11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

POLITIKA: Testování není zadarmo!

Každý test má smysl jen tehdy, pokud podle něho rozhodneme, jak (při pozitivitě) postupovat jinak. Výsledkem testu na covid je ale co?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. John 3.1.2022 10:09

Vláda rozjíždí ještě intenzivněji lukrativní covid-byznys. Testování je vzhledem k množství nejlukrativnější segment covid-byznysu. Vydělávat se dá nejen na válce, ale i na epidemii, zejména když vrchnost zakázala účinnou a levnou léčbu v počátku onemocnění, která epidemii ukončila ve státch se 3 miliardami lidí. Pro „covid-byznysmeny“ je důležité, aby covid-byznys i nadále přinášel zisk. 5 milionů testů do škol nedávno zajistila soukromá firma. Dosud neznámé s.r.o. nakoupilo v Číně testy, místo aby je nakoupil stát, když ani nemusel vypisovat v mimořádném stavu výběrové řízení. K čemu máme v Číně na ambasádě diplomaty-specialisty na obchod? Nedůvěru vzbuzuje už fakt, že tato s.r.o., která nakoupila miliony testů do škol, patří bývalé manželce bývalého ředitele Dopravního podniku hl. m. Prahy.[1] [2].

Zdroj: https://johnjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=773888

Z. Lapil 3.1.2022 10:07

Zrovna testování častější než jednou týdně mi přijde jako rozumná prevence nemoci, které trvá týden, než se projeví.

Karanténa je preventivní jaksi z podstaty. Konkrétně u C-19 je nesmysl čekat na propuknutí, protože virus člověk šíří zhruba 3 dny před propuknutím nemoci; pokud ta nemoc vůbec propukne.

To vše samozřejmě za předpokladu, že ta nemoc něco znamená, u rýmičky je to evidentní nesmysl. S C-19 je ten problém, že se lid odborný ani laický neshodne na tom, je-li to neškodná rýmička nebo infarkt, notabene když je obojí (mladí - rýmička, slabší kusy - průšvih). Těm, kteří to mají politicky ošéfovat, fakt není co závidět.

Vše vylepšeno skutečností, že nejhorší smrt je z vyplašení.

M. Salaquarda 3.1.2022 10:07

špatný den: 23 515 testů je správně

P. Kavan 3.1.2022 10:03

Tak se běžte pořádně nakazit, ať to víte z první ruky, a ne jen proto, že vám to řekli.

M. Salaquarda 3.1.2022 10:00

chyba se vloudila:

Aktuální data ze stránek ministerstva zdravotnictví, 3.1.2022

Včera provedeno celkem 230515testů

Z toho

92 % negativních a tedy bezpříznakových

6 % pozitivních bezpříznakových

2 % pozitivních příznakových

Jaký je přínos testování bezpříznakových? Jaké jsou náklady?

P. Kavan 3.1.2022 9:59

Dokonce myslím že čtvrtina. Nefňukáme že nezvládáme teď, nicméně máme celkem oprávněné obavy že můžeme přestat zvládat v okamžiku, kdy se rozjede silně nakažlivý omikron. Ty obavy směřují do budoucna, a jsou celkem oprávněné. Stejně tak je ale možné, že omikron porjede populací a přitom bude mít následky tak mírné, že to nemocnice zvládnou stejně dobře, jako v první půlce zimy. To se teprve ukáže.

P. Kavan 3.1.2022 9:56

Zaprvé - složení bílkovin viru i DNA řetězec který nese samozřejmě identifikovaný je, je to jedna z prvních věcí, která se dělala. Kdybyste to složení neznal, nebylo by možné vyrobit mRNA ani vektorovou vakcínu, protože byste nevěděl co do ní dát. Za druhé pokud ve vás plavou jen ty kousky RNA, na které PCR cílí, tak opravdu nepozná jestli jsou jen utržené a nebo jsou součástí viru. Ovšem těchto kousků byste v sobě měl mít hodně právě jenom když ve vás infekce probíhá. Když už neprobíhá, počty takových kousků budou pod rozlišovací úrovní testu. Zatřetí - PCR skutečně dokáže teoreticky najít jediný řetězec v litru vzorku. Jenže taky má parametry, kterými nastavíte na jak malé množství budete reagovat, a na jaké už ne (např. počet množících cyklů). Takže s PCR si můžete vybrat, jestli budete pozitivitu hlásit při malé množství nalezených řetězců nebo při velkém. Právě nastavení těchto parametrů je klíčový rozdíl mezi smysluplným a zbytečným testem.

Takže jako "podvod" mi spíš připadá představa malého množství konspirátorů, kteří celému světu vnutí metodiku provádění PCR testů tak, aby nefungovala, a žádný z těch miliónů laborantů, kteří to po světě denně vyhodnocují, si ani nevšimne že by to bylo špatně.

J. Jirka 3.1.2022 9:55

Přesně tak, nesmyslné testování žáků a zaměstnanců je jen úlitbou za to, že vláda (zatím) odmítla nařídit povinné očkování.

M. Salaquarda 3.1.2022 9:54

Aktuální data ze stránek ministerstva zdravotnictví, 3.1.2022

Včera provedeno celkem 230515testů

Z toho

92 % negativních a tedy bezpříznakových

2 % pozitivních bezpříznakových

6 % pozitivních příznakových

Jaký je přínos testování bezpříznakových? Jaké jsou náklady?

J. Jirka 3.1.2022 9:47

Ty počty spotřebovaných testů mi nějak nevycházejí.

Žáků a studentů je přibližně 1.000.000.

Zaměstnanců je, taktéž přibližně, 4.000.000.

Takže při plánovaném čtyřnásobném testování ve školách se spotřebuje 4.000.000 testů

Pro trvalé testování zaměstnanců 2x týdně je třeba 8.000.000 testů týdně, tedy 32.000.000 testů měsíčně.

A - jak už jsem tu psal nedávno - domnívám se, že dotazovat se na dodavatele těch testů a na jejich financování bude nejspíš životu nebezpečné...

A. Ová 3.1.2022 9:46

A mimichodem, co vlastně víme o covidu? Že se roznáší? A že nám to řekli. Kdyby nepřátelská vojska v současnosti překročila hranice cizího státu, stačilo by, aby vojsko pokřikovalo "covid" a přepadení obyvatelé by lehli jak podťatí samospádem naznak se smrtí na jazyku. To je to? A jinak je lidstvo zdrávo... Vlastně vlastní vláda pokřikuje a efekt to má. Heslo: lepra

Š. Hašek 3.1.2022 9:23

Věta:

"I kdybychom měli zachránit jeden život, udělejme všechno!"

Je sama o sobě prázdnou floskulí. Dříve to věděli i dvojkařští deváťáci. A ti jedničkoví deváťáci už znali/odhadli možnosti reálné a i ceny za všeliké "záchrany".

Nejedná se totiž o záchranu, jedná se o sprosté kšefty a drzé komandování. Plus sbor panikářů jdoucím za pištcem do propasti.

Můžete mi vysvětlit opakované "testování" zdravých občanů? Můžete mi vysvětlit preventivní karantény, že "jsem někde na chodbě někoho potkal"? Atd.

J. Janotová 3.1.2022 9:19

Hmm, to je od pana Válka doost chytrý tah, který jsem od něj nečekala. "Pseudopojišťovny"(VZP a spol.) se po delší době placení testů finančně položí a budou nuceny uvolnit místo komerčním pojišťovnám....

O. M. 3.1.2022 9:18

Pane Řežábku, vtip je v tom, že je dobré zjistit, zda jde opravdu o covid, nebo ne. S rýmou nebo dokonce i s chřipkou jsou někteří schopni chodit do práce, čemuž je více než vhodné se v případě covidu vyvarovat, pokud má vůbec někdo chodit do práce a ne všichni ležet v posteli. Zrovna před chvílí volala kolegyně, že nepřijde, že má od pátka rýmu a nic necítí. Dostala za úkol se otestovat, a co myslíte? Má ho tam, a fest.

Opravdu nepotřebujeme, aby nám to tu roznášela; obyčejná rýma by nám nevadila.

J. Vintr 3.1.2022 8:41

O tom PCR testu evidentně nic netušíte vy. Jinak byste nemohla o něm napsat takovou hloupost, že je spolehlivý.

J. Vintr 3.1.2022 8:36

Existuje jeden starý a pravdivý aforismus. Kdyby volby mohly něco změnit, už by je dávno zakázali...

J. Vintr 3.1.2022 8:33

Bezcenný je minimálně že tři důvodů. Předevšun se vůbec neví, co se testuje. Základním předpokladem vytvoření testů na nějaký virus by měla být jeho spolehlivá identifikace. Vzhledem k tomu, že údajný Sars cov 2 nebyl dosud izolován, není ani teoreticky možno tento předpoklad splnit. Za druhé, PCR test ze svého principu není schopen poznat jestli byl ve vzorku celý aktivní virus, což je základní předpoklad možnosti, že by byl člověk nějakým virem "nakažený". A za třetí je tento test běžně "vyhodnocován" s tak vysokou citlivostí, že to naprosto vylučuje jakýkoliv smysluplný výsledek. Ty testy jsou prostě podvod a slouží jen k vytváření naprosto falešného obrazu "pandemie" (a k tomu, aby si na nich řada lidí mastila kapsu).

J. Nevrkla 3.1.2022 8:28

Copak už se nepodaří, aby si většina zvolila někoho normálního se zdravým rozumem? Myslím tedy v zájmu společnosti, nikoliv ve svém osobním zájmu.

J. Vintr 3.1.2022 8:16

Jasně, ty milardy, vyhozené oknem na nesmyslné "testování" se budou samozřejmě muset někde ušetřit. Na zdravotní péči o opravdu nemocné. A bude jich "díky" očkování bude víc a víc....

P. Kavan 3.1.2022 8:11

Tak to by bylo nejlepší abyste tu detailněji popsal jak PCR test funguje a proč je bezcenný. Doufám že to bude aspoň natolik zábavné, jako ten příběh o mocných konspirátorech, kteří vytvořili fiktivní pandemii neexistující nemoci, a všechny vlády světa a tři čtvrtiny doktorů je poslouchají.

J. Vintr 3.1.2022 8:11

Oni se nepomátli. Jen plní směrnice, které od někoho dostali a někteří si na tom skvěle mastí kapsu....

J. Nevrkla 3.1.2022 8:09

V nemocnicích a na JIP je třetina pacientů v porovnání s březnem, přesto pořád fnukame, že to nemůžeme zvládnout. Uzávěra ničemu nepomůže, to už jsme jednou prokázali.

P. Kavan 3.1.2022 8:06

Ano, s tím bych souhlasil. Jakkoli jsem byl od začátku příznivce testů, taky mi připadá že na omicron už platit nebudou (aspoň na základě toho, co se o něm proslýchá). Ale teď - po vánocích a před omicronovou vlnou - opravdu dávají smysl abychom si udělali přehled o současné situaci, a trochu uvolnili nemocnicím včasným podchycením infikovaných dokud to ještě pomocí testů jde.

J. Nevrkla 3.1.2022 8:06

Myslím, že se to začne roztinat ještě letos, nesmyslná politika zadlužování nám začne padat na hlavu.

J. Nevrkla 3.1.2022 8:03

Vláda slibovala úspory, zeštíhlení státu a teď chce kvůli stále slabší chřipce navyšovat testování a vyhánět lidi z práce a učení. Pomatli se?

Skvěle proockovane Portugalsko s přísnými restrikcemi, kde je bývalý admirál předsedou vlády, které nám bylo dáváno za příklad, má dnes dvojnásobek nakažených oproti jarnímu maximu. Virus si toho holt nevšiml. A nevšimne si nikde.

Z. Lapil 3.1.2022 8:01

Je to ještě horší. Jde-li o můj život, rozhodně se to vyplatí. Jde-li s prominutím o váš, už si zdaleka nejsem jist. Bez ironie.

Popravdě - spíš než vyplatí/nevyplatí bych v podobných situací řešil máme na to/nemáme na to. Aneb rád vám pomůžu, ale i kdybych se na hlavu postavil, mám jen jedny ruce a na účtu mám konečnou částku.

L. Hančar 3.1.2022 7:32

Tak jestli je to opravdu hoax, konspirace, bude to potvrzeno jako fakt během 3 měsíců. Tak to prostě u kovidu chodí. Pak si můžete připadat, jako Sybila vševědoucí. Díka za tuto skvělou prognózu!

L. Hančar 3.1.2022 7:25

Potíž je v tom, že zdroje jsou. Tento bonmot autisty Špidly vyřčenýv roce 2002 jako předvolební heslo se postupem času stal realitou. Peníze přestaly být problémem, zdroje jsou nekonečné, dluhy se nikdy nebudou platit. Dožijeme se vůbec rozetnutí tohoto Gordického uzlu v tomto století? Kam až to bude muset zajít, než malé dítě zakřičí: státní pokladna je nahá!

R. Langer 3.1.2022 7:24

Přesně tak. Kolega se teď přes týden léčí s chřipkou. Týden testy neukazovali nic, teď ukazují, že je kovid pozitivní. Paráda. ;-D

R. Langer 3.1.2022 7:23

Jo, to je skvělá ironie. R^