5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
lucinapes 11.6.2008 10:18

Užiteční komunisti? l

Možná jako hnojivo.

Ivan 10.6.2008 23:08

KSČM je v současné době nejdemokratičtěji se chovající strana.

Komunismus je ideologie, která se realizovala v praxi v jediném místě na světě a to v izraelských kibucech. Jednou z nejdůležitějších charakteristik komunismu je totiž demokracie v nejčistší podobě. Hlasuje se i o otázkách výroby, t.j. o tom, co je v kapitalismu tabu. V Československu ani v SSSR se nikdy o komunismus nejednalo a nemá žádný smysl (samozřejmě kromě propagandistického) mluvit o režimu před rokem 1989 jako o režimu komunistickém. Propagandistům pravice se ovšm velice hodí, označovat bývalý režim c ČSSR nebo SSSR  jako komunistický.

Gregory 11.6.2008 8:49

Re: KSČM je v současné době nejdemokratičtěji se chovající strana.

Nechci se Vás dotknout , ale asi jste v mládí upadl na hlavu . Režim před 89. byl bezpochyby komunistický protože ho nastolili komunisté . Nikdo netvrdil , že to je komunismus ( pouze socialismus ) . A komunismus v čisté podobě podle Vaší teorie ? Od dělnických ředitelů komouši upustili velmi brzy , sami poznali , že je to nesmysl . A to myslíte vážně aby o otázkách výroby hlasovali vrátní , uklízečky a pod. ? Takový podnik by skončil dřív než by začal . Zkuste si pár let podnikat a vést podnik a uvidíte co to obnáší .

ceskej Honza 12.6.2008 8:22

Re: Re: KSČM je v současné době nejdemokratičtěji se chovající strana.

kazdý nekdy v mládí upadl na hlavu.  Ne vzdy to ale zanechalo takové následky, jako na Ivanovi.

León 10.6.2008 17:48

Nové texty na starou notu

Jako bych četl Marxovu diskusi se dvěma buržoaními židy  Rosenbergovi a Hosenduftovi   v Bamberger Zeitung z r. 1846

ceskej Honza 9.6.2008 23:02

komunisti budou uzitecný

az budou zakázaný a o jejich zverstvech se bude psát v cítankách, aby lidi nezapomneli. Do té doby je treba si je nepripoustet k telu ( a uz vubec ne do vlády ), a být velmi ostrazitý!

Jaja 9.6.2008 22:07

Boží prostoto,

Komunisté sami vědí kdy mají nebo nemají. V roce 48 věděli, že mají. Přebírali stat, který byl v té době hospodářsky 15 -náctý na světě. Dnes i když se už hodně udělalo je to stále je to stále stát, kde hospodařili komunisti a kde je potřeba investovat a odpracovat biliony a biliony abychom se mohli zařadit mezi vyspělé státy. Co dnes komunistům chybí. Velký guru lásky, spravedlnosti a nenávisti jim dopomohl k beztrestnosti. Naopak zdvihá prst pokud někdo komunistům nadává. Oni mu to vracejí, takže je čistý jak lilie. Komunisté mají velkou vážnost v tisku a médiích. V radiožurnálu Pokorný velmi se hněva na kritiky komunistických pořádků. Pane, myšlenka, že všichni si budeme rovni a mít se dobře na tomto světě je tak krásná. Podstatně lepší než co nabízí církev s hadovitými lidovci. Ti, že na zemi nic moc až v nebi a to ještě podle loajality. Mladí komunisté už na tom pracují jak být užiteční. Vědí, že zatím není co znárodňovat, zatím není co krást. Podle příspěvků budou mít i dost pomocníků.

Šerlok Homeless 9.6.2008 21:07

Šéf socialistického VUMLu sprostě nazvaného po Masarykovi se proflákl

Rv

StandaT 9.6.2008 21:02

dotaz

A co takhle udělat užitečným Jelínka ? Šo by to?

jirka.s. 9.6.2008 18:16

Hezké, ozdobo brdských lesů!!!

Jakmile se dostaneš k tomu správnému tématu, tedy ke komoušům, jsi přímo ďábel k nezastavení! Nemusel jsi to nakonec ještě na žádost redakce krátit? Ale nemohl bys nám, soudruhu, tady ještě přiznat svůj názor na jednu otázku soudruha falmera, kterou položil svým vafenbrudrům na 13. zasedání ÚV KSČM konaném v sobotu 24. února 2007 ?

"Je KSČM připravena ideově, teoreticky, ale zejména politicky a věcně vyvolat a postavit se do čela eventuálních revolučních procesů? Ano, či ne."

Je docela zajímavé, že otázka byla vlastně položena bez otazníku a obzvláště by mne zajímalo, co si asi tak soudruh falmer představuje pod oním "VĚCNĚ ! Mají to snad být už nyní přímo AK-47 v rukou hrdinných lidových milicionářů?

Elias antikomunista 9.6.2008 18:04

Něco podobného říkal Franz Papen o nacistech

to bylo někdy v lednu 1933, nebo tak nějak. Dopadlo to náramně :-/ Socialisti by měli komunisty spíše pohltit než je činit užitečnými (idioty ze sebe asi dělat nenechaj).

Jenda 9.6.2008 18:15

Re: Něco podobného říkal Franz Papen o nacistech

Pohltit? To by dopadlo jak ve vetrelcovi. Nejdriv by socialisti pohltili komunisty a pak by zevnitr komunisti pohltili socialisty.

Šerlok Homeless 9.6.2008 21:11

Re: Něco podobného říkal Franz Papen o nacistech

Ostatně, nemusíte chodit ani do Německa. Šéfové nekomunistických stran, sdružených v Národní frontě po válce taky počítali s tím, že učiní komunisty užitečnými. Tedy že komunistů využijí. A dopadlo to taky náramně. Ostatně, co taky čekat od Jelínka?

Jarda J. 9.6.2008 17:46

Jelínku poslouchej ,jaký byl Stalin mužík...

Z knihy  Nikose Kazatkankise : Hlášení El Grekovi.

Carská policie zatýkala čas od času dělnické vůdce...Policie se na ně vrhla, zatkla asi padesát mužů, seřadili se carští vojáci  a každý z nich dřímal knůtu okovanou hřebíky. Dělníci se museli obnažit od pasu nahoru, projít řadou vojáků a každý voják vší silou třískl knůtou. Krev stříkala proudem, bolest byla nesnesitelná. Mnozí nedoběhli až na konec řady a omdlévali, někteří i umírali.

Přišla řada na vůdce dělníků. Odhodil  blůzu, obnažil tělo a dříve, než se vydal na mučednickou cestu, sklonil se k zemi, utrhl křehké stéblo trávy  a sevřel je v zubech. Pak šel zvolna, vzpřímený před každého vojáka. Knůty naň zuřivě dopadaly, krev mu stříkala z ran, ale on měl ústa sevřená, ani nehlesl. Vojáci se rozzuřili, chtěli ho zničit.. Bili ho knůtou dvakrát i třikrát. Ale on ani nehlesl. Prošel celou řadou vzpřímený a beze slova. Když došel k poslednímu vojákovi, vyndal stéblo, jenž měl mezi zuby a dal mu je. "Vezmi si to" řekl "a zapamatuj si mě. Podívej se, ani jsem do něho nekousl. Jmenuji se Stalin"

Nejsem komunista, ale napsal jsem tento příspěvek k pochopení té doby a proč šli Rusové za Stalinem ve válce. Jde to srovnat s" vůdci" Topolánkem , Paroubkem, Bursíkem, Čuňkem ?

jirka.s. 9.6.2008 18:24

Re: Jelínku poslouchej ,jaký byl Stalin mužík...

Ježíšikriste, je vůbec možné, že tohle matička zeměkoule unese ? 8-o8-o8-o

AeroKarel 9.6.2008 18:55

Re: Re: Jelínku poslouchej ,jaký byl Stalin mužík...

Pokud to někdo myslel vážně, tak to musí být zatraceně důvěřivý člověk - nebo spíš blb.

Jarda J. 9.6.2008 19:21

Re: Re: Jelínku poslouchej ,jaký byl Stalin mužík...

jirko.s. Napsal jsem ten úryvek proto, abyste i vy pochopil jisté souvislosti. Proč vznikl komunismus a proč mu tolik lidí uvěřilo. Kniha stojí za přečtení. Lidé na tu ideu nikdy nedorostou. Proto je tu také marasmus demokracie. Kazatkankis je nositelem Nobelovy ceny za literaturu.

Co však vy na čtenáře vyplivujete vždycky mezi dvěma záchvaty to NP snáší dosti těžko.:-) 

Šerlok Homeless 9.6.2008 21:17

Re: Re: Re: Jelínku poslouchej ,jaký byl Stalin mužík...

Už jsi čet něco o Aštaru Šeranovi? Ten teprv vyváděl kousky! Stalin se se svoým stéblem trávy může vycpat!

;-D;-D;-D

Gregory 9.6.2008 18:56

Re: Jelínku poslouchej ,jaký byl Stalin mužík...

Víc než silně pochybuji o pravdivosti úryvku . A mimochodem proč asi šli Němci za Hitlerem ? Vůdcovské nadání je o něčem jiném než o tom nechat si nařezat . To už je pouze oslavná legenda a nemá nic společného s tím , že nějaký fanatik dokáže zblbnout masy bez mozku .

badaxe 9.6.2008 19:18

Re: Jelínku poslouchej ,jaký byl Stalin mužík...

No na rozdíl od tohohle oslavného blábolu (intelektuál by řekl že jde o "uměleckou licenci) je doloženo že Stalin byl dost podměrečný (na mauzoleu stál na stupínku aby byl vyšší než ostatní), takže to "vzpřímení" by asi bylo dost veselé. Ale hlavně je doloženo že tenhle "soudruh" byl původně lupič a zároveň udavač pro carskou tajnou policii. To že to byl původně nedostudovaný pop je taky docela pikantní pro "velkého revolucionáře" A rusové (ani ostatní národy SSSR) za ním nešly, pokud nejste úplně mimoň asi vám nedá práci zjistit že nejdřív se změnila rétorika z blábolů o revoluci a Stalinovi na výzvy k obraně vlasti a matičky rusi, byli vytaženi Suvorov a Nachimov (největší vyznamenání byla pojmenována právě po nich) a také mnozí zjistili že němci kteří byli docela vítáni (fotek na květy a slavobrány je dost, takže na Stalina asi moc nemysleli) se chovají prakticky stejně jako bolševici, no a vlastní polda je přeci jen lepší než cizí. Takže vaše srovnání je dost mimom za "vůdcem" v totalitě jde s "nadšením" asi každý (ti co nejdou už moc nenachodí :-( )

ceskej Honza 9.6.2008 19:27

Re: Jelínku poslouchej ,jaký byl Stalin mužík...

já zas o tatíkovi Stalinovi cetl, ze bylo casté, ze se u neho pri audiencích lidi bezne posrávali strachy. Stacilo totiz, aby se mu nekdo nelíbil a kdyz se zle podíval, koncili návstevníci rovnou na Gulagu. V predsálí byli za tímto úcelem dva milicionári, kterí návstevníky omývali a prevlékali. Mozná to není zas tak pravda, ale tech 40 milionú lidí, co poslal a zlikvidoval v lágrech pravda je a heroizovat Stalina, ja jako obdivovat Hitlera nebo Maa a já bych se být Vámi do hloubky duse stydel.

Jarda J. 9.6.2008 20:54

Re: Re: Jelínku poslouchej ,jaký byl Stalin mužík...

Docela rád bych k němu na audienci poslal Topola.R^

emersonskej 9.6.2008 23:43

Re: Re: Re: Jelínku poslouchej ,jaký byl Stalin mužík...

Tak tenhle váš propagandistický nesmysl beru jen coby dosti nepovedený žert ve snaze nakrknout pravicovější část zdejších diskutujících. Ovšem pokud byste to myslel doopravdy, pak mi nedá se nezeptat, jak si sám pro sebe srovnáváte tuto vaši úctu k masovému vrahovi Stalinovi s vámi tak propagovaným evangeliem a vůbec křesťanskou vírou jako takovou ???

Jarda J. 10.6.2008 8:19

Re: Re: Re: Re: Jelínku poslouchej ,jaký byl Stalin mužík...

emersonskéj, uklidněte se. I Stalin jako vůdce byl nutný pro další vývoj Ruska a světa.Všechno ve stvoření dozrává, chtění Stalina , moje i vaše.a musí se projevit. A každý znovu sklidí co zasel. Zlo vždycky požírá zlo.

Stalin proti Hitlerovi, Američané proti Iráku...Ale znám pouze dva vůdce,  s jejichž jménem vojáci umírali. Byli to Napoleon a Stalin.  I náš národ pokud se nechá vést břídli, dopadne špatně./radar/ Úctu ke Stalinovi nějakou vzláštní nemám. ani k žádnému jinému politikovi.Jen se mi náhodou dostala ta kniha do rukou, tak jsem to na NP napsal. To bylo řevu.:-) 

ceskej Honza 10.6.2008 10:04

máte míchání v hlave

Stalin proti Hitlerovi prece nebylo zlo! Zrovna tak jako USA proti Iráku není zlo. Stalin se o rozpoutání druhé svetové války sám pricinil, kdyz se paktoval s Hitlerem. Ten kdyz ho pak napadl, Stalin tomu jeste dva dny nechtel verit!  Za porazení Nemecka se potom sám odmenil zabráním celé východní Evropy. Mel byste si o tatíkovi Stalinovi, ktrej má po Maovi na svedomí nejvíc zavrazdenejch lidí v dejinách, také jeste precíst nejakou jinou knihu. Hitler byl proti temto dvema "idolúm"  úplné mejdlo!

Šerlok Homeless 9.6.2008 21:26

Re: Jelínku poslouchej ,jaký byl Stalin mužík...

Takových knih o Stalinových zázracích za Stalina vycházelo ... Tvrdíš, že nejsi komunista a tomuhle věříš? Tyk tomu nevěřil ani komunista Chruščov!  To snad není možné, jaký jsi blb! Dyť ty svaté knížky o zázracích velkého Stálina jsou dobré leda pro poučení, co všechno jsou anální alpinisté napsat! Ostatně stejně jako Jelínek.

jarda J. 9.6.2008 22:45

Re: Re: Jelínku poslouchej ,jaký byl Stalin mužík...

Scherloku, slzíte na nesprávném hrobě.;-(

Jindra 9.6.2008 17:39

Ano, bude s nima krmit prasata

A Jelínka ji mšoupnem jako moučník!

josef krouman 9.6.2008 17:22

četl jsem jen nadpis

komunista může být užitečný jen jako exponát a odstrašující případ; např. v zoologické zahradě.

Zd.Hrdlička 9.6.2008 16:58

Mudrování pana Jelínka je obdivuhodné, škoda že žije na Marzu a ne v ČR

Komunistům vděčíme za to, že podle nejnovějších poznatků bychom mohli dohnat Německo, které prohrálo válku, nejdříve někdy v roce 2037. Kdyby se podařilo komunisty propašovat do spoluvládnutí byť stínového, pak by o nějakém dohánění se nám jen mohlo zdát.