23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
huhu 19.2.2008 8:58

Re: Kdybys býval mlčel,byl bys zůstal filosofem

žvanil není, přistupuje k tomu vědecky jako guru těchto lidí - Goebbels

emil 19.2.2008 6:57

škoda

Je jen škoda, že jste se nezmínil o náplni Švejnarových projevů, o jeho konkrétnosti ve vztahu k zásadním problémům státu. Povídání o tom jaký možná bude, jak se pokusí řešit, jak radar jednou ano, pak trochu jinak, aniž by řekl jak, jednou reforma ano, podruhé už úplně jinak, ale jak, to také neřekl. Myslím si, že jeho nekonkrétnost v projevech a jeho "chtěl bych až budu" byla jedním z hlavních důvodů neúspěchu.

sinatra 19.2.2008 6:56

Pane...

Pane Hvížďala není Vám to už blbý.Obhajujete neobhajitelné.Švejnar.Čím se tato osoba zasloužila o stát o věci veřejné že se rovnou chce posadit na stolec presidentský a Vy a ostatní pravdoláskaři to podporují.Jakým právem se ptám?Onen člověk nemá co pohledávat ani v obecním zastupitelstvu protože každý obyvatel z poslední vísky by s ním za normálních okolností zamet.Takže budu velice pozorně sledovat co budete Vy a Vám podobní se Švejnarem dělat a kam se ho a jakým nečestným způsobem budete snažit propasírovat.Je to jasný rukopis Havla a jeho nepolitické politiky.To je ten věčný boj s oním zlem které se tak vzletně nazývá pravda a láska.

Projekt_B 19.2.2008 7:56

Re: Pane...

Pravda a láska jako zlo? Proboha! Koukám jako blázen...

žid 19.2.2008 12:36

Re: Re: Pane...

Pravda a láska není zlo! Ale tyto termíny byly jistými kruhy ukradeny s cílem páchat cosi nedemokratického.

Jenda 19.2.2008 17:10

Re: Re: Pane...

pravda a laska (s malym p a l) rozhodne nejsou zlo ... ovsem o bratrstvu Pravdy a Lasky bych se to uz tak jiste tvrdit neodvazil. Nevim jak vy, ale ja nejak spatne snasim vzletne kecy phylozofu co maji pocit, ze vi lip nez ja co je pro me dobre.

drak 19.2.2008 8:10

Re: Pane...

   Pane kolego, Vy jste se  asi pozdě narodil, nebo máte krátkou paměť. Už z projevu pana Topolánka vyplývalo, že současný pan prezident už měl být dávno jmenovan svatým. Probuďte se! Zřejmě asi každý žijeme v jiné republice! To zlo, s kterým Havel bojuje tu skutečně je a je to čím dál horší, což bylo vidět na volbě silně připomínající velké divadloa mafiánské praktiky. Zdravím Vás a dejte si mokrý hadr na hlavu.!!!8-o8-o8-o

zk 19.2.2008 9:30

Re: Re: Pane...

No, pro Vás už Havel svatým je, že? Na hlavu si dejte mokrý hadr raději sám:-D:-DRv

Jenda 19.2.2008 17:08

Re: Re: Pane...

Tak tak ... i kulky nam tu chodily postou ..

Lagron 19.2.2008 6:50

Proč tolik řečí

Levičáci prostě nemají dobrý čich na osobnosti! A nejenom to, oni se mezi nimi ani žádné osobnosti nevyskytují. Stačí zalistovat v minulosti a je to jasné. Seznam tak neschopných nebo lépe řečeno všeho schopných lidí hovoří za vše(Y)!

Pavel 19.2.2008 6:33

Pane Hvíždalo,

jste opravdu dojemný. Chybný marketing - já bych spíše dodal "prázdný". Pan Švejnar propásl přiležitost presentovat jasné a pevné postojea názory, bohužel většinou prodával jen prázdné fráze a nikoliv vlastní postoje. Řada lidí to v různých diskusích psala, ale nemělo to ohlas jak u prof. Švejnara, tak u vás - těch co jste mu dělali "štáb". A je škoda, že jste na to přišli dříve, nereagovali jste na veřejné mínění. Byli jste totiž všichni zaslepeni svoji záští vůči Klausovi, byli jste příliš sebestřední a doufali jste, že program AntiKlaus a Klaus může za všechno špatné a že vám to budou všichni baštit. teď jste po bitvě  /prohrané;-D) generál.8-o. Vsadili jste na špatnou kartu a věřili svému chlácholené, jak jste všichni dokonalí a lidí vám "baštějí".;-D

třetí 19.2.2008 5:48

Marketinková chyba to nebyla.

Vůbec nerozhodovala marketingová strategie. Rozhodovalo, kdo ovládá archivy a kdo má peníze a žaludek na nákup dalších hlasů. Tečka.

Kouba 19.2.2008 6:46

Re: Marketinková chyba to nebyla.

R^

drak 19.2.2008 8:12

Re: Marketinková chyba to nebyla.

:-D:-D Souhlasím!!

Radim 19.2.2008 8:39

Re: Marketinková chyba to nebyla.

Ano,to jsou hlavní důvody Klausova zvolení.R^

pozorovatel123 19.2.2008 3:07

Příspěvek

Příspěvek je dobrý a souhlasím s ním. Všechny uvedené atributy by se však uplatnily pouze v přímé volbě. Ukazuje to mimo jiné, že i přímá volba je snadno manipulovatelná, možná ještě více než volba zastupitelská (o problémech virtuální reality jsem zde již psal). V naší volbě však nerozhodovalo čemu kdo věří, ale jak dobře umějí šéfové stran práskat bičem (proto veřejná). Demokracie je prostě složitá.

Historik 19.2.2008 2:46

Chybný marketingový tah byla rychlokvašená Hvížďalova kniha o Švejnarovi

Teď se Švejnar směje v každém knihkupectví z hromady této neprodejné knihy. Za chvíli skončí Švejnar v Levných knihách na paletách s jinými neprodejnými knihami. Švejnar splnil svoji historickou úlohu, jak správně podotkl jeden politolog v ČT1. Švejnarovo využití v ČR na politické scéně je téměř nemožné. Švejnar je zkrátka vyběhlý typ, jako auto, které už nikdo nechce a nekoupí.

slava 19.2.2008 2:56

Re: Chybný marketingový tah byla rychlokvašená Hvížďalova kniha o Švejnarovi

No, to je Klaus taky, a vidíte. Jinak jsem si nevšiml, že by se lidi o klausova díla zrovna prali.

jakovy 19.2.2008 12:45

Re: Re: Chybný marketingový tah byla rychlokvašená Hvížďalova kniha o Švejnarovi

Předpoklad pro zakoupení Klausova díla je umět i číst, ne jenom psát na klábosnici.

krab 19.2.2008 0:53

a jeste za seste

6) nechapu spojitost mezi Neznabohem (nabozenska vec) a "pozivanim po cisarich" (svetska vec). Krom toho ta prvni veta v predpolsednim odstavci vubec nedava smysl, pan Hvizdala by si to po sobe mel precist.

šakal 19.2.2008 1:00

...AMEN!...

...R^  >-

Vlasta.on 19.2.2008 1:24

Od člověka

který je schopen prohlásit do TV, že........... Einstein přidal do prostoru jeden rozměr a tím rozměrem je rychlost ... žádáte příliš. Myslím že toto byl jeho vrcholný intelektový výkon!!!;-D;-D

krab 19.2.2008 1:31

Re: Od člověka

to rek? Hvizdala nebo Svejnar? to bych chtel slyset :)

treba to melo nejakej hlubsi smysl, kerej proste nechapem

Vlasta.on 19.2.2008 1:59

Hvížďala

Ten hlubší smysl bych fakt nehledal!;-D;-D

krab 19.2.2008 0:53

Hvizdalo, kapnete bozskou, neschovavejte se za nestrannost novinare

1) tu ikonu Antiklaus nevytvorila protistrana (ta ho spis vice nez mene ignorovala), ale naopak to byla podminka, aby mohl mit podporu tak nesourodyho spolecenstvi.

2) "jednoduse a zretelne vysvetlovat jeho postoje" mohl Svejnar sam, misto toho si daval setsakramentsky pozor, aby zadny postoje nerekl, totalne varil z vody a topil se ve frazich, at uz proto, ze zadny postoje nezastava, nebo proto, ze je slizkej jak had a rikal vse jen s ohledem na podporu vsech stran onoho nesourodyho spolecenstvi. Podle me plati oba duvody a proto je Svejnar mimoradne odpornym bezpaternim karieristou a krom toho je hloupej.

3) nevim s jakymi myty hraje Klaus, nicmene je schopen a ochoten svoje postoje velmi detailne vysvetlit a obhajit. Hvizdala jeho odpor k byrokratizaci EU a k posunu k rozhodovani lidi, kteri k tomu nemaji demokraticky mandat bagatelizuje, aniz by byl schopen s temito myslenkami polemizovat.

4( zajimalo by me, jak by Svejnar velmi detailne vysvetloval a obhajoval svoje postoje typu "jsem kandidat budoucnosti, nabizim zkusenost z domova i ze sveta, budu spojovat, chci Cesko bez barier, vzdelani je dulezite v globalizovane spolecnosti"... presne mi to pripomina situace z vejsky, kdy kdyz nekdo se na studium vykaslal a dostal otazku o ktery nevedel vubec nic, tak presne takhle vagne mudrcoval, ohanel se "nezbytnymi" slovicky jako Globalizace, Internacionalizace, Interdependence, ... lidove receno se snazil vokecat fakt, ze vo tom vi kulovy.

5) V medialnim provozu byl brutalne tlacen spriznenymi dusemi pravdy a lasky prave Svejnar, vrcholem byla CT a jeji servilita vuci Svejnarovi. Tenhle ksindl si platim z dani!!!

Tomas Pansky 19.2.2008 0:43

Pane Hvizdalo, byl jste poslednich nekolik mesicu v Cechach nebo nekde jinde? Vas ...

... clanek odpovida situaci, kdy je ve hre prima volba prezidenta. Potom muzeme mluvit o marketingu a volebnich strategiich. V nasi neprime demokracii byla videt snaha Svejnara o sirsi kontakt s verejnosti; zato pan Klaus vedom si faktu, ze bojiste je jinde, setril sily. Jaky potom marketing??? --- Odehrala se bitva o nas, ale bez nas. Obcanum byla nasazena psi hlava.

Vasekpasek 19.2.2008 0:41

Díra

Jenže to má několik děr, napadají mě hned teď dvě: Jednak Švejnar své skutečné postoje opravdu nepřednesl (vyzývám jakéhokoliv příznivce Jana Švejnara, aby pojmenoval jediný Švejnarův postoj, kromě prázdného tlachání všeobecných frází) a druhak prezidenta volí poslanci a senátoři a ti byli daní již předchozími volbami. Tudíž o jejich hlasování bylo jasno prakticky předem, nějaká lidová kampaň a marketing s tím měli pramálo společného. Což jen dokazuje, že odpůrci Švejnara (a prakticky jakéhokoliv jiného kandidáta) měli pravdu, šlo opravdu o antiklause. Což mimo jiné volba (resp. obě volby) s přehledem dokázala, neboť se jí nezúčastnili příznivci Klause a příznivci Švejnara, nýbrž příznivci Václava Klause a odpůrci Václava Klause...

šakal 19.2.2008 1:01

...Přesně tak!...

...:-)

krab 19.2.2008 1:20

Re: Díra

Postoj Svejnara k radaru: "mohlo by se o tom premyslet, pokud bude v NATO, pokud se ovsem neobjevi nove zavazne informace" (jak se ukazalo, nove zavazne informace se objevily - komancove rekli, ze pres radar nejede vlak)

"Vzdelani je dulezite" (no reknete, neni von genius?)

"Jsem kandidat budoucnosti, nikoliv minulosti" (spocital si, ze se voli prezident na pristich pet let, nikoliv na 5 predchozich let, tak se snazil orientovat na ne - ten chlap neni blbej!!!!)

"transformace ekonomiky se mela provest az po zavedeni silneho pravniho ramce" (kteremu venoval ve sve tehdejsi vypracovane analyze celej odstavec. jak to chtel tenkrat udelat konkretne udelat, tzn. jak z niceho prinest fungujici pravni ramec kterej se vsude stavi za pochodu, pri ziskavani zkusenosti z dosavadnim fungovanim po staleti a jak se na nem shodnout v parlamente, to uz neresi, to jsou detaily a on se prece stara o VIZE!!!

Marcela 19.2.2008 9:05

Re: Re: Díra

Krabe, hezky jste to shrnul.:-)