6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 20.9.2006 10:36

Re: Když dva dělají totéž ...

Tak soudruhu Vízku, PO PATNÁCTÉ!!!:

Autor: jirka.s. IP: 213.192.60.xxx Datum: 20.09.2006 09:44

Poslední tvá odpověď na můj obvyklý dotaz:Jaký je tvůj názor, soudruhu, na článek soudruha Kojzara v Haló novinách z 5.5. tohoto roku?"  byla zhruba tato: Články soudruha Kojzara nečtu již asi 30 let a tudíž nemohu odpovědět na něco, co neznám" Fakt, že jsem ti téměř po každé inkriminovaný článek přiložil do diskuze, jsi naprosto přešel. Je to přesná ukázka koministické demagogie, kterou tak dokonale ovládáš.

Proto ti odpověď usnadním. Tentokrát mi bude opět (jako po čtrnácté) stačitˇ: 1. ANO,souhlasím s článkem soudruha Kojzara, 2. NE, nesouhlasím s článkem soudruha Kojzara. Jsem jenom zvědav, jak se s tím správně po soudružsku popereš.

A kdyby ses chtěl rozkecat poněkud více, tak si odpusť umenšování vlivu KSČ, číslovku 6335 a jiná tvá oblíbená témata a drž se jenom toho kamenolomu a odpověz mi i na jednu z dalších mých otázek, cos tam vlastně dělal a kolik násad od krumpáče jsi tam zlomil. Můj dosavadní tip je, že jsi tam dělal buď předsedu odborové organizace nebo jsi opatroval jako oči v hlavě Marxovy a Leninovy spisy v podnikové knihovně. Spletl jsem se snad

jirka.s. 20.9.2006 10:38

Re: Re: Když dva dělají totéž ...

Na rozdíl od těch druhých

Je 5. května. Před jednašedesáti lety začalo Pražské povstání,

a vlastně několik předešlých dnů revoluční situace byla už v řadě dalších míst, či dokonce Rudá armáda byla v osvobozeném Brně a Ostravě a americké síly se připravovaly na obsazení Plzně. Možná, že bychom měli být přesní - povstání začalo výzvou Českého rozhlasu odvysílanou ve 12.33 a rozšířilo se rychle. I když mnoho mužů a žen se přestěhovalo do sklepa, aby někteří dokonce s kritickými připomínkami na adresu těch, kteří šli bojovat, většina obyvatel Prahy stavěla barikády, bránila je, anebo jinak pomáhala jejich obráncům. Tisíce hrdinů se dokázaly postavit mnohem silnější moci a snad žádný z nich se necítil v té chvíli hrdinou. Zahynuly jich tři tisíce sedm set a dalších pět set tentokrát sovětských vojáků padlo v hlavním městě aneb jeho okolí.

jirka.s. 20.9.2006 10:40

Re: Re: Když dva dělají totéž ...

Zač bojovali ti, kteří se postavili nacistickým ozbrojencům? Za sebe, jistě, ale to by nebyla úplná odpověď. Především za všechny ostatní Pražany a obyvatele své vlasti, ať již žili kdekoli, i za ty, kteří se ukrývali po celou dobu povstání ve sklepích. Mezi těmi, co bojovali dokonce i u rozhlasu, byli můj otec a matka. Ani oni se nikdy necítili hrdiny. Na to jsem si vzpomněl při demonstraci na Letenské pláni, kdy sem několik stovek autobusů přivezlo antikomunistické demonstranty z celé republiky, aby tu vypověděli svou nenávist. Mnozí se také cítili hrdiny, protože jejich odpor, často i se zbraní v ruce, poškodil nově vznikající společnost. I ti mladší, kteří přijeli, pod vlivem těch prvých také živili svou nenávist, ač vůbec nemohli pochopit, proč... A v té souvislosti mě napadla otázka, možná dnes kacířská, ale přece jen otázka: Nechá se srovnat hrdinství těch na barikádách a těch, kteří zapalovali stohy a vraždili podřezáním protivníka v padesátých letech? Ti z května 1945 šli bojovat pro to, abychom všichni mohli už konečně svobodně vydechnout, i za ty, kteří se schovávali za kamny. Ti z padesátých let, kteří před několik dny společně se svými souputníky demonstrovali na Letné, vyhlásili válku své zemi proto, že jejich rodiny či oni osobně ztratili moc a majetek, anebo přicházeli z druhé strany hranic s úkoly, za které byli dobře placeni, ti hrdiny být nemohli. Dostávali často úkoly, které měly ublížit. Bojovali za sebe, nikoli za ideály. To dnes se zpětně domýšlejí jiné důvody a z těch, kteří vraždili či kradli, ničili či ubližovali, se dělají hrdinové boje za demokracii a svobodu.

A tak jsem znovu musel sklonit hlavu před barikádníky z května roku 1945, kteří na rozdíl od těch druhých byli skutečnými hrdiny.

5. května 2006, Jaroslav KOJZAR

penzista 20.9.2006 13:00

Re: Když dva dělají totéž ...

Starý bolševik Vízek se opět projevil v plné své "kráse". Rv

Vitek 19.9.2006 23:04

V ČSSD panuje nervozita

Důchodce z vysočiny si nemohl nechat ujít příležitost k malému štulci svým přátelům. Snad to ani tak nemyslel, ale skutečnost předčila očekávání. Jirka všehoznalý dostal na vědomost,že i v ČSSD se mohou najít lidi s normálním myšlením. A jeho nohsled Sobotka začal být pěkně nervozní. Akorát mě udivují ty konstrukce mocenskéhoboje v ODS a podobné ptákoviny.

jura-p 19.9.2006 22:46

Hawku,

tak s tím se opravdu polemizovat nedá.

Hawk 19.9.2006 21:53

tady šlo o něco jiného

než