7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Tak přísaháme!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Finrod Felagund 6.10.2006 12:11

test 2

Finrod Felagund 6.10.2006 12:10

test

kollyrium 22.1.2006 18:30

bouře ve sklenici s vodou

analýza toho co je pravda a co je lež nevzrušuje věřící. Víra v ODS, je jako nová víra, která mi umožní, netrápit se otázkami po smyslu či pravdě, stačí věřit Vůdci Presidentovi Nadčlověku Klausovi. Že je to prolhanej, zaprděnej, ješitnej dědek s bandou prolhanejch lezprdelníků za zadkem? To si věřící nenechá líbit utluče jinověrce čímkoli co má po ruce.
Vladimír 20.1.2006 23:57

Kodex

Kodex není nic nového.To už vymyslel Chruščov na jednom sjezdu KSSS na konci 50 let.Morální kodex socialistického člověka.Že by se také už soc.dem.nechala poučovat jako to dělal Gottwald.Je vidět že světem vládne podkrok.Ten se chtěl spojit s čerty dnešní šéf s Marťany.Alespoň národ,pokud nemá krátkou paměť,ví na čem bude když dá hlas soc.dem.
AeroKarel 20.1.2006 23:06

"ZATLOUKAT,ZATLOUKAT a když to praskne ZATLOUKAT !!!!!!!!!!!"

AeroKarel 20.1.2006 23:07

Re: "ZATLOUKAT,ZATLOUKAT a když to praskne ZATLOUKAT !!!!!!!!!!!"

To jako míníte přístup věčného poslance za kohokoliv Krause?
Nezdálo se že by postupoval jinak ........
Aleš 20.1.2006 18:56

kodex ano či ne

Etický kodex je dobrá věc, ale jeho opravdové fungování je podmíněno  dobrovolným přijetím pravidel v něm uvedených  a to je bohužel jeho omezení  v morálním marasmu současné společnosti a politických představitelů obzvlášť.
A proto nevěřím, že může něco změnit.
Zajímavé je , že jeho největším odpůrcem z politických stran je ODS.
malstok 20.1.2006 17:33

Kodex je když...

Kodex by měl být dobrovolný závazek jednotlivce k dodržování jistých pravidel. To co Paroubek vydává za kodex není ničím jiným než podepsání bezmezné podřízenosti vedení strany. Je v rozporu s poslaneckým slibem, že poslanec se bude rozhodovat podle svého nejlepšího svědomí a vědomí. Již podmínka podpisu kodexu pro zařazení do volební kandidátky je v rozporu se vším co by mělo ukazovat na demokratické chování.
Renata D. 20.1.2006 16:46

Kodex ODS

Kodex člena ODS je jasný,stručný a dodržují jej všichni z vnitřního přesvědčení i bez mučení:
ZATLOUKAT,ZATLOUKAT a když to praskne ZATLOUKAT !!!!!!!!!!!
raptor 20.1.2006 20:03

Velmi správně, děvče.

Nescete přihlášku? Jsem slíbil, že seženu nějaký nový investigativní členstvo do volebního roku. ;-)
zoch 20.1.2006 16:30

očištění

Zbavení se těch po drahná léta nejprofláknutějších politiků a částečné  očištění politiky vůbec je to,co nás pravděpodobně jako důsledek tohoto vol. roku čeká. Samotný etický kodex není vůbec věc marná a může jej uchopit vícero pol.stran jakkoli mám rovněž dojem,že troška marketingová stratekie je zde vidět.
Tou nejhorší možností je ,když se tomuto snažení budeme vysmívat nebo jej napadat.Berte a nebo nechte ležet !  Jde to pomaloučku,ale jde to a časem( který zase není tak vzdálený) se tím kodexem bude zabývat i ta kukačka... 
loula 20.1.2006 15:48

Já se zeptám jinak.

Co se vyřeší kodexem, který je trestně nepostižitelný? Poslanci přeci již dnes skládají veřejný slib . Jak jsou tedy možné kausy Kraus, Doležel, jak je možné, že se Kott ožere tak, že není schopen hlasovat? Ano, poslanci budou slib i kodex dodržovat potud, pokud to pro ně bude výhodné. Jakmile bude výhodné jej porušit, tak jej bez váhání poruší. Od toho je přeci imunita.
OBČAN XY 20.1.2006 14:55

DŮVĚRA V POLITIKY A POLITIKU VŮBEC

Se určitě nezískává prohlášeními a podepisováním kodexů....Jsou to skutky,které budí důvěru..Pakliže si naší zástupci vylepšují stále své výhody a nejsou schopni se vzdát nesmyslně zakotvené imunity,jestliže předvádějí své "kvality" demagogií,bez vtipu a soudnosti,pak jim není pomoci.....Je třeba se obrátit k novým nezprofanovaným stranám a jedincům....U příštích voleb k tomu bude příležitost.....
ziralek 20.1.2006 15:08

Re: DŮVĚRA V POLITIKY A POLITIKU VŮBEC

kde sou? halooo, halooo. nic, jak v cernem lese, jen ta modra kukacka neda pokoj.
v.pokr 20.1.2006 13:24

strana lží

Jak dlouho je v ČSSD dRath????????????????????????????
ziralek 20.1.2006 13:23

pristi tyden se paroubek za nej postavi.

ten eticky kodex od zaoralka jest. je po krausovi na rade. etiku sem tahat hajzlik jeden. vsak je take na zemanove seznamu.
Mirek Šejna 20.1.2006 12:57

navrhovaný Etický kodex poslance ČSSD

Já níže podepsaný kandidát ČSSD se v případě svého zvolení dobrovolně zavazuji dodržovat zásady tohoto kodexu: Poslanec vykonává svůj mandát způsobem odpovídajícím důstojnosti a významu této veřejné funkce. Dbá, aby při této jeho činnosti byly zejména dodržovány následující zásady: a)poslanec se řídí veřejným zájmem. Zdrží se jakéhokoliv jednání, které by vedlo k upřednostnění osobního prospěchu jeho nebo osob jemu blízkých. b)poslanec svůj mandát vykonává pod kontrolou veřejného mínění. Za tím účelem zachovává maximální míru otevřenosti při poskytování informací o své činnosti a oznámí jakýkoliv možný střet zájmů, k němuž při této činnosti může dojít. c) poslanec se při výkonu svého mandátu rozhoduje na základě objektivního a kvalifikovaného posouzení projednávané věci. d) poslanec svůj mandát vykonává v odpovědnosti a úctě k dobrému jménu Poslanecké sněmovny. Zdrží se jakéhokoliv jednání, které by mohlo poškodit důstojnost Poslanecké sněmovny, jejích orgánů nebo jiných poslanců. e) poslanec svůj mandát vykonává při vědomí odpovědnosti za tuto veřejnou funkci podléhající kontrole veřejnosti. Kandidát v případě zvolení poslancem dává souhlas se zveřejněním informací, které souvisejí s výkonem poslaneckého mandátu s výjimkou těch, které podle zákona podléhají zvláštní ochraně. Souhlasí též se zveřejněním smluv, které v průběhu výkonu mandátu a v souvislosti s ním uzavře nebo které navrhne uzavřít Kanceláři Poslanecké sněmovny, pakliže by na základě těchto smluv měly být čerpány finanční prostředky z veřejných rozpočtů. Nenavrhne Kanceláři Poslanecké sněmovny uzavření smlouvy ani sám neuzavře smlouvu, s jejímž zveřejněním druhá strana nesouhlasí. Kandidát na poslance v případě zvolení poslancem Parlamentu České republiky se zavazuje nad rámec zákona oznámit dar, příjem nebo jinou majetkovou výhodu nad 5000,- Kč, které při výkonu poslaneckého mandátu a v souvislosti s ním získá on nebo osoba jemu blízká. Toto oznámení učiní v oznámeních o darech
PetrP 20.1.2006 13:06

Re: navrhovaný Etický kodex poslance ČSSD

No a co,
pod to se podepíše každy, např.
Kakao Bob, Zgarba,Kavan,Palas,Gross, Rath,Proubek,Kusz,Svoboda,Zaorálek.........
když kradou, tak jim je nějaký podpis uprdele. Nehledě k tomu, že ten, kdo má potřebu takhle pateticky prezentovat svou slušnost, je vždy ten největší hajzlík
Odporné.
.
Xaver X.X. 20.1.2006 14:36

Petře P., myslím, že vaše patetická prezentace slušnosti

byla vámi řádně oznámkována.
cerv 20.1.2006 11:48

Etický kodex

www.cssd.cz/vismo/dokumenty2.asp?u=422010&id_org=422010&id=607149&p1=0&p2=&p3= když už se všichni tak ohnivě vyjadřujete, zkuste si jej přečíst
Lojza 20.1.2006 12:30

Re: Etický kodex

Tady přeci nejde o to, co je v tom "kodexe" napsáno. Vůbec nejde o to zda bolševíci z ČSSD, ODS, KDU, US...
Skutečnost, že se někdo "stane" poslancem, přeci zcela zásadně vyvrací možnost jakéhokoliv slušného, či dokonce etického chování.
míša mýval 20.1.2006 11:15

Špinavý peníze se musí vyprat, jinak vám z nich naskáčou bradavice

Již Miloš Becherovka říkal o jisté fašistické straně, že to jsou pouze zdivočelí sociální demokraté. Z toho lze odvodit, že socani jsou ochočení fašisti (fašista stejně jako fašírka od fasci - nástroj na bití např.otroků). Proč se tedy divíme, že od této strany vzývající násilí lapidárně shrnuté do slov Šup s nimi do Vltavy převzali to nejlepší. Kromě kudly na krku kandidátů i Slávka Jandáka
franta 20.1.2006 10:41

A teď si ještě představte

že by Paroubek řekl, že za ČSSD nesmí kandidovat nikdo kdo není členem strany aspoň dva roky ! To by byl diktátor jak vyšitej, předepisovat vlastním straníkům koho mohou navrhovat na kandidátku ! Neměli bychom zrušit i sliby lékařů při promoci ? Každý lékař se přece musí chovat podle lékařské etiky i bez slibu, ne ?
raptor 20.1.2006 10:46

Povinnost dvouletého členství

schválila výkonná rada ODS, složená zejména z delegátů krajů, frantíku.
franta 20.1.2006 11:33

Díky za informaci

a ten etický kodex si vymyslel Paqroubek sám a všichni v ČSSD byli asi proti, že ?
raptor 20.1.2006 11:46

Víte, já reagoval za ODS, mně jsou socanský vztahy zcela buřt.

Žulový Aston 20.1.2006 10:13

Moc hezky napsáno, ale preference ČSSD rostou, čím to ?

Nebylo by lepší se zabývat tím, co by měla ODS dělat dobře, než pomlouvat to ,co ČSSD dobře dělá a čím boduje u voličů? ODS začíná působit takovým falešným (boj proti vulgaritě), prázdným (prázdná modrá šance na 261 stránkách!!) a vrtošivým (sociální program) dojmem.
Ale top věc je boj proti vulgaritě s Doležalem (že jo vole), Topolánkem (EU je shit), Tlustým ( tato vláda je banda loupežníků), Langerem (vladimír Iljič Špidla - o jak by bylo krásné, kdyby byl premiérem místo Paroubka!!), Bendlem (fašismus vznikl ze soc. dem.) atd.
taraszátars 20.1.2006 10:20

Re: Moc hezky napsáno, ale preference ČSSD rostou, čím to ?

Hulvátství politiků ODS je možné ilustračně doplnit o agresivní sprostotu přívrženců této strany na těchto stránkách.
Ivan Nový 20.1.2006 11:52

V čem to hulvátství spatřujete?

V nepohodlných argumentech?
Mák 20.1.2006 12:59

Re: V čem to hulvátství spatřujete?

Když si sundáte modré brýle (spíše ale klapky) a přečtete si pár i Vašich příspěvků, budete vědět. Třeba i tenhle Váš zbytečný výpad.