26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Tahle vláda neumí vládnout

Vystoupení ministra Blatného na tiskovce ve čtvrtek 4.2. bylo esencí vládní neschopnosti. Ten dobrý muž tam před mikrofony plakal, že se nedaří snižovat hodnotu indexu R a že počet nemocných je vysoký a že vláda se snaží.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Pávek 9.2.2021 11:35

Pro mě pane Fráňo a myslím, že i pro alespoň nějakou budoucnost Česka je migrace největší hrozba. A tomu kdo to vidí stejně a prosadí referendum o vystoupení z EU dám hlas. Ostatní je druhořadé, to bych řešil pak. A je mi srdečně jedno, kdo stranu která má příslušný program vede. Pana Babiše si vážím, ale nemohu ho volit právě pro jeho postoj k EU. Kdyby se změnil, nemám problém mu hlas dát.

J. Ptáček 9.2.2021 11:30

Zalezlý, nebo jednoduše odložený?

J. Fráňa 9.2.2021 11:09

Pro mě byla ODSácká osobnost Jaroslav Kubera. Byl poslední z ODS kdo neblábolil a říkal své názory jasně a hlavně věděl co chce a co ne. I když s ním člověk nesouhlasil, věděl na čem je. Dneska politici umí jen to své "UMÍM SI PŘEDSTAVIT". Hodinu mluví a nic neřeknou.

J. Nevrkla 9.2.2021 11:06

Já si myslím, že přijdou velké problémy, především ekonomické. Že by měli být u moci lidi se zdravým rozumem, že se po nich zvýší poptávka. A nikoho lepšího se zdravým rozumem než Trikoloru nevidím. Hlasy s novým volebním zákonem rozhodně nepropadnou, na to se nemůžeme vymlouvat.

J. Fráňa 9.2.2021 11:01

Okamurova strana prostě není pro mě a Trikolora neprojde a je to vyhozený hlas. Namítnete, že když si to řekne každý tak Trikolora opravdu neprojde. Mám tu zkušenost se Svobodnými, šli jsme volit a nic. Tam chyběl silný lídr, Mach má dobré myšlenky, ale neumí je prodat. Klaus ml. je zase silný, ale nese si cejch rodiny Klausů a mnoha pravičákům jeho osoba vadí. Mě ne. Zajímá mě co chce a ne kdo je.

D. Stirsky 9.2.2021 10:59

Nemám rád výraz osobnost, neb novináři z něj učinili floskuli. Ale skutečná Osobnost nám nyní chybí. Babiš jí není. A to nejsem jeho zuřivý odpůrce, jen velký kritik tvrdící, že měl zůstat u své řepky a uzenin. Zeman je zalezlý v Lánech, a ostatní? Holt člověk typu "Havel" chybí. Člověk, který by uměl povzbudit, dodat naději...

P. Moravčík 9.2.2021 10:55

Slovenská vláda je katastrofa, ktorá ďaleko predstihla všetky ostatné:-/.

J. Jirka 9.2.2021 10:52

Teď, když známe viníka, můžeme postoupit k potrestání nevinných a odměnění nezúčastněných.

P. Moravčík 9.2.2021 10:47

Dosť záleží na tom, pred akými migrantmi.

V. Říha 9.2.2021 10:35

Otázkou je, zda zda vláda špatně vládne proto, že vládnout neumí, nebo proto, že jí v tom brání uskupení BOX (bezectný opoziční ksindl), které má jediný cíl: opět se dostat k moci a veřejným zdrojům. Opozice místo toho, aby usilovala o opětné zavedení odpovědnosti mocných, která byla od Velké listopadové sametové revoluce totálně zrušena, a vládu tlačila k činnosti ve prospěch státu a bránila jí v provádění kroků, které integritu a samostatnost státu ohrožují, naopak společnost a stát rozkládá. Odpovědnost odmítá a zájem o stát má jen na úrovni přístupu k veřejných zdrojů.

Rád bych měl zodpovědnou vládu, která se nemusí rozhodovat mezi svými soukromými nebo partajními zájmy a zájmem státu, ale taková tady stejně asi nikdy nebyla. A současná vláda není z těch nejhorších, zvláště v situaci, kdy je o strach pustit si koaličního partnera za záda. Chování uskupení BOX pak nenasvědčuje tomu, že by jeho vláda byla lepší - spíše naopak.

J. Vavrochová 9.2.2021 10:24

;-D;-D;-DR^

J. Nevrkla 9.2.2021 9:59

A proč by vás před migranty nemohl bránit poloviční Japonec, když je větší patriot něho jiní? A proč to nehodit Trikolore, když je rozumnější než ostatní?

J. Nevrkla 9.2.2021 9:56

Bohužel vůbec nemám dojem, že by to ODS dělala lépe, a to už je co říct. Všechno na dva týdny zavřít, to je ještě větší šílenost.

V. Bok 9.2.2021 9:51

Hmm, tahle vláda neumi vládnout...sakra, ktera vlada ODS vc. Koalice s těmi "správnými" vlastně dovládla celé funkční období?

J. Fráňa 9.2.2021 9:46

Trochu odbočím. Byl jsem letitý volič ODS, byl jsem i členem. Po příchodu P.Nečase se ODS začala měnit, P.Fiala proměnu dokončil a ODS již není pravicová. Mě politicky sympatičtí lidé jako P.Mach či Robejšek se nedokázali politicky prosadit. Trikolora dle mého nemá šanci na překročení 5% a já nemám koho volit. Manželka se mě nedávno zeptala co pro mě ODS vlastně vybojovala. Snížila výrazně státní dluh? Ne. Snížila daně?Ne. Zjednodušila legislativu? Ne. Ořezala státní správu? Ne. Máš víc svobody? Ne. Máš se lépe? Ne. Tak proč je volit? Pak se zeptala čím mi nějaký politik udělal radost. Ťok sundal dálniční známku z dálnice K.Vary Cheb. Prodloužili technickou na motorku na 4 roky. Za vlády Babiše vzrostla mzda manželky a dcery na téměř dvojnásobek (žena pracuje v domově pro postižené a dcera je zdravotní sestra) a rodičům přidali na důchodu. Teď zrušili superhrubou mzdu a polepšíme si všichni. Tak proč ho nevolit? Zadlužuje zemi? Ostatní to nedělali, třeba ČSSD? Chci pryč z EU. A to ti kromě Okamury někdo slibuje? Ne. Vol Okamuru. Nemůžu, aby mě před migranty chránil poloviční Japonec to nedávám. Tak nechoď k volbám. Já chci volit? Tak vol Babiše, menší zlo jsi volil již mnohokrát. Hezký den všem a snad budou mít lidé jako já zase koho volit.

I. Krahula 9.2.2021 9:41

Autor opomněl, že právě pípy přikryté ručníkem mají značný podíl na debilizaci národa.

J. Moravec 9.2.2021 9:19

Přeji hezký den a hlavně to zdraví pane Fráňo. Jsem na tom stejně.

Ž. Říje 9.2.2021 9:09

:-)

F. Navrátil 9.2.2021 9:08

Tak jsme se dověděli, že příčinou nezvládnuté epidemie je Babišova vláda. Nyní je třeba, aby autor vysvětlil, proč se nedaří zvládat epidemii i ve státech, kde nemají Babiše.

R. Vacek 9.2.2021 9:03

Naše trasování, které je ukončeno v okamžiku, kdy kontakt nezvedne telefon, není trasování. A je vinou vlády, že v srpnu, kdy trasování přestalo zvládat, nic neřešila a rozhodla dokonce i o otevření škol (za potlesku opozice, než je po chvíli s hrůzou rychle zavřela).

Amatéři, neschopnost, diletantismus.

Zavedli nás do ekonomického marastu se spoustou mrtvých. A bez výhledu na zlepšení, protože právě další mutace viru (aktuálně jihoafrická) infikují i ty, kteří prodělali covid. Proto je spoléhání na promoření nesmyslné a nefunkční. A proto ani očkování není všeřešící a i pak bude potřeba vzniklá ohniska nalézt, izolovat a nedovolit jejich rozšíření - i kvůli omezení nových mutací.

I. Pávek 9.2.2021 8:55

Ty by jsi gaunere taky jednu potřeboval.

L. Novák 9.2.2021 8:55

Vidím, že opakujete stále stejné srovnávací nesmysly. Třeba Nový Zéland je oddělen od ostatního světa mořem, mají tam dlouhodobě (roky) přísné kontroly kvůli vývozu a dovozu organismů, a v současné době i přísný režim karantény pro příchozí do země. Takže tak.

R. Vacek 9.2.2021 8:54

Věřte tomu, že trasování by fungovalo i tady. Vždyť ho zvládají i rozvojové země. Ale je pravda, že to by sebou vláda musela trošku mrsknout a něco pro to udělat.

https://www.nature.com/articles/d41586-020-03518-4

I. Pávek 9.2.2021 8:54

No, nikdy jsem vámi uvedené nevolil, ani modré ptáky. A Zítko by potřeboval po mordě ne k vůli viru, k vůli vykřesání jiskry rozumu.

J. Fráňa 9.2.2021 8:54

Máte pravdu, už s příchodem Topolánka. Za Nečase jsem to už nevydržel a šel pryč. Teď jsem zahrádkář a je mi fajn. Rejpu se v zemi, dám si pivko a klábosím o ředkvičkách. Jen v zimě se nudím a píšu kraviny na PSA.

J. Hanzal 9.2.2021 8:53

Chá, chá soudruh vod modrejch ptáků se chce zviditelnit.;-D;-D;-D!!

J. Kulheim 9.2.2021 8:48

Nový Zéland je úplně někde jinde než ČR. Testují, trasují, zakazují přikazují a virus si dělá co se mu zamane. Šíří se, mění svoje vlastnosti, nemocných je čím dál víc.

Vlády v Evropě vydávají opatření a situace je zhruba stejná. Faktem je, že vydávaná opatření nefungují. Pandemický virus člověk nezkrotí. On se zkrotí sám.

L. Novák 9.2.2021 8:47

Trasování má smysl při malém počtu nakažených. Při velkém ne.

https://video.aktualne.cz/dvtv/trnka-objevi-se-jeste-nakazlivejsi-varianty-viru-musi-prijit/r~ece1d1ba6a5211ebb1110cc47ab5f122/

P. Pepax 9.2.2021 8:47

Hloupá agitka.

V. Vérosta 9.2.2021 8:45

Hahaha, takový pan politolog Fiala, šašek Kalousek, komouš Filip nebo přímo soudruh Gottwald, ti by to jistě zvládli líp!! Hahaha!