3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Svět podle Ištvana

"A co z toho budu mít já?" Přesně tak zní legendární otázka Jiřího Paroubka, kterou pravidelně pronášel během všech vyjednávání s Mirkem Topolánkem. Podle Ištvana by měl jít Paroubek za katr. A Topolánek nepochybně taky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pavlovský 15.6.2013 3:55

Paroubek a Topolánek za katr?

Ovšem a S. Gross nepochybně taky!

Získali snad svůj dnešní majetek poctivě, legálně? Tomu přece nikdo nevěří!

J. Kulheim 15.6.2013 7:49

Re: Paroubek a Topolánek za katr?

Šoupneme tam zrovna celou vládu. Dohadovali se vládní program a při tom si rozdělovali ministerstva.

Špidlu šoupli do Bruselu, Gasparoviče do USA, atd.

Možná si někdo ještě vzpomene.

J. Frankl 15.6.2013 8:38

Re: Paroubek a Topolánek za katr?

Nová informace.Netušil jsem,že nám dělá velvyslance v USA slovenský prezident!

M. Kosejk 15.6.2013 8:58

Re: Paroubek a Topolánek za katr?

Nemyslí Gandalfa? Pardon - Gandaloviče? ))

H. Gene 15.6.2013 12:27

Re: Paroubek a Topolánek za katr?

Já bych tam šoupnul rovnou i tu příští.

J. Kulheim 15.6.2013 12:37

Re: Paroubek a Topolánek za katr?

Souhlasím. Může nám vládnou Ištvánek a nemusíme chodit k volbám.

P. Maleček 15.6.2013 3:27

Štěpánek coby agronom ODS ze Slunce, seno a pár facek

ODSácké antipropagační "Göbels" komando maká až z něj pot stříká. Nejdřív kolektivně zresuscitovalo a nakrmilo Nečase (proto jako na půl den zmizel) a teď jeho jednotliví fámulosové jak kapky plošného leteckého postřiku hnojí média, aby na nich vyrostlo to, co oni chtějí. Agronom Štěpánek to má na starost tady. A dělá co může.

Ale zamaskovat čistokrevnou krádež státních peněz pro uplacení tzv. rebelů ODS jejím srovnáváním s klasickým politickým povolebním vyjednáváním se mu nepodařilo. Už v dny realizace této zlodějny Švarcík konstatoval, že se jedná o čistou korupci. Asi to způsobil záblesk vzpomínek na časy kdy ještě byl součástí pravdy a lásky. Tím se utrhl ze řetězu Kalouskovi, který coby správce státních podniků, z jejichž zdrojů jsou "rebelové" upláceni, je s Nečasem spoluorganizátorem této zlodějny na státním. Proto to jeho současné držení Nečase.

Ti tři "rebelové" si jen zkalkulovali, že po schválení tunelů na daňové poplatníky v podobě zvýšení daní, II. pilíře důchodové reformy a tzv. "církevních restitucí" jsou i s ODS politické mrtvoly a že je lepší si naposled pořádně ze státního namastit kapsu.

A tak předstíráním návratu ke kořenům ODS vyvolali situaci, kterou přetavili v získání úplatku lukrativních funkcí a tím pořádného balíku ze státního. To za přímého souhlasu už tehdy až k nesvéprávnosti rozkrokem Nagyové omámeného Nečase.

Dle zvyklostí civilizované Evropy čistokrevný úplatek, jak konstatoval i prostořeký světoběžník Švarcík. A pak se divte, že se té civilizované Evropě ODS i její fámulus Štěpánek tak zuřivě brání.

M. Vojtíšek 15.6.2013 2:32

Bludy, bludy, bludy

To co se v ČR považuje za normální, normální opravdu není.

J. Kulheim 15.6.2013 7:51

Re: Bludy, bludy, bludy

Můžete naznačit něco víc a trochu to rozvést?

Kdo to určuje co normální je a co není?

M. Vojtíšek 15.6.2013 11:10

Re: Bludy, bludy, bludy

Můžu, pouhým pozorováním či diskusí s občany jiných států jsem dospěl k závěru, že míra vnímání co je a není normalní je u našinců silně pokřivená. Stále je to důsledek samotného komunismu a neideálního vývoje postkomunistické země, kterou jsme.

Bohužel se kultivace národa a jeho seběvědomí zastavila již před mnoha lety.

J. Kulheim 15.6.2013 12:29

Re: Bludy, bludy, bludy

Co je normální a co už normální není se v průběhu času mění. V šedesátých letech bylo normální, že se kouřilo ve vlaku, na konferencích, prostě téměř všude. A teď se to za normální nepovažuje.

Na západě je normální, že společnost žije nad poměry, dělá dluhy, které budou splácet i jejich pravnuci a považují to za normální. Já to za normální nepovažuji.

Takže pokud chceme diskutovat o neuchopitelných pojmech, tak si je nejprve definujme. Tak je to i definicí co je a co není korupce.

M. Vojtíšek 15.6.2013 13:02

Re: Bludy, bludy, bludy

No a jsme u toho, kd emyslíte , že je ten důvod toho iracionálního rozežrání na západě. No spotřebitel si to nevymyslel. Neustálou masírkou to do něj někdo napral. Pral to do něj tak dlouho, až to přijal za své. A teď se bude horko těžko prát do něj něco jinýho. To co do něj cpete 100 let, za 3 roky neotočíte.

Proto není racionální ani to tvrdit, že je normální to co nám vypráví pohádkáři Nečas s Kalouskem a nechápu pohnutky inteligentních lidí tvrdit, že to normální je.

No prostě není.

Tzn od Vás to je jen taková hra se slovíčky. Obhajování neobhajitelného.

Stejný to je s těma OSVČ.

J. Kulheim 15.6.2013 13:33

Re: Bludy, bludy, bludy

To jako chcete říct, že Kalousek z Nečasem jsou méně inteligentní než já, vy nebo pan Ištvan?

"...že je normální to co nám vypráví pohádkáři Nečas s Kalouskem ..."

Vždyť tito pánové zatím nic neřekli, pouze svůj názor na to co se děje kolem nich. Prostě se hájí a na to mají snad právo. Pokud provedli trestně postižitelný čin, tak ať je odsoudí. Pokud se jedná o politickou odpovědnost, tak to posoudí voliči. O tom nemůže rozhodovat Išván ani policajti. Ti musí přednést důkazy trestného činu. Na jejich straně je důkazní břemeno. Oni nemůžou rozhodovat o tom kdy padne vláda zvolená v řádných volbách. Pokud to tak bude, tak tady budeme mít policejní stát. Pokud to chcete, tak na to máte sice právo, ale nechte jiným právo se bránit.

"..No spotřebitel si to nevymyslel...."

Ale také si myslel, že je to normální. Ti co nastražují bomby si také myslí, že je to normální:

M. Vojtíšek 15.6.2013 13:59

Re: Bludy, bludy, bludy

No zrovna Nečas s Kalousek nikdy neříkaj svůj názor. Říkal vždy jen to co si oni nebo jejich poradcí myslej, že maj říkat.

Jejich názor jako osob nezná nikdo krom pár vyvolenejch. Politika je hra a vní , žádný názory nejsou , jen komunikace zacílená nějakým směrem.

J. Kulheim 15.6.2013 14:07

Re: Bludy, bludy, bludy

"No zrovna Nečas s Kalousek nikdy neříkaj svůj názor"

To víte nebo se to jenom domníváte?

"...Politika je hra..."

V politice má pravdu ten, kdo přesvědčí většinu voličů o "své" pravdě". Politik musí respektovat priority na podkladě kterých byl zvolený.  Co jste říkal na to když pan Paroubek při přesvědčování voličů udělal strukturální rozpočtový deficit téměř 100 miliard Kč?

M. Vojtíšek 15.6.2013 14:15

Re: Bludy, bludy, bludy

 Deficit v době konjunktůry nebyl, žádnej zázrak. Otázka je, kolik to přineslo peněz do český ekonomiky a jak se to reálně projevilo na životní úrovni a funkci trhu . Na druhou stranu. Za 15 let nasekat dluhy a privatizovat prakticky celej stát včetně sanace bank, reformovat celé hospodářství je rozdíl oproti tomu nasekat stejnej dluh za 5 let a neudělat nic.

Ano i Lincoln říkal , že v politice nezáleží na prostředcích ale na tom jaký cíl sledujete.

Dokážete za posledních 5 let identifikovat v krocích politiku nějaký obecně prospěšný cíl? No já jinej cíl, než udržení moci nevidím.

M. Vojtíšek 15.6.2013 14:18

Re: Bludy, bludy, bludy

Opravdu musím odpovídat na to, zda Kalousek s Nečasem komunikují veřejnosti svůj názor.?

To je snad jasný. Rozpor mezi tím co dělaj a co říkaj lze možné vidět na každém kroku a není k tomu třeba nějakých extra analytických dovedností.

M. Kopřiva 15.6.2013 1:16

Nevím kdo je pes,....

 Pokud je ten zmetek Tluchoř Vámi obdivován, pak se nedivím co jste zač. Nebyl ještě odměněn jako jiní, ale taky vystupoval jako velký vřed a asi ho nikde ani nechtěli. Aféra s Kristýnou a jiné aféry jsou dokladem jeho intelektu. Způsobil, že se do PS dostal ten odsouzený grázl, jak se jen jmenoval, dnes sedící kdesi za mřížemi, který se nechtěl vzdát ani "mandátu", "imunity" ani peněz. Hnusný hraboš.

Nevím, kdo je tady pes, ale pořádně trapný ocas jste Vy, Štěpánku.

J. Stejskal 15.6.2013 1:56

Re: Nevím kdo je pes,....

Já souhlasím.

J. Prikner 15.6.2013 0:58

Je to Kalouskovina

400 policajtů, Ištván vyštván z Olomouce a neviděli, kdo z MF předal Fuchsovi , Tlučhořovi a panu bakalářovi posty ve státníc podnicích. No toto, to je záhada. AŤ nedělá z lidí voly a konečně už táhne.

T. Pansky 15.6.2013 0:35

Autor se velmi plete. A to hned v nekolika bodech.

Pan Topolanek nemusel sestavit vladu za kazdou cenu a nasadit si do pravicove vlady ultralevicove Zelene vsi.  To nas stalo mnoho miliard a ukazuje to na politickou nesoudnost...  Ruzne dohody mezi Klausem a Zemanem - tomu se rika Velka koalice.  Nikde neni receno, ze vsechny strany velke koalice musi sedet ve vlade.  Doslo ke smlouve (dohode) = velka koalice. ...  Kde dosel autor k tomu, ze strany maji pravo "obchodovat" s pozicemi v dozorcich radach statnich podniku?  Autor by tu de fakto legalizoval mafianske praktiky.  Ze se to delo, no, to je pouze ukazka velmi spatne politicke kultury v ceske kotline.  ...  Jinak receno, autor nas chce zatahnout (lepe receno nenechat se vymanit) do mafianskych systemu.  Ne, pane autore, ja jsem rad, ze politici uciti, ze jsou veci, ktere politici delat nesmi.  Politici nejsou bohove, jsou to pouze docasni zastupci obcanu v procesu rizeni statu.  top0625top@live.com

H. Gene 15.6.2013 1:01

Re: Autor se velmi plete. A to hned v nekolika bodech.

Jaký je rozdíl v tom, že se např. díky opoziční smlouvě stal Klaus předsedou Sněmovny?

T. Pansky 15.6.2013 2:01

Re: Autor se velmi plete. A to hned v nekolika bodech.

Znovu je treba zopakovat, ze "opozicni smlouva" byla velka koalice.  Opozice s vladou nemusi uzavirat smlouvy, protoze se z principu maji navzajem hlidat.  Paklize uzavrou jakoukoliv smlouvu, stavaji se koalici (nikde neni receno, ze vsichni clenove koalice musi sedet ve vlade).  ...   Ceska ustava neni napsana velmi dobre.  V prvni rade je treba zrovnopravnit Senat s Poslaneckou snemovnou, kdy Senat (tvoren primo volenymi zastupci obcanu) nebude prehlasovan Poslaneckou snemovnou.  Aby byl jakykoliv zakon prijat, musi ho prijmout obe komory. 

P. Pavlovský 15.6.2013 4:00

Re: Autor se velmi plete. A to hned v nekolika bodech.

Takže až po volbách povládne ČSSD a senát bude také oranžový, budete spokojen?

P. Kolář 15.6.2013 5:02

Re: Autor se velmi plete. A to hned v nekolika bodech.

S tím senátem,zvoleným z vůle lidu si pan Panský evidentně dělal legraci.Považovat vůli politických stran za vůli lidu je opravdu komické.V praxi to znamená,že naši nejlepší spoluobčané se rekrutují výhradně z členů ČSSD. To,jací opravdu jsou,ukáže již velmi blízká budoucnost.Prozatím prokázali pouze to,že umí nejlépe slibovat.

T. Pansky 16.6.2013 5:13

Re: Autor se velmi plete. A to hned v nekolika bodech.

Pletete dohromady dve veci.  Zapomente na barvy.  Ja jsem mluvil o tom, ze Poslanecka snemovna podrizena stranicke discipline tvori zakony site na miru zajmovym skupinam.  Senat s vetsi pravomoci by mel moznost tyto nesmysly korigovat.  Nanestesti nase pseudo-pravice ignorovala budoucnost a svuj program v devadesatych letech podridila ekonomickym zajmovym skupinam.  Tim nahnala vetsinu obcanu nic nedelajici levici.  Dnes se tedy nemuzeme divit a rozcilovat.

T. Pansky 16.6.2013 5:09

Re: Autor se velmi plete. A to hned v nekolika bodech.

Co ma spolecneho kdo vladne s kvalitou systemu?

P. Pavlovský 16.6.2013 5:54

Systém si vybírá lidi k obrazu svému!

J. Vyhnalík 15.6.2013 5:07

Re: Autor se velmi plete. A to hned v nekolika bodech.

Systém, aby dobře fungoval, musí umožňovat kontrolu a zároveň dokázat schvalovat zákony a generovat akceschopnou vládu. Volební systém, tak jak ho zakotvili v Ústavě Jičínský a spol., vede k nestabilním koaličním vládám a různým handlům, jak jsme opět po sto prvé svědky. Jasný volební systém vedoucí k silným většinovým vládám by většinu těchto handlů poslal do historie.

To, co navrhujete, je naprostý nesmysl. Pokud by obě komory parlamentu musely schválit všechny zákony, tak by se u nás nevládlo a sestavovat vládu by nemělo smysl. Jakmile by vládní strany neměly většinu v Senátu, mohla by opozice snadno zablokovat všechny kroky vlády a nejspíš by nás čekaly každý rok mimořádné volby.

T. Pansky 16.6.2013 5:16

Re: Autor se velmi plete. A to hned v nekolika bodech.

U nas to mozna nesmysl je, jinde to funguje velmi dobre.  Proto mame system, kdy Poslanecka snemovna tvori zakony site na miru ekonomickym skupinam a Senat (primo voleni zastupci obcanu) se na to mohou jen divat a tise nadavat.  Navrhnete lepsi system?  Rad se necham poucit.