29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Testování není zadarmo!

Každý test má smysl jen tehdy, pokud podle něho rozhodneme, jak (při pozitivitě) postupovat jinak. Výsledkem testu na covid je ale co?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rudolf 3.1.2022 5:15

Myslím si, že máte pravdu, ale je lepší to zjistit o den později než pozdě.

P. Kavan 3.1.2022 8:06

Ano, s tím bych souhlasil. Jakkoli jsem byl od začátku příznivce testů, taky mi připadá že na omicron už platit nebudou (aspoň na základě toho, co se o něm proslýchá). Ale teď - po vánocích a před omicronovou vlnou - opravdu dávají smysl abychom si udělali přehled o současné situaci, a trochu uvolnili nemocnicím včasným podchycením infikovaných dokud to ještě pomocí testů jde.

B. Obojzivelnik 3.1.2022 13:01

R^

P. Hatina 3.1.2022 3:29

Mimochodem, nikoliv že ". když to bude platit stát (prostřednictvím zdravotních pojišťoven)", protože stát to takto platit nebude. Penize zdravotních pojištoven už mu totiž nepatří. ty totiž slouží pro financování celého zdravotnictví, včetně tedy i skutečně léčení covidu. Nikoliv tedy na plošně prováděné testy, dle politického rozhodnutí vlády.

J. Vintr 3.1.2022 8:16

Jasně, ty milardy, vyhozené oknem na nesmyslné "testování" se budou samozřejmě muset někde ušetřit. Na zdravotní péči o opravdu nemocné. A bude jich "díky" očkování bude víc a víc....

J. Janotová 3.1.2022 9:19

Hmm, to je od pana Válka doost chytrý tah, který jsem od něj nečekala. "Pseudopojišťovny"(VZP a spol.) se po delší době placení testů finančně položí a budou nuceny uvolnit místo komerčním pojišťovnám....

S. Kubů 3.1.2022 2:15

Viz též

https://echo24.cz/a/SmeYz/rozsireni-omikronu-ukonci-lecbu-monoklonalnimi-protilatkami-nezabiraji-proti-nemu

V souvislosti s touto informací se znovu nabízí otázka, jakým mechanismem může 3., 4. a další "posilující dávky" současnou vakcínou proti covid-19 působit na omikron, když jejich deklarovaným účinkem je navození "megahladin" příslušných protilátek...

Stále znovu mně nepřestává uvádět v úžas, že dnes, v éře medicíny založené na důkazech, podstatná část opatření proti covid-19 nese rysy pokus-omyl. Opatření od lockdownu přes zavřené školy až po zákaz konání vánočních trhů byla zavedena stylem "teď zkusíme třeba tohle - a pak to vyhodnotíme (nebo taky ne)".

Toto se pochopitelně týká i roušek (o kterých jsme se po roce dozvěděli, že účinné jsou pouze respirátory) - a pochopitelně i plošného testování zdravých lidí, ideového to dědictví bludné představy o "konečném vítězství" na kovidem formou eradikace viru SARS-CoV-2 z povrchu zemského.

Ať žije medicína založená na důkazech !

A. Ová 3.1.2022 2:02

Nedluží Evropa nějaké peníze Číně? Pak by testování dávalo smysl, protože by dávalo smysl si ty testy koupit a zaplatit je jí a protože CDC již od ledna nepovažuje PCR za prokazatelné (zřejmě jen v jůesej, protože tamní mají prý jiné nosy, co jsem tak slyšela), jelikož nerozpoznaly nikdy chř. od cov., dávalo by smysl, že je teď jen na Evropě, aby je odkupovala a když je koupí, dávalo by smysl je dávat do nosu, a to právě někomu, kdo má takový nos, který jaksi přetřídí cov. a chř. již v útrobě a na test. tyčinku vystrčí požadovanou molekulu a to jsme my Evropané. Tak už to nerozebírejme a pomožme Číně. České firmy prý opět nezískaly od státu (našeho) zakázku na výrobu a dodávku testů... Mně je těch číňánků líto, vám ne? Našinec, když zkrachuje, tak si zase nějak poradí. Ale číňan...?

P. Boublíková 3.1.2022 5:00

Neschopnost PCR rozeznat chřipku a covid je parádní hoax, který může šířit jen osoba netušící o principu PCR testu zhola nic.

P. Boublíková 3.1.2022 5:44

Ještě pro zajímavost, jak tento mimořádně hloupý hoax vznikl: CDC a FDA totiž na svých stránkách uvádějí velmi podrobná doporučení, jak potvrdit covid a chřipku pomocí PCR v jednom vzorku současně, paralelní stanovení.

Předpokládá se totiž, že část nemocných může mít jak omikron, tak chřipku současně. Zatím byl ale nalezen jen jeden takový případ, a to v Izraeli.

L. Hančar 3.1.2022 7:32

Tak jestli je to opravdu hoax, konspirace, bude to potvrzeno jako fakt během 3 měsíců. Tak to prostě u kovidu chodí. Pak si můžete připadat, jako Sybila vševědoucí. Díka za tuto skvělou prognózu!

J. Vintr 3.1.2022 8:41

O tom PCR testu evidentně nic netušíte vy. Jinak byste nemohla o něm napsat takovou hloupost, že je spolehlivý.

J. Novák 3.1.2022 1:56

kolik vrací Bakala do kasy TOP09? o tom je celý super podvod PCR a jiní ..............Aspen PI má kontrakt na Afriku s vakcínami J+J a sám vyrábí v JAR roztoky proti trombózitě,.....jedni pacienty léčí,....jiní pacienty vytvářejí,....krejčí Bakala se opravdu R+R vyvedl, vlastní spoluobčany okradl, české politiky podplatil, zoufalé novináře uplatil, a nakonec k Ženevě utekl,

POLICIE ČR NEKONÁ, JUSTICE JE SLEPÁ A HLUCHÁ, STÁTNÍ ORGÁNY ČR JSOU V ROZKLADU, ministr Financí a premiér chce ušetřit 80 mld. Kč! Co kdyby zabavila vláda ČR veškerý majetek BAKALOVY a jeho rodině??? To by premiér Fiala nad Babišem vyhrál s právem se i pyšnit..!

R. Langer 3.1.2022 1:18

To tady bude zase od Svědků kovidových nablito. ;-€

V. Vlk St 3.1.2022 0:35

Hm, vy toho o medicíně a pandemiích moc nevíte, co? A pořádný covid jste taky asi neměl, co ? V době covidu jste neležel v nemocnici-na těžkou operaci, jako já- , nikdo vám neumřel, a ani nejste živnostník či podnikatel, takže i o financování víte úplný hooov ...ouby. Ale vykecávat, to vám jde. Sakra, nechtěl byste jít radit Světové zdravotnické organizaci? Tam na vás už určitě čekají..

R. Langer 3.1.2022 1:23

A co víte o pandemiích vy? Kolik mrtvých za rok to má dělat? A ano, za celé dva roky neznám nikoho, kdo by na to umřel. Také by to bylo dost zvláštní, když to podle statistik v 50000. městě dělá za dva roky cca 100 lidí. Svědci kovidovi o těch svých známých mrtvolách dost lžou, jak jsem zjistil, a také jsem zjistil, že pár doktorů lže pro změnu o tom, kdo ten kovid doopravdy měl. :-P

V. Vlk St 3.1.2022 12:17

No, tak navíc je jasné, že nerozumíte ani statistice . A to že jste v životě neviděl mouchu tse-tse neznamená, že neexistuje. No, oni dnes lidi umírají v nemocnicích takže nejsou vidět . A to že neznáte nikoho, tak to jste jedna z výjimek. Koukám , jak se tady pomatenci rozjeli, ona je to chřipečka a u nás zemřelo 36 tisíc a v USA 826 000 . Lidská hloupost je snad neknonečná.

V. Kučer 3.1.2022 10:49

Na covid umírají neočkovaní, pan Řežábek píše že u nich má testování smysl protože se může nasadit včas léčba. Lék vyjde na 60 000 Kč.