26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Rik 28.11.2005 14:53

Re: Re: Re: vazeny Riku

Samozřejmě že ji odmítnu. Z toho co jsem napsal je to jasně patrné.
Janus 28.11.2005 15:04

Re: Re: Re: Re: vazeny Riku

Dobrá - vy ji odmítnete. Asi si to můžete v daný okamžik dovolit (nebo ne? ) Někdo jiný ji třeba přijme. To bude asi ta neviditelná ruka trhu ...
Rik 28.11.2005 15:21

Re: Re: Re: Re: Re: vazeny Riku

Pane Janusi musím Vás pochválit. Máte tu nejlepší výtvarný projev :-)
Janus 28.11.2005 17:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: vazeny Riku

Děkuji za uznání, to hřeje.   Jinak se omlouvám všem, kterých jsem tu dnes - byť nerad - nějak dotkl. Je tu vidět, že každý na celou věc nahlíží ze svého úhlu nazírání, ale nějak není vůle vidět, že pravda bude někde uprostřed ...
P.S.: Ale k dokonalému "výtvarnému pojetí" by to chtělo rozšířit zdejší škálu možností ...
www racek 28.11.2005 15:55

Re: vazeny Riku

hele, já si nemyslím, že zrovna skandinávci mají málo boháčů ... takoví wallenbergové, kamrath ...
ticha@dohoda 28.11.2005 13:52

v agumentu

v argumentu s vysokou nezamestnanosti a soucasne velkym poctem zahranicnich pracovniku na trhu prace v CR se musim priklonit k nazorum pravicoveho spaktra, tam musi byt vytvoren tlak na to aby lide sli pracovat, misto pobirani podpor, to sito/socialni/ musi byt vyrazne ridsi a zachytit jen skutecne potrebne, soucasny system casto primo vybizi k zneuzivani a obrovske mnozstvi mladych lidi na podporech je alarmujici, problem prohlubuje cikanske etnikum, ktere je generalne receno nezamestnatelne prave "diky" spatnym zkusenostem s Cikany v prac. pomeru. CSSD s tichou podporou KSCM to jen zhorsi, ODS s Lidovci nema sanci, ti se cuknou aby neprisli o volice/lidovci/, zbyva jen velka koala nebo oposmlouva,mensinova vlada ODS s toleranci CSSD by mohla udelat alespon cast reforem/nutnych/ jinak nevim
Janus 28.11.2005 14:26

Re: v agumentu

Pravda, pravda - jen ještě aby ti, co takto půjdou pracovat dostali za svou práci zaplaceno ... Ono je totiž dost "podnikatelů", kteří vyplácejí nezbytné minimum (jen aby byly odvody co nejnižší) a občas přistrčí svým zaměstnancům nějaké peníze z bůhvíjakých zdrojů ...
Malstok 28.11.2005 13:39

Odboráři všech zemí spojte se

Zase pěkné divadýlko a jako za starých časů pracující lid dělá pěknou stafáž. Koho chleba jíš atd... Odborářští bosové si uvědomují, že jejich řady se tenčí a že ze socialistických 3milionů téměř povinně odborářů jich mají dnes něco přes 600tisíc. Proslovy Štecha a dalších hlavounů jsou ukázkou rétoriky starých socialistických aparátčíků. Účel světí prostředky a tak té dělnické třídě zaplatí cesta do Prahy a přidá se pětikilo na nákup  a celé to vydáme za vůli lidu, aby si ti nenažraní kapitalisté nemysleli.
assi 28.11.2005 21:01

Re: Reakce

To je hezké, jak už tady několikátý pisatel  opakuje, že účastníci akce dostali peníze na  nákupy apod. Jenže ono to není pravda. Tenhle výmysl se objevil v bulvárním zpravodajství a teď ho hezky papouškují. A kritizovat to, že účastníci akce nejeli ihned po skončení domů, al šli si v Praze něco nakoupit? A co je na tom. to už byl jejich volný čas a v tom si snad každý může dělat co chce.  On by se každý kritik odborů podivil, kdby žil třeba na vesnici e špatným dopravním spojením, měl dět, musel pomáhat starším rodičům a zaměstnavatel s ním hezky vláčel. Než něco budete psát, doporučuju přečíst si fakta a zjistit pravý stav věci a ne jen opakovat to, co je na TV Nova apod.
aleš 28.11.2005 13:27

ach jo.

Ale to je přece všude v normálním světě, že odboráři protestují, když se schvalují nové předppisy upravující pracovní právo.   Nejsem odborář a nepodoruji tuto manifestaci
Váš příspěvek  ale vyznívá jako Halo noviny naruby. 
  Sám kritizujete nenávist a je jí ve Vás toik.
  Tak klidné odbory , vždy%t těch velkých demonstrací a manifestací bylo několik  mají málokde.
   Vaše nenávistné příspěvky jen mohou nahnat procenta  komunistům. 
 
 
 
ticha@dohoda 28.11.2005 13:26

je to par dni

je to par dni co v souvislosti s vyrocim "sametove revoluce" nas pravicovi soudruzi varovali pred levicovym nebezpecim a zduraznovali jak cenna je svoboda a demokracie kterou jsme tehdy ziskali. Jednim z nejdulezitejsich atributu demokracie a svobody je pravo verejne projevit odpor, nebo podporu pomoci povolenych shromazdeni. Dnes stejni lide nazyvaji odborarskou manifestaci malem dalsim "viteznym unorem" a ucastniky jednoduse hazi do stejneho pytle se zarytymi komunisty, kteri volaji po znarodneni a navratu starych poradku. Jako uz tradicne se ukazuje co si zejmena priznivci ODS pod pojmem demokracie vlastne predstavuji, "drzet hubu a krok" a vedouci ulohu strany, ktera jedina ma pravo rikat co je spravne shromazdeni,/ napr. na podporu Vaclava Klause/ a co je sprosty dav nemakacenku, pozadujici zadarmo vyhody. Zduraznuji, ze nemam rad odborare v obecnem slova smyslu a jsem silne proti jakekoliv podobe zakoniku prace, ktery by chranil prave flakace a zajistoval neopodstatnene vyhody odborarum, jsem silne konzervativne zalozeny ale odmitam se ztotoznit s temi co se pro me z nepochopitelneho duvodu nazyvaji pravici a demokraty.
Rik 28.11.2005 13:50

Re: je to par dni

Možná to bude tím, že někteří vnímají drobný rozdíl mezi demonstrací na podporu za rozšíření práv občanů (právo na soukromé vlastnictví, názor, víru atp.) a demonstrací na podporu omezení práv občanů (se svým majetkem budete hospodařit takto, smlouvu budete uzavírat s touto organizací a tímto způsobem atp.). Demonstrace z let 1989 a let 1948 se právě v tomto zásadně odlišovaly. Otázka zní kam zařadit tuhle odborářskou.
www racek 28.11.2005 13:20

hmm, víte, oni jsou chudí a třesou se o svá mizerně placená místa ...

řada z nich raději nejela, co kdyby se to pán dozvěděl ... fakt ubohý článek. 
samozřejmě, autor kdby se živil u pásu někde v lahvárně, tak by nejel a v dubnu volil modrou šanci ... a žádné odbory by nechtěl ... třeba aby mohl svobodně si sjednat se zaměstnavatelem pracovní smlouvu dle představ ... nebo svobodně odejít ... nebo dělal polde svých představ 18 hodin, třeba ...
 
 
Honza ze Žižkova 28.11.2005 13:18

Komunistu jsem v TV neviděl

Tak on tam byl s. Dolejš? Koukal jsem na několik televizních zpravodajství a žádnýho známýho komunistu jsem neviděl. Že by se styděli?
jonáš 28.11.2005 13:01

Tak kolik dostali,

tři stovky nebo pět stovek? Nebo to bylo podle délky členství v odborech -- ujasněte si to už konečně. Ono ale stejné emoce spolehlivě vzbudí, i když napíšete že dostali lístek na tramvaj. Dva miliony berou --
myskamiki 28.11.2005 12:56

Vazeni

ujasnete si, prosim, pojmy DEMONSTRACE a MANIFESTACE!! Pisete logicke nesmysly! V Praze byla MANIFESTACE - to je sroceni lidi na podporu neceho! Nikoli DEMONSTRACE, ta je totiz PROTI necemu! Opravdu odborari protestovali proti Zakoniku prace???
cb 28.11.2005 14:04

Re: Vazeni

Oni demonstrovali proti zdravemu rozumu a ekonomicke realite.
gerontus.inza@seznam.cz 28.11.2005 14:38

Re: Re: Vazeni

I v otrokářském státě existovala ekonomická realita. S tím se neohánějte. Že je řada nemakačenků? Tak ať, jejich problém. Ale je třeba omezit ekonomickou moc nad lidmi každému, kdo jí chce zneužít. Neumožnit mu to. To je důvod ZP.
zdeněk 28.11.2005 11:44

Z toho mi tedy připadá že všichni řekněme odpůrci tohoto

zákona se všemožně snaží o jeho neschválení. Proč?
pavel 99 28.11.2005 11:54

Re: Z toho mi tedy připadá že všichni řekněme odpůrci tohoto

O práci přijdou někteří lidé, kteří by nemuseli (firmy převedou práci jinam), práci nedostanou lidé, keří by ji dostat mohli (nikdo si nevezme nové nejisté zakázky). Stačí?
Rik 28.11.2005 13:40

Re: Z toho mi tedy připadá

Nejdůležitějším důvodem pro odpor proti novele Zákoníku práce je nezaměstnanost. Nezaměstnanost snižuje bohatství země. Lidé bez práce nevytváří hodnoty, ale naopak je konzumují. Jediná možnost jak zmenšit nezaměstnanost je zvýšit počet zaměstnavatelů, nebo ty součastné motivovat k tomu, aby zvýšili počet pracovních míst. Pracovní místa prostě nerostou na stromech (kdyby tomu tak bylo, sázeli bychom víc stromů). Navrhovaný „Zákoník práce“ zaměstnavatele k ničemu podobnému motivovat nebude, právě naopak – bude je demotivovat. Počet lidí bez práce (těch nejchudších) zůstane konstantní, nebo se zvýší. To má být výsledkem levicové politiky pro chudé?
Janus 28.11.2005 14:46

Re: Re: Z toho mi tedy připadá

Heleďte, ujasněte si to. Pro Vás nezaměstaný=chudý. Budiž, ale ona je spousta i takových, co jsou zaměstnaní a chudí.
Janus 28.11.2005 14:49

Re: Re: Z toho mi tedy připadá

Heleďte, ujasněte si to. Pro Vás nezaměstaný=chudý. Budiž, ale ona je spousta i takových, co jsou zaměstnaní a chudí.
zdeněk 28.11.2005 11:39

K různým výpadům proti zákoníku práce bych řekl toto:

Nedávno jsem měl přednášku kde přednášející právník plamenně přednášel jak je zákoník práce špatný a ještě se předtím zmínil o tom že jestliže skrachuje firma, neměli by být přednostně vyplaceni zaměstnanci.
 
Autor je pravděpodobně ze stejného těsta, proto zde píše nenávistné články na demonstanty jako by to byli zločinci. Při poslechu projevů a článků některých extrémistických pravičáků nevycházím z údivu. Snad to nezvýší preference KSČM.
R 28.11.2005 11:57

Re: K různým výpadům proti zákoníku práce bych řekl toto:

Proč jsou tady na Ostravsku nezaměstnaní středoškoláci a vysokoškoláci, zatímco zaměstnavatelé se snaží "dovážet"na tyto pracovní místa poláka a ukrajince. Není to třeba tím, že díky zákoníku práce i odvodům je pro ně výhodnější ty lidi dovézt něž příslušné nezaměstnané vybrat a přeškolit?
Frank 810+010 28.11.2005 12:19

Re: Re: K různým výpadům proti zákoníku práce bych řekl toto:

No, on ten Ukrajinec je obvykle ochoten dělat za výrazně nižší plat... Na důchod nám neplatí (stejně nepočítá, že by odtud nějaký dostával) a doma má rodina výrazně nižší nároky, než tady, je tam zkrátka levněji....
A při úrovni platů třeba v samoobsluhách se dojíždět do práce v Česku rozhodně nevyplatí.
R 28.11.2005 12:32

Re: Re: Re: K různým výpadům proti zákoníku práce bych řekl toto:

No právě že nám neplatí, i když já jsem měl spíše na mysli technická místa, která jsou placená lépe. Jenže někde jsem četl, že nezaměstnaný stojí až 200 tisíc za rok. Sice už u nás to snad funguje tak, že zaměstnavatel musí prokázat, že nějakou dobu nikoho vhodného u nás nenašel, jenže to není problém, stačí vhodně upravit kritéria při výběrovém řízení. Jenže pořád, i kdyby se na místo jednoho rekvalifikovali 3 lidi dva měsíce po 10 tisících a zaměstnavatel si vybral nejlepšího, pořád to vyjde levněji než přijmout toho ukrajince a nechat ty lidi jen tak hnít na podpoře.
Douša Josef 28.11.2005 12:10

Re: K různým výpadům proti zákoníku práce bych řekl toto:

...Nedávno jsem měl přednášku kde přednášející právník plamenně přednášel ...Tak kdo měl tu přednášku? Zkrachuje - změna stavu -Z-! No nevadí! A proč přednostně zaměstnanci? Oni do firmy vrazili peníze? Brali plat,firma krachla, tak mají bohužel smůlu. O peníze nepřišli, budou hledat jiné zaměstnání. Co ten, co na rozjezd firmy půjčil - banka, věřitel? Ten má o peníze přijít? Kolik do podniku dal zaměstnanec? Za co on bude Vyplácen?
Pepek Vyskoč 28.11.2005 12:17

Re: Re: K různým výpadům proti zákoníku práce bych řekl toto:

Voni sou ale hlava pane vachmajstr...
Když jako podnikatel přestanu lidem vyplácet mzdu, tak to bude ještě chvíli trvat, než mne zaměstnanci dostanou do konkurzu. Já si sbalím zisk z jejich práce zadarmo a založím novou firmu. Ten zisk si ale předtím vyvedu na Kajmanské ostrovy.
zdeněk 28.11.2005 12:29

Re: Re: K různým výpadům proti zákoníku práce bych řekl toto:

Přednášel ten právník, "Oni do firmy vrazili peníze?" ano, pracovali tam ,vrazili tam peníze.