5.6.2024 | Svátek má Dobroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
strejda 29.3.2008 22:22

Re: Re: Re: Velký omyl

Co vás vede k úvaze, že v GB jsou jen dvě strany?

Klička 29.3.2008 20:16

Re: Re: Velký omyl

Pod pojmem "zavést dvě nebo tři strany" samozřejmě nemyslím ostatní strany zakázat. Toho jsem dalek. Pouze obhajuji většinový volební systém, obvyklý např. v anglosaských zemích. Stran, kandidujících do parlamentu může být kolik chce, třeba i stovky. Systém by pouze eliminoval strany typu "Ostrava se baví, Balbínova poetická strana a pod." Každá strana se však může demokraticky ucházet o vstup do parlamentu. Je však pravdou, že t.zv. malé strany by se tam nedostaly, možná by se tam nedostali ani komunisté. Každá strana, byť malá má zde však demokratickou možnost se stát velkou. Musí to ovšem dokázat a získat hodně voličů. Na tom nevidím nic špatného, pouze se ušetří nemalé prostředky, vyplácené ze státního rozpočtu těmto malým stranám a to i přesto, že se do parlamentu nedostaly. To, že se malá strana může stát velkou není až taková fikce, viz v minulosti Itálie. Trvám však na tom, že nutnost kompromisů v zásadních otázkách je vždy špatná. O tom se přesvědčujeme dnes a denně.

Rudolph 29.3.2008 20:31

Re: Re: Re: Velký omyl

"Každá strana, byť malá má zde však demokratickou možnost se stát velkou. Musí to ovšem dokázat a získat hodně voličů."

Pane Kličko, mohli bychom se vrátit k něčemu praktičtějšímu, než k úvahám, co by bylo, kdyby .... ;-D

strejda 29.3.2008 22:21

Re: Re: Re: Velký omyl

Jak zavést. Po volbách strany na třetím a dalším místě zrušit?

Já I. 30.3.2008 3:40

Re: Re: Re: Velký omyl

Máte na mysli případ strany pana Berlusconiho s jeho ekonomickým a mediálním vlivem?Tak to je zrovna velmi,ale velmi  nevhodný příklad.

Richard III. 29.3.2008 14:50

Nomen omen

Autor má problém s nasloucháním a s pozorným čtením. Nestalo se mu poprvé, že oponuje něco, co jím kritizovaný člověk neřekl ani nenapsal. Čím dál víc se vnucuje otázka, zda jde opravdu jen o špatné vnímání, čím dál častěji se musí čtenář ptát, jaké jsou skutečné autorovy úmysly.

Je článek jen tak nedbale nadrápaný, nebo je to pečlivě vymyšlená provokace z pro mne nepřijatelných ideologickýxh pozic?

Pokud jde o ty - prý - "přemýšlivé" z posledního odstavce, už staří Čechové věděli, že sebechvála smrdí.

Já I. 30.3.2008 4:29

Re: Nomen omen

Ričrde až třetí, ve Vašem příspěvku není ani čárka argumentu,myšlenky ,týkající se vlastního článku pana Drápala.Máte ty ,zřejmě nelibé,pocity z "vymyšlených provokací z pro Vás nepřijatelných ideologických pozic"často?Snadná pomoc.Nečtěte je.A když už ano,nereagujte na ně.A když už Vám to nedá,neptejte se po"skutečný autorových úmyslech",ale relevantně argumentujte.Jinak to vypadá,že žádnými takovými  argumenty nedisponujete a  chcete autora  znevážit stylem  imaginárního autora Jana Krýzla v článku "Nová vlna se starým obsahem",otištěném v listu KSČ Tribuna před 25 lety,napsaného na zakázku STB.Poučné čtení.

MRKEW 29.3.2008 14:34

???

„Ač založením silně pravicový a konzervativní člověk …. Asi bych překousl sociální demokracii pod vedením Vladimíra Špidly.“

Pete 29.3.2008 12:49

Pane Drápal, odmítáte nedokonalé, abyste ponechal

hrůzký bordel, který demokracii dříve či později hrozí zcela zničit. Také jste odmítal ODS, aby přišli 10x horší korupční kausy ČSSD, vezměme jen Gripeny Vašeho vychvalovaného Špidly. Buď jste napůl slepý, nebo jste celkem ubohý manipulátor.

Martin II 29.3.2008 11:26

Re: Re: Jak jste proboha....

Přišel na to,že ODS neumí lidem vysvětlit zdravotní reformu???Oni vysvětlují o sto šest,ale něco tak zpráskaného,bez široké diskuse,bez vyškrtání hovadin,které němci,rakušané a teď i maďaři už vyhodili,no co tady chcete vysvětlovat myslícím lidem???;-€

janoryna 29.3.2008 11:21

systém dvou stran má tu výhodu,

že se spíše prosadí ostří hoši od rány. topolánek a paroubek je toho zářným příkladem. v případě více stran se budou prosazovat lidé schopní dohody a kompromisů. klasickým příklademby ministr Lux, za toto své umění přezdívaný had na tři. navíc, ti budou také úspěšnější v jednání s eu. tam se ostří hoši z celkem pochopitelných důvodů neprosadí. nakonec, krásné je to s lisabonskou  smlouvou. nejdříve ji podepíšeme bez mrknutí oka a pak zjistíme, že odporuje  jak zájmům, tak zákonům této země. jakoý respektsi u zahraničních kolegů získá takový představitel takové země.

Mirek_K 29.3.2008 11:25

Re: systém dvou stran má tu výhodu,

Lux v žádném případě nebyl člověk s uměním kompromisu,Lux byl neštěstím polistopadového vývoje !

Zrádný,křivý a falešný - to jsou "positiva" pana Luxe. Něco o tom vím.

Mirek_K 29.3.2008 11:12

Dotaz na krtka..

..ponechám stranou vaše hodnocení mé povahy,vystupování ,sprostoty a já nevím čeho ještě.

Taktéž se nebudu vyjadřovat k vašim zhůvěřilým názorům a reakcím na další diskutující.

Jen si dovolím položit dotaz : Vy jste volil Topolánka a tím i ODS,že se tu opovažujete mávat smlouvou s voliči ?!? Tato smlouva platí pro voliče ODS,jen oni mají právo hodnotit,zda-li se plní či nikoliv. Pokud jste voličem ODS - prosím,máte na to právo. Pokud nejste voličem ODS,..držte HUBU,jasný ?!? Nesnáším "rádoby slušňáky" a "mravokárce" vašeho typu ! Jsou to vesměs křiváci non plus ultra !

janoryna 29.3.2008 11:23

Re: Dotaz na krtka.. mirku, skutečně

odpověď hodná masaryka ! ukazuješ pravou tvář ODS. takhle nemluvi před válkou ani nebožtík Kléma.

Mirek_K 29.3.2008 11:26

Re: Re: Dotaz na krtka.. mirku, skutečně

..nejsem volič ODS,nikdy jsem ji nevolil !! ..a jak to tak vypadá, v budoucnu to nebude jiné !

Blbost 29.3.2008 20:22

Re: Dotaz na krtka..

To je chlapácké slovo.Ještě by to chtělo nařízení, že ti co nevolili ODS a nemají tedy do ničeho právo kecat, by neměli platit daně. Proč živit někoho, koho jsem nevolil?

Jura 30.3.2008 9:53

Re: Dotaz na krtka..

TY HOVADO JEDNO PITOMÝ....STRANY TU NEJSOU PRO SVÉ STRANÍKY A VOLIČE...ALE PRO VŠECHNY LIDI CO TU ŽIJÍ V TOMTO STÁTĚ...SPÍŠ - MĚLY BY BÝT......TO BY JSI TY PITOMČE PAK MOHL ROZPARCELOVAT STÁT A STRANÍCI "A" BY SE PŘESTĚHOVALI DO SVÉHO SEKTORU A STRANÍCI "B", "C"...A TAK DÁLE ZASE DO SVÝCH SEKTORŮ....PATŘÍŠ SE SVÝM UVAŽOVÁNÍM DO SEVERNÍ KOREE NEBO ČÍNY...TAM BY JSI SE UPLATNIL

dragon 29.3.2008 9:44

ale žádný systém se nezavádí nějakým rozhodnutím "shora"

ten buďto vznikne, nebo ne. V USA i UK také existuje více stran, ale jejich vliv je marginální rozhodnutím voličů.  Pracně poslepované koalice numožňují efektivní vládnutí a rozmělňují odpovědost.

tich@dohoda 29.3.2008 9:36

Pane Drápale, je škoda že člověk Vaší inteligence nedokáže vidět za vrata svého dvorku.

je legracni soudruh Honzaku, ze vy jako modry komanc nedokazete to stejne co vycitate panu Drapalovi, tedy videt za vrata sveho /modreho/ dvorku /viz titulek/ . Lide vaseho typu "vylevaji s vanickou i dite" . Ze zasady se vyhybam stranam/lidem/hnutim ktere dogmaticky lpi na ideologii, rude, hnede, modre, cerne, zelene ci jine, takove komunity obvykle ovladnou fanatici a panuje v nich atmosfera strachu, tak to fungovalo za normalizace a v podstate to funguje v CR stale, lide vam ve firme nereknou pravdu, jednoduse nechteji mit problemy, tak rikaji to co se od nich ceka . Vy prece moc dobre vite o cem mluvim soudruhu inzenyre. Mam kamarada v CR/ Praze, velka a bohata IT firma , panuje tam uplne stejna atmosfera jakou jsem zazil za normalizace, legracni je to, ze ten kamarad to "nevidi" , jednoduse "nedokaze videt za vrata sveho dvorku" . Drtiva vetsina vas Cechu se "nedokaze" divat  zvenci do vlastniho "obyvaku" , vrele doporucuji soudruhu Honzaku, ony veci pri pohledu z druhe strany vypadaji casto uplne jinak, pochopitelne jen za predpokladu, ze pred tim sundate "bryle sve barvy" . Cest :-)

honzak 30.3.2008 18:58

Re: Pane Drápale, je škoda že člověk Vaší inteligence nedokáže vidět za vrata svého dvorku.

vyliž si brusel, blbečku!!!! Víš prd a jen plácáš svoje pseudomoudra.

tich@dohoda 29.3.2008 9:08

Systém dvou stran už měl být dávno a divím se, že ODS a ČSSD toto neprohlasovala jasnou většinou. A zbavíme se kromě tmářů taky komunistů a ekologických teroristů zelených.

nevim soudruhu Franku/viz titulek/ zda jste byl/zil nekdy v USA ci UK, pokud ano, tak jste nic nepochopil, coz u modrych komunistu takrka patologicke. System dvou stran je pouze destnik/strecha pod ktery se schova siroke spektrum nazoru. Je naprosto naivni predstava, ze zavedenim systemu dvou stran se zbavite komunistu,lidovcu, zelenych, republikanu a ja nevim koho jeste, ne drahy soudruhu, tyto strany se pouze schovaji pod jeden z destniku ale jejich mysleni/nazory se prenesou do vnitrostranickych diskusi, v ramci CR by to byla smrtelna rana demokracii, protoze v ramci strany jde v CR temto lidem daleko jednoduseji zavrit hubu. Neni pro me prekvapenim, ze zrovna modri komuniste tak touzi po systemu dvou stran, ve skutecnosti by jim nejvice vyhovoval system jedne strany s vedouci ulohou rovnou napsanou v ustave :-) . Staci se podivat zpet na tech cca 20 let a vyvoj ceske "pravicove" sceny a vidite vyvoj KSC , lepe receno jejiho stalinistickeho kridla/ODS/  s tim zbytkem, sluvko "demokraticka" v nazvu je hodne legracni. Pamatujte si soudruhu Franku, ze demokraticky  znamena , ze se vsechny subjekty dobrovolne sejdou pod tim destnikem. To ovsem s retorikou zradcu, nepratel, hadu, atentatniku, rozbijecu strany dosahnete tezko. Panbickare nemam rad, stejne mi vadi fanatici v zelenem, ovsem nalepky zradcu a nepratel kazdemu brcalnikovi nebo paternikovi rozhodne neni muj salek caje. Demokracie je silene zdlouhavy system, kde zakladem je umeni slyset nazory tech druhych a hlavne nad nimi premyslet, tedy presne to co je modrym stalinistum naprosto cizi. Navic si nedelejte iluze, v USA i UK se dela praticky porada stredova politika, jen retorika je trochu odlisna, coz obecne plati o CR . Cest :-)

Mirek_K 29.3.2008 10:11

Re: Systém dvou stran už měl být dávno a divím se, že ODS a ČSSD toto neprohlasovala jasnou většinou. A zbavíme se kromě tmářů taky komunistů a ekologických teroristů zelených.

Panebože,... to jsou žvásty !! Člověče nešťastná,vy vůbec nevíte kde jste !! Žijete vůbec v ČR ?!?

jerry, smiling mouse 29.3.2008 8:23

Podívejme se na to, jak si ty malé strany tu pověst zasloužily...

,,Fouché, vy jste stále ještě členem současné vlády a už jste stačil vstoupit do nové? Co vy jste to za člověka?´´  Tak tohle říká Napoleon ministru Fouchému po Waterloo v díle Stefana Zweiga Fouché. Jako by pan ministr vystihoval současnou politiku lidovců i zelených, ne?;-)

honzak 29.3.2008 7:43

jak již byl

kdosi dřív sepsal, pidistrany slouží POUZE k vydírání. Mezi ně řadím zejména KDU a melouny. Pakliže se sytém 2 stran prosadí, pak budu jásat takovou měrou, že si koupím ekologické mešní víno a v klidu a míru ho vypiju.

Pane Drápale, je škoda že člověk Vaší inteligence nedokáže vidět za vrata svého dvorku.

Pišta 29.3.2008 7:33

Logika

Řekněme si to na rovinu. Idální je systém jedné strany. Osvědčilo se to, není problém prosadit cokoliv, a nikdo ani nepípne. Když to bude ta správná , nebojím se říci rodná, vypukne určitě ráj na zemi, Žádní samozvanci a ztroskotanci , nemohou za mrzký jidášský groš narušovat budovatelské  úsilí pracujících a jejich předvoje, rodné strany. Vyděrači jsou bez šance .Jen to bude chtít  předzásobit  se hajzlpapírem a dalšími zbytečnostmi.

krtek 29.3.2008 10:23

Re: Logika

Bravo, i Mirek Macek byl nakonec byl spokojen, musela by to být ale ODS pod jeho vedením ... prostě šmejd jako šmejd. Dříve KSČ, nyní na jejích pilíř postavená ODS ! Fujtajbl !

Frank 29.3.2008 7:04

Klidná síla se bojí vypuštění rybníku?

Pane Drápale, jestli máte informace, že mašinfíra Gross ty peníze ukradl, tak proč na něj nepodáte trestní oznámení? A poznámka, že neudělal jednu zkoušku, je opravdu argument hoden klidné síly. Příslušníci klidné síly jsou prolhaní a záludní. Vy to asi máte v genech. Církev lže po celá staletí a káže bludy.Nemám rád Miroslava Macka, ale v tom s ním souhlasím. Systém dvou parlamentních stran vyřeší vydírání pidistran, které mají zanedbatelný, ale přesto rozhodující mandát. Vy taky máte ve straně svého Macka. A když jsem ho slyšel v televizi společně s nějakým fáterníkem, který se věnuje gynekologi a zpěvu, tak jsem si zpočátku myslel, že je to estráda. Jste stranou komediantů a poslanec, který si drží svůj názor je přesvědčován, aby jej změnil. Proč jste hlasovali pro poplatky ve zdravotnictví, když teď děláte ramena?  Vaši poslanci neumějí číst, když schvalovali tento zákon? Systém dvou stran už měl být dávno a divím se, že ODS a ČSSD toto neprohlasovala jasnou většinou. A zbavíme se kromě tmářů taky komunistů a ekologických teroristů zelených. Nebo si myslíte, že v GB či  USA mají méně "demokracie", než u nás? Nakonec, váš bratr Kalousek už stejně dělá vše pro to, aby se část klidné síly spojila s ODS stejně, jak to udělal před léty Benda.

Mirek_K 29.3.2008 7:06

Re: Klidná síla se bojí vypuštění rybníku?

R^ !

Dan Drápal 29.3.2008 7:27

Re: Klidná síla se bojí vypuštění rybníku?

Milý Franku,

když si přečtete článek pozorněji, zjistíte, že jsem o panu Grossovi nepoužil slovo "ukradl", ale "vydělal". Snažím se dávat si pozor na přesnost a na to, abych někoho neosočoval bez důkazů. Pokud Vám jeho úspěšné podnikání připadá čisté a neproblematické, prosím - volit ČSSD Vám jistě nikdo nebrání.

Celkový tón Vašeho článku dává opravdu vytušit, že Vám by systém pouze dvou stran, který by celou řadu lidí efektivně vyloučil, nevadil. Prosím - je to Vás názor, a já ho respektuji. Zatím mám možnost svobodně se vyjadřovat, a tak jsem uveřejnil názor, odlišný od Vašeho. A vidíte - přestože jsem v menšině, nepociťuji žádné nutkání Vás urážet, někam zařazovat a vyslovovat zobecňující soudy. Zvažte, jestli by nestálo za to, abyste se to taky naučil. Není to tak těžké!

Přeji Vám vše dobré.

Mirek_K 29.3.2008 7:52

Re: Re: Klidná síla se bojí vypuštění rybníku?

Ne !! Zde nejde o názor jako takový,vy jste se v tomto článku povýšil na bohorovného člověka,který je povolán k tomu,aby nám zde přítomným "nevyzrálým demokratům a tmářům" ukázal cestu osvícení.Co ta vaše poznámka o vytěsnění přemýšlivých lidí vašeho typu z politiky ? To si snad děláte (Y),né ? Chlape,...ale nic. Do hajzlu s váma !!!