20.6.2024 | Svátek má Květa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Malý Aston 29.7.2006 11:26

Re: Re: S bolševiky není možná žádná dohoda.

Víte já jsem tu celou dobu žil v České republice a jsou mi známy čistky,kdy  mezi sebou komunisté navzájem vyhazovali jeden druhého. Stalin a Gottwald to řešili střílením,Husák vyhazovem. Děti revoluce požírali jeden druhého a tak mi těch disidentů není líto,to co si vytvořili,to co věřili,to je také sežralo. Ono slovo komunista a komunista a bolševik je možné vysvětlovat různě.Každý to jmenuje jinak.Já si to ulehčuji tím,že komunisté jsou ti,kteří u nich byli do roku 1989 a bolševici ti,kteří tam zůstali nebo kteří se s nimi spojují.Dnes nikdo nepochybuje o tom,že se bolševici za pomoci ČSSD tlačí do vlády. A kdepak máme ty naše disidenty,kteří proti nim a jejich ideologii bojovali? Kdepak máme Havla,Rumla a ostatní myčky oken a topiče elektrárenské? Mlčí,konečně se jim splnil jejich sen,ti co je platili,ti kteří je hýčkali jako disidenty budou zase vládnout. A aby to nevypadalo blbě,tak nám některého z toho disentu zvolí za prezidenta jako Havla a budeme zase světoví. Bolševik,zůstane vždy bolševikem. Nemusí pracovat,má se dobře a je schopen všem poradit,jak žít dle jejich představ.

Lapil 29.7.2006 11:14

Co udělá písmenko Re: demagogie

...by ty kazisvěty s ODS zlikvidoval. Chcete opravdu likvidovat kazisvěty (které? nejspíš komunisty, dle textu) společně s ODS?

Nebo chcete likvidovat kazisvěty odkud? z ODS, čili členy této strany?

;-P

Bruner 29.7.2006 11:08

Re: Re: Re: pane Jicinsky

Vycházíte z nesprávné premisy, že totiž v parlamentu jsou jakési demokratické a jakési nedemokratické strany. Tak to ovšem není a proto i vaše závěry nemají se skutečností nic společného. Kdybyste však vzal v úvahu realitu, pak byste velmi dobře dospěl k závěrům, které jsou reálné. Při paritě sil a znalosti ústavy je nabíledni, že ten kdo je na tahu první musí ztroskotat. To docenil (možná že až po nějaké chvíli) Paroubek a nedocenil Topolánek. Otázka je u Klause, zda si tohoto úskalí pro Topolánka byl vědom a záměrně mu při této konstelaci dal právo první noci.

Džejpí 29.7.2006 11:03

Možných příčin je víc:

senilita způsobená věkem, působení nesnesitelných veder, vrozená hloupost autora, "otisknutelnost" v Rudém právu. Možná někoho napadne ještě jiná možná příčina. Výsledkem však je snůška lží a výmyslů.

Bruner 29.7.2006 11:02

Re: Re: Re: Hodnocení článku

Mám obavy, že jste nevzal přesně obsah mé repliky. Pan Topolánek nevyjednává a co hlavně a to mně vadí, neměl dopředu promyšlené tahy. Paroubek ano. A takto vidím, že při každém jiném vyjednávání, a těch musí premier absolvovat něúrekom, bude Topolánek postupovat nepromyšleně. Viděli jsme to již před volbami. Nemám proti němu nic, jen na politického lídra a potažmo premiéra je slabý. Mám zato, že mu už zraje i uvnitř ODS opozice a nic bych nedal zato, že tím chybějícím hlasem byl někdo z okruhu Béma či dokonce on sám.

zlý kukuč 29.7.2006 10:52

Slušnost

se odtud vytrácí , slušnost.

Slušnost není ničím jiným, než projevem inteligence. Platí to pro Ratha, Paroubka, Topolánka i zde diskutující.

Hezký den přeji.

zlý kukuč 29.7.2006 10:46

Re: zalez zombie

Udavačskou kreaturou Jičínský není. Lump též není. Mezi prvními podepsal Chartu 77. Našlo se necelých třista lidí, kteří měli odvahu to tehdy udělat.

Ctít šediny nemusíš, při tvém IQ to po tobě nikdo nemůže chtít.

Hezký den přeji.

zlý kukuč 29.7.2006 10:43

Re: S bolševiky není možná žádná dohoda.

V rámci objektivity by se slušelo též uvěst fakt, že také podepsal mezi prvními Chartu 77. 

Ale lidé, kteří sami sebe označují za pravici a jiné označují za bolševiky fakta, pokud se jim nehodí, velmi ochotně ignorují. Ignorování fakt je jedním ze základních principů bolševismu.

Hezjký den přeji.

Malý Aston 29.7.2006 10:28

S bolševiky není možná žádná dohoda.

Pan Jičínský a to nikdo nemůže popírat je starý komunista,reformátor,dočasně po roce 1968 vyhozen ze své rodné komunistické strany ale duší a srdcem stále jen a jen komunista,bolševik.Tak jako Lenin,který byl placen německou rozvědkou,nikdy nepracoval,byl vždy dobře živen,patří mezi ty vyvolené,kteří znají jak máme žít,jak se máme chovat a koho máme poslouchat.A on nejen hlásá své ideologické poučky,které se naučil v mládí a ze kterých byl dobře živen,ale on ty své ideje prosazuje i do Ústavy,zákonů a když se mu nedaří vystupuje jako demokrat.Co je demokratické podle pana Jičínského? Ano ČSSD nevyhrála ale bude vládnout. Máme celkem 100 poslanců složených z ČSSD+KSČM,tedy 100 poslanců. Kdyby ti škaredí Zelení k nám přistoupili,tak můžeme vládnout. Nebo další demokratický návrh,jsme pro menšinovou vládu ODS,kterou podpoříme ale musíme mít předsedu poslanecké sněmovny. Taky dobrý návrh.Ve skutečnosti by proti ODS stálo 74 poslanců ČSSD + 26 poslanců KSČM + nasraní poslanci KDU a Zelení. To je to bolševické myšlení,lhát a lhát a zase jenom lhát. Tak to dělal Jičínský celý život a proč by na svá stará kolena měl být jiný? nebude byl a je jen ten bolševik dle citace tohoto názvu z úst Lenina.

Bobo 29.7.2006 10:12

Re: Jičínský??????????

Zatím se nenašel provozovatel a sponzor. Něco stojí příprava, nemalé náklady jsou za technické pomůcky a nejdrahší je lidská práce.

Bobo 29.7.2006 10:03

Jičinský - bolševický ústavní zmetek

který se spolupodílel na bolševických zákonech v roce 1960 a dnes by nám chtěl moralizovat. Ať jde k čertu, všivák bolševický.  Ale v jednom měl pravdu, že prezident republiky alias "modrý sup", který z ústavního hlediska nevhodně zasáhl do povolebního jednání prohlášením, že v druhém kole nepověří Jiřího Paroubka sestavením vlády. Tož si toho užijte modří supové.

míša mýval 29.7.2006 10:00

ani jeden vole

zelení nejsou vrazi chřástalích miminek

míša mýval 29.7.2006 9:57

disidenr?

Krásné označení pro gaunera, který se s kumpány popere o lup a skončí na JIPce

míša mýval 29.7.2006 9:55

zalez zombie

Ta udavačská kreatura nedá pokoj. Ctít šediny? Věk není zásluha, pokud jsi prožil život jako lump a ani dnes jsi se nenapravil

Lájoš B 29.7.2006 9:55

Re: Re: pane Jicinsky

DObrá, koaliční potenciál středopravicových DEMOKRATICKÝCH stran je podle vás 94 mandátů. 6 mandátů má pomatený, ale demokratický Bursík(dobře, škrtněme je, pomatenec není nikomu na nic) a 74 mandátů pak demokratická ČSSD. To je pořád 94 : 74 demokratických mandátů, co s tím ?

Lájoš B 29.7.2006 9:41

ODS s ČSSD jako rovný s rovným ? BLBOST !!!

Tady jedná trojkoalice se 100 smluvními mandáty demokratických stran s ČSSD, která disponuje 74 mandáty.

Pokud ČSSD počítá s hlasy nereformovaných komunistů v parlamentu a tvrdí, že tím neporušuje vlastní stranické usnesení a že se v tomto smyslu nic neděje, pak dávám za pravdu hejtmanům ODS, že podle téhož výkladu zůstane ODS "čistá" i v případě, když pro podporu své vlády sežene i hlasy KSČM.

Ben Rogers 29.7.2006 9:39

Jičínský...

...je diluviální příšera z říše čtvrté dimense! Commie forever.

Cago 29.7.2006 9:28

Jičínský jdi už konečně do pr....

Nic jiného se nedá poradit než aby ten starý páprda si šel zaslouženě odpočinout. Vždyť nemá ani trochu právo už tady otravovat. Jako jeden z hlavních tvůrců ústavy má dnes možnost vidět jak idiotsky ji tenkrát připravili a jaká tzv. ústavní mechanizmy tam vmontovali. Ale kecat nepřestane, to už se nedá číst ani záchodě !!!!

jasan 29.7.2006 9:20

jicinsky se nam snazi namluvit

ze Zaoralek je s ODS...... 

StandaT 29.7.2006 9:04

...

Tento článek je jen dalším potvrzením souznění na levici, kde znikl sice neoficiální, ale silný a bez jediného zádrhelu spolupracující blok. Dát Paroubkovi šanci znamená kývnout na to, aby KSČ dokončila svůj návrat k moci.

kilobit 29.7.2006 8:47

Re: pane Jicinsky

 A proto se vy modří  ptáci tak bojíte třetího Paroubkova pokusu,pak by se totiž ukázalo že pravice má pouze 94 hlasů  + pomatený Bursík .Zbytek tvoří levice.Nebo snad znáte ve svém okolí  pravicového  zeleného.Běžte se podívat na Czek tek,kolik tam je pravicových voličů strany zelených

Franta D 29.7.2006 8:44

Soudruhu Jičínský,

táhněte do pryč.

Jan Málek 29.7.2006 7:54

Jičínský??????????

Proboha,nechte už někdo toho komunistickýho senilního drbana utratit!!!!!!

jeník 29.7.2006 7:53

Re: Re: Hodnocení článku

Brunere, jsou meze, za které vyjednavač jít už nemůže. Tyto meze staví Paroubek Topolánkovi - nutí ho postavit vládu za cenu sebezničení. Myslím, že z jakékoliv formy velké koalice by ODS vyšla vlemi oslabena.

Borek@Exil 29.7.2006 7:50

Bože, chraň nás od všeho zlého a od Jičínského!

Bruner 29.7.2006 7:41

Re: demagogie

Vaše tvrzení je univerzální. Jen stačí vyměnit jména lidí a názvy stran. Oni se snad ODS s lidovci nesnaží o vedoucí pozici?

odborar 29.7.2006 7:35

http://www.odborar.webzdarma.cz

:-D>-

odborar 29.7.2006 7:34

Pokračování

To by volič vůbec k volbám chodit nemusel a podobní vysloužilí strýcové, by si volby a pořadí mohli dohodnout mezi sebou co říkáte? Dokonce si i ohýbají ústavu v omluvu pro Paroubkovo jednání a nevím kde vyčetli, snad mezi řádky, že prezident by měl druhý pokus demokraticky svěřit straně, která prohrála volby a pokud to neudělá, je to od něj nevhodné zasahovaní do povolebního dění. Podobná slova z úst nejstaršího sloužícího poslance v ČR působí jako facka všem slušným lidem, kdy mnozí z nich musí zpytovat své svědomí pro koho to zvedali celá ta léta ruku. Jestliže něco špatně začne, špatně to i skončí, tak zní parafráze Murphyho zákona.V tom máte pravdu.Pokud současný stav bude pokračovat , může se také stát, že tentokrát lidé až vyjdou do ulice nebudou jen cinkat kliči...:-/>-

odborar 29.7.2006 7:33

Deformace demokratického myšlení se plíží sněmovnou jako infekce.

Text v článku: Domníval jsem se, že v průběhu 16 let polistopadového vývoje se přece jen už v obecném povědomí zafixovaly elementární demokratické hodnoty a pravidla politického zápasu, k nimž patří i smysl pro fair-play. Bohužel se tak nestalo. Vedení ODS se k těmto pravidlům, i když je samo před několika lety prosadilo do návrhu změny ústavy, nehlásí a chce postupovat, jak se mu to hodí. Komentář: Až do dob Zemana to fungovalo tak jak říkáte. Bohužel již Paroubkův projev bezprostředně po volbách voličům napověděl, že veškeré ony elementární demokratické hodnoty a pravidla politického zápasu vzaly za své, kdy vítěz sestaví vládu, druhá strana ve volbách se ujme opoziční role a dle mandátů bude provádět buď tvrdou či méně tvrdou kontrolní funkci hlídacího psa vítězné strany. Tak to chodí v demokratických zemích, kde se politici sklání nad vůlí voličů byť převahy jednoho hlasu a ne 150000 tak jako to bylo v těchto volbách. Ten kdo porušuje tyto principy demokracie ovšem není koalice ani ODS, ale bohužel Vaše strana jednoho muže, který jakékoli vámi vyjmenované elementární demokratické hodnoty tvrdě pošlapává nejen scénářem při tajných hlasování sběrem lístků a znemožňování ústavního principu volby ve sněmovně.Nevím, zda je to jedno Vám, když jako poslanec nemůžete vhodit volební lístek do urny, byť s nesouhlasem, ale pro mě jako pro voliče je to sociálně demokratický plivanec do obličeje blížící se mentalitou hodně na východ od nás či zavání praktikami bývalých Sládkových republikánů.Vaše pojetí o sestavení vlády, kdy by měla strana, která prohrála volby mít pokus o sestavení vlády je lichá.

tom 29.7.2006 7:20

demagogie

Jičínský s tou komunistickou propagandou nepřestane.Když ho komunisti už nepotřebovali a vykopli,hrál si na disidenta ,ale jen aby se dostal zpátky ke korytu a nemusel se živit sám.Snaží se vtloukat lidem do hlavy ¨,že jediná správná a dem.strana je ČSSD.Určitě by ji rád tak jako komunistům zaručil ústavou vedoucí úlohu ve státě a postupně ty kazisvěty s ODS zlikvidoval.Jak by se krásně vládlo Paroubkovi s jeho posláním s hůry,kdyby mu do toho nikdo nekecal a nikdo neohrožoval jeho vítězství ve volbách!