1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Svět podle Ištvana

"A co z toho budu mít já?" Přesně tak zní legendární otázka Jiřího Paroubka, kterou pravidelně pronášel během všech vyjednávání s Mirkem Topolánkem. Podle Ištvana by měl jít Paroubek za katr. A Topolánek nepochybně taky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Dona 15.6.2013 13:42

útok na demokracii!

Kauza Nagyová - banální pochybení jinak skvělé státní úřednice. Korupce poslanců - toť útok na samotnou podstatu demokracie. Jednou ty mě, podruhé já tobě.

P. Lenc 15.6.2013 13:25

Tak

podle pana st.zástupce je paní Nagyová pouze "vedlejší produkt vyšetřování".Do dneška ale byla osobou "vše zastřešující".Dělá si dotyčný pán opravdu legraci?Paní Bradáčová o vás a nějakém vašem vyjádření není nějak slyšet.Žijete?Žádná pochvala za čacké výkony pana st.zástupce, to mne překvapuje.

M. Kosejk 15.6.2013 14:45

Re: Tak

Srandovní, co? A vsaďte se, že tuhle změnu drtivá většina médii ani nezaznamená - a v klidu změní interpretaci případu, jako by do včerejška neříkali něco diametrálně odlišného. :))

J. Kanioková 15.6.2013 17:13

Bigo !

J. Boleslav 15.6.2013 10:53

Naprostý souhlas.

V. Kováčová 15.6.2013 10:52

Když

pověst ODS po tomto puči klesne až na úplné minimum a taktak se dostane do parlamentu, kdo z toho bude mít prospěch?

J. Boleslav 15.6.2013 10:58

Re: Když

To je velká otázka. Může tomu být i zcela naopak. Socani po zavření Drátha taky ve SČ dostali více hlasů. :-)

J. Kanioková 15.6.2013 17:14

Nejsou jen socani, co potřebují proklouznout do parlamentu

J. Kuka 15.6.2013 10:45

Ja...

Po pocatecnim nadseni , ze uz se konecne neco deje . Jsem take trosku vystrizlivel . Pokud je toto jedine , co dokazali policajti po roce a pul vysetrovani sehnat tak .... Navic do puntiku souhlasim s tim , ze podobne "obchody" probihaji na vsech urovnich dnes a denne a jsou prakticky zakladem politiky po tisice let . V USA by museli pozavirat 99% politiku , protoze tam jsou tyto veci jeste zjevnejsi . O blbosti se sledovanim manzelky premiera ani nehovorim . Knize to tentokrat popsal presne . Boure ve sklenici vody .

J. Kadeřábek 15.6.2013 12:51

Re: Ja...

Policie zatkla dle slov Ištvána vedlejší produkt - Nagyovou a hlavní produkt jim čirým nedopatřením zmizel (ovšem poněkud méně dramatičtěji) jako kdysi Krejčíř. To je ale náhodička. Takže z toho usuzuji, že hlavním cílem je odstranit Nečase a my si pak demokraticky zvolíme vládu estébáků. Ti samozřejmě nepřipustí aby jim nějací Ištváni míchali kartami. V tom se naivní autor mýlí.

L. Hrušková 16.6.2013 18:18

Re: Ja...

Souhlasím s Vámi.

P. Jášek 15.6.2013 10:31

No

a přesně ty, Vámi vyjmenované, bych za katrem opravdu, ale opravdu rád viděl!

P. Papež 15.6.2013 10:26

Zajímavost

Ve zprávách se objevil takový malý článeček (hledal jsem ho ještě jednou, ale byl už pryč) o volbě primátora Prahy. TOP09 se předběžně dohodla s ČSSD, že se vzájemně podpoří a TOP09 dostane primátora. Za to budou do představenstev pražských podniků dosazeni členové ČSSD. Hergot, tady z toho kouká také korupce jako dům. A až budou ČSSD u moci, budete koukat, jak se budou měnit náměstkové na ministerstvech, kteří lidé dostanou funkce za zásluhy tak, jak to říkal Ringo Čech v pořadu Na plovárně .

A. Reček 15.6.2013 12:29

Re: Zajímavost

Pane Papeži, žádná korupce z toho nekouká. Dle autora je toto domlouvání v Praze mezi tamní TOPkou a socany ohledně primátora vše čisté, dle koexistence a obchodování politických stran.  A právě autor upozorňuje, že žalobce Ištvan vede útok na toto a navíc na samotnou podstatu politiky založené na soutěži, jde o útok na demokracii !  Proto také autor již dříve brojil proti přímé volbě prazidenta, protože při ni už nelze využívat onoho obchodování mezi stranami ve sněmovně a senátu.  Autor právě v tomto čachrování se vyžívá a naprosto nepovažuje to za korupci.

J. Kadeřábek 15.6.2013 12:54

Re: Zajímavost

Při volbě prezidenta nejde čachrovat, při nominacích ano. Volíte jen z těch, které Vám vyvolení vyberou. Račte si to uvědomit.

P. Vítek 15.6.2013 10:11

Bych to videl

Ze soudruzi obetovali jednohi piska.A odstranit Necase se jim nepodari.Tipuji,ze to jeste zuroci-ma chytre a slusne kamarady.Jen ty baby ho jednou ale opravdu znici.

P. Pavlovský 16.6.2013 5:29

Nečas už de facto odstraněn je!

Jeho kamarádi, pokud nečelí obvinění, dají od něho rychle a sebezáchovně ruce pryč.

Nečas už je nezajímavý a ODS také.

O nejbližším vývoji rozhodnou ČSSD a TOPka - dohodnou-li se na rozpuštění sněmovny nebo ne!

D. Šprta 15.6.2013 8:47

Štěpánek je jednička

No, pane Štěpánek už jsem četl spousty nesmyslů, ale dnes jste nepochybně jednička vy.

P. Manda 15.6.2013 9:57

Re: Štěpánek je jednička

Na vás je zřejmé,že nic jiného než nesmysly nečtete.

P. Lenc 15.6.2013 8:46

Tak si to

zopakujme.Máme tady pana Lásku, Olomouckého st. zástupce, šéfa protikorupční policie a 400 policistů, kteří rok a půl "rozplétají"něco, co je celou dobu veřejně známo a co se dělá zcela běžně ve všech stranách nejen u nás.Kdo sleduje zahraniční politiku tak ví o čem mluvím.Nakonec, ve včerejších Tn ČT na otázku reportéra Železného, že ČSSD tyto trafiky přece dělala také, tak pan Svoboda pouze blekotal, že nejsou oni obvinění.Což je opravdu zajímavé.A také to ukazuje, kam celé "vyšetřování" vede.A pokud je jde o paní Nagyovou, tak to je již vrchol absurdity.Tady ponechme stranou, tvrzení této paní, že šlo o bezpečnost paní Nečasové a její rodiny, což tvrdí i ti co sledování konali, nebo šlo o milenku sledující sokyni, což tvrdí novináři.Nakone, ta druhá možnost se dobře prodává.Tady jde o to, že soukromá osoba může zaúkolovat Vojenskou rozvědku.A za to má být trestána tato osoba,vystavěna obludná stavba obvinění, včetně toho, že stojí za politickou dohodou strana se třemi bývalými poslanci?A nejkrásnější na tom je, že dva prominenti superkorupce, včas varovaní se smějí v zahraničí.O tom, že jde o manipulaci světčí také fakt, že dodnes policie neřekla komu patřily peníze a zlato zabavené v KB a vytváří se ve veřejnosti dojem, že to patří zatčeným.Je jasné, že to Nečas neustojí, je jasné, že buď vyšetřovatelé neví, co dělají, čemuž nevěřím, nebo jde o cílenou akci pod hlavičkou justice a policie, za kterou stojí organizovaná loutkářská skupina.Řeči o plánovaném puči nejsou tak absurdní, jak se zdá.

P. Lenc 15.6.2013 10:43

Re: Tak si to

oprava, samozřejmně pan Bohouš Sobotka.

M. Kosejk 15.6.2013 8:23

kriminalizace běžného života.

Nejde jen o hloupou kriminalizaci politických dohod. Jde i o kriminalizaci i běžného života. Když se podíváte, jak je trestním zákoníkem úplatek definován, tak podle interpretace ÚOOZ a státního zastupitelství v Olomouci by za katrem skončila půlka státu.

Cituji § 334 1): "Úplatkem se rozumí neoprávněná výhoda spočívající v přímém majetkovém obohacení nebo jiném zvýhodnění, které se dostává nebo má dostat uplácené osobě nebo s jejím souhlasem jiné osobě, a na kterou není nárok."

Pokud bychom toto měli interpretovat tak nesmyslně jako olomoucké SZ, tak by to znamenalo, že veškeré mimosoudní dohody a většina dohod mezi firmami a mezi firmami a klienty by byla postavena mimo zákon. Žití v lidské společnosti znamená neustálé vyvažování sítě služeb a protislužeb - a pokud to chcete kriminalivat, tak jste pošuci (že v něčem někomu vyjdu vstříc, pokud on mi vyjde vstříc v jiné věci - to je jistě normální lidská dohoda - dle interpretace olomouckého státního zastupitelství je to ovšem trestný čin uplatkářství)

M. Kosejk 15.6.2013 8:31

p.s.

A taky mne napadá - není úplatkem toto:  Starosta lidem slíbí, že když ho zvolí, tak jim postaví bazén. Je to úplatek voličů? Neměla by celá městská rada pádit do krimu? :))

Dle ÚOOZ asi ano. Občané na bazén nemají žádný zákonný nárok. O poskytnuté výhodě pro občany by také mohla být řeč.  A starosta za to dostane politický placený flek na 4 roky.

J. Boleslav 15.6.2013 10:56

Re: p.s.

Největší úplatkáři jsou dle tohoto schématu levičácké strany, které voliče jejich vlastními penězi uplácejí, aby je volili. Formou pastelkovného a podobných hňup.ovin.

J. Novotný 15.6.2013 12:44

Re: kriminalizace běžného života.

To je ale tím, že jsme dlouhodobě neinformováni o strašlivé skutečnosti, že existují státy, kde je vykrádání státní kasy trestné! Ano! Jsou tam kriminalizováni lidé za upřímnou snahu omezit vliv státu!! A tento nebezpečný trend se, byť zatím jen marginálně, objevuje i u nás! Je jen správné a logické, že skuteční demokraté nyní bijí na poplach - vždyť možnost svobodně krást je jednou z našich nejzákladnějších hodnot!

M. Kosejk 15.6.2013 13:28

Re: kriminalizace běžného života.

Můžete mi tedy, pan Informovaný,  jmenovat jediný evropský rozsudek, který by označil za trestný čin politicky motivované udělení funkce? Nástroj "trafik" je běžný všude. A nic trestného na něm není. Morální hodnocení tohoto je na voličích. Já třeba to v tomto případě akceptuji, když vím, že druhá alternativa by byla pád vlády a vláda levice.

J. Novotný 15.6.2013 14:33

Re: kriminalizace běžného života.

Neměl jsem na mysli "trafiky". Nýbrž ten zvláštní jev, kdy na jedné straně mizí společné peníze neznámo kam - a naopak se objevují na kontech některých občanů neznámo odkud. Vy jste si tohoto pozoruhodného úkazu nevšiml? A komu myslíte, že tato bezbřehá zlodějna nahrává?

M. Kosejk 15.6.2013 14:40

Re: kriminalizace běžného života.

Tak jste jen žvanil? Tady v tomto případě totiž jde pouze o ty trafiky, o nic jiného - to údajně má být ta korupce, za kterou jsou ti poslenci obviněni. A vše ostatní v této kauze s korupcí nemá nic společného.

J. Veselý 15.6.2013 6:53

Haha

Tohle nemůžete myslet vážně. Byl porušen zákon? Byl, teď je třeba jen posoudit vinu. Jak chcete obhajovat situaci kdy si nějaká soudružka dovolí úkolovat tajnou službu a oni ji poslouchají? Jedině že byste patřil k nim.

J. Kulheim 15.6.2013 7:45

Re: Haha

Úkolovat generála můžete i vy. Je na něm, jestli vás poslechne.