25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Testování není zadarmo!

Každý test má smysl jen tehdy, pokud podle něho rozhodneme, jak (při pozitivitě) postupovat jinak. Výsledkem testu na covid je ale co?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vintr 3.1.2022 7:14

To, že jsou PCR testy přesné, je obecně rozšířený blud. PCR testy jsou naopak z hlediska diagnostiky toho, jestli je člověk čímkoliv nakažený, naprosto bezcenné. To mimochodem dokazuje, že celý takzvaný covid, který na nich stojí, je jeden velký podvod.

D. Zítko 3.1.2022 7:11

Nevyplatí, cenu života lze spočítat a miliarda to opravdu není.

J. Nový 3.1.2022 6:36

I kdyby to mělo zachránit jediný život, tak se to vyplatí....

P. Boublíková 3.1.2022 5:44

Ještě pro zajímavost, jak tento mimořádně hloupý hoax vznikl: CDC a FDA totiž na svých stránkách uvádějí velmi podrobná doporučení, jak potvrdit covid a chřipku pomocí PCR v jednom vzorku současně, paralelní stanovení.

Předpokládá se totiž, že část nemocných může mít jak omikron, tak chřipku současně. Zatím byl ale nalezen jen jeden takový případ, a to v Izraeli.

P. Boublíková 3.1.2022 5:34

Nešlo by o zastavení, ale dočasné zpomalení - "rozlití" strmé vlny v rámci území ČR. Zastavit omikron nejde.

Jestli je to společensky a lidsky nepřijatelné nedokážu posoudit, každopádně vyžadovalo by to odvahu, kterou Válek postrádá. Tak doufejme, že nemocnice ani jiná kritická infrastruktura nekleknou.

B. Rudolf 3.1.2022 5:17

Myslím si, že omikron je natolik nakažlivý, že předpoklad, že by ho zastavilo jakékoliv společensky a lidsky přijatelné uzavření krajů, není realistický.

B. Rudolf 3.1.2022 5:15

Myslím si, že máte pravdu, ale je lepší to zjistit o den později než pozdě.

P. Boublíková 3.1.2022 5:00

Neschopnost PCR rozeznat chřipku a covid je parádní hoax, který může šířit jen osoba netušící o principu PCR testu zhola nic.

P. Boublíková 3.1.2022 4:58

Deltu versus omikron ale PCR testem bezpečně nerozlišíte, jen orientačně (antigenním testem vůbec ne) a podezření na konkrétní variantu se musí potvrdit sekvenací. To minimálně další půlden v čudu.

P. Boublíková 3.1.2022 4:54

Souhlas s autorem, vyhozené prachy. https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/koronavirus-omikron-antigenni-testy-ucinnost-covid-19-cesko-omar-sery_2112302132_ako

I kdyby antigenní testy fungovaly lépe (aspoň tak, jako na předchozí varianty covidu), omikron vzhledem k jeho nakažlivosti a krátké inkubační době "nepochytáme". PCR testy jsou sice přesné, ale zdlouhavé.

Válek by udělal líp, kdyby dal ty peníze na modlení (za nízkou nebezpečnost omicronu).

No a kdyby chtěl udělat něco aspoň trochu smysluplného, což nepředpokládám - tak by se měl pokusit o kompartmentaci epidemie tak, aby nebylo zasaženo celé území ČR současně, jednotlivé kraje se v epidemii vystřídaly a bylo kam převážet pacienty z přetížených nemocnic. To by ale znamenalo nejlépe ihned uzavřít Středočeský a Jihomoravský kraj, což samozřejmě neudělá.

B. Rudolf 3.1.2022 4:04

Testování bezpříznakových lidí má tím větší smysl, čím vyšší je smrtnost (podíl počtu umírajících ku počtu všech nakažených), čím delší je delší inkubační doba bez příznaků a čím nižší je nakažlivost.

U varianty omikron bude mít smysl testování lidí s příznaky, abychom věděli, jestli mají chřipku nebo variantu delta nebo omikron něco jiného. Hlavně půjde o to identifikovat včas zdravotně rizikové lidi, kteří chytili variantu delta, aby dostali přiměřenou včasnou léčbu. Pokud jde o omikron, v tomto případě zatím stále doplňujeme informace.

Rozsáhlé testování bezpříznakových lidí v době nástupu omikronu může mít po nějakou dobu smysl jako zadržovací taktika. Ta by nám měla pomoci získat čas na sběr relevantních informací a na přípravu.

Jestli i potom bude vhodné masivní testování, to netuším, ale s velkou pravděpodobností nikoliv. Promořování omikronem bude "jízda na horské dráze". Velmi obtížně kontrolovatelná situace s velkými počty nakažených a příznakových lidí. Bude nutné včas vědět jak si poradit s onemocněním omikronem (léčení symptomů) hlavně u zdravotně rizikových lidí. Bude nutné včas naplánovat jak pokrývat výpadky nejrůznějších "služeb" v důsledků velkého množství karantén a nemocných.

P. Hatina 3.1.2022 3:29

Mimochodem, nikoliv že ". když to bude platit stát (prostřednictvím zdravotních pojišťoven)", protože stát to takto platit nebude. Penize zdravotních pojištoven už mu totiž nepatří. ty totiž slouží pro financování celého zdravotnictví, včetně tedy i skutečně léčení covidu. Nikoliv tedy na plošně prováděné testy, dle politického rozhodnutí vlády.

S. Kubů 3.1.2022 2:15

Viz též

https://echo24.cz/a/SmeYz/rozsireni-omikronu-ukonci-lecbu-monoklonalnimi-protilatkami-nezabiraji-proti-nemu

V souvislosti s touto informací se znovu nabízí otázka, jakým mechanismem může 3., 4. a další "posilující dávky" současnou vakcínou proti covid-19 působit na omikron, když jejich deklarovaným účinkem je navození "megahladin" příslušných protilátek...

Stále znovu mně nepřestává uvádět v úžas, že dnes, v éře medicíny založené na důkazech, podstatná část opatření proti covid-19 nese rysy pokus-omyl. Opatření od lockdownu přes zavřené školy až po zákaz konání vánočních trhů byla zavedena stylem "teď zkusíme třeba tohle - a pak to vyhodnotíme (nebo taky ne)".

Toto se pochopitelně týká i roušek (o kterých jsme se po roce dozvěděli, že účinné jsou pouze respirátory) - a pochopitelně i plošného testování zdravých lidí, ideového to dědictví bludné představy o "konečném vítězství" na kovidem formou eradikace viru SARS-CoV-2 z povrchu zemského.

Ať žije medicína založená na důkazech !

A. Ová 3.1.2022 2:02

Nedluží Evropa nějaké peníze Číně? Pak by testování dávalo smysl, protože by dávalo smysl si ty testy koupit a zaplatit je jí a protože CDC již od ledna nepovažuje PCR za prokazatelné (zřejmě jen v jůesej, protože tamní mají prý jiné nosy, co jsem tak slyšela), jelikož nerozpoznaly nikdy chř. od cov., dávalo by smysl, že je teď jen na Evropě, aby je odkupovala a když je koupí, dávalo by smysl je dávat do nosu, a to právě někomu, kdo má takový nos, který jaksi přetřídí cov. a chř. již v útrobě a na test. tyčinku vystrčí požadovanou molekulu a to jsme my Evropané. Tak už to nerozebírejme a pomožme Číně. České firmy prý opět nezískaly od státu (našeho) zakázku na výrobu a dodávku testů... Mně je těch číňánků líto, vám ne? Našinec, když zkrachuje, tak si zase nějak poradí. Ale číňan...?

J. Novák 3.1.2022 1:56

kolik vrací Bakala do kasy TOP09? o tom je celý super podvod PCR a jiní ..............Aspen PI má kontrakt na Afriku s vakcínami J+J a sám vyrábí v JAR roztoky proti trombózitě,.....jedni pacienty léčí,....jiní pacienty vytvářejí,....krejčí Bakala se opravdu R+R vyvedl, vlastní spoluobčany okradl, české politiky podplatil, zoufalé novináře uplatil, a nakonec k Ženevě utekl,

POLICIE ČR NEKONÁ, JUSTICE JE SLEPÁ A HLUCHÁ, STÁTNÍ ORGÁNY ČR JSOU V ROZKLADU, ministr Financí a premiér chce ušetřit 80 mld. Kč! Co kdyby zabavila vláda ČR veškerý majetek BAKALOVY a jeho rodině??? To by premiér Fiala nad Babišem vyhrál s právem se i pyšnit..!

R. Langer 3.1.2022 1:23

A co víte o pandemiích vy? Kolik mrtvých za rok to má dělat? A ano, za celé dva roky neznám nikoho, kdo by na to umřel. Také by to bylo dost zvláštní, když to podle statistik v 50000. městě dělá za dva roky cca 100 lidí. Svědci kovidovi o těch svých známých mrtvolách dost lžou, jak jsem zjistil, a také jsem zjistil, že pár doktorů lže pro změnu o tom, kdo ten kovid doopravdy měl. :-P

R. Langer 3.1.2022 1:18

To tady bude zase od Svědků kovidových nablito. ;-€

V. Vlk St 3.1.2022 0:35

Hm, vy toho o medicíně a pandemiích moc nevíte, co? A pořádný covid jste taky asi neměl, co ? V době covidu jste neležel v nemocnici-na těžkou operaci, jako já- , nikdo vám neumřel, a ani nejste živnostník či podnikatel, takže i o financování víte úplný hooov ...ouby. Ale vykecávat, to vám jde. Sakra, nechtěl byste jít radit Světové zdravotnické organizaci? Tam na vás už určitě čekají..