26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Anonym 10.5.2009 9:28

Re: Problém je, že mezi ČSSD a ODS je už tak malý rozdíl,

Nevím, zda se k sobě ODS a ČSSD programově přibližují, ale druhý odstavec Vašeho příspěvku mi mluví z duše.

Vědět, že pro poslance i senátory je LS pouze prostředkem jak s ní kupčit ve prospěch svého koryta, nikdy bych je nevolil. A do zásadní výměny vedení v ODS ani nebudu.

V 10.5.2009 9:12

Re: Zato vy jste nevyjádřil nic

jo, mate pravdu ze je to nerealne, bohuzel

To je taky presne proc nemame 'nove politiky', nikdo totiz nic noveho doopravdy nechce, ani nove politiky ani novou politiku.

Stanislav Ševeček 10.5.2009 9:04

Pan Topolánek už není mým premiérem

od předvčerejška - jestli se nemýlím, premiérem je pan Fischer.

Ostatně, pan Topolánek si ho vybral a předpokládám, že ho bude podporovat.

milkom 10.5.2009 8:56

Re: Co je obsahem Lisabonské smlouvy ?

Stručný obsah LS, který by o něčem zásadním nezaujatě vypovídal prakticky neexistuje. Stručnější znění LS je předkládáno buď v proklamativním duchu plném optimismu, krasomluvy a světlých zítřků*, nebo naopak v detailnějším pohledu na jednotlivé body, které vadí Eurorealistům, či Euroskeptikům**. Lisabonská smlouva je jako právní dokument neuvěřitelný paskvil, ve kterém si každý může najít co chce a všechno přitom může být jinak... ;-)

* odkaz 1 , ** odkaz 2

ringo 10.5.2009 3:15

Re: nesouhlasím s Vámi ni náhodou

Zbabelym Topolankem? Prirozenych vudcu neni mnoho, nepocitate-li lidoveho (a slizce buranskeho-ta jeho dikce, kdyz mluvi) Paroubka. Topolanek je pro mne ten nejvetsi frajer od dob Klause-ktereho ovsem nemohu ani citit.

ringo 10.5.2009 3:10

Re: eurovlezdoprdelny Topolanek

Brusele dle vzoru prdele? Jste trapny, pane...

ringo 10.5.2009 3:09

Re: Co je obsahem Lisabonské smlouvy ?

Zasmal jsem se a naprosto s Vami, mily pane, souhlasim. Bohuzel nemam sebemensi potuchy o tom, kde najit strucny vytah Lisabonske smlouvy.

Marek 10.5.2009 2:45

Co je obsahem Lisabonské smlouvy ?

Jestli mi někdo může poradit, kde bych se dočetl nějaký stručný max. několika stránkový výtah z Lisabonské smlouvy, který by zahrnoval to podstatné o čem smlouva je, byl bych mu velmi vděčný. Mám takový pocit, že o ní všichni mluví, ale že jí asi málokdo prostudoval a jako obyčejně většina lidí co o ní mluví vychází jen z komentářů o komentářích. Z takovýchto informací vycházím i já když si myslím, že by bylo velmi vhodné, aby ji prezident co nejdříve podepsal. S ohledem na naši politickou garnituru, zejména tu levicovou a nově vznikající pravicovou si myslím, že by pro náš stát bylo nejvhodnější, kdyby ČR v rámci Evropy fungovala obdobně, jako funguje obecní úřad nějaké menší obce vůči našemu státu. Ještě vhodnější by mi připadlo, aby tu byl zvolen jeden guvernér, který by ČR zastupoval a takové naprosto neschopné a neužitečné instituce, ve kterých se mohou producírovat takoví jako Paroubek a Ráth, jako je parlament a senát bych naprosto klidně oželel.   

A.S. Pergill 9.5.2009 23:03

Problém je, že mezi ČSSD a ODS je už tak malý rozdíl,

že je v zásadě jedno, kterou z nich člověk podpoří. Tohle se může ODS vymstít v podobě ztrát hlasů.

Nehledě k tomu, že někteří ji volili kvůli usnesení jejího kongresu, zakazujícímu poslancům a senátorům předávat další pravomoci do brusele. Protože právě toto usnesení senátoři ODS ignorovali, stala se ODS stranou silně nedůvěryhodnou.

MaR 9.5.2009 22:58

Re: Integrace

Společný trh je cíl, ale také prostředek k užší integraci a taky k udržení míru na kontinentu. Ekonomická spolupráce těsně souvisí i s politickou, následně i obranou společných zájmů...

Mgr. Milda 9.5.2009 22:17

Všichni musíme k volbám do EP, kdo nejde, podporuje komunisty

neboť v EP bude Česká republika měřena na přístupu k integraci EU. Komunisté i kryptokomunisté převlečení za ODS, svobodné, Libertas a jak se ty všechny Ruskem podporované podvratné skupiny jmenují, mají zabránit vzniku silné EU.

cha 9.5.2009 18:45

Re: S článkem vcelku souhlasím.

R^

jasan 9.5.2009 18:22

eurovlezdoprdelny Topolanek

neni nic jineho nez vlastizradce...   uvidime kdy se odebere na zaslouzenou sesli do brusele...

Voříšek 9.5.2009 17:52

Re: nesouhlasím s Vámi ni náhodou

A dají tak naplno prostor komunistům, protože se jim stýská po jistotách před rokem 1989.

Pete Brich 9.5.2009 17:31

Re: Kromě toho, že se už i Evropa dozvěděla to, co víme doma dávno - Že jediným programem ČSSD je dostat se ke korytu za jakoukoliv cenu - se nic tak hrozného neudálo, pane Bartoni.

... dále se konají rauty ...

PB

Pete Brich 9.5.2009 17:29

Kromě toho, že se už i Evropa dozvěděla to, co víme doma dávno - Že jediným programem ČSSD je dostat se ke korytu za jakoukoliv cenu - se nic tak hrozného neudálo, pane Bartoni.

"V současnosti jde vlastně o udržení integračního charakteru EU s co nejmenšími socializačními náklady. Řídit dnešní EU pravidly z minulého století je nesmírně obtížné. V plné nahotě se na našem předsednictví Radě Evropy ukázalo, že pokud opozici nezáleží na osudu EU, ale na svých „malých českých prebendách“, klidně vládu uprostřed předsednictví položí. To může potkat v budoucnosti i další předsedající státy a vůbec se to nemusí týkat jenom nových členů EU."     V Iráku a Afganistánu zas nějací sebevrazi zavraždili spoustu lidí, se konají se rauty placené předsednickou zemí pro různé bafuňáře EU, Francie a Německo přebytečné peníze cpou do svých automobilek, ČR má rekordní přebytek zahraničního obchodu díky tomu nesmyslu nazvanému šrotovné, které v rámci co nejmenších socializačníc nákladů (jak píšete) na podzim zavedeme také a ti, co za slíbenou misku bruselské šošovice zaprodávají svou zem se i nadále těší na nějaký ten drobek od bruselského hodovního stolu.

Zkrátka v Evropě ani ve světě se kvůli tomu nestalo nic závažného. A nestane se ani u nás. I přes provedenou prasárnu a ostudu se můžeme těšit na podzim na vládu Roka a jeho bratrstva kočičí pracky.

PB

honzak 9.5.2009 16:49

Re: Integrace

máte bohužel pravdu. Důslednou eurointegrací docílíme maximálně explozívíní derivaci....

Vlad 9.5.2009 16:48

Re: No,myslím.....

Dluhy začal dělat Klaus tím, že do mrtě rozprivatizoval státní majetek, jenž mimo jiné taky tvořil "úspory občanů na stáří", a výnos - byl-li jaký - okamžitě utratil. Jen proto byly rozpočty, jaké byly. Když zdroje vyschly, hradily se ztráty vykradených bank a kradlo se ve velkém prostřednictvím Fondu národního majetku a Národní konsolidační agentury, začaly vznikat logicky dluhy. Teď je tu jen druhá fáze, jíž se říká recese. Já si myslím, že to recese jopravdu e, jenže ve smyslu pitomého bezohledného humoru.  

Vlad 9.5.2009 16:42

Re: Překvapení

Blair, vi pravyčáku. :-)

NobodyWasHere 9.5.2009 15:04

nesouhlasím s Vámi ni náhodou

Topolánkova ODS a Paroubkova ČSSD jsou jen dvě strany jedné mince, Obě jsou postaveny na likvidaci pracně vzniklé střední třídy ve prospěch s nimi spojených firem a korporací (u některých korporací se to dokonce prolíná, zůstanou u lizu ať vyhraje kdokoli). Sockomunisté navíc ještě za velkého halasu nasypou několik nepodstatných drobečků ze svého přeplněného stolu lůze, která je pak volí, kdežto ODS si i tyto drobty hloupě ponechá pro sebe. Svobodní by tedy teoreticky mohli být zajímavá alternativa a rozhodně bych je nesrovnával s Rumlovými kariéristy, kterým šlo pouze o to, aby z tehdejší ODS udělali OF a předali ho Havlovi výměnou za prebendy pro sebe (nakonec to skončlo u těch prebend). Že OSS bude ubírat hlasy ODS je logické - na levici není nikdo, kdo by ji volil a pseudopravá ODS také není nic moc, obzvlášt nikoli se zbabělým Topolánkem v čele. Ale mohla by oslovit ty, kdo raději, než aby volili sociálně "demokratickou" ODS nebo sociálně komunistickou ČSSD zůstanou raději doma.

Anonym 9.5.2009 14:44

Možná,

že si to měl uvědomit  hlavně Topolánek a jeho melodyboys než se začali kamarádit s Havlem a LS, co říkáte?! Nebyli to snad oni, kdo pravici rozštěpili?

Těžko se jejich politice za poslední tři měsíce dá říkat jinak než zrada voličů.

A že malé strany neuspějí? No, asi ne, protože mají strašně málo času na to, aby jejich politické postoje a program skutečně pronikly mezi lidi. To ale opravdu lze jen těžko přišíst na vrub úspěšné ODS, že?!

Standa 9.5.2009 13:32

Re: No,myslím.....

Důvod pro to je jednoduchý. Nezažili, co přináší reálný socialismus. Zatím.

Kdyby dnes v Německu vyšel Das Kapital, byl by to bestseller č. 1.

Za dvacet třicet let, po zkušenostech s reálným socialismem ve Francii, Británii a Německu, si už možná lidi dají pozor.

JaS 9.5.2009 13:31

S článkem vcelku souhlasím.

Nápadné je to, že v obou případech (US tehdy a ODS teď) vlastně šlo o to, aby se ODS zbavila Klause, který s ní zachází jako její majitel a nesnese vedle sebe nikoho rovnocenného nebo dokonce lepšího. Je škoda, když zrovna Klaus, který se vymezuje "pravicově" , tu pravější část spektra neustále bourá tím, že shazuje všechny, kdo se mu nechtějí pořídit. Přeju ODS, aby se konečně zkonsolidovala bez Klause.

Dušan Streit 9.5.2009 13:28

Re: Souhlasím s Matějkou

R^

Dušan Streit 9.5.2009 13:28

Re: Souhlasím s Matějkou

Zrádce je Tupolhánek:

http://streit.blog.idnes.cz/c/82502/Na-Lisabon-si-nelze-vykonstruovat-alibi.html

MR 9.5.2009 13:25

Re: No,myslím.....

S tím přinášením to máte plnou pravdu . Např. Paroubek jako důkaz - ten by rozdával a rozdával........ ale dluhy, pane, ty se pak nemusejí platit, že jo? Levicová politika je fantastická, když je z čeho rozdávat a kde si půjčovat.   

Marat 9.5.2009 13:18

V Čechách a pravicovost? Nemožné !

Dámy a pánové, dovolte mě otázku. Co si prosím pěkně představujete pod pojmy "pravicovost, pravicová politika"? Mám dojem že tím myslíte co nejvíce socialistických vymoženosti. Ještě více jak za socialismu. A zajištěné ani né tak zaměstnání, ale zaručený plat a do továren a úřadu chodit přečkat otravných osm hodin. 

Opravdu tak toužíte vyrábět cosi co nikdo nechce a nekupuje? A za co a s čeho potom chcete mět zajištěnou výplatu.

vasekpav 9.5.2009 13:06

Re: Nemohouse zbavit dojmu,

Když vám jako straně ,vezmu vaši ještě větší svobodu ve svobodě kterou už máme a nimrání se pár článcích LS s poukazem na suverenitu v podstatě virtuální, nezbyde z vašecho negativistického programu NIC !8-oRv>-

Realista 9.5.2009 12:52

Už jsem si zvykl číst Vaše články v posledních větách...

Vše ostatní je selanka, nebo konstatování stavu, bez jakékoli vlastní myšlenky. Teď jste překvapil. Ani v posledních větách myšlenka není, jen ta selanka...:-D

MR 9.5.2009 12:51

Integrace

Můžete mi říci "několik" důvodů pro další integraci?  Ona většina Evropy se chce více integrovat? 

Já blb myslel, že původním cílem bylo pouze vytvoření svobodného prostoru pro volný pohyb zboží, osob, služeb a kapitálu a posílování tržního prostředí. Ale my musíme být integrovaní (rozuměj sešněrovaní )? Tudíž jedeme podle hesla "všechno je zakázáno, co není dovoleno".