2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Třetí výročí Ištvanova státního převratu

Jen málokdo v téhle zemi napsal za éry Petra Nečase, to znamená především v letech 2012 a 2013, tolik kritických článků o způsobu jeho vládnutí jako já. Klidně si to můžete zkontrolovat třeba v archivu Neviditelného psa nebo na mých osobních webovkách.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Rastislav 20.6.2016 14:36

Soudkyně Králová – díky 2.

Než budeme soudit druhé rozhodnutí soudu s Nagyovou Nečasovou, je třeba si vyjasnit důvod tohoto soudního řízení tj. zda jde o neoprávněné zaúkolování zpravodajců nebo zda nejde o obhájení zásahu Šlechty a Ištvána před 3lety, který vedl k pádu vlády.

V prvém případě prý předseda vlády Nečas řekl (neřekl) Nagyové, že se kolem jeho ženy „motají“ divní lidé a ta „neoprávněně“ požádala zpravodajce, aby se na to podívali. Zpravodajci se asi dvakrát dvě hodiny podívali, kdo se to motá kolem premiérovy ženy a nic závadného nezjistili. Vykonstruovat z tohoto „neoprávnění“ důvod pro noční nasazení maskovaného komanda 400 elitních policistů a odvedení Nagyové v klepetech, to nedokáže žádný blb, to musí být „velký režisér“. Sice dva šašci (jeden už byl „odejit“) to monstr divadlo zdůvodňovali v TV; ale kdo byl režisér se stále neví.

V druhém případě, ač zasahování Nagyové do politiky je neomluvitelné, se žádost olomouckého SZ Bajgera, aby Nagyová a tři bývalí vojenští zpravodajci dostali 3,5 roku, jeví spíše jako ospravedlnění té šaškárny, než jako adekvátní posouzení jejich provinění, které je tak maximálně na podmínku. Proto se na tento soud dívám jako na boj o přežití olomouckého VSZ Ištvána.

Když pročítám některé kritiky rozhodnutí soudkyně, nemohu bohužel na jejich adresu říci historické: Pane Bože, odpusť jim, neb nevědí co činí, protože tihle „hajzlíci“ dobře ví, co činí a proč tak činí.

Závěrem chci říci soudkyni Králové: „neznám Vás a neznám ani kauzy“, které jste dosud soudila. Věřím, že jste v tomto procesu objektivně vyhodnotila důkazy žalobců i důkazy zprošťující Nagyovou z obvinění. Proto Vám jako občan děkuji, že jste ukončila tuto „šaškárnu“ a že mi částečně vracíte důvěru v naší justici, kterou jsem ztratil po rozsudcích v jiných, taky vykonstruovaných případech.

J. Kavalír 20.6.2016 14:35

Re: Ano, souhlasím

Zkuste zavolat třeba na ruskou ambasádu a prozradit jim nějaké "státní tajemství". :-)))

Š. Hašek 20.6.2016 14:19

To, co tehdy

bylo "perfektně" zorganizováno - tedy celý ten špektákl s řetězi, komandem, reflektory, přenos televizí, tiskovkami k večeři (samozřejmě fakta "nudle/konstrukce z nosu"), bušung 24 hodin, Moravec blahem škytal (jak tomu rozumí a Ištvan mu věnuje sekundičku), v tu chvíli štěstím i Sobotka pletl našprtané floskule -

- proti tomu byla jediná (velice teoretická obrana) - žádná demise, nikoho, právě kvůli tomu špektáklu, Kalous by nesměl zdrhnout v první sekundě a aspoň třetina těch hejhulů z ČSSD, Lidovců měla honem zobnout vtipné kaše. Zarazit to a frajersky počkat do voleb.

Ale jak je vidět, vidina odstřelu byla tak lákavá!! A lačnost postů jim nedala spát.

Ať si teď spolek Babiš, Šlachta, Ištvan ti naši kluci oranžoví užijí. Užijí si ho, protože zas tam budou - a stačí nás prodat bruselským.

Š. Hašek 20.6.2016 14:06

Re: Je zajímavé, že p. autorovi nevadí....

Pane Luboši, Vy jste druhý Šlachta!

A Váš výrok "vládla kantýnská" na pomník vytesat a denně jako Otčenáš.

Š. Hašek 20.6.2016 14:04

Re: Souzním s článkem..

Rovněž.

M. Moravcová 20.6.2016 13:26

Re: Prokurátorský puč

pozor na ty šibeničky, pokud nejste odborář, mohli by vás zavřít.

J. Kyselková 20.6.2016 13:25

Re: Potřebné vysvětlení,

V té době měl na Petra Nečase zásadní vliv a tlak - Miroslav Kalousek - ne sekretářka. V jedné z části postelových odposlechů (úroveň fízlů Ištván-Šlachta) paní Nagyová vyčítá premierovi, že jí v ničem neposlechne a všechno řídí po svém. Věřím tomu. Je tak snadné a pro pány vzrušující - složité situace oplácat sexem.

M. Moravcová 20.6.2016 13:22

Re: Ano, souhlasím

tak má Nagyová smůlu, že s ním nehrála tenis, ale pouze si sním telefonovala? Vy jste srandovní. Od kdy je telefonování trestné.

M. Moravcová 20.6.2016 13:14

Re: Štěpánku, Göbels by z tebe měl radost

Takové kraviny co zde píšete za "každého" jsou hodné děcka z páté třídy.

Z. Čábelka 20.6.2016 13:13

Re: Štěpánku, Göbels by z tebe měl radost

Pane Malečku,

1) gestapo si pro své sprosté podezřelé celkem běžně chodilo ve dvou a mnohdy i jen pěšky. Občas se chovali jeho příslušnici tak, že dokázali poznat tzv. nevinného. Vy ale nekompromisně by ste asi střílel už druhý den po zatčení za úsvitu už odsouzené.

2) o deponovaných cennostech bych rád slyšel čerstvé a kompletní informace vč. jejich hodnot

M. Moravcová 20.6.2016 13:10

Re: Štěpánku, Göbels by z tebe měl radost

už zase mluvíte za každého? Pozor na to.

K. Luboš 20.6.2016 12:51

Re: Prokurátorský puč

No jo, jenomže to by v republice zůstal jenom Rys!

K. Luboš 20.6.2016 12:49

Re: Je zajímavé, že p. autorovi nevadí....

Takže navrhuji, aby nezbytným předpokladem pro výkon funkce předsedy vlády, ministra a náměstků ministrů, prezidenta, poslance a senátora byla nevratná chirurgická kastrace! V Konstantinopoli i jinde na Východě se to svého času dost osvědčilo...

R. Brzák 20.6.2016 12:29

Re: Je zajímavé, že p. autorovi nevadí....

Boha jeho, jste snad z Alfy Centauri? Politik je chlap - a ten je skutečným chlapem tehdy, když má po svém boku ženskou! A víte dobře, kdo je "krkem, který hlavou otáčí" - ne snad? Nenajdete politika, který by se nenechal ovlivnit svou ženskou - je to přirozené a je to tak správné.

Není správné, že my na to zapomínáme a volíme své politiky a ještě k tomu jim dáváme moc nad svou svobodou i životy do rukou, aniž bychom si uvědomovali, že tito muži mají po svém boku ženy. Je to naše chyba - oni politici jsou jen lidé, právě tak jako kdokoliv jiný, všehoschopní. Jen pod vlivem moci nad druhými více vystrašení a proto méně schopní dobré analýzy situace - a proto více chybující. A vlivem svých žen mohou být trochu realističtější, nebo trochu paranoidnější, to záleží na jejich ženách. I na tom, jakou moc nad druhými lidmi ony "stáhnou" do svých rukou...

Je správné, že například v prezidentské kampani v USA je mimořádně důležitá i životní partnerka kandidáta. Je to odraz přijetí lidské reality, reality člověka společenského a rodinného. Proto nejen Gorbačova a už vůbec ne první...

J. Kanioková 20.6.2016 12:28

Souzním s článkem..

K. Frauknecht 20.6.2016 12:26

Re: Neřekne,

ale sledujte ČT, on si pro něj pošle zakuklence s beranidlem!

Z. Čábelka 20.6.2016 12:24

Re: Ano, souhlasím

Asi se Bureš tímto vyjádřením Ritigovi omlouval, že to dojde až tak daleko a že nemá proti němu nic zlého :o)

J. Kyselková 20.6.2016 12:19

Potřebné vysvětlení,

zcela souhlasím se článkem pana Štěpánka. K popisu událostí pana Tluchoře bych ještě připomenula, že osudné hlasování v PS bylo zdramatizováno naroubováním na důvěru vládě. Ti tři poslanci, kteří byli za svůj čestný postoj - vzdání se svých lukrativních poslaneckých postů - kvůli svému zásadnímu morálnímu přesvědčení - záludně nařčeni ze zločineckého "kupčení" a odvlečeni do kriminálu !!! Co to je za manipulační balast ? To je přijatelné v civilizovaném světě ? Olomoucká jednotka vsadila na scénář Divokého Západu a jak to frčí ! Těch zmasakrovaných nevinných obětí stále přibývá. Běda, když se jich někdo zastane, tak je taky hned "lump, zloděj a lhář".

Media, hlavně veřejnoprávní by měla informovat objektivně a zodpovědně. Komentátor Jiří Hynek není na takové úrovni. Měl by z pole jednostranného ovlivňování ČT zmizet. Dostává obrovský prostor, to je doklad nevyváženosti televizního media.

Z. Čábelka 20.6.2016 12:17

Re: Ano, souhlasím, ale nevěřím, že Ištvan řádí sám od sebe.

Víme o kom je řeč a vč. investora.

Z. Čábelka 20.6.2016 12:15

Re: Tak znovu.

Haf, haf :o))))

Z. Čábelka 20.6.2016 12:12

Re: Prokurátorský puč

Máte nějaký duševní problém?

Z. Frys 20.6.2016 12:05

Re: Prokurátorský puč

Kdyby češi byli chlapi, pověsili by především všechy levičácké ultras, rudochy počínaje, oranžgutany a melouny konče. A že se v '89 nehoupali komanči na kandelábrech, tak toho lituju dodnes.

K. Luboš 20.6.2016 11:54

Re: Je zajímavé, že p. autorovi nevadí....

První kdo začal tahat své partnerky do politiky byl Gorbačov! A já se stále odmítám smířit s myšlenkou, že nejlepším kvalifikačním předpokladem pro výkon vrcholové státní správy jsou kozy pětky!

J. Laták 20.6.2016 11:49

Nečase potopila ALGHEDONIE

což je forma masochismu. Pan premiér se prostě pohlavně vzruší jedině ve stavu naprosté podřízenosti k milované ženě, která recipročně trpí touhou milovanou osobu zneužít a způsobit jí bolest.

Ištván se Šlachtou tohoto poznatku zneužili, takže padla vláda a oni vyrostli.

P. Han 20.6.2016 11:40

Re: Prokurátorský puč

Potřebujete něco zatlouct a chcete, aby za vás někdo udělal špinavou práci? Nebo si vás na tohle někdo zjednal? Třetí možnost je, že jste prostá náchodská tkadlena.

P. Han 20.6.2016 11:37

Re: Je zajímavé, že p. autorovi nevadí....

Nojo, co naděláte. To bylo za Grossovy vlády stejné, až na to, že paní Šárka neměla vůbec žádnou oficiální funkci. Staníkovi stačilo, když mohl lítat na tiskové konference v maskáčích vrtulníkem, a zbytek času se tvářit upřímně.

J. Novotny 20.6.2016 11:34

Re: Prokurátorský puč

Proč by jim to mělo vadit? Měli pořád majoritu v Parlamentu, takže při normálním prezidentovi, by vyměnili nastrčeného panáka a jelo by se dál. Ten, co ho nastrčili před tím už dělal příliš potíží, myslel si, že je skutečně u vlády.

J. Novotny 20.6.2016 11:32

Re: Prokurátorský puč

A co Vám Nečas udělal?

K. Luboš 20.6.2016 11:27

Re: Prokurátorský puč

Kdyby Češi byli chlapi, tak by Nečase pověsili na prvním kandelábru!

K. Luboš 20.6.2016 11:26

Je zajímavé, že p. autorovi nevadí....

...ten drobný fakt, že za éry Petra Nečase po jistou dobu vládl této zemi pouhá kantýnská! I když je pravda, že za vlády císaře Justiniána vládla i římskému impériu bývalá prostitutka... Mně jako voliče a hrdého občana hrdé, svobodné a demokratické České republiky jednání p. Nečase hluboce, ale hluboce uráží! Co je proti tomu nějaká chřipka!