21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
bigjirka 20.1.2007 22:53

jelene

ihned za sebou zaklapni deckel shit tanku a vperjod!

historik 20.1.2007 20:53

děkuji za Vaše rady

Z vašich článku je zřejmé, že kdybyste byl starší a stihl jste budování socialismu v dospělém věku, byl byste určitě velmi zasloužilým a velmi aktivním členem KSČ. Protože to budování socialismu já jsem v dospělém věku zažil, odnesl jsem jsi z toho alespoň jeden dobrý poznatek. Když komunista říká ANO, správné je NE. Když komunista říká NE, správné je ANO. Totéž platí o Vás.

B.B.Spinosa 20.1.2007 21:50

Re: děkuji za Vaše rady

Zase jeden pomatený,který v té době žil,ale nic nepochpil. Hází všechny do jednoho pytle a ještě si možná bude říkat demokrat. Možná, že se mu tahle džungle s korupcí a úplatkářstvím zamlouvá víc. Je to asi jeho parketa. Sametovou revolucí se mu splnil sen.

huhu 20.1.2007 21:55

Re: Re: děkuji za Vaše rady

ano, džungle s korupcí a úplatkářstvím je vždy a jen tam kde nefunguje svobodný trh. Je pevně spojen s komunisty a socialisty/šibaly (velkými a těmi malinkými), kteří právě vyřazením objektivního soudce rozdělování hodnot - svobodného trhu, mocensky chtějí urvat více. Pokud je svobodný trh potlačen, nastupuje trh černý - korupce, úplatky...

B.B.Spinosa 20.1.2007 22:05

Re: Re: Re: děkuji za Vaše rady

Ale, ale na té korupci a úplatkářství je právě vidět kam vede neviditelná ruka trhu. Příkladů je více nežli dost a k tomu je možné přidat ještě Klausovo, že peníze nesmrdí.

huhu 20.1.2007 22:34

Re: Re: Re: Re: děkuji za Vaše rady

právě neviditelná ruku trhu korupci likviduje. Kde je svobodný trh korupce prostě ani teoreticky nemůže existovat. Korupce je jen jedním z projevů nefungujícího svobodného trhu, je jen projevem "černého trhu", naprosto typická pro komunismus a socialismus, pro systémy, kde trh je "nahražen" rozhodováním mocipánů.

B.B.Spinosa 20.1.2007 22:47

Re: Re: Re: Re: Re: děkuji za Vaše rady

To je přeci taková demagogie, že tomu nemůžete sám věřit. S takovými lidmi nelze ani diskutovat.Pokud by existoval svobodný trh, jak říkáte, pak není ani v EÚ, jelikož by nemohla nikdy diktovat co kdo má pěstovat, vyrábět a pod. Ekonomiky, které jsou postaveny jen na neviditelné ruce trhu, musí zákonitě postupně spadnout do recese. Bylo by dobré si k tomu něco přečíst. Třeba i z historie.To už ona totiž mockrát dokázala, vy zaslepenej antikomunisto.

huhu 20.1.2007 23:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: děkuji za Vaše rady

no vidíte, že s vámi konečně souhlasím. Ano v EU není svobodný trh a taky proto jde celá Evropa do prrr. nestačí v konkurenci. Právě ekonomiky založené na svobodném trhu, který je tím objektivním soudcem, který rozhoduje co je ekonomické prosperují. Tam kde trh není ekonomika kolabuje viz RVHP či nyní KLDR. Čína nastartovala prosperitu uvolněním trhu. Tam kde trh není je korupce dokonce i když si jdete koupit jízdní kolo - pamatujete ?

chytrý horák 21.1.2007 0:37

Re: Re: Re: Re: Re: Re: děkuji za Vaše rady

Na vás se zřejmě musí pomalu. Tedy, zkuste si představit, jak přemlouváte zelináře, aby vám přihodil o pár SVÝCH brambor víc než navážil a vám účtuje. Pokuste se nabídnout mu úplatek a kdyby vás náhodou nazval debilem, vysvětlete mu že korupce ke svobodnému trhu prostě neodmyslitelně patří. Pro lepší pochopení logiky korupce můžete ještě zkusit s podobným návrhem oslovit někoho, kdo spravuje CIZÍ majetek, nejlépe státního úředníka. Pokud i poté budete mít problém s chápáním, doporučuji čaj z listů gingko biloby, příp. návštěvu svého lékaře.

Kobylka Lajda 21.1.2007 11:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: děkuji za Vaše rady

Hohó, další nick s názvem slavné osobnosti! Jakoby nestačil filosof HERAKLEITOS, ta jednotka blbosti na zdejším trhu názorů. Ach jo. A rektor Masarykovy University Jelen. 8-o8-o8-o8-o

jirka.s. 21.1.2007 10:57

Re: Re: Re: Re: děkuji za Vaše rady

To by mne zajímalo, kdy a kde pan Klaus prohlásíl, že peníze nesmrdí. Napiš nám to, šmudlo!

B.B.Spinosa 21.1.2007 14:53

Re: Re: Re: Re: Re: děkuji za Vaše rady

Děkuji vám za oslovení. Svědčí to o vaší úrovni. Jinak se omlouvám za špatně přenesená slova. řekl přesně, že špinavé peníze neexistují. To ještě když byl ministerm financí. Je to v podstatě to samé, možná ještě horší.

Dále s vámi nemíním diskutovat. Je to pod úroveň

dada 21.1.2007 8:20

Re: Re: děkuji za Vaše rady. B.B.(Bezbřehý Blb?) Spinoza. Sametová revoluce nikomu sen nesplnila neb bolševici vládnou dál a Hugo Chávez (Paroubek) dělá vše pro, aby to tak bylo napořád.

karel 21.1.2007 9:12

Re: Re: děkuji za Vaše rady

Objektivně má dnešní režim některé výhody - zejména vyšší tempo rozvoje, více zboží, více možností jak vyniknout a zbohatnout. Na druhé straně měl i minulý režim některé přednosti. Nenechal člověka upadnout do bezdomovectví, kriminalita nebyla tak vysoká a brutální, v práci bylo více legrace a lidé se k sobě chovali ohleduplněji než dnes. A prosil bych mladé, kteří to nezažili, ať o tom nepapouškují antikomunistické výmysly.

Pamětník starejch dob 21.1.2007 9:38

Re: Re: Re: děkuji za Vaše rady

Zejména v dobách komunistických prověrek (pokud to náhodou nevíte, konaly se na PRACOVIŠTI a týkaly se i nestraníků) byla legrace k popukání.

Právě dnes se vzpomíná Anticharty, tu také většina signatářů podepsala ZE STRACHU.

Podobně v 50 letech petice, požadující trest smrti pro toho či onoho.

historik 21.1.2007 9:47

Re: Re: Re: děkuji za Vaše rady

Karle! Já rozhodně nejsem mladý,  takže antikomunistické výmysly nepapouškuji. Ani je papouškovat nemohu, protože žádné nejsou. Probírat bezdomovectví, kriminalitu, legraci v práci či ohleduplnost tady detailně  nechci. Ne, že bych to neuměl, ale chtělo by to více místa, a nebo ještě lépe, diskusi z očí do očí. Takže jenom ve stručnosti, co už jsem tu asi někdy napsal. Z komunisty řízených zemí se utíkalo do komunisty neřízených zemí. Podobně jako se utíká z kriminálu a ne do kriminálu.

jirka.s. 21.1.2007 11:03

Re: Re: Re: děkuji za Vaše rady

Ano, v práci byla obrovská sranda! Já jsem se mohl například smíchy potrhat, když mi soudružka předsedkyně prověrkové komise Jelenová v roce 1971 oznámila, že už ani toho blbého mistříčka nemohu dělat.

Kobylka Lajda 21.1.2007 11:58

Re: Re: Re: děkuji za Vaše rady

Ale za komunismu bylo všechno, jen se o tom nesmělo psát. Bylo možné i nemožné. A ta ohleduplnost lidí mezi sebou, ze strachu se otec nezastal syna a naopak, kamarád zrazoval kamarády (Kanyza aj.). Dnešní situace je výsledkem nalomených charkterů z doby komunismu, podcenili jsme dobu trvání přechodného období k demokracii. To ještě potrvá! Ale díky za vše dobré - obnovená města, rozpad říše zla SSSR, svoboda slova , plné obchody, žádné fronty a shánění potřebných věcí, žádné prověrky, věznění, popravy., strach.....

Prosila bych mladé, kteří to nezažili, ať si seženou pravdivé informace o komunismu a nepapouškují, co jim lejí do hlavy jejich dědci-milicionáři a otcové-absolventi VUMLu.

Eva D. 22.1.2007 16:26

Re: Re: Re: děkuji za Vaše rady

No, neviděla jsem sice bezdomovce za komunistů, zato spoustu lidí, kteří se nadřeli na svém, pak jim to komunisti vzali ( tedy pardon, znárodili), a oni trávili poslední léta života dva lidé za 400,- Kč měsíčně a nikde se nemohli ani ozvat s žádostí o pomoc. Nebyli bezdomovci pod mosty, ale 8 členná třígenerační rodina v bytě z2+1 zabaveném v domě mého dědy národním výborem.Či rodiče se slepou dcerkou ve sklepním 1+1 marně léta čekající na byt ,zatímco spolužák měl státní 3+1 ještě během studií ( bratr soudruha náměstka).

Kriminalita některých se jaksi netrestala, maximálně vykopnutím soudruha nahoru, takže vlastně nebyla. Těch vil soudruhů ředitelů postavených jaksi bokem při výstavbě závodů či kulturáků...

I nezaměstnaní byli, jen se jim tak neříkalo. Práci nesměli dostat a pak byli za příživníky. Akorát jste se to nedočetl v novinách a neviděl v televizi. Nebo, když jel soudruh důstojník ožralý autem a měl havárku, vinen byl řidič, protože najednou prý řídil on.

Jen vzpomínky na případy v mém okolí. Paměť mi slouží a tenkrát jsem byla zvídavá dívka.

Eva D. 22.1.2007 16:42

Re: Re: Re: děkuji za Vaše rady

Jo, pamatuji legraci v práci, třeba MDŽ, po němž některé dámy skončily zablokované vleže u WC mísy a soudruha podnikového právníka křísili omýváním obličeje uklízeččiným hadrem na podlahu. Nebo referáty k výročím jako VŘSR, přednášené ambiciózními pracovníky v rámci politických desetiminutovek. Či tvrzení našeho kádrováka, že má taky VŠ, konkrétně VUML. Případně jak za nás soudružka odborová předsedkyně tak nějak kolektivně odsoudila  Několik vět, aniž jsme to věděli. A co třeba, když se na představenstvu družstva členové hádali, kolik pytlíků buráků přijde na prodejnu do jejich obcí, tři nebo 5! A jak jsme utajeně přes noc přeceňovali zápalky asi o 10 hal na krabičku a v inventurních komisích zjezdili celý okres, prodejnu za prodejnou, hospodu za hospodou. To jsme se fakt smáli, kolik benzinu to stálo, taková volovina. A nebo jak se dvě soudružky z vedení popraly o jedno kožené sako, přestaly spolu kamarádit a dalších cca 998 pracovníků z toho mělo dlouho švandu, neb šlo o ty soudružky z vedení. Či ten radostný úprk do prodejny když přivezli maso a jak vesele ta zpráva letěla kancelářemi. A nakonec, ta prča, když jsme plni adrenalinu a euforie šli v den stávky na náměstí a druhá část firmy hleděla z oken a snažila se zapamatovat si každého zrádce myšlenky míru a socialismu...

Fakt jste mne inspiroval. Těch veselých vzpomínek! Děkuji, stačilo, forever.

vlkovicv 20.1.2007 19:08

Já myslím, že jste ,bohužel ,optimista..

Říkáte panoptikální družina? To by nebylo tak strašné. Jenže já tenhle optimismus nesdílím.Vláda má za premiera člověka, který  nedokázal uřídit ani malou firmu a skončil by s ní vbankrotu, kdyby "kamarádi" nezasáhli. Co umí nebo neumí vyjednat dokázal neortodoxním získáním důvěry pro svou vládu a tím na věky věků v české verzi parlametarismu zakotvil, že nákup poslanců z druhé strany je košer metoda. Máme místopředsedu vlády, který byl  úžasný expert  na obranu, aby když  poprvé to ministerstvo měl vzít, tak místo  aby se uděla, se podělal, když ho měl vzít podruhé a potřetí, tak si vybral  sociální věci.Nic o nich sice neví, ale to mu nevadí. Máme jiného místopředsedu, který jako správný demagog nechce ani těžit uhlí ani stavět jádro. A majetek spravuje z velmi podivných zdrojů.Máme dalšího místopředsedu, který servilně jde omlouvat ministryni, která se zachovala jako člověk se zdravým rozumem. Máme ministra financí, který už finance řídil na obraně. Jak? No je to obecně známo. Je také zásadový antikomunista. Až na to, že s nimi chtěl společnou vládu. Teď ji chce s ODS.Máme ministryni školství, která jako první věc v úřadě dehonestovala zemi, jejíž je ministryně a zeslabila její vyjednávací pozici. Máme ministryni, která může řídit absoltně všechno! I celý vesmír. Zatím prý ji stačí armáda.....Máme ministra spravedlonosti, který sice nic neví o praktickém životě a je mladší než kandidáti  na soudce, které odmítl president. Už stačil být ve dvou partajích. Jistě  bude skvěle řídit spravedlnost. Na modrém třídním principu. Pane Jelínku- fakt si myslíte, že jde o panoptikální družinu? Přidejte k tomu Cyrila Svobodu, který je dokonale teflonový, přidejte k tomu "eleganci" s jakou  pan premier vyvedl manželku na Nový rok  k presidentovi a druhý den  oznámil, že doma nebydlí.. Skutečně jen panoptikum?? Obávám se, že je to daleko daleko horší! Fakt je , že ovšem jsou ve vládě i velmi přijatelná jména. Napadají mne čtyři-Třeštíková, Schwarzengerb, Gandalovič,Řebíček......

huhu 20.1.2007 19:29

Re: Já myslím, že jste ,bohužel ,optimista..

nejste pravoslavný ? :-D

vlkovicv 20.1.2007 19:52

Re: Re: Já myslím, že jste ,bohužel ,optimista..

To je jediné, co  tě napdalo? Ta inteligence je úžasná... Nejsi náhodou taky členem  této vlády? Pokud ano, dokonale bys tam zapadl. Tedy do její větší části

huhu 20.1.2007 21:26

Re: Re: Re: Já myslím, že jste ,bohužel ,optimista..

když mě po přečtení vašeho příspěbvku opravdu nic jiného nenapadlo...jen mi uchvátil váš obdiv k té režíserské slepičce.... a pak že jste si vybral z neznámého důvodu zrovna pravoslavného Řebíčka...:-D

JC 20.1.2007 22:35

Re: Re: Re: Re: Já myslím, že jste ,bohužel ,optimista..

Huhu, to že je Řebíček pravoslavného vyznání, je naprosto irelevantní. Zatím se projevuje jako soudný člověk a schopný manažer. BTW co Vás nadchlo na praktikujícím katolíkovi Šimonovském? Mne tedy nic!  Zbabral co mohl.

Jinak souhlasím, že paní režisérce by to slušelo spíš u jejího řemesla.

AeroKarel 20.1.2007 22:02

Re: Já myslím, že jste ,bohužel ,optimista..

Dobrá, zkuste popsat, co budeme mít, nebudeme-li mít toto ......

vlk nový 21.1.2007 20:54

Re: Re: Já myslím, že jste ,bohužel ,optimista..

Milý aerokarle, chodím sem jen pár dní a málo. Zdá se, že budeme  velmi často stát proti sobě, což  mi zatím připadá docela fajn. Takže rád zodpovím  položenou otázku.Uplynulých osumměsíců ukázalo, že odchylkaod běžného normálu fungování byla  velmi malá i když jsme neměli vůbec nic. A pokud jaksi je naznačováno, že alternqativou k téhle sestavě smutných postav, byť myslím že více sedí termín politické obludárium, je sestava soc dem s ksč, oba víme, že tomu  tak není. Alternativou byla  a já dodám velmi žádoucí, velká koala.Ta skončila na naprosto bigotně hloupé ideologické předpojatosti ODS a na její touze socany obecně a Paroubka osobně ponížit. Paroubek ani socani poníženi nebyli. Byli zrazeni. Což je trochu rozdíl a bonus do příštích voleb. Což by mibylo celkem jedno. Co mi jedno není je, že velká koala byla jedinou cestou, jak udělatnutné reformy a neudělat z nich laciný transparentní terč v příštích volbách.  To budeme mít , máme li toto! Spokojen?

B.B.Spinosa 20.1.2007 22:19

Re: Já myslím, že jste ,bohužel ,optimista..

Geniální postřeh. Pod ten se podepíšu. Nejhorší vláda, kterou jsem poznal. Mohu to říci. Patřím mezi seniory.

huhu 20.1.2007 22:35

Re: Re: Já myslím, že jste ,bohužel ,optimista..

vy jste vědma ? že jste to poznal, aniž by vláda stihla něco udělat. Co takhle 100 dní hájení...;-)

B.B.Spinosa 20.1.2007 22:48

Re: Re: Re: Já myslím, že jste ,bohužel ,optimista..

Tahle by potřebovala hájit celé volební období a ještě by to bylo málo!!!!!!!