19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Janus 28.11.2005 16:58

Re: Re: Re: Re: Vyžirkové

Snad by Vás to nezlobilo ...   Ale to "Proč" - mohl byste mi to blíže vysvětlit? Co Vás přes všechna ta protivenství drží ...
Křupan 28.11.2005 17:06

Re: Re: Re: Re: Re: Vyžirkové

Proč?
Protože mám rodinu a studujícího syna,
protože se musím nějak živit,
protože v mém věku už bych jako zaměstnanec práci sháněl těžko,
protože bych se hanbou propadl, kdybych měl brečet někde na sociálce...
 
stačí???
 
Janus 28.11.2005 17:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyžirkové

Stačí, stačí ... A co takhle připustit, že tahle "protože" mají i lidé, kteří třeba nemají na to, aby sami vedli firmu - ať už vzděláním nebo nejsou dost průbojní atd. Divíte se, že i tito lidé chtějí mít určitou záruku, že je kvůli věku nikdo nevyhodí jen tak ... A ono by to možná neškodilo spoustě zdejších diskutujích na vlastní kůži zakusit "propadnout se hanbou a brečet někde na sociálce", protože jiné a rychlé řešení není zrovna po ruce ... Asi tak ..
Křupan 28.11.2005 17:33

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyžirkové

Že se špatně hledá práce pro lidi starší čtyřiceti let? Vždyď právě tahle socialistická vláda dělá vše proto, aby to nešlo! Šíleným zdaněním práce a nechutnými odvody. Ovšem jen pro někoho, zahraniční investoři (chudičké to firmy) mají daňové prázdniny, že? A pozemky za korunu. A zadarmo infrastrukturu. A sranda je, že v nich nakonec pracuje plno Slováků, Poláků a Ukrajinců. Ti jsou totiž z výše uvedených důvodů levnější.
KDE POTOM MAJÍ NAJÍT PRÁCI TI MÉNĚ PRŮBOJNÍ...?
 
Janus 28.11.2005 17:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyžirkové

Slovní obrat "Méně průbojní" byl použit ve vazbě na "vedení vlastní firmy".  Ale s tím, že investiční pobídky by bylo možné dělat trochu jinak (do toho spadá i to, že se najímají na práci v těchto firmách i zahraniční dělníci) lze souhlasit - problém je ovšem v tom, zda by sem pak ta firma šla, že. Oni totiž ti zahraniční dělníci asi pracují za méně peněz ... Nicméně bych neházel vše jen na socialistickou vládu - ta úspěšně navazuje na kvalitně položené základy a stavbu dále rozšiřuje ...
Ladislav N. 28.11.2005 23:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyžirkové

Těch kravin, co vymyslela ČSSD, na to snad bude nutno zorganizovat nějakou "legislativní čistku" a polovičku předpisů zrušit bez náhrady....
absolutskeptik 29.11.2005 0:32

Je to tragédie

Stát vynaložil na "doprd*lolezení" zahraničním investorům 12 miliard korun (pozemky s infrastrukturou "za kačku", apod.), čímž vzniklo (jen!) 5000 pracovních míst. Kdo umí počítat, tak zjistí, že vytvoření jednoho pracovního místa stálo víc jak 2 milióny (!!!), přesně 2,400.000. A kdo má v hlavě mozek, a ne lečo, si závěry udělá sám. Kdo to asi zaplatí? No přeci všichni! A na domácí firmy, které nikam neutečou, stát zvysoka s...! Jsme blbí, DOBŘE NÁM V BUDOUCNU TAK! Heil Paroubek, Škromachr, Šprdla a podobní marťani!
Janus 28.11.2005 18:00

Re: Re: Re: Re: Vyžirkové

"Alespoň nádražní bufet?" Ne, nevedl ... Protože a) jsem měl od r.1990 zajímavou a docela slušně placenou práci; b) neměl jsem vytvořen "základní kapitál" pro malou privatizaci jako mnozí veksláci, pinglové apod.; c)nebyl jsem ochoten někomu podstrčit obálku, abych třeba "zvítězil" v "soutěži" o pronájem, d) nechtělo se mi se potýkat s různými podrazy a podvody ... atd. Ony totiž ty "zlodějny, hajzlovství a kariérismus" nejsou doménou jen socialistů - to tady funguje a nebýval vzkvétá od sametu ...  V určitém smyslu máte můj obdiv, že jste se odhodlal podnikat v tomto prostředí ...
Ivan 28.11.2005 15:34

Re: Vyžirkové

Bez práce zaměstnaců bys neměl nic. Jen tak dál. Demokracii je třeba vnést i do výrobních vztahů. V tom měli komunisté pravdu.l
Křupan 28.11.2005 16:08

Re: Re: Vyžirkové

Nikoliv.
-bez podnikatelů by nebylo zaměstnanců
-opačně to neplatí
 
Demokracii do výrobních vztahů? Jen do výše svých investic, vážený bolševiku. Kolik peněz do firmy naleješ, takovou budeš mít pravomoc.
Já budu platit a sockomouš rozhodovat. To by se vám líbilo.
 
zdeněk 28.11.2005 16:24

Re: Re: Re: Vyžirkové

Opak platí. Bez poddaných by nebylo faraóna, chcete-li to takhle natvrdo neboť faraón by byl jen jeden z mnoha.
Někdo organizuje a ti ostatní dělají. Zásadní změna nastala po velké francouzské revoluci kdy se poddaní dovolali svých práv.
 
Jestliže si založíte fimu co podniká ve stavebnictví a nepřijdou vám tam žádní dělníci tam nic neuděláte pokud byste nestavěl něco menšího sám jako sám sobě zaměstnavatelem i zaměstnaným. 
Křupan 28.11.2005 17:02

Re: Re: Re: Re: Vyžirkové

S vámi asi hodně lomcuje závist. O jakých fanfarónech mi tu brečíte? O těch jánabráchistech zhora, co si přidělují státní zakázky? Tak to se mne netýká. Já se musím vářený pane hodně snažit, abych splnil všechny socialistické nesmysly, protože nepatřím mezi VyVolené.
 
Jakých že to práv se dovolali ti poddaní? Právo uzmout si kus cizího majetku? Kolik u toho vyteklo krve? Co? Vy jeden francouzký revolucionáři...
 
zdeněk 28.11.2005 19:56

Re: Re: Re: Re: Re: Vyžirkové

" jakých fanfarónech mi tu brečíte?" Aso jste to nepochopil. Srávcové ve starém egyptě řídili stavbu zavlažovacích kanálů. Dalo by se tedy říci že řídili práci. tak jsem to myslel.
 
"Jakých že to práv se dovolali ti poddaní? " Pane na francouské revoluci stojí celá dnešní takzvané západní civilizace.
 
"Právo uzmout si kus cizího majetku? " Stačí jen řci rovnost,svornost,bratrství. Jestli se vám to nelíbí, tak jste feudál. nezapomeňme že se v jejím důsledku v evropě zrušila postupně robota a nevolnictví.
 
"Kolik u toho vyteklo krve?" Rozhodně ne více než ve všech feudálních válkách a povstáních venkovského lidu proti nevolnictví.
zdeněk 28.11.2005 20:07

Re: Re: Re: Re: Re: Vyžirkové

A rozhodně se mnou nelomcuje závist. Je potřeba jak zaměstnanců tak zaměstnavatelů. ZP je zde pro to aby určoval vztahy mezi těmito dvěma skupinami.
zdeněk 28.11.2005 16:50

Re: Re: Re: Vyžirkové

Ovšem pravda je že faraón se většinou zasloužil o svou pozici. Nespadlo mu to do klína.
Janus 28.11.2005 17:43

Re: Re: Re: Re: Vyžirkové

Jóóó, narodil se ve správné rodině ...
zdeněk 28.11.2005 19:58

Re: Re: Re: Re: Re: Vyžirkové

Omyl, první faraón,král,kníže,... musel svoje místo tvrdě bojem získat proti svým protivníkům.
zdeněk 28.11.2005 20:04

Re: Re: Re: Re: Re: Vyžirkové

A většinou i jeho nástupci
malstok 28.11.2005 16:44

Re: Re: Vyžirkové

Tak primitivní názor neměli ani instruktoři OV KSČ. Já vím, že je zbytečné vysvětlovat někomu něco, co ani nechce pochopit. Vážený, zaměstnávám 18 lidí a uvažuji o také o propuštění, Není to ani otázka zakázek, ale základním problémem je vysoká cena práce a daňové zatížení. Toto je ale pro tebe moc složité.
gicin 28.11.2005 14:30

Věnovámo pravicovým demagogům z ODS a černoprdeláčům z KDÚ

londýna jde po ulici a najednou za výkladem obchodu s drobnou zvěří a rybičkami spatří ceduli: „Sex – žáby jen za 100 Kč!“ To blondýnku upoutá natolik, že do obchodu vejde. Před jednou skleněnou vitrinou je nápis: „Sex se žábou! Žába jen za 100 Kč. Garantujeme vrácení peněz, podmínky jsou v návodu pro použití.“ londýnka se po obchodě rozhlédne, zda ji někdo nepozoruje, a pošeptá prodavači, že by jednu žábu koupila. Prodavač opatrně žábu zabalí a říká: „Sledujte dobře přibalený návod k použití!“ londýnka si opatrně balíček vezme a hned upaluje nejkratší cestou domů. Doma z balíčku vytáhne návod a čte: 1) Osprchujte se 2) Postříkejte se příjemným parfémem 3) Oblékněte si svou nejhezčí rafinovanou noční košilku 4) Odeberte se do postele a položte si žábu mezi nohy londýnka učiní vše přesně podle návodu a položí si žábu na předepsané místo. K jejímu překvapení se ale nestane nic. ozčilená čte ještě jednou „návod k použití“ a tu objeví malým písmem vytištěný dodatek: Máte-li dotaz nebo problém se zbožím, zavolejte okamžitě prodejnu, kde bylo zboží zakoupeno. londýnka vezme telefon a volá. Prodavač prohlásí, že problém zná, má prý ten den již několik reklamací, ale během pěti minut k ní přijde, aby závadu odstranil. Skutečně, krátce po telefonátu stojí prodavač v bytě a nechá si zopakovat, co všechno blondýnka udělala. Když mu to blondýnka odříká, vyzve ji, aby si znovu v té košilce lehla do postele. Vezme opatrně žábu do rukou, zadívá se jí upřeně do očí a výhružným hlasem poví: "Přítelíčku, tak teď pozorně poslouchej a sleduj! Ještě jedinkrát ti předvedu, co máš dělat!"
gerontus.inza@seznam.cz 28.11.2005 14:30

Co se divíte pane? Nesnášel jsem do r.89 komunisty. Jako řada jiných lidí.

Dnes ovšem stejně, ne-li více nesnáším ten pronárod a póvl, který se mne (nás) snaží oblbnout bolševickým nebezpečím. Pánové Tlustý, Topolánek a Kalousek jsou díky svým výrokům a konání nejlepšími agitátory KSČM.Skutečně se divím že se divíte.
Kajan 28.11.2005 14:26

Teda, pane Vágnere, Vy máte ale odvahu. Skoro stejnou jako já. Já odbory považuji za teroristické a výpalnické organizaca, založemé pro neoprávněné zevzácnění práce a vybírání výpalného Dzp

Janus 28.11.2005 14:30

Re: Teda, pane Vágnere, Vy máte ale odvahu. Skoro stejnou jako já. Já odbory považuji za teroristické a výpalnické organizaca, založemé pro neoprávněné zevzácnění práce a vybírání výpalného Dzp

Teda Kajane, vy jste názorným příkladem lidí, kvůli kterým odbory vznikly ...
Kajan 28.11.2005 14:53

Re: Re: Teda, pane Vágnere, Vy máte ale odvahu. Skoro stejnou jako já. Já odbory považuji za teroristické a výpalnické organizaca, založemé pro neoprávněné zevzácnění práce a vybírání výpalného Dzp

Janusi, to mi zbytečně moc fandíte. Ale já jsem na Čechy docela pyšný i v této věci. Odbory jsou totiž už jen seskupením těch nejhorších povalečů a příživníků. Odborářů je už jen několik set tisíc. Platících. Aktivních tak desetina. Dzp.
Janus 28.11.2005 15:00

Re: Re: Re: Teda, pane Vágnere, Vy máte ale odvahu. Skoro stejnou jako já. Já odbory považuji za teroristické a výpalnické organizaca, založemé pro neoprávněné zevzácnění práce a vybírání výpalného Dzp

Víte, kdyby se někteří "podnikatelé" (zdůrazňuji "někteří") nechovali ke svým zaměstnancům jako k dobytku ke kterému si mohou všechno dovolit a připustili, že k tomu podnikání patří i jistá "zodpovědnost", pak by asi nebyl ZP potřeba. Jenže - přečte-li si Váš názor třeba taková prodavačka či pokladní z nějakého hypermarketu (a nejlépe v kraji s vysokou nezaměstnaností), težko Vám dá za pravdu. Ostatně - odbory jsou svým způsobem "zájmovou" organizačí či sdružením, které sí volí její členové, aby prosazovali jejich zájmy. Když to budou dělat špatně, budou vyměněni ...
Kajan 28.11.2005 15:17

Re: Re: Re: Re: Teda, pane Vágnere, Vy máte ale odvahu. Skoro stejnou jako já. Já odbory považuji za teroristické a výpalnické organizaca, založemé pro neoprávněné zevzácnění práce a vybírání výpalného Dzp

Janusi, odbory ničí flexibilitu podnikatele v jeho základní funkci a to je umisťování zdrojů. Podnikatel si zřídí firmu, dá lidem práci a oni mu za to založí pod jeho zadkem výpalnickou firmu, tedy odbory. Co je to za vděk. Vždyť každý ze zaměstnanců má možnost podnikat také. Je to totéž, jako s tou pohádkovou liškou, co se nacpala do zajíčkovy chaloupky! Dzp.
Janus 28.11.2005 17:01

Re: Re: Re: Re: Re: Teda, pane Vágnere, Vy máte ale odvahu. Skoro stejnou jako já. Já odbory považuji za teroristické a výpalnické organizaca, založemé pro neoprávněné zevzácnění práce a vybírání výpalného Dzp

Výpalnická firma - šmarjá, já si nevšiml, že by odbory pěstovali tuhle činnost a vybírali za ochranu ... Podívejte - viděl jsem zblízka, jak se zachází se zaměstnanci v některých firmách, kde odbory nejsou a nebo nefungují tak, jak by měly. A jsou také firmy, kde to funguje k oboustranné spokojenosti - ono to vždycky bude nakonec o lidech ...
ticha@dohoda 28.11.2005 14:04

vazeny Riku

zapomente na to, ze z CR nekdy budou USA nebo ekonomicky tygr, my mame daleko bliz k tomu byt skandinavskym modelem, s relativne malo bohaci ale minimem chudych se slusnou zivotni urovni siroke stredni tridy, ona totiz zeme kde zijete by predevsim mistem pro zivot a tomu extremy v rozdilu zivotni urovne nenahravaji, spolecnost se polarizuje a v tomto smeru citelne v CR ubyva slusne zjici stred. trida, to je vzdy spatne pro demokracii :-))
Rik 28.11.2005 14:40

Re: vazeny Riku

Myslím, že na základních axiomech se shodneme. Nevadí mi velký počet velkých boháčů, pokud zbohatli díky svému přínosu pro společnost – tedy z hodnot, které pro společnost vytvořili. Nevadí mi ani jakýkoli počet chudáků, pokud je chudoba jejich vědomou volbou. Myslím, že nikdo z nás nebude přesvědčovat budhistického mnicha o jeho morálním nároku na barevnou televizi. Stejně tak nikdo nebude toužit po podpoře člověka, který se práci usilovně vyhýbá, jako něčemu nedůstojnému. Z toho pro mne vyplívá, že počet chudých a bohatých není pro kvalitu života tím podstatným. Slušnou životní úroveň můžeme docílit pouze prací (pro mnoho lidí velmi nepříjemná věta, v dlouhodobém kontextu bohužel pravdivá). Pokud chce „Stát“ lidem slušnou životní úroveň umožnit, musí jim umožnit pracovat. A to pokud možno svobodně pracovat. Každé nařízení a zákon „navíc“ omezuje flexibilitu, není totiž schopen dopředu co nejefektivněji vyřešit jakoukoli situaci. To je přesně styl uváděného Zákoníku práce. Například. Pokud nemohu propustit zaměstnance pro kterého nemám práci, raději ho na krátkodobé zakázky nezaměstnám vůbec. Hodnota kterou mohl vytvořit, zůstává ladem a naopak za jeho nezaměstnání zaplatí společnost z vytvořených hodnot podporu v nezaměstnanosti. Pak chybí prostředky na vznik střední třídy a společnost se polarizuje. Co se týká skandinávského modelu, je možné že zanikne dříve, než se nám ho podaří realizovat.
Janus 28.11.2005 14:43

Re: Re: vazeny Riku

Heleďte, a jak potom ty "krátkodobé zakázky" řešíte? Jestliže na ně chcete přijmout člověka, ale poté si to vzhledem v k Vámi uváděným důvodoům rozmyslíte, znamená to snad, že zakázku odmítnete?   Určitě nee, že?   Takže vy vlastně toho zaměstnance až tak moc nepotřebujete, že jo ...