23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
roz 29.7.2006 1:01

Ale, ale pane Jičínský!

Že prý:

"Soc. dem. může jednat s ODS jen jako rovný s rovným a nemůže se nechat majorizovat trojkoalicí."

Jen si vzpomeňte, jak v minulém parlamentu společně válcovali ČSSD a KSČM ostatní! Není to tak dlouho a vy jste o majorizaci ani neceknul!

Kotas 29.7.2006 0:59

Dopisovatel Jicinsky

Jicinsky, proc stale presentujes tu svoji debilitu a zaujatost? Mel bys jiz konecne prestat otravovat a ty svoje zvasty posilej snad jen Paroubkovi a jeho kumpanum. Ti to jiste oceni.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 29.7.2006 0:58

pane Jicinsky

Nevim, zda ctete diskuze pod svymi clanky, ale pokud ano, mohl byste proste napsat neco na trochu jine tema. Napriklad, proc v poslednich nekolika letech vladla CSSD a predsedou snemovny byl clen CSSD a jak to jde dohromady s vasim volanim po fair play. No a vase tvrzeni, ze "Zároveň však neuznává právo druhé nejsilnější strany, aby v rámci ústavní procedury tří pokusů o jmenování nové vlády měla prostřednictvím předsedy komory aspoň třetí pokus" je zcela nepravdive. Je to prece tak pruhledne. Pri situaci 100:100 staci Paroubkovi nedelat vubec nic a pokud by predsedou PS byl clen CSSD, tak treti pokus by byl jediny, ktery by mel jakousi nadeji na uspech. Myslite, ze jsou vsichni tak hloupi, jak vy jste chytry? ;-P

kilobit 29.7.2006 8:47

Re: pane Jicinsky

 A proto se vy modří  ptáci tak bojíte třetího Paroubkova pokusu,pak by se totiž ukázalo že pravice má pouze 94 hlasů  + pomatený Bursík .Zbytek tvoří levice.Nebo snad znáte ve svém okolí  pravicového  zeleného.Běžte se podívat na Czek tek,kolik tam je pravicových voličů strany zelených

Lájoš B 29.7.2006 9:55

Re: Re: pane Jicinsky

DObrá, koaliční potenciál středopravicových DEMOKRATICKÝCH stran je podle vás 94 mandátů. 6 mandátů má pomatený, ale demokratický Bursík(dobře, škrtněme je, pomatenec není nikomu na nic) a 74 mandátů pak demokratická ČSSD. To je pořád 94 : 74 demokratických mandátů, co s tím ?

Bruner 29.7.2006 11:08

Re: Re: Re: pane Jicinsky

Vycházíte z nesprávné premisy, že totiž v parlamentu jsou jakési demokratické a jakési nedemokratické strany. Tak to ovšem není a proto i vaše závěry nemají se skutečností nic společného. Kdybyste však vzal v úvahu realitu, pak byste velmi dobře dospěl k závěrům, které jsou reálné. Při paritě sil a znalosti ústavy je nabíledni, že ten kdo je na tahu první musí ztroskotat. To docenil (možná že až po nějaké chvíli) Paroubek a nedocenil Topolánek. Otázka je u Klause, zda si tohoto úskalí pro Topolánka byl vědom a záměrně mu při této konstelaci dal právo první noci.

Lájoš B 29.7.2006 19:11

Re: Re: Re: Re: pane Jicinsky

Vy taky vyčleňujete "pomateného Bursíka", já zas nereformované pokračovatele zločinné KSČ toho času v čele s usvědčeným agentem STB. Realita je taková, že komunisti mají nulový koaliční potenciál.  Jakmile bude mít Paroubek podepsaný papír, že jedná za "levicových" 100, okamžitě svůj příspěvek odvolám. Ovšem odpálit bombu zpochybnění Bohumínského usnesení si netroufne ani Paroubek.

míša mýval 29.7.2006 10:00

ani jeden vole

zelení nejsou vrazi chřástalích miminek

Bertík 29.7.2006 0:17

Hodnocení článku

Ach jo... Osobně vidím situaci zcela opačně, ale takhle jednostranný článek bych si napsat nedovolil. Že by opravdu za všechno mohla zlá ODS? :-/

janabok 29.7.2006 0:29

Re: Hodnocení článku

nikoliv ODS, ale jakýsi bolševický kretén, který se měrou vrchovatou podílel na paskvilu zvaném ústava...

xxx 29.7.2006 0:38

Re: Re: Hodnocení článku

Ale copak, najednou vam ustava vadi?Mela jste milostiva radeji chtit euroustavu.

?? 29.7.2006 6:26

Re: Re: Hodnocení článku

Ten senilní dědeček  asi zapomněl, kdo je autorem Ústavy !

Bruner 29.7.2006 0:30

Re: Hodnocení článku

Nejde přece o zlou nebo hodnou ODS, ale o to, že její představitel je slabý vyjednavač. A když není schopen si ani vyjednat pozici pro sebe, jak by asi denodenně vyjednával pro nás.

jeník 29.7.2006 7:53

Re: Re: Hodnocení článku

Brunere, jsou meze, za které vyjednavač jít už nemůže. Tyto meze staví Paroubek Topolánkovi - nutí ho postavit vládu za cenu sebezničení. Myslím, že z jakékoliv formy velké koalice by ODS vyšla vlemi oslabena.

Bruner 29.7.2006 11:02

Re: Re: Re: Hodnocení článku

Mám obavy, že jste nevzal přesně obsah mé repliky. Pan Topolánek nevyjednává a co hlavně a to mně vadí, neměl dopředu promyšlené tahy. Paroubek ano. A takto vidím, že při každém jiném vyjednávání, a těch musí premier absolvovat něúrekom, bude Topolánek postupovat nepromyšleně. Viděli jsme to již před volbami. Nemám proti němu nic, jen na politického lídra a potažmo premiéra je slabý. Mám zato, že mu už zraje i uvnitř ODS opozice a nic bych nedal zato, že tím chybějícím hlasem byl někdo z okruhu Béma či dokonce on sám.