11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

POLITIKA: Takový malý český appeasement

Čirou shodou okolností jsem navštívil webové stránky politické strany Trikolora. Ta jako mnohé další vydala stanoviska k aktuálním událostem na Ukrajině. Zatím dvě - jedno z doby před ruskou agresí, druhé po ní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 4.3.2022 20:29

Zapad ma take ten problem, ze Rusko se muze dovolavat na bezpocet prikladu, kdy jeho protistrana delala totez. Nebo neuznal snad Zapad, ze Taiwan je soucasti Ciny? Od Washingtonu az po Berlin se valka, coby reseni problemu,oficielne odmita. Jak je tedy mozne, ze se v pripade Afganistanu, Iraku, Lybii, Syrii... stejne tak sahlo ke zbranim? Uz slysim ty vykriky, ze je to neco uplne jineho! Ne, uplne ne. Egal. Bez ohledu na to, jak se tato valka vyvine, a kdo bude v Rusku vladnout, Zapad se bude muset vic snazit o sladeni svych zajmu se zajmy Ruska. Bez toho nebude v kartonu klid.

M. Malovec 4.3.2022 10:12

Jaké jsou možnosti: Buď dodávat zbraně, uzavřít vzdušný prostor, bránit jej a vstoupit do jaderného konfliku nebo tlačit na diplomtiské řešení s tím, že Ukrajina dopadne jako my v osmašedesátém. Otázka zní co je pro lidstvo přijatelnější.

V. Církva 4.3.2022 10:35

Tak jistě, v roce 1968 nebylo jiné řešení na pořadu dne. Ale a ekonomické a především kulturní odstavení Ruska je správná možnost. Je sice pravda že těm hrochům to nedojde. Když ale padnou na hubu nebudou mít peníze a technologie na zbraně. Jen je nutné pokusit se zapojit i Čínu.

R. Langer 4.3.2022 12:48

A teď je na pořadu dne jaké řešení? 8-o

V. Církva 4.3.2022 15:55

To co jsem napsal chovat se k Rusku a Rusům podle jejich činů. Jako k primitivům. Nechat je venku.

D. Laurencikova 4.3.2022 9:56

To, ze "Trikolora vola po diplomatickem reseni", se zda pro mnohe neakceptovatelne! Tak jak byste si to predstavovali, pane Stejskal, at rozhodnou zbrane?

V. Církva 4.3.2022 15:59

Tak to je jako se sexem potřebujete k tomu alespoň dva lidi.

Prozradím vám maličkost ,před týdnem Rusáci spustili invazi do Ukrajiny a vraždí tam lidi. Jednejte s nimi když po vás střílí. Můžete tam jet třeba hned.

D. Laurencikova 4.3.2022 16:26

Aha! Chcete tim rict, ze Putin zaboha nechce vyjednavat?

V. Šedivý 4.3.2022 18:09

No, jasně deklarovala, že nechce. Protože s podmínkou totální kapitulace to žádné jednání není.

V. Církva 4.3.2022 9:55

Tak každý má právo na názor. O Trikoloře jsem uvažoval, ež jsem si uvědomil, že je (a archisticky)liberální. Když místo voleb a skutečných problémů řešili Covid a teď appeasement k Rusku, jsou dle mne naprosto mimo.

Jednat Rusové vůbec nehodlají. Jestli zbraně Ukrajincům pomůžou ví jen Bůh. Já bych je zatím dodával...

M. Valenta 4.3.2022 11:21

A kolikrát jsem tu upozorňoval, co je Trikolora zač a nevěřil jste.

R. Langer 4.3.2022 12:49

Ano, Zeleným bruselouškým bolševikům zatraceně nevoní, to my víme. :-P

V. Církva 4.3.2022 16:05

No já myslím, že jsem to napsal a už dlouho píšu jasně. Jsou proti progresivismu, za což bych Trikoloru chválil. Ale jsou v zajetí liberálního dogmatismu.

Nemůžou proto vyřešit příčinu problémů a zmítají se ve svých dogmatech a kloužou v Covidu a toleranci zhovadilostí jako jsou Putinovy zabijárny.

R. Langer 4.3.2022 12:49

To se ještě uvidí, kdo je mimo. :-P

V. Povolný 4.3.2022 9:16

Pane Stejskale, já s postojem Trikolory v tomto nesouhlasím. Hrát si na jakousi chytrou horákyni a tvářit se, že se nás to vlastně netýká, to je postoj, který v konečném důsledku k ničemu dobrému nevede. Ostatně o tom sami něco víme, v historii jsme už byli sami v pozici podobné dnešní Ukrajině a tak dobře víme, jaké to je. Jen jsme na rozdíl od Ukrajinců nebojovali a to je taky něco, co nás už historicky provází. K naší vlastní škodě. Určitě se líp pomáhá tomu, kdo je aktivní a sám se brání. Ale rozhodně nesouhlasím s tím, aby byl někdo vylučován z diskuze kvůli svým názorům. Tohle do dnešní doby nepatří a do demokracie už vůbec ne.

K. Křivan 4.3.2022 9:45

Pane Stejskale, já s postojem Trikolory v tomto naprosto souhlasím. Ukrajinská vrchnost útok Ruska vyprovokovala. Neochota uznat vůli obyvatel Krymu, Doněcka, Luhanska, blokáda dodávky vody na Krym, vraždění Volyňských Čechů a Poláků banderovci, .. .... to bylo svinstvo.

V. Církva 4.3.2022 10:00

Rv To svinstvo bylo. Němci nám mučili strýčka. Mám teď chytat Němce a mučit je? Ne Ukrajina i NATO udělali s Ruskem drobné chyby. A taky jsem se Ruska mockrát zastával.

Teď jž jsou bezpředmětné. Vrahy omlouvat nebudu. Rusáci jsou rimitivní národ s mnoha fobiemy který nejznává svoje chyby, žije včera a nedovede si vybrat vůdce jiné než masové vrahy a mafiány. Výjimkou tohoto buranismu je pár výjimečných osobností jako Gorbačov, v kultuře pak snad Tolstoj...

D. Laurencikova 4.3.2022 10:01

Bacha, pane Krivan, Za takoveto vyroky budou az 3 roky vezeni, slibuje Igor Striz...

Z. Pícha 4.3.2022 12:45

Křivan, máš tam ještě nějaké ruské báchorky?;-€

V. Povolný 4.3.2022 13:32

No, řekl bych, že máte podobný problém jako Putin. Ten totiž myšlenkově uvázl někde v dobách SSSR a nechápe, že se čas a dějiny prostě nedají vrátit zpátky. Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky. A pokud se týče vůle obyvatel Krymu, to má být to referendum? Nejdřív vojensky zaberete kus území sousedního státu navíc za pomocí lhaní na podvádění a pak tam vyhlásíte "referendum" na legalizaci vzniklého stavu? To má být vtip? To přece nemůže nikdo myslet vážně. A Doněcko, Luhansko? No, právo národů na sebeurčení je pěkná věc. Pěkně míněná. Jenže jak je to v praxi? Putin sám je na separatismus dost háklivý, současné Španělsko jakbysmet. Mají snad pro ukrajinu platit nějaká jiná pravidla, než pro ostatní? Proč?

V. Církva 4.3.2022 9:56

R^

D. Stirsky 4.3.2022 8:52

Zkoumání příčin situace na UA bude přirozené, až to - doufejeme - na UA skončí. Až utichnou zbraně. Když moji mamince diagnostikovali CA plic, také jí nevyčítali (a my blízcí také ne), že byla silná kuřačka a že si za to vlastně mohla sama. Snažili se ji léčit! A my jsme jí pomáhali, jak to šlo. Teprve po její smrti uvádíme babičku vnoučatům jako varovný příklad, že kouření způsobuje rakovinu.

R. Langer 4.3.2022 9:29

Tak hlavně doufám, že byla minimálně 3x očkovaná proti kovidu, aby zbytečně nezabírala lůžko těm účinně očkovaným vysoce účinnou vakcínou, díky které se nenakazila, a měla tak vůbec nárok na ošetření, a nikdo jí proto nic nevyčítal. :-/

Ś. Svobodová 4.3.2022 9:45

Sice chápu jak to myslíte, ale nesouhlasím. Babičce museli udělali diagózu m.j. na základě anamnézy. Až když věděli co jí je, zkusili to léčit. A předpokládám, že i když jste babičce nemoc nevyčítali, určitě jste jí nechodili pro cigára, když jste už věděli oč běží.

K. Křivan 4.3.2022 9:49

Asi dostávala štangli cigaret od Ježíška.

Ś. Svobodová 4.3.2022 8:51

Pane Stejskale, doufejme, že si uvědomíte včas, že původně jednoznačný náhled na útok Ruska se pomalu mění právě "zásluhou" podobných článků jako je ten Váš. Manipulativně vyrýváte příkop mezi diskutéry. Manipulativní je to proto, že určitě víte, že když očerníte něco k čemu mají diskutující nějaký vztah a narazíte to na dominující téma, část lidí to automaticky začne hájit. A aniž by si to uvědomili, za chvíli z nich zas budou v očích "protivníka" kolaboranti. Ale hlavně že vám vzroste čtenost.

V. Církva 4.3.2022 10:09

I tak ten odpor někdy funguje. Někomu skutečně nestačí když sousedovi ukradnou slepici pak mu zapálí stodolu a nakonec si nějak okecá když mi zabijí souseda. Neměl řvát když mu kradli slepici, je to jeho chyba!

Dokonce jsou takoví kterým pak zabijí vlastní dceru (to je skutečný příběh otce oběti teroristů v Belgii) a o i teroristy omlouvají.

Až takové budou věšet, už jim to vadit bude. Je to totiž fyzicky nepříjemné, což podpora Putina není!

Takže Putin má na svědomí mrtvé malé děti, civilisty, vojáky i vlastní. Můžete si říkat že to jen propaganda, ale pak už návštěvu blázince neodkládejte!!!

Ś. Svobodová 4.3.2022 15:23

Asi jsme se nepochopili. Podobné články nejsou o postoji ke konfliktu. Jen se tak tváří. Nutí diskutéry aby zaujali postoj, když nepřímo říká že jakýkoliv jiný názor je nepřijatelný. Takových článečků je plný internet i televize. Jakmile se nedokážete identifikovat s myšlenkou, že ruský sportovec nemá co účinkovat na mezinárodním klání, ruský chovatel koček že nesmí vystavovat a nebo si děláte legraci z přejmenování zmrzliny, jste ruský troll a nejméně kolaborant. A to je prostě špatně.

V. Církva 4.3.2022 16:14

Já jsem Vás pochopil.

Ano asi bychom neměli nálepkovat každého kdo ty ruské primitivy podporuje nebo na ně nenadává.

Na druhé straně na ty sportovní turnaje a výstavy Rusáci opravdu nepatří. Dopustili Lenina, Stalina i Putina a od roku 1950 jsou největším jaderným bezpečím pro svět. Kdo je podporuje podporuje toto nebezpečí.

Jen z důvodu plurality názorů a teda zlomkové možnosti že se i já se mýlím nebo proto že nenávist je věc špatná bych snad souhlasil že není hezké plivat na Trikoloru za toleranci Ruské agrese.

P. Adámek 4.3.2022 8:47

Není postoj Trikolory v tomto punktu shodný s postojem KSČM?