29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Udělám vše pro to, aby přímá volba neprošla

Během své senátní volební kampaně v roce 2010 jsem byl opakovaně médii dotazován na můj názor na přímou volbu prezidenta. Zatímco se moji protikandidáti zapřísahali, jak zvednou ruku pro přímou volbu, opakovaně jsem tvrdil, že přímou volbu nepodpořím.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Rechnovský 31.12.2011 16:48

Opravdu taková pohroma?

Autore, žijeme ve státě, kde jsou propojeny politické strany s vybranými firmami za účelem vykrádání státních zakázek. Tomuto systému kryjí záda dosazení nebo spřátelení ouředníci státní správy, policisté a soudci. Prohnilý systém na celostátní i komunální úrovni dovedly do tohoto stádia zejména dvě politické strany. Vaše ODS a ČSSD. Právě vámi kritizovaná síla médií, při naprosté ideové vyprázdněnosti, zabezpečila vašim stranám "oblbnutí" stádních voličů a udržení systému na další a další volební období.

Je jasné, že tento páchnoucí chlívek budete chtít udržet co nejdéle (jak se ukázalo např. na Pražském magistrátu). Přímá volba prezidenta přinese alespoň minimální naději, že uspěje kandidát stojící mimo vaše čachry. Svůj mandát pak možná využije k tlaku na posílení svých pravomocí - což chápu, že může být pro vás noční můra...

Takže. I přes zjevná rizika se přímé volby velmi rád zúčastním, abych měl alespoň pocit, že jsem lidi jako vy nakopal do zadku!

Věřím, že nás bude hodně.

M. Prokop 31.12.2011 16:55

Re: Opravdu taková pohroma?

Jistěže vás bude hodně, chytrých je vždy méně než hloupých.

M. Stuchlik 31.12.2011 18:40

Re: Opravdu taková pohroma?

Lepší hloupí než spolek bolševických zločinců, zkorumpovaných darebáků a mafiánů co okupují parlament a senát a na stát totálně $erou

M. Prokop 1.1.2012 1:16

Re: Opravdu taková pohroma?

Prostě ti, námi zvolení .......

Vlažnou vodu, dle Hrabala .....

J. Malá 1.1.2012 8:08

Re: Opravdu taková pohroma?

Kandidát, stojící mimo čachry?Obávám se, že dostaneme lístek se jmény, které si strany vyberou. Všechna budou špatná a my si nekteré  z nich zvolíme, Bude to totéž, jao při všech ostatních volbácfh. Takže zbytečné.

J. Šimek 31.12.2011 16:22

O co přijde pan senátor zavedením přímé volby ?

Volitelé už nebudou dostávat plné igelitky peněz za podporu některého kandidáta, bude zbytečné rozesílat varovné obálky s kulkou. pro ty "nepřizpůsobivé"volitele , odpadnou trafiky v dozorčích a jiných radách revanží za "správnou" volbu, totéž platí pro diplomatické posty, bude zbytečné odposlouchávat a tvořit nátlakové kauzy proti některým volitelům, ...

Pozitivního je tolik, že to za tu změnu stojí.

M. Prokop 31.12.2011 16:57

Re: O co přijde pan senátor zavedením přímé volby ?

Kdyby to byl optimismus, tak vám ho závidím, ale bude to spíše nedostatek představivosti.

Uplácet bude prostě třeba více lidí, tomu budou odpovídat i výlohy na tu činnost.

M. Stuchlik 31.12.2011 18:42

Re: O co přijde pan senátor zavedením přímé volby ?

Tak se těšte, možná vám taky někdo něco dá. Já budu volit bez ohledu na přání soudruhů poslanců, senátorů a jejich řídících orgánů.

J. Šimek 1.1.2012 21:49

Re: O co přijde pan senátor zavedením přímé volby ?

Projevím svou představivost. Nadpoloviční většina voličů x 1 mil. je nad možnosti kmotrů. Uplatit takto volitele je pro ně sranda.

O. Kadlec 1.1.2012 21:56

Re: O co přijde pan senátor zavedením přímé volby ?

Jé, vy máte vážně minimální představivost! Uplácet se přeci nebudou voliči, ale ti, kdo rozhodují o tom, koho voliči nakonec zvolí.

Kdo například rozhoduje o tom, že v Rusku může volby vyhrát jen Putin nebo Medvěděv a nikdo jiný nemá šanci?

Š. Hašek 31.12.2011 18:49

Re: O co přijde pan senátor zavedením přímé volby ?

Vše, co zde popisujete, by se skoro odstranilo tajnou volbou. Nebo si myslíte, že bude někdo věnovat někomu ty (mnohdy virtuální) igelitky dle novinářů a zakomplexovaných jedinců -poslanců, na nejistý výsledek?

Mimochodem tajná volba v personálních věcech (zkráceně. zrušení takřka všech možných vazeb mezi volitelem a voleným - i do budoucna) byla provozována v Řecku a Římě. Podobně i Ústava ČR, která říká, že výkon mandátu je dle svědomí poslance a nikoliv dle fotozáznamu pro šéfíka strany. Respekt a pan Tabery s KatkouJaujau, šéfíkem Haškem to ovšem vidí/viděli jinak.

Kdo chce, pamatuje si, jak se ty které strany chovaly při/před volbou presidenta a které potom při volbě přímo hystericky kontrolovaly, jak jejich ovečky hlasují. A které ctily ústavu.

Prostě uplácet lze, když si pak dohledám, jak kdo hlasoval. Snad jest to jasné.

J. Šimek 1.1.2012 17:29

Re: O co přijde pan senátor zavedením přímé volby ?

Souhlasím a trvám na tom, že by pan senátor přišel o mnou popisované výhody. To přece nemůže dopustit.

J. Štrobl 31.12.2011 14:18

Přímou volbu presidenta považuji jako pouhé šidítko pro lůzu.

Při současném stavu společnosti, která se utápí v postbolševismu, to považuji spíš pro stát za nebezpečné, protože spousta lidí bez vlastního názoru bude volit toho, na koho ukážou podplacení novináři. Ostatně po zkrácení presidentských pravomocí budou občané volit stejně jenom tatrmana, který bude zcela v moci partajních sekretariátů.

V. Václav 31.12.2011 15:00

Re: Přímou volbu presidenta považuji jako pouhé šidítko pro lůzu.

PAne Štroble, ale tatrmana a ještě k tomu nebezpečného už máme. Politikům nevěří ani 20% národa, tak by balo velice nezodpovědné, aby poslanci volili prezidenta

Š. Hašek 31.12.2011 15:21

Re: Přímou volbu presidenta považuji jako pouhé šidítko pro lůzu.

Nějak mně vychází, že většina obyčejných lidí ani politiky nechce znát/věřit jim (chcete-li), pouze chce pečené holuby do huby. A aby si ti jejich politici konečně osedlali občany, co by těch politiků potřebovali asi tak třetinu.

Naopak si myslím, že 55 % lidí by si bez současných socdembolševiků sedlo konečně na zem a přestalo by filosofovat o víře v politiky.

Odpovím ještě jinak, jsem zřejmě také tatrman. Tchyně mě nazývá ještě mileji.

J. Štrobl 31.12.2011 16:27

Re: Přímou volbu presidenta považuji jako pouhé šidítko pro lůzu.

Jste si jistý, že těch 80% bude volit opravdu zodpovědně? Já, když vidím ty návrhy na Gotta a podobně, tak tomu moc nevěřím. Jinak osobně Klausovi také moc nevěřím i když uznávám, že na některých jeho názorech něco je.

M. Stuchlik 31.12.2011 18:44

Re: Přímou volbu presidenta považuji jako pouhé šidítko pro lůzu.

Volili snad senát a parlament odpovědně? Kdyby jo tak by na hradě neseděl ten Putinův pucflek.

J. Štrobl 1.1.2012 9:06

Re: Přímou volbu presidenta považuji jako pouhé šidítko pro lůzu.

No vidíte a kolik lidí si to uvědomuje. Viděl jsem ankety, kde Klaus suverénně vyhrával.

M. Prokop 31.12.2011 16:58

Re: Přímou volbu presidenta považuji jako pouhé šidítko pro lůzu.

Nejednoho, ale naštěstí ne na Hradě.

Š. Hašek 31.12.2011 13:02

Souhlasím s názorem pana senátora.

Těším se na nadávky (viz níže), nadávky místo argumentů a vyjádření svobodného názoru jednoho totiž potěší. Minimálně v tom, že jsem nikoliv chytřejší, ale aspoň to vychování mi zůstalo.

A. Kohlschűtter 31.12.2011 12:33

Nesouhlasím s názorem senátora ODS

Tento postoj mi ve volbách nijak neuškodil, možná naopak. To říkám

proto, aby se senátoři, kteří jdou do voleb příští rok, nebáli proti

přímé volbě hlasovat. Voliči jejich postoj zcela jistě pochopí......

Odpověď: Já to rozhodně nechápu a doporučuji, abyste se vrátili ze senátních židlí na zem. Senát je mého názoru dlouhodobě k ničemu a rozhodně bude levnější pojistka v prezidentském úřadu a v ústavním soudu než v senátu.

Jinak jsem rád, že se nebojíte své názory veřejně ventilovat, alespoň vím koho volit (nevolit).

Z. Průša 31.12.2011 12:13

Jste namyšlený nabob, nevážený senátore

Vaše vyjádření dokonale zdůvodňuje, proč zrušit naprosto nepotřebný Senát a vyhodit z dobře placených křesel parazity jako jste Vy a Vám podobní, což jsou asi bohužel všichni tzv. senátoři.

Vaše myšlení by se dalo již s úspěchem označit za feudální, protože ve svém narcismu již nepovažujete lidi za svéprávné, to pouze vy vyvolení všechno víte správně...

A takových parazitů si tu užíváme denně ažaž, bude třeba vystřílet ten Augiášův chlív !!!

Š. Hašek 31.12.2011 12:57

Re: Jste namyšlený nabob, nevážený senátore

Docela to pasuje spíše na Vás, pane Průšo.

Senátor řekl otevřeně svůj názor. Můj názor je totožný. Argumenty podobné.

J. Dobrý 31.12.2011 10:59

prehnana pece

Vazeny pane senatore, volici nejsou chovanci ustavu, za ktere je treba rozhodovat. A vy nejste vyvoleny ktery ma rozhodovat za ostani. Je to naopak, jste delegovan, aby jste prosazoval zajmy volicu v jejich zastoupeni protoze volic nemuze byt u vseho. Nesnazte se presvetcit sam sebe ze patrite mezi vyvolene spasitele.

Ani argument s medii neuspeje. Predstirat, ze volic je ovlivnitelny medii, zatimco senator neni ovlivnitelny nijak je v primem rozporu s tim co se deje.

Jako volic si nepreji aby nekdo volil prezidenta za mne. A sam si dokazete spocitat jaky je asi nazor lidi ktere vas na vase misto poslaly hajit jejich zajmy.

PS: Gausova krivka rozlozeni inteligence jiste zpusobi schopnost nekterych volicu volit sochu svateho Vaclava na prezidenta, ale verite tomu ze stejna krivka neni mezi senatory? Ja ne.

Š. Hašek 31.12.2011 13:08

Re: prehnana pece

Necítím se býti chovancem.

Pouze považuji za velmi důležité jiné věci, než přímou volbu. Nebojím se říci, že výsledkem přímé volby bude jedno velké nic. Doufám, že budu správně pochopen. Nemyslím tím osobu zvolenou, ale ten nicotný rozdíl, absolutně nepozorovatelný v příštích letech. Možno si dobře představit.

Čekají nás ganz jiné starosti.

Jen připomínám - všichni podporovači přímé volby presidenta z řad zástupců lidu chtěli i omezení pravomocí presidenta. Gratuluji. Tomu říkám někoho oblafnout na vařené nudli. Omlouvám se.

M. Stuchlik 31.12.2011 18:47

Re: prehnana pece

Ano, také považuji za důležitější jiné věci, například výrazně omezit moc senátorů a parlamentu. Demokracie je roznováha sil a náš systém je silně vychýlený ve prospěch parlamentu. Proto je potřeba posílit prezidenta, dát mu silnější mandát a přímou volbou a víc pravomocí.

Š. Hašek 31.12.2011 18:57

Re: prehnana pece

Faktem je, že současný návrh oklešťuje pravomoci presidenta. A aby Vás uchlácholili, tak budete volit. Sám, hrdě, a bude silný mandát!  To bude panečku. Z dílny socdem. Cha, cha!

Poslanci a krasohledi Vám připravili docela pěkně vošklivou udičku.

O. Strýček 31.12.2011 23:22

Re: prehnana pece

Většina voličů je posléze vždy nespokojena se svou volbou . Volba prezidenta bude vyjímkou? Hodně naivních politicky nezralých lidí si myslí , že každý bude volit jako on . Když jsem několik let před zvolením označil prezidenta Klause za Havlova nástupce , smál se tomu celý omezený svět . Chovanci ústavu jsou zpravidla se svou volbou spokojeni .

L. Soukal 31.12.2011 10:39

souhlasím

Na přímou volbu máme příliš široké volební právo.

 

Už podle gaussovy křivky je více hlupců než lidí ochotných přemýšlet, lidí ochotných vyslechnout argumenty je nepatrně.

 

Nechci přímou volbu prezidenta dnes. Chci omezit volební právo vůbec jen na lidi existenčně nezávivislé na jakýchkoli dávkách od státu.

E. Heusinger 31.12.2011 11:53

Re: souhlasím

Pokud argumentujete G. křivkou aniž byste definoval co je na ose Y, tak patříte k těmto:

 "hlupců než lidí ochotných přemýšlet"