4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
luvahal 1.8.2006 7:57

sněmovna

Vážený pane,jak chcete mluvit o demokracii,když ji sám ve svém příspěvku potíráte....raděj mlčte

Marie Dubanová 31.7.2006 18:43

rovný s rovným ?

píšete pane poslanče Jičínský,že:"soc.dem.může jednat s ODS - jako rovný s rovným"a nemůže se nechat"majorizovat"trojkoalicí;K té majorizaci bych si dovolila podotknout - vaše ČSSD má pouze 32.32 %,čili získala tedy  - 74 křesel; Ale trojkoalice má 48.89 % a má tedy rovných 100 křesel;neviděla bych to příliš  - "jako rovný s rovným";

emil 31.7.2006 7:42

Pitomec zůstane pitomcem

i když je již v pozdním podzimu svého života. Kruci, to fakt nevidíte, kdo neustále blokuje výsledky ? Ten Váš fýrer Puchejř. To je demokratické ? Na jedné straně by výherci voleb měli dodržovat demokratické postupy, na druhé straně ješitný narcisista, sběratel funkcí v ČSSD si může dělat co chce ? Fakt jde u Vás o blůbost, nebo je to jen demence ?

pospíšil 30.7.2006 20:31

pár poznámek

Nevím, kdo je pan Jičínský, ale je-li poslancem čssd, tak v článku ukazuje jak malý má rozhled a

a divím se, že se nestydí být členem této organisace.To co předvedl jeho nadřízený v dnešní TV je vystoupení při kterém mně i ostatním kolegům, kteří pořad sledovali, vstávaly vlasy hrůzou na hlavě . Když s pocitem radosti prohlásí , že 52 % občanů  republiky nemá nic proti vládě s komunisty, tak tím dál definitivně najevo , že si přeje s nimi spolupracovat. Premiér této země sipřeje spolupracovat s hnutím, které má zločineckou minulost ?? Vyslyšet hlas lidu, který nemá příliš mnoho zkušeností s minulým režimem, je podobný hlasu lidu před vznikem nacismu. Pan Paroubek by měl odstoupit a jeho kolegové se také zodpovídat s činností, které  těžce poškozují tuto zemi. Pan Paroubek jasně předvedl že není moudrým politikem .A to zdůrazňuji, i když nejsem voličem  koalice.

Xaver X.X. 30.7.2006 20:44

To fakt nemáte lepšího koníčka, než sledovat Paroubka? A kolektivně?

Mě to přijde jako gruppen-úchylka...:-)

vk 30.7.2006 19:48

tajné volby ?

Přiznám se, že příliš nechápu tajné volby ve sněmovně. U tajných voleb bych vždy přepokládal výsledek počítaný z hlasů, těch, kteří se zúčastní, tedy kteří skutečně hlasují. Jak to, že se počítají i ti, kteří nehlasují ? Ti svůj hlas prostě nevyužili. Stejně jako u normálních voleb, kdy můžeme hlasovat všichni, ale někteří toho prostě nevyužijí. Výsledek by se měl počítat jen z hlasů odevzaných, jinak je to podivná tajná volba.

Marie Dubanová 30.7.2006 13:54

"spojený osud"

píšete,že:" ODS i vedení KDU-ČSL s Miroslavem Kalouskem,který s koalicí s ODS spojil svůj politický osud(a Vás to evidentně pohoršuje);Vážený pane,představte si,že voliči volí - KDU-ČSL také proto,že svůj politický osud nespojuje s komunisty jako to učinila ČSSD;a v této zemi je zaplaťbůh - demokracie,takže skutečně nemůžete,ač věřím,že byste velice rád,ale vůbec nikomu"poručit"s kým se nesmějí,ale s kým jsou naopak - nuceni se spojit,přeji hezké dny;

Haf 31.7.2006 21:38

Re: "spojený osud"

R^

Marie Dubanová 30.7.2006 13:44

tristní"bilance"?

ale pane poslanče Jičínský,když tady tak hovoříte o té demokracii - Vám připadá dostatečně"demokratické",jednání pana Paroubka,který si bezprostředně po volbách"zavázal slibem"všech 74 poslanců,že nepodpoří a to za žádnou cenu pana Topolánka;Ani Vás nepohoršilo,že je toto jednání zcela protiústavní,neboť Ústava ČR,čl.26:"Poslanci a senátoři vykonávají svůj mandát osobně v souladu se svýn slibem(vím,že poslanci ještě,tehdy ani nestačili podepsat poslanecký slib) a nejsou při tom vázáni žádnými příkazy - a to ani od pana Paroubka;

milan 30.7.2006 12:56

Pane Jicinsky

vzhledem k volebnimu vysledku nemuze CSSD s ODS jednat jako rovny s rovnym, ale jako ten kdo prohral volby. Uz to konecene pochopte.

Dvořák D. 30.7.2006 11:47

Tristní článek

Vážený pane Jičinský,rád bych Vás upozornil na elementární omyly ve Vašem článku. Vzhledem k vašemu vzdělání by jistě stálo za úvahu, zda se jedná opravdu o omyly nebo jde o vědomou manipulaci. Byl bych rád, kdyby jste vyvrátil nebo popřel následující :

1. ČSSD volby nevyhrála - bráno dle počtu odevzdaných hlasů nebo dle diskutabilního přepočítávání na mandáty.

2. V současné době na politické scéně stojí na jedné straně uskupení, které disponuje veřejně deklarovanou podporou 100 poslanců, proti nim dvě politické strany - sice se součtem rovněž 100 poslanců, nicméně tyto strany veřejně spojenectví neuzavřely. Až ČSSD uzavře veřejně spojenectví s KSČ a bude tak vytvořen druhý blok 100 poslanců, můžete požadovat jednání rovného s rovným - bráno dle síly vyjádřené počtem poslanců.

3. V článku píšte, že se stranám trojkoalice nezafixovaly "elementární demokratické hodnoty a pravidla politického zápasu, k nimž patří i smysl pro fair-play". Bohužel už neuvádíte z čeho jste tohle vydedukoval. Nejsem překvapen - zažil jsem stejně jako Vy dobu, kdy zprávy obsahovaly pouze sdělení  jak situaci pochopit bez sdělení základních fakt - ty byly spíše utajovány, což se vzhledem k státní kontrole sděl. médií více méně dařilo. Tato doba je naštěstí pryč, takže Vám zřejmě uniklo, že veřejnost je informována, o faktu, že ČSSD účinně kontroluje tajnou volbu svých poslanců - tohle je pane Jičinský nezafixování demokratických hodnot - ovšem v ČSSD. Voláte-li tedy o fair-play nechť ČSSD nechá poslance provést tajnou volbu stejně jako tak již činí trojkoaliční uskupení. Metoda kontroly tajného hlasování totiž silně připomíná padesátá léta, o kterých se nedá říci, že oplývala demokratickými hodnotami. Fair-play totiž v tomto případě spočívá v tom, že necháte poslance svobodně rozhodovat.

Zakončím stejně jako Vy - parafrází Murphyho - jestliže něco špatně začne, špatně to i skončí. Týká se to jak komunismu, resp. socialismu - o čemž jsme se již přesvědčili, tak jednání současných špiček ČSSD.

Starý J. 30.7.2006 11:31

Autor

…Zároveň však neuznává právo druhé nejsilnější strany, aby v rámci ústavní procedury tří pokusů o jmenování nové vlády měla prostřednictvím předsedy komory aspoň třetí pokus….

Kde jste soudruhu socialistický experte na ústavu vyčet něco o PRÁVU na pokus o sestavení vlády? Zelení podle Vás nemají PRÁVO na vlastní klub (a skutečně jej nemají), stejně jako KSČSSD nemá PRÁVO na sestavování vlády. Sestavením vlády pověřuje president a o nějakém právu není nikde žádná řeč!!! Jaké PRAVO má KSČSSD na předsedu parlamentu? Také žádné. Předseda se volí v tajném hlasování. O žádném právu pro nikoho není v ústavě nic řečeno!!!

Miloš 30.7.2006 10:21

Pane Jičínský,

opravdu musíte stále psát. Vždy jste na mne dělal dojem člověka s poměrně jasným myšlením.

Vy jste volby nevyhráli. Máte 76:100. Pokud se nespojíte s KSČ, což asi chcete. Logické by bylo, abyste umožnili vládnutí trojkoalice a měli předsedu parlamentu. Ale to je něco za něco. Tedy přesně to co blokujete, resp. pravděpodobně Paroubek.

evazuzana 30.7.2006 10:21

Socdemák těžko mohl zahrát na jinou notu

Opravdu, v celém článku ani náznak kritiky směrem k ČSSD, která ale volby nevyhrála. Takže první slovo má opravdu někdo jiný. A možná i druhé i poslední. Je snad vše v pořádku, když Paroubek nejmenuje svého kandidáta do volby vedení sněmovny, není-li kandidátem jediným? To jsme znali za komančů, ale teď je jiná doba. Má své poslance opravdu na krátké oprati a příliš jim nevěří, což. No, musí se nažit, aby tam byl dost dlouho, než zamete pod koberec všechnu tu špínu, na kterou upozornil Kubice. Pak na nějaké demokratické metody není příhodná doba. K tomu pan poslanec ani muk, že.

?? 30.7.2006 9:46

Zajímalo by mne, zda ti borci (Křeček, Jičnský, Doležal či Pehe) také čtou reakce na NP na svá veledíla.

Myslím že asi těžko; žádnou reaci jsem nezaznamenal.  A nebo mají hroší kůži....  Když si uvědomím, že minimálně 60 % reakcí je nepřátelských až nenávistných, tak mi to dnes  u prof. Jičínského vychází na těžkou debilitu - slušně řečeno !;-ORv

I.L. 30.7.2006 10:05

Re: Zajímalo by mne, zda ti borci (Křeček, Jičnský, Doležal či Pehe) také čtou reakce na NP na svá veledíla.

Aniz bych chtel prilis/jakkoliv hajit nektere z uvedenych...

skutecne si myslite, ze politici jsou tady od toho, aby

se zalibili ctenarstvu NP/reagovali na ty, co pisi takoveto reakce? :-)

Když si uvědomím, že minimálně 60 % reakcí je nepřátelských až nenávistných, tak mi to dnes u prof. Jičínského vychází na těžkou debilitu - slušně řečeno

jepice 30.7.2006 10:57

Re: Zajímalo by mne, zda ti borci (Křeček, Jičnský, Doležal či Pehe) také čtou reakce na NP na svá veledíla.

Když už jste přímo geniálně sestavil tuhle čtyřku, proč už jste nevyjmenoval rovnou všechny autory, co píšou na NP, včetně Neffa? Co má proboha Doležal s Jičínským a Křečkem společného?

malstok 30.7.2006 9:40

Murphyho zákon

"Jestliže něco špatně začne, špatně to i skončí, tak zní parafráze Murphyho zákona. Tak to zřejmě bude i s Topolánkovým projektem. Vedení ODS svým neprofesionálním postojem až dosud marnotratně zacházelo s parlamentním časem a plýtvá i důvěrou občanů v ústavní instituce."

Máte pravdu a já dodávám: "Jak kdo s čím zachází, tím taká schází." Až bude , nedejbože, Paroubek čekat jestli mu někdo s tojkoalice pomůže, tak to pro změnu nebude neprofesionální postoj, ale schválnosti trojkoalice a nestátotvornost, že ano.

Už by jste měl přestat pindat o demokracii. Stačí Váš pendrekový zákon, který jste dal světu.

No... 30.7.2006 9:26

Tristný Jičínský a jeho "životní dílo -ústavy"

Podle díla poznáš člověka. Paradoxní je, že tvůrce(ježišmarjá) ústav od dob Antonína Novotného, všude a vždy proplouvající Jičínský pláče na hrobě, na kterém má lví podíl a zásluhy JEHO činnost a "práce". Kdyby laskavě zvednul ten svuj přebytečnej a shnilej zasdek a odešel už od své "práce", bylo by tu líp. Takhle je schopen kritizovat politiky za to, co sám zavinil a navíc, naváží se do politiků z jedné strany, která evidentně vyhrála volby a vytýká jim, že se brání nehorázně stupidním a neoprávněným požadavkům předsedy druhé, doposud neoprávněně vládnoucí strany. Je to jako greenpeace- nejdřív bez znalosti problematiky prosadí zrušení atomek a pak obviní vlády, že kvůli tomu není energie . Stejně stupidně si počínáte Vy, pane nevážený Jičínský !!!

Mišák 30.7.2006 1:50

Jičínského omyly

spočívají hlavně v tom, že elementární demokratické hodnoty chce se svými soudruhy uplatňovat pravidly politického zápasu - v duchu třídního boje, "druhý vítěz voleb": kdo nejde s námi je proti všem. Smysl pro fair-play je to poslední, co se u ČSSD dá najít, jinak by závěry vlastního usnesení z bohumínského sjezdu ctila a netahala by komunisty na politické výsluní. Odpovědnost vůči voličům podle ČSSD znamená vydírat jiné a předem vyhandlovat Paroubkovi moc za každou cenu. Jičínský i celá ČSSD plýtvá i důvěrou občanů v ústavní instituce, viz opakovaně požadované handly místo hlasování poslanců dle ústavy, odevzdávání lístků generálnímu tajemníkovi atd. Stále chtějí o současnosti i budoucnosti země rozhodovat totalitní kreatury, pořád menšina vydírá většinu. 

stachanov 29.7.2006 23:20

tak si ten článek přeložme do lidštiny

hned na začátku jsem všechny nabádal, aby se chovali slušně, ale ODS to zas pokazila. Kalousek nám lezl v minulé vládě málo do zadku, paktuje se s ODS a bude za to pykat (chacha). Mysleli jsem si o Zelených, že se budou chovat levicově, ale ti šmejdi se taky paktují s ODS. No počkejte, Jirka s váma zatočí (chacha). ODS nám málo leze do zadku, navíc se furt paktuje s Kalouskem. Klaus nás už zase nasral a dělá nám furt čáru přes rozpočet. Při jednání nám ODS pořád nabízí málo koryt. Pokus ODS o izolaci naší rudější větve KSČM nevyšel (chacha). Bez nás to prostě nepůjde, jsme kabrňáci a Topolánek moula. Za všechno může ODS.

Na požádání přeložím do běžného jazyka i další výroky představitelů ČSSD a KSČM.

clay 29.7.2006 22:32

Jicinsky jako kdyby zapomnel na sva udavacska leta

;-€

glay 29.7.2006 22:29

ČSSD může jednat s ODS jen jako rovný s rovným a nemůže se nechat majorizovat trojkoalicí.

jo kdyz mame za zady komouse;-D

Prosba 29.7.2006 17:52

Jmenujte mi přátelé,

prosím, jednoho schopného politika na naší scéně (ne všeho schopného), ale takového který si nazadal s komunismem, nepropadá tlachání, nekrade, není zkorumpovaný, má přirozenou inteligenci, vlastní názor, který umí prosadit a má své příznivce, kteří jsou ochotni ho podpořit. Ja takového neznám.>-

ken 29.7.2006 18:11

Re: Jmenujte mi přátelé,

Václav Klaus, vole.

007 30.7.2006 8:42

Re: Re: Jmenujte mi přátelé,

no to se Ti povedlo

clay 29.7.2006 22:30

Re: Jmenujte mi přátelé,

to jsem prece ja ;-D

divana 29.7.2006 17:05

jičínský: Soc. dem. může jednat s ODS jen jako rovný s rovným

už zase nevíte, kdo vyhrál, že?

franta 29.7.2006 18:27

Máte to nějaké popletené divano

Každá strana (i ta která volby nevyhrála, i ti nejmenší zelení) má právo jednat jen s tím s kým jednat chce a samozřejmě jako rovný s rovným. Modří ptáci jako vzoroví demokrati by to sakra už mohli pochopit.