2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Topolánkovo dilema

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ladik53 6.1.2010 12:32

Re: Mu he he

Měli se nechat shodit už předtím. Je jen jejich chyba, že to nechali až na to předsednicrví!!!

ppp 6.1.2010 12:37

Re: Mu he he

Harry,můžete nám konkrétně,ale opravdu konkrétně vyčíslit a vyjmenovat,jakým způsobem pád Topolánkovy (slaboučké jak čajíček) vlády poškodil tuhle komickou republiku?

Al 6.1.2010 8:46

k článku

Topolánkovo vláda založenána korupci(koupených přeběhlíkách) bylo to nejhorší co zde od roku 1989 bylo.Předseda vlády se vztyčeným prostředníkem vyslal jasný signál občanům,jak to s nimi myslí.Díky Díky Topolánkově finanční reformě(snížení daní podnikům,bankám) a zavedení stropu pro odvody soc.pojištění přišel státní rozpočet o cca 100 mld příjmů.Již rok 2008 byl ve znamení schodku cca 68 mld,rok 2009 byl naprosto unikátní.To se Topolovi a Kalouskovi povedlo.Jinak Topolánek po boku Dalíka působí opravdu důvěryhodně,za zády s ,,I-čkem. Je to ta správná rozkrádčská parta.

j 6.1.2010 9:18

Re: k článku

na takové jako vy se opravdu  dá vystrčit pouze prostředník

lucinapes 6.1.2010 13:45

Re: k článku

v lepším případě.

derik 6.1.2010 8:25

Topolankova ODS promarnila historickou sanci

Parlamentni volby skoncily patem ale Paroubkuv povolebni projev probudil dost lidi a predcasnych volbach by ODS ziskala dalsi hlasy a mohla sestavit vetsinovou vladu. Kdyz se ukazalo jak KDU-CSL nekompromisne zametlo s Kalouskem, tak byla sance ze CSSD by na tteti pokus nesestavila vladu, byly by predcasne volby, a pravice by vyhrala. O to vic, kdyby do toho casu zacaly padat trestni oznameni podle Cerne knihy hrichu CSSD. A plukovnik Kubice by dostal vyraznou posilu zda na tom prorustani organizovaneho zlocinu s politikou je neco pravdy nebo ne. To by take mohlo zvysit sance pravice. Ale stal se pravy opak. Topolankova ODS asi byla do spousty vei namocena, a tak to nechala byt. Rozpustili elitni tym detektivu. A pustili se radeji do zoufaleho zakulisniho lepeni koalice, uplaceni prebehliku. K zadnym viditelnym vysledkum v reformach to nevedlo. Jen se promarnil cas, na hrichy CSSD se zapomnelo, a mame vetsi dluh.

Jarda 6.1.2010 9:14

Re: Topolankova ODS promarnila historickou sanci

Deriku, to je dost slušná a zajímavá hypotéza. Super.

už ne člen ODS 6.1.2010 8:09

Ano,Klaus měl pravdu,...

Topolánek zklamal a měl by odejít na věčnost.Navíc zavedl do politiky více vulgarity než je zdrávo.Tato strana upadá,její preference rapidně klesají,co tedy nastane???

lucinapes 6.1.2010 13:49

Re: Ano,Klaus měl pravdu,...

vulgaritu zavedl do politiky Zeman, Paroubek a Drath obnovili politickou pornografii psanou rádoby Guthem-Jarkovským (to bylo typické pro bolševiky, kteří u toho navíc dělali komické gramatické chyby a pletli si cizí slova).

ranbow 6.1.2010 8:05

imigž je na nic

Ergo, těžko lze dát panu Topolánkovi důvěru na základě toho, že "je lépe  připraven na konkrétní otázky  co by udělal jako první po případném vítězství v květnových volbách". Ono totiž jasno měl i před těmi předchozími v roce 2006 a lidé proto ODS volili.

Problém  je totiž v tom že Paroubek v případě vítězství s tichou podporou komunistů bude mít volné ruce(kam nás to povede, to je věc jiná). Kdežto Topolánek, i kdyby ODS dostal 35 %, tak se bude muset neštastně spojit s pravostředovými stranami pravdy a lásky, a těžko se pak dohodnou na něčem co by mělo hlavu a patu, o splnění slibů , o kterých měl pan Topolánek "tak jasno" v nějakém pořadu počátkem roku ani nemluvě..

Kajan 6.1.2010 8:04

Ano, autore, a Topolánek k tomu výraznou měrou přispěl ! Dzp.

Dedek 6.1.2010 7:46

Topolánkovi kvality

Ať se snažím najít nějaký kladný výstup Topolánkovi vlády ,nejde to. Smlouva s občany tetrálně podepsaná v televizním přenosu je bez uzardění neplněná.Rekordně nízký rozpočet v roce 2008 ve výši 19mld Kč (jak pan Topolánek znovu ,i když nesměle ) zopakoval v neděli je prostě lež.

Rozpočet na rok 2009 byl velká lež. Ve svém životě jsem dělal více než 10 rozpočtů pro amerického vlastníka firmy. Udělat jeden z nich takový , jaký byl státní rozpočet na rok 2009 , tak letím z místa na hodinu.  Zprostředkování smlouvy o dodávkách plynu mezi Ruskem a Ukrajinou s tím , že Topolánek dovolil bez vědomí Rusů dopsat Ukrajině doplněk do smlouvy je ostudou celého státu.

Proto je dobře , že ta vláda padla. Každý další den by hrozil průšvihem a ostudou republiky  

Dedek 6.1.2010 7:49

Re: Topolánkovi kvality

Omlouvám se za 2 hrubky. Příspěvek jsem omylem odeslal dříve , než jsem ho přečetl

Jiřík 6.1.2010 7:53

Re: Topolánkovi kvality

To nevadí,ale napsal jste fakta,ne mýty,které šíří pseudopravicová media, o perfektní Topolánkově vládě,zhozené zlým Paroubkem a Klausem.

ladik53 6.1.2010 8:03

Re: Topolánkovi kvality

Naprostá pravda!

Kajan 6.1.2010 8:07

Re: Topolánkovi kvality

Rozpočet na rok 2010 je to poslední, co bych Topolánkovi vyčítal ! Dzp.

gerontusinza 6.1.2010 10:15

Jste mě sympatický ....... Re: Topolánkovi kvality

na hrubky se vykašlete, zde není spisovatelská obec ale názorová základna republiky.... stejně za to může jen klábosnice a proto své příspěvky nečtu. Byly by dlouhé a nelíbily by se mě stejně, Jsem jen rád, že zde konečně vidím někoho kdo myslí a nikoli fandí.....

lucinapes 6.1.2010 13:51

Re: Jste mě sympatický ....... Re: Topolánkovi kvality

vzdělaný člověk může udělat překlep, ale ne hrubku. To, že po sobě nečtete, není nic divného, udělalo by se špatně i vám.

j 6.1.2010 8:00

Re: Topolánkovi kvality

v rozpočtu si najisto můžete naplánovat pouze vydeje, přijmy nikdy zvlášt v době krize

Dedek 6.1.2010 8:08

Re: Topolánkovi kvality

Rozpočet bez příjmů není rozpočet ,ale souhrn výdajů. Naši obchodníci vždy příjmy nadhodnocovali a i když jsme v rozpočtu pro vlastníka počítali pouze ze 70% plánovaných příjmů , často byl problém rozpočet dodržet 

j 6.1.2010 8:45

Re: Topolánkovi kvality

to znamená měli počítat s krizí a seškrtat výdaje?

Anka 6.1.2010 9:55

Re: Topolánkovi kvality

Dík za konečně pravdivý příspěvek.

jamna 6.1.2010 11:24

Re: Topolánkovi kvality

Výstižné.

ppp 6.1.2010 12:42

Re: Topolánkovi kvality

S tímto názorem se lze plně ztotožnit. Žvásty agitátorů typu pana Bartoně už dneska moc nezabírají.

lucinapes 6.1.2010 13:54

Re: Topolánkovi kvality

zato zabírají žvásty agitátorů typu Paroubek, zvlášť na lidi s nižším IQ a vyšší závistivostí.

Dedek 6.1.2010 17:15

Re: Topolánkovi kvality

Pro lucinapes:Vaše argumenty jsou nedostižné. Výstižně hovoří o Vaší "inteligenci"Rád bych věděl co z toho, co jsem uvedl je žvást. Rád se poučím.

Jinak přesto přeji hezký večer. Lidé s podobnou argumentací mě nemohou urazit. 

lucinapes 6.1.2010 21:54

Re: Topolánkovi kvality

aspoň kdybyste si přečetl, co jsem napsala. Nebylo to o vás, ale sám jste se k tomu přihlásil.

derik 6.1.2010 7:39

Ono by ale bylo lepsi nechat delat reformy CSSD

A delat je budou muset. Snizeni ratingu, zvyseni uroku na pujckky, ktitika EU, pripadne omezeni dotaci z EU, atd budou znit dost silne. A jen tak reformy muzou mit nadeji na uspech. CSSD to bude muset vysvetlit obcanum. Jinak padne a pavice bude mit podstatne vetsi sanci na uspech nez dnes. Cssd si v opozici mohla dovoli neodpovednost. Boj proti 30-ti korunovym poplatkum, vyslovovani neduvery vlade, duchody navic, atd. Nech se predvedou. Vnejsi okolnosti je budou tlacit do reforem. V opacnem pripade by jen hazeli klacky pod nohy a tesna vyhra pravice by na nic poradneho stejne nestacila.

ladislav 6.1.2010 7:37

Pane Bartoni,

opravdu si přejete za premiéra tohoto labilního a nekompetentního člověka ? Myslíte, že ODS nevyprodukuje nikoho lepšího ? To je ale opravdová tragedie jak ODS,tak nás občanů.

derik 6.1.2010 7:22

A to autor jeste byl k Topolankovi schovivavy

Opomnel zbytecnou obhajobu Cunka, chovani na verejnosti vuci novinarum. Lhani ze pry v Insbrucku se mesel sejit s velvyslancem, urazeni a ponizovani vlastnich poslancu, vyjadreni ze pry Ekonomickemu programu ODS (ktery pomohl vyhrat volby) nikdy neveril, ignorovani kongresu a prosazovani LS, ochromeni jaderneho programu (s Bursikem), nullove usili v boji s korupci (krome rozpraseni elitniho tymu detektivu). Priblble heslo Evrope to osladime, neschopnost prinest podepsanou smlouvu z Ukrajiny, ostudne radeni Obamovi pres media (nebyl ani uznavany ekonom, ani mezinarodni ponikatel, ani uspesny politik. To mu nemohl napsat dopis kdyz rika ze Obama je jeho pritel?), atd.

Topolanek ma dlouhodobe mensi popularitu nez ODS, takze ji spis tahne ke dnu nez pomaha. Avsak to, ze lide se skripenim zubu voli ODS jen aby se nedostal k moci Paroubek, si privlastnuje jako dukaz sveho vudcovsti. Jak dlouho v tom chce ODS pokracovat? Az ji zustane jen skalni jadro? To ale nebude stacit a duvera ostatnich volicu se bude ziskavat cim dal hur.