19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Libor 7.10.2009 9:50

Kalousek

je horší než Kristus.

havaja 5.10.2009 23:54

boží prostoto

co si v této situaci, kdy všichni zklamali, myslíte o sociální demokracii, pane Nestranný?

TOP 5.10.2009 21:36

Topolánkova odnož podrazáků!Že ne?

Kdo dvakrát podrazil KDU?Po prvé souhlas se vstupem do vlády s podporou komunistů, po druhé pokusem o rozbití KDU a opuštěním strany která byla pro něho výtahem k moci!Kdo  podrazil slovanskou sounáležitost uznáním bandistického státu Kosovo!Kdo nechal na holičkách "Zelené", kteří jej vytáhli do vlády?!Inu přemýšlejte, třeba na to přijdete!

ferda 5.10.2009 22:07

Re: Topolánkova odnož podrazáků!Že ne?

dobrý ! Trefné

Gardnes 5.10.2009 21:13

Politruk ČSSD Jelínek

Má být koněm ASTONA pro levicové občany a má nahradit Vernera z RP. Fakt je, že se snaží zahrnovat do článku určité náznaky obvjektivity, ale moc se mu to nedaří, vždy sklouzne na tru stranu, pro kterou bije jeho politické srdce, toje pro ČSSD. Z toho důvodu jsou jeho články dobré k pobavení.

Pegas 5.10.2009 20:48

Garrigue

Tomáš Garrigue se v hrobě obrátil, když zjistil co všechno má v dělnické akademii a co všechno může být v Čechách akademické. A protože jsme na akademické půdě, dovolte mi svobodně vyjádřit názor, že ten akademik je dobrý svazák. Správnej ďělňák! Jen možná navedený  a možná trochu placený. Jeho inteligenci ale nejde vydejchat!  

Pablo_CZ 5.10.2009 20:33

"autoj je clenem predstavenstva MDA" ...

... no, to mel soudruh napsat na zacatku, ze je z luna maticky KSCSSD :-)

žibřid 5.10.2009 18:53

dotaz autorovi

Proč tedy radar kryptokomunistům vadil, když jeho smysl byl pouze ideologický?

kiwi 5.10.2009 17:48

MF

Že se raději sl. Slámková nezajímá o to jak se odpouští sociálně potřebným majtelům hotelů 26 mega penále z daní a tito si potom kupují taková lidová vozítka za 11,5 mega. Tomu říkám transparentnost.

olda 5.10.2009 13:45

jelínku,

ty jsi ale jelen.Rv

pavpek 5.10.2009 13:26

jELÍNKU

máš špatné informace.Aktuálně cz je socanská prodloužená ruka, stejně jako ty.

A navíc, tobě by mohl uvěřit jen člověk, který nemá ani 1/4 mozku.

Jsi hňup a lezeš socanům do zadku.

Jestli budeš chtít, dodám ti 20 balení Indulony.

ceskej Honza 5.10.2009 14:43

Re: jELÍNKU

pan Jelínek není socanská prodlouzená ruka, nýbrz je

konecných 18 cm prodlouzeného socanského Ùdu. Píse vzdy tak dojemne nacervenale, ze si ho ctu k odpolední káve, abych neusnul.

ceskej Honza 5.10.2009 14:45

Re: jELÍNKU

chtel jsem napsat Udu s dlouhým ú, ale moje klávesnice to nebere.

arch.JJ 5.10.2009 12:52

...a poslední, třetí část téže zprávy

 Vzhledem k těmto skutečnostem pokládá TOP 09 oba dva dary od fyzických osob za zcela transparentní a věrohodné. Připomínáme, že jsme jedinou polickou stranou, která své dárce průběžně zveřejňuje právě proto, aby tento proces byl transparentní a důvěryhodný. Je pravděpodobné, že tento otevřený přístup je v tomto případě „po zásluze“ trestán snahou o účelově vykonstruovaná obvinění. O motivech této snahy pátrat nemíníme. Mrzí nás však, že kazí práci desítek poctivých novinářů, kteří se snaží zjistit opravdu znepokojující skutečnosti a nevyrábějí skandály ze standardních procesů.

za přípravný výbor TOP 09

Miroslav Kalousek

V Praze 2. října 2009

arch.JJ 5.10.2009 12:51

2.část téže zprávy

 Ve druhém případě se jedná o soudní spor, který vede se státem společnost Orgapol, a. s., kde je spoluvlastníkem MVDr. Dušan Novotný, dárce TOP 09. Jedná se o soudní spor o náhradu škody, která dle názoru vedení Orgapol, a. s., vznikla společnosti chybným postupem Finančního úřadu. V roce 2007 navrhl Orgapol, a. s., Ministerstvu financí mimosoudní vyrovnání. Tehdejší ministr financí Miroslav Kalousek ve shodě s názorem škodní komise Ministerstva financí požadovanou částku odmítl vyplatit. Spor tak řeší nezávislý soud standardním postupem. Pokud by existovala jakákoliv účelová vazba mezi tehdejším ministrem financí a MVDr. Dušanem Novotným, nebylo by nic snazšího než na mimosoudní vyrovnání přistoupit a požadovanou částku vyplatit. Odmítnutí tohoto návrhu svědčí o opaku. Najít jakoukoli souvislost mezi darem Dušana Novotného a sporem Orgapolu, a. s., se státem nelze, neboť konečné rozhodnutí náleží nezávislému soudu a TOP 09, ani žádná jiná politická síla nemůže toto rozhodnutí nijak ovlivnit. Snaha o znevěrohodnění Dušana Novotného jako dárce TOP 09 je stejně směšně účelová, jako by byla snaha o znevěrohodnění prof. Jana Švejnara pro významnou veřejnou funkci jen proto, že je předsedou dozorčí rady ČSOB, která je ve sporu se státem o částku o tři řády vyšší než je spor Orgapolu, a. s. O nárocích ČSOB rozhodne nezávislý mezinárodní arbitrážní tribunál, o nárocích Orgapolu, a. s., rozhodne nezávislý soud ČR a žádná politická síla není s to výroky těchto institucí ovlivnit.

arch.JJ 5.10.2009 12:51

pro informaci 1. část Tiskové zprávy TOP 09 k článkům Sabiny Slonkové na Aktuálně.cz „Sponzor TOP 09 dříve finančně pomáhal bossům podsvětí“

 Ve dnech 1. a 2. října uveřejnil server Aktuálně.cz krátce po sobě dva články novinářky Sabiny Slonkové, které se snaží skandalizovat dva finanční dary, které přijala TOP 09 na svoji činnost. Po prověření všech skutečností uvádíme k oběma článkům následující stanovisko.V prvém případě se jednalo o úvěrovou angažovanost skupiny Lublaňské banky vůči podniku Setuza, a. s., v roce 2004. Podle našich informací nebyla LB jedinou úvěrově angažovanou skupinou, v mnohem větších objemech byly angažovány také Komerční banka a Reiffeseinbanka. Na této úvěrové angažovanosti nelze spatřovat nic nepatřičného, neboť posláním bank je úvěrově se angažovat a banky zásadně půjčují podnikům, nikoli vlastníkům. Skutečný vlastník (jako například v tomto případě) často ani není znám. Dále je nám známo, že úvěr byl splacen i s úroky a pro banku se tak jednalo o výdělečný obchod. Štefan Loncnar není vlastníkem LB, je v pozici manažera. Dar TOP 09 věnoval ze svého osobního účtu jako fyzická osoba. Spojovat jakýmkoli způsobem tento dar s úvěrovou angažovaností LB v Setuze, a. s., je účelový nesmysl. V duchu této logiky by mohl být skandalizován každý manažer zemědělského podniku, který Setuze, a. s., v té době prodal řepku. Sabina Slonková by o něm mohla směle psát, že „zemědělec dával vydělávat mafiánskému bossovi“. Nemá snad nějaká politická strana takového manažera na své volební kandidátce? :-)

kruc 5.10.2009 13:40

Re: pro informaci 1. část Tiskové zprávy TOP 09 k článkům Sabiny Slonkové na Aktuálně.cz „Sponzor TOP 09 dříve finančně pomáhal bossům podsvětí“

Sabina Slonková, takto nezávislá novinářka, by jistě nemanipulovala čtenářem, kdyby se jí to nevyplatilo. Otázka zní: Kdo ji vyplácí?

Čtenář 1 5.10.2009 12:13

Žvanit

a žvanit bez ověření faktů, za cenu, že někde něco opíšu.......bulvár se brzy bude muset přidat, roste mu  konkurence

Pavell 5.10.2009 12:05

JELÍNKOVI

Už dávno jsem přestal zvratky ideologa Lidového domu číst, natož na ně reagovat. Tentokrát jsem se nechal zvlákat titulkem a ejhle - žádná změna- opět think-tank sám sebe nazývající politologem plní věrně zadání z porady v Lidovém domě - "Nějak si TOP09 vyskakuje, někdo na ně něco sežeňte (SS Tvrdík) a potom už jenom omílat, omílat, omílat."

Jelínku, jste opravdu na poblití.

huhu 5.10.2009 11:36

po přečtení mi napadla jediná otázka - netrpí autor meteorismem ?

(Y)

BuBu 5.10.2009 11:33

Jelen prožil víkend . . .

. . . opět v Jyrkově kloace !!!

A že jsem tak smělý . . . Jelene . . . a co měl o víkendu Jyrka dobrého k snědku . . . že Ti to tam tak "vonělo" . . .až jsi z toho vypotil takovou pěknou . . . slátaninu . . . jako vyšitou z Jyrkovy prolhané, socialistické, národně-frontovní . . .  tlamy ???

No... 5.10.2009 11:31

KritikaPingla a Jelena je zárukou správnosti cesty a cíle.

Jak Vás začnou chválit, je zle, děláte něco špatně....:-)

miklaras 5.10.2009 12:45

Re: KritikaPingla a Jelena je zárukou správnosti cesty a cíle.

R^ tak tak...že by se někdo začínal bát? Třeba kamarádi Kočků a jejich řitní alpinisté?

novaz 5.10.2009 11:06

již vzhůru psanci této země

Dychtivý sledovač průzkumů veřejného mínění zjistil, že o kolik procent ztratili jeho sosánkové na preferencích, o tolik procent více získala TOP 09. Pověřil proto svého nohsleda a řitního alpinistu Jelínka, tak nějak po jejich, po soudružsku, zahájit pomlouvačnou kampaň. Třicetikorunáči mají tento způsob velice rádi a slyší na něj. Že sosani v době největšího ekonomického růstu zadlužili tento stát o dalších rozdaných sto miliard, to třicetikorunáčům vůbec nevadí. Naopak, různá netáhla a hnědočechy koupil si dychtivý sledovač průzkumů za peníze nás všech na dlouho, takříkajíc na furt. Zdroje tu jsou a dluhy se neplatí...

muf 5.10.2009 11:23

Re: již vzhůru psanci této země

tak tenhleten výlev a křeč jenom dokazuje, že jelenův článek má něco do sebe...jinak by ti asi nestál  za tu trochu žluči...

Mephisto 5.10.2009 11:30

Re: již vzhůru psanci této země

Hehe, koukám že "křeč" je tvoje oblíbené slovo viď? :) Uvědomuješ si, že to je jenom nálepka? Jakápak křeč, my tu přece zcela konkrétně argumentujeme, že dnes přetřásané skandály pravicových stran jsou proti prohřeškům ČSSD slaboučkým odvarem, a všechno co k tomu můžeš říct je, že to je "křeč", která "o něčem svědčí"??? ;-D To je ale dost málo, nemyslíš? ;-D Jak příznačné pro voliče Sociální demokracie! ;-)

muf 5.10.2009 12:29

Re: již vzhůru psanci této země

ano máš pravdu..v tomhletom případě to označení "křeč" naprosto sedí.. fakt, co jsou proti  prohřeškům ČSSD upocené 2 mld na kontě vě Švýcarsku, co je proti tomu  Řebíčkova malá domů     kdy za jeho ministrování jakoby zázrakem jeho bývalá firma zdesateronásobila  obrat na státních zakázkách,  co jsou proti tomu nějaké upocené 2 mld za předražené léky, které stejně zaplatí pacienti..co je proti tomu rozprášení finanční policie  a zdevastování policejního sboru či prodej státních nemocnic za dva šušně z nosu kamarádíčkům...;-Djinak abych tě vyvedl z omylu, nejsem volič sociální demokracie..

Mephisto 5.10.2009 12:38

Re: již vzhůru psanci této země

Počkat počkat, dvě miliardy na kontě ve Švýcarsku?! O tom jsem neslyšel, můžeš prosím citovat nějaký odkaz?

ad Řebíček - za prvé mohu odpovědět stejně jako ty (stíhán není, odsouzen nebyl, ergo je čistý) ale neudělám to. ODS se od Řebíčka distancovala, ten člověk už samozřejmě žádnou funkci nezastává a zastávat nebude a nejsou žádné indicie že by do celého skandálu bylo zapojeno víc lidí z ODS - takže pro mě tímto ta věc končí. Je to nemilé, ale stává se to i v lepších rodinách.

Co je to všechno proti ČSSD, která za 6-ti procentního hospodářského růstu zadlužila naši zemi stovkami miliard korun, a od ničeho se nedsitancuje, ale naopak v tom chce mermomocí pokračovat?

Mephisto 5.10.2009 12:45

Re: již vzhůru psanci této země

Tady mám jeden článek o 13 let staré záležitosti

http://www.bl isty.cz/art/37599.html

ale tam bylo na kontě ve Švýcarsku víc než desetkrát méně peněz než píšeš, ... a vedlo to tehdy k pádu vlády a k odchodu ODS do opozice na víc než 8 let! Ty vážně víš ještě o nějakém desetkrát větším skandálu? Sem s ním! ;-)

Mephisto 5.10.2009 12:50

Re: již vzhůru psanci této země

Mimochodem, tohle profláklé konto ve Švýcarsku je plně souměřitelné s čistým ziskem bývalého předsedy ČSSD a premiéra Standy Grose z jediného obchodu s akciemi, ... tehdy naprosto zázračně nakoupil díky své fenomenální intuici akcie, a prodal je pak za mnohonásobně vyšší cenu, samozřejmě mimo burzu, ... podezřívavý člověk by si skoro mohl myslet, že se jedná o učebnicový příklad praní jednoho sta milionů Kč ;-)

Ovšem samozřejmě 13 let staré konto ODS ve Švýcarsku je třeba neustále připomínat, zatímco na jiné věci - je třeba co nejrychleji zapomenout, že? ;-D