tom jak prohnat mlony do SPRAVNYCH rukou!" Pan Kalousek je "profesonal" ve vsem nejen v poltce :o!
Jara London 3.11.2005 8:21

Re: Pan Kalousek

Zdravim, Steve! A souhlasim. Kalousek vi, proc se stavi proti postupu Paroubka. Jako imperium ve Hvezdnych valkach vraci CSSD uder, ktery mu ustedrila prostrednictvim Tvrdika pred volbami predsedy KDU-CSL. Tehdy informace z MO, ktere Tvrdik pustil Sloufovi, tezce oskubaly peri na rozpinajicich se perutich mladeho politika Kalouska a v dusledku vynesly do cela KDU-CSL bezpaterniho mekkyse Svobodu, ochotneho jit do holportu se socany temer "zadarmo", jen za post MZ pro svou osobu. Pod tihou vlastni neschopnosti zhroutivsi se Tvrdik byl pote uklizen do cela CSA, a, paradoxne vzhledem k svemu postoji k teto firme, se nyni vehementne tlaci na post prezidenta Aera Vodochody. Zajimave bude sledovat, kam se uklidi pod tihou vlastni hyperarogance zhrouceny Rath. Myslim, ze do cela Vseobecne zdravotni pojistovny. Tam bude ridit toky penez ze zdravotnictvi do kapes tech spravnych lidi a rodne CSSD. O tom to cele je. Dostat penize do kapes spravnych lidi. Kalouska musi hrozne stvat, ze to nejsou kapsy jeho a lidi zpriznenych s lidovci.
Jara London 3.11.2005 8:33

Re: Pan Kalousek - PS

Samozrejme, ze Kalousek si moc vyskakovat nemuze - informace o obchodech MO, vazbach na Omnipol, kterak k bytu prisel, ksefty s firmou jeho svagra, pozemky VOLAREZy a dalsi hot top ten nepromlcenych informaci o Kalouskovych aktivitach na MO (a nejen tam) ho stale drzi pri zemi. Vrdy tu je voditko, za ktere je mozno skubnout a privolat tak neposlusneho psika (pardon, Kalouska) k noze.
eva 3.11.2005 10:30

Re: Re: Pan Kalousek - PS

Nefandimp.Kalouskovi,ani se nechci vyjadrovat k jeho strane,ale k jeho clanku,ktery opravdu pojmenovava vse tak,jak se zbehlo a v tomto mu davam za pravdu.A chovani p.Paroubka nevidi jen slepí.Nebo je opravdu nadclovek,ktery zvladne vsechno sam a zase sam?
Jara London 3.11.2005 12:30

Re: Re: Re: Pan Kalousek - PS

Pardon, v Paroubkovi se s Vami naprosto shoduji, stejne jako jsem toho nazoru, ze Kalouskuv clanek neni napsan spatne a on sam neni na rozdil od primitiva Paroubka hlupak. To ovsem vubec nemeni muj nazor na nej.
kocour 3.11.2005 0:07

No konečně to někdo řekl,

že je třeba se DOHODNOUT. Na tom stojí celé rozdělení kompetencí mezi prezidenta a premiéra podle Ústavy, jen se to nechce vidět.
Saša 3.11.2005 8:15

Kocoure, dohoda "za každou cenu" není vždy to nejvhodnější.

Například dohoda KDU-ČSL s ČSSD a US o společné vládě určitě nebyla dobrá a její plody jsou téměř stejně špatné, jako předchozí neméně hloupá a nevhodná dohoda ODS s ČSSD o politické stabilitě či jak se ta oposmlouva (čili smlouva opů aneb simiocontractus) jmenovala.