26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mgr. Milda 7.10.2009 9:51

V tom návrhu soudruha Paroubka není řeč o tom, kdo ponese náklady

takového omezení nájemného. Proto je logické, že to mají být majitelé oněch nemovitostí, jenomže oni jsou také voliči. Takže nelze vyloučit, že některý majitel ze šlechetných pohnutek bude volit ČSSD, nelze mu proto předem sdělit, co se připravuje.

JJ 7.10.2009 9:54

Re: V tom návrhu soudruha Paroubka není řeč o tom, kdo ponese náklady

Majitele jsou dvou typu - osoby - tech je radove mene, nez najemniku. Potom jsou to obce, u tech je sice vlastniku hodne, ale nedokazou pochopit, ze dotuji ty v regulovanem.

novaz 7.10.2009 9:40

a furt se jede

Další dementní nápad socbolševiků, který prakticky nelze uskutečnit, další nesmyslný tlach, mířící do první signální ubohých třicetikorunáčů. Ti si zase Na růžku u pátého oroseného a třetí zelené radostně popláčí, kterak jediný Jyřyk myslí na chudé. Že by ve skutečnosti zaplatili mnohem, mnohem více než platí dnes, to jejich přemoudřelé mozečky jaksi nedokáží vygenerovat.

Standa 7.10.2009 9:35

Zloději

nemají potenciál do budoucna nikdy. ODS myslí pouze na svůj okamžitý prospěch a prospěch svých věrných, po nich potopa..

hela 7.10.2009 9:52

Re: Zloději

nejvíce tu kradla právě sociální demokracie,za jejich vlády tu byla nejvíce korupcí a zlodějen,na potopu tu měla zaděláno,díky boho se nedostala k vládnutí po volbách 2006.Socialisté prospívají nikde v zálmu lidu ,ale hlavně sobě.

Mgr. Milda 7.10.2009 9:52

Re: Zloději mají vystaráno

jedině kdyby Standa Gross a jemu podobní své úplatky prohýřili, na nové se už těžko dostanou.

Vrána 7.10.2009 12:24

Re: Zloději

To opravdu myslíte vážně? ODS myslí na svůj prospěch tím, že sebevražedně zavádí nepopulární, ale nutná opatření? Na svůj prospěch myslí předseda ČSSD a Dr. Rath. To oni vydrancují státní a krajskou kasu a naslibují požitky, na které tento stát nemá peníze. Po nich potopa. ČSSD se jen tváří že myslí na "lidi". Pokud na ně myslela opravdu, snažila by se jejich stát udržet v dobré finanční kondici, neboť jen v takovém státě se mohou "lidi"  mít DLOUHODOBĚ dobře. Nebo si Vy také půjčujete na vánoční dárky a pak nemáte na jejich splácení?

PETR 7.10.2009 9:32

Tohle je nejblíž realitě

a pravdě. Znovu opakuji: musíme vytvořit sebevědomého člověka, opírajícího se o vlastní práci, o vlastní podnik, rodinu. Živnostníka a sedláka ( farmáře). Tohle soudruzi vědí, tohle po roce 1948 ( včetně ) zlikvidovali - a my to nedokázali postavit na nohy . Ale to je přece základ státu, ne přivadrovalé fabriky, ty zase odvandrují, ale lidé, stojící na svých vlastních nohách. A těch je, bohužel, ještě pořád jako šafránu.

Mgr. Milda 7.10.2009 10:01

Re: Tohle je nejblíž realitě

Těchhle lidí pár znám, stojí na vlastních nohách, pracují od slunka východu do slunka západu i v neděli. Přesto musí bojovat s úředníky, kteří jejich výdělky považují za nemravné, vždyť jim to už ve škole říkal soudruh profesor. Daňové prázdniny dostanou pouze zahraniční investoři, na naše podnikatele se s oblibou vrhají konkursní soudy. Je to prima kšeft, správce konkurzu si z podstaty bere velmi pěkný plat a byl by hloupý, kdyby ten konkurz ukončil dříve, než je krám snědený do poslední žemle.

Proto vidíme přibývající počet stále menších firem, které se bojí nabrat zaměstnance kvůli vysokým odvodům na pojištění atd., pro konkursní vyžírky jsou nezajímaví, z toho co mají, nelze téměř nic vytěžit.

Výsledkem toho je, že se naše ekonomika stále tiskne k zemi, zatím co montovny využijí ty daňové prázdniny a pak často odcestují dále na východ. Tendence tímto směrem posiluje, jinde mají už euro a tím i lepší podmínky pro podnikání.

3směsi 7.10.2009 9:14

Rudá, sovětská

Pane Bartoni, jakou barvu má přiznat KSČSSD?

jirkammm 7.10.2009 10:12

Re: Rudá, sovětská

Dobrý dotaz - PANTONE 1655 C - přechod mezi oranžovou a sovětskou rudou

jirka.s. 7.10.2009 10:44

Re: Rudá, sovětská

Tipoval bych to něco kolem 625 nm.!!! ;-)

DS 7.10.2009 9:09

Dokud nebude referendum o LS

,do té doby je toto všechno jen  váš soukromý názor pane Bartoni.To neustálé demagogické tvrzení,že kdo je proti LS je proti EU je hanebná lež.I V Klaus stále dokola opakuje,že pro nás není jiná alternativa možná než členství v EU,ale to neznamená,že musíme přistoupit pod nátlakem velkých států na každý nápad z Brselu i přesto,že nás velmi poškodí.Je jasné,že nás chtějí velké státy naprosto ovládnout a vzhledem  k jejich socialistickému zaměření a zamoření islámem nám LS nepřinese nic dobrého.Až vstoupí LS v platnost už nám nic nepomůže.Zatím je čas,ale my ho jako vždy promarníme.Opět dojde na slova V Klause ale to už nepůjde napravit

JaS 7.10.2009 9:28

Re: Dokud nebude referendum o LS

Jo, velké státy nás chtějí ovládnout, ale Rusko nás vůbec neohrožuje. Tak to vidí Klaus. Až vstoupí v platnost LS, tak se o ní bude dál diskutovat a budou se v ní muset dělat opravy. Malých států je v Evropě dost  a srát si na hlavu nenechají tak, jak to bylo za RVHP.

F..A.Kekule 7.10.2009 9:09

Po přečtení článku

nezbývá nic jiného, než souhlasit s větou: "Nikdy totiž neexistuje blbost ve zlomku, vždy a pouze jenom jako celek." 

Petr Kohout 7.10.2009 8:53

Samozřejmě, že většina současných voličů ODS jsou stoupenci Lisabonské smlouvy.

Ti, kteří ODS volili minule pod dojmem slibu, že zamítne Lisabonskou smlouvu, už jejími voliči přestali být.

cb 7.10.2009 9:00

Re: Samozřejmě, že většina současných voličů ODS jsou stoupenci Lisabonské smlouvy.

R^R^R^

liberal shark 7.10.2009 9:23

Re: Samozřejmě, že většina současných voličů ODS jsou stoupenci Lisabonské smlouvy.

R^>-

RomanL 7.10.2009 12:50

Re: Samozřejmě, že většina současných voličů ODS jsou stoupenci Lisabonské smlouvy.

Já už je teda volit nebudu... ;-€

Brmboš 7.10.2009 8:45

Bláboly

Samozřejmě pane Bartoň ne třetinu, ale celý plat se bude dávat za nájem. Co by jsme pro naše komunistické kapitalisty neudělali. Lidi co nebudou mít na jídlo a jiné potřeby pošleme k vám, neboť vám někdo za napsané kraviny platí. Lidé, kteří skutečně pracují a je jedno kde vědí dobře co to je pro ně třetina platu. Nebo stále bude platit stát z našich peněz bydlení, aby už konečně české zbohatlické rychlokvašky byly nasyceny?

Pešek 7.10.2009 8:49

Re: Bláboly

Poměrně značná část nájemních bytů je stále ve vlastnictví zbohatlických rychlokvašených obcí. 

Pan Vajíčko 7.10.2009 8:53

Re: Bláboly

Ano, Blboš má pravdu, to, co oranžgutani produkují, jsou opravdu - bláboly... ;-D

Alex 7.10.2009 14:26

Ta námitka je ale zcela věcná.

Má se nechat nájemné zcela v moci tzv. volného trhu, bez jakéhokoliv usměrnění a regulování? V takovém složitém společenství, jaké vytváří lidský druh, není možné se bez regulací obejít, ukázala to současná celosvětová finanční krize. Zrušíme usměrňování provozu na silnicích? že všichni musí jezdit vpravo, a ne libovolnou rychlostí? proč to nenechat prostě na právu silnějšího? Regulace výše nájemného   s k u t e č n ě   (nezáleží na tom, že na to upozorňuje soudruh dr. Křeček) v západním civilzovaném světě existuje, tzn., že majitel nesmí zvyšovat nájem nad úroveň v místě obvyklou. Pokud by tomu tak nebylo, bydleli by třeba jen ti nejbohatší, střední třída by byla pod mostem (nájemné by bylo vyšší než výdělek...) Asi stejně, jako by majitelé nejdražších a nejsilnějších vozů, kterým vůbec nezáleží na penězích,  zcela ovládli silnice, na které by se ti ostatní, kterým to nejede 240, vůbec neodvážili vyjet.

Tomas B. 7.10.2009 17:22

Re: Ta námitka je ale zcela věcná.

Milý Alexi, bohuže záleží na tom, že přebíráte tvrzení soudruha Křečka. Záleží a to proto, že nejsou pravdivá. V "západním civilisovaném světě" - tedy abych to upřesnil v EU - se regulace nájemného týká prakticky vždy jen MINIMÁLNÍHO MNOŽSTVÍ NÁJEMNÍCH BYTŮ (rozuměj jednotek procent), ať už je  vedena a zavedena kdekoli. Jinými slovy je trh s nájemními byty až na výjimky NEREGULOVANÝ pokud jde o výši nájemného. To je prostě PRAVDA ať už vám Křeček říká cokoli jiného.

Až si poctivě odpovíte na otázku, proč stojí rohlík 2 koruny a ne 20 korun, když by bylo pro pekaře přeci lepší prodávat jen 10% rohlíků za desetinásobek ceny - vydělali by při stejném obratu víc - pak budete vědět, proč nikdy nebudou ceny nájemného tak vysoké, abybydleli jen ti nejbohatší. Pak budete chápat, jak to všechno kolem vás funguje - alespoň pokud jde o ceny.

Modrá volička 7.10.2009 8:38

Citace z dnešní IDNES: Topolánek není žádnej blbeček....

Co se člověku vybaví, když se řekne Horní Dolní? Někomu vesnický kostelík, jinému sláma na cestě nebo bučení krav. Málokdo by tak nazval moderní část Prahy, kde žije téměř 60 tisíc lidí. A už vůbec ne sami lidé ze Stodůlek. Některé z nich pořádně nazlobilo, když šéf ODS Mirek Topolánek použil v souvislosti s místopředsedou strany Davidem Vodrážkou přirovnání k "blbovi z Horní Dolní".

Pan Vajíčko 7.10.2009 8:55

Re: Citace z dnešní IDNES: Topolánek není žádnej blbeček....

Děkujeme debilní voličce (samozřejmě, ač se zove modrá, volí oranžgutány), za přehled médií ZDARMA!!! :-D:-D:-D

jirka.s. 7.10.2009 8:57

Re: Citace z dnešní IDNES: Topolánek není žádnej blbeček....

Bacha, ňoumene, někteří obyvatelé Bohnic dost těžko nesou, že mají ve svém obvodě něco podobného tobě! ;-P 

I-Worm 7.10.2009 9:35

Re: Citace z dnešní IDNES: Topolánek není žádnej blbeček....

modří mezi sebou oranžovýho nesnesou, to je známá věc...

jirka.s. 7.10.2009 10:11

Re: Citace z dnešní IDNES: Topolánek není žádnej blbeček....

Nu, u ňoumena se rozhodně nejedná o jakoukoliv diskriminaci vzhledem k barevnému spektru! U něho je to pouze a jenom psychiatrická diagnóza F 079 !!! Nemám absolutně nic proti tomu, abys ho vzal pod svá ochranná křídla, na druhé straně se ovšem nesmíš divit reakci množiny obyvatelů Bohnic, pokud jsou kategorizováni spolu s ňoumenem do výše diagnostikované skupiny psychiatrických pacientů ! ;-P

magi 7.10.2009 10:19

Re: Citace z dnešní IDNES: Topolánek není žádnej blbeček....

jirko,tys můj kamarád,ale tebe neuráží,že jeden blbec nazývá druhýho blbcem. Přitom ty blbce oba volíme?