6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P 7.10.2009 21:05

Každý jsme jinak

praštěný. Pan Bartoň se zhlédl v tržním hodpodářství, já odhaduji tak v období ranného kapitalismu. Řekněme si na rovinu, že tržní hospodářství má své omezení. Lidově se tomu říká monopoly, odborněji zneužití dominantního postavení. Ve velkých městech stačí aby spekulanti skoupili pozemky a mohou vydělávat. Řešení bývá různé, třeba ve Vídni postavili určitý počet sociálních bytů, které snížily poptávku na trhu a tím i stlačily ceny. V USA je trochu jiná situace, jsou tam obrovské "volné" prostory a Američani neváhají dojíždět do práce třeba i dvě hodiny autem. Nejde to srovnávat s námi, jejich výdělky a ceny jsou jiné.

hafusak2 7.10.2009 19:51

Tak si myslím,

že existuje blbost malá, blbost střední, blbost velká a blbost Bartoňova.

H.K. 7.10.2009 21:03

Re: Tak si myslím,

Napište něco k věci. Třeba nějakou blbost.

Kamil 7.10.2009 21:04

Re: Tak si myslím,

Ty si myslíš? Tak to největší fór dne! ;-D

hradec 7.10.2009 19:50

sic

Správně, navrhuji, aby nájemné činilo ne třetinu, ale trojnásobek měsíčního příjmu. A nebo ještě lépe, zavést nevolnický systém. Josef II. to tehdy podělal, byl to vlastně komunista, stejně jako Obama. Navrhuji dále zrušit školky, jesle a vůbec celé to komunistické státní školství. A zrušit povinnou školní docházku, proč mají umět metaři nebo houmesáci číst. Stejně čtou jenom Haló noviny a Rudou záři nad Kladnem a pak blbnou, například chtějí za práci mzdu a ohání se zákoníkem práce. Ten bych tady zrušil, vše vyřeší trh. Když je 10% nezaměstnaných, tak je 10% lidí k ničemu, nechápu, proč je nenechat pomřít hlady. Navíc volí komunisty. A to všeobecné volební právo je taky kravina. Já říkám, ať žije pravice. Kapitalismus je úžasný a hrozně sexy

Jiřík 7.10.2009 20:04

Re: sic

Správně,chudák Bakala se přece nebude omezovat ,když vlastní byty OKD.Nebyl ještě v kosmu,má jen asi 100miliard majetku a havíří se mu budou válet v bytě za pár tisíc nájemného.To není správné,zdá se mi teď pohublý,zřejmě si ani pořádnou svačinku nedopřeje.Ještě že na to bystrý pan Bartoň upozornil.;-P

x2u 7.10.2009 19:31

Bartoň opět nezklamal

Na Astonovu otázku Co je to zač, ta ODS, existuje poctivá odpověď. Je to mladá, demokratická strana s mnoha problémy, ale velkým potenciálem do budoucna. Národovci v ní určitě nezvítězí. Zato česká levice dnes kráčí ve stopách svých tak nechvalně proslulých předchůdců minulého režimu. Zdá se, že se nic nenaučila a nic nepochopila.

U tohoto politruka se vždy pobavím - ten jeho slovník a obraty, vždy se slzou v oku vzpomenu na mládí.

Vážný 7.10.2009 19:23

Inflace

Myslím, že bude třeba hodně kontrolovaným způsobem rozjet inflaci, aby se snížil dluh a zvýšila spotřeba, došlo k devalvaci atd. Před tím je samozřejmě třeba zbytek dluhu převést do korun.

Odnesou to střadatelé, ale tak už to bývá. Taky klesne kupní síla. Ale lepší než bankrot.

H.K. 7.10.2009 21:11

Re: Inflace

R^R^. Přesně tak. Je potřeba těm co pracují peníze sebrat a rozdat lidem, kteří je rychle dostanou do spotřeby a roztočí kola prosperity. Důchodce zbavit peněz inflací, případně státním bankrotem. Oni si už nemůžou přivydělat, tak se půjdou oběsit. Poto zase dělat dluhy a žít na úkor jiných.

Vy jste skutečně mimořádný.

Vážný 7.10.2009 19:03

Kudy dál

Potíž je i v opačném směru. Stát má listinou a smlouvami danou povinnost zajistit bydlení potřebným  - nemluvím o nemakačenkách, třeba rozvedeným důchodkyním, které vychovaly děti, ale důchod (třeba 8000 Kč)  jim nyní nestačí ani na nájem.

Máme takovou sousedku, v 65 letech se ještě snaží makat, ale vypadá už jako troska nad hrobem, což posiluje třeba i to, že nemá ani na zubaře a pořádnou protézu. Její syn se jí snaží pomoci, ale může dát sotva 1000 Kč měsíčně, stát dává dalších 1500.

Pokud dojde k deregulaci, stát se bude muset o ní postarat. Tj. každá další koruna deregulace již nepůjde z jejího ale ze státního.

Ta úvaha zní: Standardní byt by měl být za 30% příjmu standardní rodiny. Tj. třeba v Praze, kde rodina s dvěma dětmi má kolem 45000 Kč by měly být celkové náklady na bydlení (včetně služeb) kolem 13000 Kč za 75m2, tj. cca 9-10 tisíc za nájem. Toho nelze zatím (kvůli stavebnímu boomu) dosáhnout jinak než celoplošnou regulací.

Je ale otázka jak zajistit aby cca 40 m2 velký byt mimo centrum měl nájem kolem 3500 Kč pro důchodce

H.K. 7.10.2009 21:02

Re: Kudy dál

Postavte dům k pronájmu a pronajímejte ho třeba za korunu.

:) 7.10.2009 18:54

volic levice

uz je v takove pozici, ze se za svou volbu stydi. jde to tak daleko, ze pres obrovskou procentualni podporu neznam jeineho cloveka, ktery by priznal, ze voli Jirikovu partu. Nedivim. Uz jen pokus o obhajobu napadu, ktere na nas chrli oranzovy slibostroj je vlastne predem prohrana bitva. V okamziku, kdy clovek totiz tu blbost zopakuje nahlas, dojde i jemu samotnemu, jaka ze je to kktna.

Takze tu mame asi 30% srabu, kteri se stydi za svou volbu, nejsou schopni ji verejne obahjit a presto tu stranu voli. Jestli my si toho Jiriho nakonec nezaslouzime. Kdo chce ka, pomozme mu tam. Bohuzel se s tou tretinou poveze i zbytek myslicich lidi

Pro genie v diskuzich. To, ze neasnasim thle pokryteckou stranu, neznamena nic jineho, nez ze nesnasim tuhle stranu. Laskave pripadne nepiste nic o Kalouskovi, Topolankovi a ja nevim kyho vyra. O nich tu rec neni

Vážný 7.10.2009 19:20

Re: volic levice

Mezi jinými zcela otevřene je volí moji tchánovci. Proč? Protože ČSSD není strana pro chudé. (Co udělali třeba pro zaměstnance supermarketů? přitvrdili kontrolu? hlídání zaměstnanců z východu? zavedli povinné píchačky v těchto oborech?) Je to strana pro lidi, kterým nezáleží na budoucnosti,ale chtějí si dožít svých 15 let bez snižování příjmů, klidně na dluh. Po nich potopa...

Ale na druhou stranu, jejich postoj není neracionální. Tvrdí, že i když se ty peníze ušetří, tak dětem nepomohou, protože je stejně rozkradou "takypodnikatelé" přisátí na stát a sežerou úředníci.

ODS je v naprostém rozkladu, strana bez jasného programu a s vůdcem, od kterého celé vedení nenápadně dává ruce pryč. Ale zatímco Topolánek možná půjde do... nebo do Bruselu, tak na ty ostatní si už Paroubek brousí nože ve zcela "spravedlivých" procesech. Myslím, že TOP09 a dokonce Zelení mají ještě šanci.

sam 7.10.2009 20:07

Kecy....

kecy a zase kecy.

Modrá volička 7.10.2009 18:20

Bartoněnko - jste takový mile blboučký...ale jen z jedné třetiny......

Gardnes 7.10.2009 17:01

Je to jednoduché

Na jedné straně je pravicová strana, která má ve svéím programu pravicové ideje a na drué straně levice, která má ideu v tom, aby se vymezovala opačnými stanovisky k programu pravice. Proto se uplatnil slogan "ODS mínus" Co ČSSD či KSČ v ekonomice,zahr.politice, v krizi(kromě šrotovného) nikdo neví. Přesto to stačí, protože kromě negativ k pravicovým návrhům jsou ještě neodpovědné populistické sliby v sociální oblasti. Nikoliv reformy mandatorních výdajů, ale další výdaje. K tomu pak přichází napomáhat vlastní opozice uvnitř ODS, která místo snahy o prosazení názoru a v případě přehlasování netříštit, zcela ignoruje zásadu(sokolskou), žře v jednotě je síla a přidává se k těm, kteří nenáviděnou pravici se snaží zcela zadupat do země. Zajímavé, že to postihuje jen pravici, nikdy rozkol nenastane na levé straně. Že by prokletí intelektuálů, kteří nepřijmou prohru názoru?

Jan 7.10.2009 16:33

nájemné nemělo překročit třetinu čistého příjmu

Beru, momentálně jsem ve ztrátě. Takže nevyhodím zaměstnance, nájemné zaplatí Lihový dům. Jen se táži, z čeho.

josef krouman 7.10.2009 16:28

jak to jde dohromady?

proevropské (rozuměj pro LS) vs. pravicové?

ironik 7.10.2009 16:19

Úhel pohledu určuje židle na které sedím,,,,,,,,

nebo židle na které chci co nejdříve sedět,a že je blbost věčná o tom se pochybovat taky nedá, jenom ta cena za blbost se mění  ,problém je v tom kdo ji musí platit.Rv.

Jan 7.10.2009 16:29

Re: Úhel pohledu určuje židle na které sedím,,,,,,,,

Čimž jste chtěl říci, že.....hledáte nějakou židli?

milan 7.10.2009 15:49

ještě že...

nám pan Bartoň vysvětlil,co pro nás která strana znamená.Jenže já už jsem pochopil,za koho kope.On nám chce namluvit,že ODS je ta jediná strana,která nám sice zajistí samé poplatky na všechno možné i nemožné,ale zároveň je jí úplně jedno,kolik lidí bude bez práce a ti,co ji mají,berou tak směšné mzdy,ze které neuhradí ani základní životní potřeby. Zato zbohatlíkům nechává odepisovat z daní téměř všechno.

H.K. 7.10.2009 16:01

Re: ještě že...

Zato zbohatlíkům nechává odepisovat z daní téměř všechno.

Potřebujeme bohaté lidi, kteří budou podnikat, dají lidem práci, vysoké výdělky a  budou odvádět vysoké daně.

Pane milan IP: 93.91.144.xxx podnikejte, dejte lidem práci a buďte bohatý.

Landys 7.10.2009 17:25

Re: ještě že...

No H.K., tak zatím to funguje povětšinou tak, že ti bohatí pokud dají práci, tak za výdělek minimální,  daně odvádějí když to jen trochu jde minimální, nebo nejlépe žádné. Aź budou tak důkladně zdaněni jako pracující ve mzdě, pak to bude jiná - a možná bychom se pak nemuseli ani vzrušovat nad miliony ušetřenými na důchodcích a rodinách s dětmi.

Martin 7.10.2009 18:03

Re: ještě že...

R^R^!!

:) 7.10.2009 19:04

jezis

takze zdanime bohate a co? ty stejne nic nedostanes ty naivko. co jako cekas? ze tvuj zamestnavatel zaplati statu nejak obrovske dane, a ty si cuchnes byt jen ke korune? kam na tohle chodite???

myslis, ze je u nas tolik bohacu a maji tolik penez, ze by to vydrzelo na vyplaceni duchodu??????????????????????????????????????

helou!!! to uz se nedivim, ze tu ma jirik pole neorane. vy ignorantni, jdete aspon na semestr na ekonomku, pak byste takove bludy psat vubec nemohli

x2u 7.10.2009 19:38

Re: jezis

S tou ekonomkou bych tady moc neoperoval. Všichni všemu rozumíte (najmě po 1. semestru), a pak se hrozně divíte.

Ještě, že za ty cinty nenesete přímou odpovědnost. To byste se nedoplatili.

H.K. 7.10.2009 20:34

Re: ještě že...

 Žádný z nás není dokonalý. To platí i pro podnikatele. Pokud napíšete, že ... bohatí pokud dají práci, tak za výdělek minimální,...., tak neříkáte pravdu.

 

Aź budou tak důkladně zdaněni jako pracující ve mzdě...Nevím jak si to představujete. Jsem OSVČ, nemám dovolenou, jezdím svým autem, nemám příplatek na stravu, odvádím DPH, platím soc. a zdrav. pojištění silniční daň, atd. Za meteriál mám několik set tisíc pohledávky a po ukončení prac. činnosti budu muset z těchto peněz platit daň.

......možná bychom se pak nemuseli ani vzrušovat nad miliony ušetřenými na důchodcích a rodinách s dětmi...Na důchodcích někdo ušetřil peníze? Prostě ty peníze nejsou, protože byly udělány dluhy v období 6% růstu ekonomiky. Za 8 let celkem 600 miliard korun.Musely by se vypůjčit a někdo to musí zaplatit.

Vidět, že víte o co jde, tak se pusťte do podnikání. Tím uděláte velkou službu lidem, kteří chtějí pracovat

Vážný 7.10.2009 19:27

Re: ještě že...

Bohatý ještě nikdy práci nedal. Jde o to vrátit peníze do ekonomiky i za cenu inflace, nebo dávky z vlastnictví apod. Protože když budete mít 1000000 Kč a dáte ho bohatému, tak z nich 500000 dnes ulije na horší časy, za 300000 zracionalizuje svoji výrobu a propustí další lidi a za 200000 třeba nakoupí.

Dáte-li 20000 Kč 50ti chudým lidem, tak to skončí ve spotřebě, čili celý 1000000 půjde do ekonomiky.

H.K. 7.10.2009 20:50

Re: ještě že...

Jde o to vrátit peníze do ekonomiky i za cenu inflace, nebo dávky z vlastnictví apod.

Jestli Vám pane, Vážný IP: 94.245.127.xxx, dobře rozumím, tak je potřeba  podnikatelům  sebrat peníze, dát je těm, kteří peníze nemají. Podnikejte, dejte lidem práci a zbytek klidně odevzdejte panu Paroukovi. NeuŤte ostatní, aby dávali svoje peníze někomu jinému.

Bohatý ještě nikdy práci nedal. To myslíte pana Špidlu, který bere 500 000 Kč měsíčně? Určitě posílá nějakou korunu nám, méně šťastným. Taky ostatní Jiřího Havla, který na otázku, jestli se nbude stydět, když dostane měsíčně tolik peněz řekl, že stydět se bude, ale stydět se bude rád. I ostatní členy ČSSD, kteří mají sociální cítění a rádi dělají dluhy a rozdávají peníze. Ne svoje, ale cizí.

Jinak to jak chudí dávají peníze do ekonomiky a tu rozhýbou, vyprávějte vašemu psovi.

:) 7.10.2009 18:57

az pochopis

ze politicke strany nejsou od toho aby nekomu "davali" praci, svet bude lepsi.

nenechte si prosim nakecat, ze zamestnanost ovlivnuji ODS nebo CSSD. kriste na nebi, to je matros tohleto.

Politici mohou ovlivnovat podnikatelske prostredi, kterezto vytvari pracovni mista. Pokud nas  stat zamori pitome utracenymi dluhy, je uplne jedno, esli bude vladnout modrej ptak oranzova ruze, nebo cokoliv jineho nejak barevneho. az to padne, prace nebude.

az tohle pochopite a s vami i tretina lidi v zemi, muzeme se pohnout dal