2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Třetí výročí Ištvanova státního převratu

Jen málokdo v téhle zemi napsal za éry Petra Nečase, to znamená především v letech 2012 a 2013, tolik kritických článků o způsobu jeho vládnutí jako já. Klidně si to můžete zkontrolovat třeba v archivu Neviditelného psa nebo na mých osobních webovkách.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Procházka 20.6.2016 7:39

Re: Štěpánku, Göbels by z tebe měl radost

Pokud máte relevantní informace o tom, že "funkce u státních podniků (bez výběrového řízení) nebyly zajímavé výší mzdy, ale výší úplatků na těchto postech tehdy i dnes obvyklých", měl byste splnit oznamovací povinnost, v Olomouci se toho rádi chytnou. Jinak je to nechutné plácání.

Povinností státních zástupců je konat v souladu se zákony. Dohled nad morálkou ani sexuálními praktikami na úřadu vlády mezi ně nepatří, ano organizace pádu vlády, jakkoli špatná by ta vláda nebyla.

P. Lenc 20.6.2016 7:38

Dík za článek,

ale pro některé naprosto zbytečný.

P. Götze 20.6.2016 7:13

Mam to chapat tak ze si autor preje istvanovu sebevrazdu? Nekdo se tu mozna zblaznil. Na neviditelnem psu. Zblaznil se astin a tohle to uz je taky solidni hnus. Kde jste nechali chladne hlavy probiha, tohle jsoy hospodske zvasty a ne clanky !

D. Polanský 20.6.2016 7:04

Ajajaj, také bych si hned pobrečel jako

pan Kopeček. Mexičané mají přísloví: Ne vrah, ale zavražděný je vinen. Ne Ištván, ale nafoukanost a arogance politiků ODS.

J. Kopeček 20.6.2016 6:24

Utřel jsem si slzy, které mi tryskaly

po přečtení tohoto dojemného článku. Ti tři z ODS jsou vzorem pro společnost a i Mirek Dušín byl proti nim břídil. Tak a co tam máte dále?

J. Krásenský 20.6.2016 5:58

Ano, ANO,

ještě dnes se najde dost lidí, kteří obhajují politické vraždy Horákové a Heliodora Píky tím, že šlo o nepřátele a agenty cizí mocnosti, protože oběti měli čilé styky s lidmi za železnou oponou. ANO a Vy jste ten příběh posunul o šedesát let později.

P. Maleček 20.6.2016 5:48

Štěpánku, Göbels by z tebe měl radost

Manipulace jak z učebnice. Uvést pár reálných faktů, ale zcela obrátit jejich obsah a souvislosti, toť cíl Štěpánkova snažení. Ano Ištvánova práce zůstala nedokončena. Avšak rozhodnutí soudu o Tluchořově imunitě (ne o podstatě jeho konání) a soudkyně Nečasovy dominy, označované Štěpánkem za statečnou ženu, zkušení právníci většinově odsuzují a považují za zmanipulované. O tom Štěpánek ani necekne.

Stejně jako o tom, že zásah Šlachtovy policie zastavil ve světě zcela navídaný systém ovládání státu, kdy premiér je přes sexuální vydírání je zcela ovládnut svou "sexkretářkou", která mu vnucuje rozhodnutí ovlivněná tím, jak ji kdo čím obdaroval (uplatil se podle soudu psát nesmí). To s cílem zajistit konkrétním osobám možnost okrádat stát přes nevýhodné smlouvy.

No a že u Tluchořových poslanců šlo o politický obchod přiznal sám Nečas. Přičemž jim přidělené funkce u státních podniků (bez výběrového řízení) nebyly zajímavé výší mzdy, ale výší úplatků na těchto postech tehdy i dnes obvyklých.

Co by se stalo, kdyby duo Šlachta Ištván nezasáhlo (Nečas odstoupil sám, ústavně ho odstupovat nic nenutilo)? V té době už v nejvyšších politických kruzích ani nezakrývanou korupcí vytočené občanstvo by v řádných volbách z pomsty ne z rozumu zvolilo tehdy od státního koryta odstavená a proto vztekle kvičící socany (to platí i o Zemanovi), spíš sosany a hlavně silné komouše. Ti by podporovali, tedy řídili menšinovou sosanskou vládu.

Proti tomu co by nastalo, je nynější Babišovo(kterého nemůžu ani cejtit) panování demokratickou selankou. O tom Štěpánek ani necekne. Místo toho hlasitě úpí nad současným ohrožením demokracie, čímž průhledně úpí nad starými dobrými časy, kdy k řádnému puštění státu žilou do vlastní kapsy stačilo obdarovat premiérovu sexkretářku nějakou tou kabelkou. Za sebe - děkuji nechci.

M. Červeňák 20.6.2016 3:56

Nejvíc mě štve, že

Ištván ví, kdo zavraždil JFK, ale neřekne to a neřekne...

J. Bruner 20.6.2016 3:49

ryba smrdí od hlavy

je záhodno si připomenout, že excesy pana Ištvána nejsou výjimkou. Je tímto "jiným právním názorem" zasaženo více policistů a hlavně státních zástupců.Ukazuje se, že je "moc slimáčků a málo kapustiček". Nuže tak si svévolně zvětšíme počet kapustiček a je jedno, že o kapusičky již nejde. A co takhle omezit počet slimáčků. Pak budou určitě stačit na ty skutečné kapustičky. A těch zase tolik není. Nenechme se přesvědčit, že jsme národem zločinců.