25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Takový malý český appeasement

Čirou shodou okolností jsem navštívil webové stránky politické strany Trikolora. Ta jako mnohé další vydala stanoviska k aktuálním událostem na Ukrajině. Zatím dvě - jedno z doby před ruskou agresí, druhé po ní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 4.3.2022 10:10

Nerozumim valecnictvi, ale myslim, ze jste to rekl sic drsne, ale tak nejak to dopadne. Cim dele se bude Ukrajina vyzbrojovat a branit, tim hur bude na konci zmasakrovana. A to jeste v tom lepsim pripade. Nevim, jestli si nekdo povsiml toho, ze Putin hraje vabank a vlastni jaderny potencial.

J. Karza 4.3.2022 7:32

Ta válka má příčiny lokální a globální. Je přirozené, že různé subjekty vycházejí z odlišného hodnocení reálných faktorů.

Mně ten hlas trikolory nijak neuráží. A přiznejme, stejně není v hrmotu válečných klávesnic moc slyšet.

D. Stirsky 4.3.2022 7:24

Není snad člověka, jenž by si nepřál, aby ta hrůza skončila a aby opět zasedli ke kulatým stolům diplomaté. Potud OK. Jenže občas jsou v životě lidském situace, kdy je třeba mluvit jasně: "ANO, ANO, NE, NE". Bez vytáček, Bez relativizování. Bez "ALE". V této situaci já proto nyní jasně sděluji, že stojím za UA, že Rusko je agresor a že Putin, který rozpoutal válku, patří před soud nebo na psychiatrii. Teprve poté mohu rozebírat chyby EU, chyby UA, optimální postoj NATO, atd., atd. UA ideální stát není, to většina soudných lidí ví. Ale postoj THO je stejný, jako kdbych 15. 3. 1939 nebo 21. 8. 1968 rozebíral chyby tehedjších vlád, tak trochu omlouval Hitlera/Brežněva, říkal, že konají sice neakceptovatelně, ale... Samozřejmě, že i postoj THO je postojem. Ovšem právě z lidí těchto postojů se rodili za nacistické či sovětské okupace kolaboranti. Stačilo, když jim okupant poklepal na rameno, řekl, "já vím, že to Hitler přehnal, ale musíte Vůdce chápat"....

Ś. Svobodová 4.3.2022 8:33

Ten Vámi propagovaný povinný úvod (který je většině soudných lidí jasný) mi trochu připomíná jiný povinný úvod. Tím inspirována navrhuji každou konverzaci uvést výkřikem "Die Putin".:-P Teď vážně: je přirozené pátrat po tom, co vedlo k nežádoucí situaci a analyzovat děj. Bez toho bychom dlouho nepřežili. A je i v pořádku poukazovat na scénáře o kterých víme jak fungují. Žádné úvody k tomu rozumný člověk nepotřebuje.

D. Polanský 4.3.2022 7:10

Ale je to postoj. Není povolen nebo je zakázán?

O. Musil 4.3.2022 7:26

Ne, jen to jen hloupý postoj mimo realitu. Netřeba zakazovat nebo povolovat. Ale je možné, že Trikolóra má tajné páky na Putina a přinutí ho uzavřít příměří a jednat. To pravda autor článku neuvážil.

R. Langer 4.3.2022 8:05

Ano, pro pravého soudruha je každý jiný postoj hloupý a mimo realitu, že soudruzi? Ale tak už to holt u kovaných bolševiků chodí. Putin je jenom jeden z vás. :-P

M. Kuneš 4.3.2022 6:45

Trikolóra by si měla pořadí barev na svém logu opravit tak, aby odpovídalo pořadí v jakém jsou na ruské vlajce.

R. Langer 4.3.2022 7:02

To celá, Putinem placená a na něm závislá EU. ;-D

L. Hančar 4.3.2022 8:20

Zde nejsou žádné pochybnosti, vše je transparentní a věřejné: EU, hlavně Německo a Itálie, financuje už desetiletí režim putinovského Ruska. Ruský plyn a ropa sem, evropské peníze tam. A grýndýlem je to zabetonované na věčné časy. Vypadá to jako ironie, ale v tomto případě je to čistá realita, jiným, sprostějším slovem, pravda.

J. Strakoš 4.3.2022 5:59

Není divu, že to autora překvapuje - takové jasné vyjádření postoje, který je nevšeobecný, se v politice už nenosí.

A přitom je to tak prosté - politici Trikolory mají nějaký názor, který zastávají a ve volbách jim volič dá nebo nedá hlas.

Například já jsem Trikolóru volil. A to vyjádření mě vede k zamyšlení, zda bych tak učinil i příště. Na jednu stranu beze zbraní to Ukrajina prohraje stoprocentně, na druhou stranu dovedete si opravdu představit, že Rusko ze země sami vyženou byť s pomocí našich zbraní? Nebo nastane to nevyhnutelné, ale až po mnoha (zbytečně?) mrtvých, na kterých se Trikolora nechce podílet?

R. Langer 4.3.2022 5:44

Tak co, už je konečně na čase Trikoloru zakázat, soudruhu autore? A nejenom ji, co? Takoví míroví štváči by se jistě měli zavčas umlčet, co? Pěkně po Putinovsku, jak to mají jím placení soudruzi z Brusele rádi, co? Za potlesku užitečných idiotů, co to dělají zadarmo. Kam patříte vy, soudruhu autore? ;-€

V. Chadim 4.3.2022 4:46

Jeden z dnešních dvou na NP nejlepších R^

B. Liborek 4.3.2022 4:09

Stejskáte si na to, že někdo nechce dodávat zbraně tam, kde se válčí? Já jako občan s tím taky nesouhlasím ale to je tak ve, co mohu a to je mi ten sovětský konflikt ukradený protože tam nebydlím. Jen vím, že si lidi z prosperující projektantské firmy, kde jsem byl pracovně v roce 2012 v Doněcku, chválili tehdejší vedení státu a jeho rozvoj.