8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sutera 1.2.2008 6:06

POSLANCI ODS BY SE MELI ZAMYSLET, VETSINA NARODA CHCE LIBERALNI POLITIKU

Nacpete jim zpet KLAuSE a ztratte veskere nadeje na tento vyvoj

Svatopluk 1.2.2008 5:58

Píšete zajímavé články o principech novinařiny - tak proč se jimi neřídíte

Pokud uvádíte, že Klus popíral ztráty atd, neměl by jste odkázat na příslušné studie a jejich metodiku, pokud říkáte, že Klaus mluví magicky, neměl by jste provést  rozbor stylu obou a nebo alespoň uvést příklad ?

Není právě Váš styl, který je pouze emocionálně hodnotící - bez jakýchkoli argumentů ?

Já sám "nemám silný názor" na transformační náklady, ačkoli mě způsob (hlavně fakt, že to, kam se bude vše ubírat a co bude a nebude dobré/špatné, bylo známo pouze několika lidem) tranformace značně žere. S radostí bych si přečetl zasvěcený článek nebo alespoň zasvěcené odkazy na takové články.

Sutera 1.2.2008 5:38

Pane Hvizdalo, toto je novinarina po dlouhe dobe je zde slyset rozvaznost.

Stretnuti kandidatu jsem nevidel, nemam tu moznost,ale znam jiz oba kandidaty dostatecne, abych vedel, ze podavate opravdovy obraz, nikoli popis toho ci onoho saka, jak se jiz stavalo zvykem.

Klaus dava zjevne a proti sve vuli navedomi, ze jeho obdobi zaplatpanbuh pravdepodobne konci.Pokud neskoci, vykulminuje se v ODS vse spatne, to co konzervuje Klausuv vliv.

Verejnost tim bude opomenuta a spolu s neoblibenymi dopady reformy to jeste prohloubi rozpor mezi ,,obycejnym obcanem,, a vladnouci vrstvou. To vyuzije levice, podporena neuspokojenymi a neuspokojitelnymi lidovci a mame v pristich volbach vystarano o triumfalni navrat levice, ktera tentokrat bude komunistum naslouchat vice nezli drive. Je jedina moznost pro proevropsky a hospodarsky prospesny vyvoj zeme.

ODS MUSI PODPORIT p.SVEJNARA, NAJIT CESTU OD KULTU OSOBNOSTI K ORIENTACI K UKOLUM, KTERE JE NEZBYTNE VYKONAT K SKUTECNEMU POSILENI CR V RAMCI BUDOUCIHO VYVOJE V RAMCI  EU.

Sutera 1.2.2008 6:01

Re: Pane Hvizdalo, toto je novinarina po dlouhe dobe je zde slyset rozvaznost.

POKUD V ODS PREVAZI PRAVICOVE LIBERALNI NAZOR SE VSIM CO K LIBERALISMU  PRISLUSI, NALEZNE VBRZKU SPOLECNOU REC S p.SVEJNAREM.

TO MUZE ZNAMENAT TOLIK NUTNOU REHABILITACI TETO POLITIKY V OCICH VEREJNOSTI A JEJI NUTNOU PODPORU, JINAK PRICHAZI DALSI NEJISTOTA A HOSP.STAGNACE S POTICKOU NESTABILITOU, USTEKANE ,NEKONSTRUKTIVNI A VYCERPAVAJICI ,,POLITIKY,,

Vetsina obcanu podporujicich p.Svejnara chce TOTO a to je velka vyzva, lide chteji TVORIT SVOU BUDOCNOST, kazit tuto moznost je trestuhodnym omylem.

Pavel 1.2.2008 8:31

Re: Pane Hvizdalo, toto je novinarina po dlouhe dobe je zde slyset rozvaznost.

Pokud by koalice ČSSD + lidovci (+ někdo) byla dostatečně silná, obejdou se, a moc rádi, bez komunistů. Naopak, je možné si celkem snadno představit, že ODS utvoří koalici s komunisty (hlavně když budou u vesla a budou tak beztrestní).

Jasap 31.1.2008 23:48

Nakyslý "prezident" v křeči

Tak nějak se dívám na V.  klause já. Pokud bude jeho agónie na Hradě prodloužena o dalších pět let, tak nás snad musí vyloučit z EU!

Ladislav N. 1.2.2008 0:12

Re: Nakyslý "prezident" v křeči

V EU jsou zvyklí na leccos - viz soudruh Barroso a jeho "20  20 20 do roku 2020" ;-P

Sutera 1.2.2008 5:45

Re: Nakyslý "prezident" v křeči

To vylouceni z EU to je asi take o co Putinovcum v ceske politice jde.Breznev mel svou squadru, Putin ma svou. Putin je chytrejsi a rusko bude jeste mocnejsi. CR je dulezity strategicky uzel a rusove nikdy nezapominaji, jen ze slusnosti vam obycejny rus nerekne, ze jsme v jejich ocich stale ,,Jejich,,

realista z vesnice 31.1.2008 23:14

Diskuse na klubu....

žádná diskuse nebyla.proč nevystoupil normálně v televizi.tady nejde o pokoření Klause,ale mohl jasně lidem říci,co udělal za 5let,co má v plánu dál...

ale jeho veličenstvo se bojí...o nic jiného tu nejde a řekněmeto jasně...bojí se...čeho,když je tak oblíbený.....

Marek 31.1.2008 23:12

Klaus Švejnara zjevně převyšoval.

Debatu jsem si na internetu přehrál, ale po přečtení tohoto článu mám dojem, že jeho autor má o debatě pouze informace z druhé ruky předané mu nějakým soc. demákem a nebo se rozhodl, že zase trochu zmanipuluje mínění těch, kteří to neslyšeli a neviděli. Podle mého soudu Klaus mluvil naprosto rozumně, zatímco Švejnar se jen snažil strefovat do populistických názorů. Jinak na mě Švejnar budí dojem, že své předvolební aktivity směřiujíci k tomu, aby poznal co nejlépe veřejné mínění k různým otázkám, vede jen z toho důvodu, aby si dokázal formulovat vždy ten nejpopulističtější názor, který pak prezentuje jako svůj. 

strejda 31.1.2008 23:27

Re: Klaus Švejnara zjevně převyšoval.

Já jsem debatu sledoval. Švějnar mluvil věcně, střízlivě a informovaně. Je poznat, že je to kultivovaný profesor. Klaus působil podivně, často nemluvil k věci a vychvaloval své zásluhy.

Pavel Kořán 31.1.2008 22:06

AUTOROVI HVÍŽĎALOVI

PANE, VY BYSTE DOKÁZAL VE SVÝCH UPOCENÝCH CANCECH LEJNO NA CUKR. TAKOVOU KRAVINU JAKO JSTE ZPLODIL JSEM JEŠTĚ NEČETL. PŘIPISOVAT VŠECHNU TU OBRATNOST ŠVEJNAROVI, KTERÝ NEDOKÁZAL (OSTATNĚ JAKO NIKDY) ŘÍCI NIC KONKRÉTNÍHO A UCHYLOVAL SE JENOM K PRÁZDNÝM FRÁZÍM, TO CHCE OTRLOST!!!

Pavel 1.2.2008 2:34

Re: AUTOROVI HVÍŽĎALOVI

Já nevím, někteří slyší "Klaus" a hned ví "dokonalost" ...

F.VÍZEK 88.100.57 31.1.2008 19:51

Jediná pravda pravdoucí...

Jediný zdravý a pravdivý názor je tento:   Václav Klaus nemá vinu na ničem, on má jenom zásluhy.  Vždyť se pohybuje v politice pouze 19 let a měl zcela nevýznamné funkce: ministr financí, premiér, předseda Sněmovny, prezident republiky a předseda strany.  Jak mohl někdo tak "nicotný" něco ovlivnit ?   Nemůže za nic, je to náš pan profesor, náš Vašíček !

A kdo si to nemyslí - má poruchu, příp. je komouš či žil opravdu, ale opravdu někde jinde.

Pochopil jsem, tak nějak to bude !

huhu 31.1.2008 19:55

Re: Jediná pravda pravdoucí...

dobře hysterický :-D tak kdo je ten váš kandidát ? Nakonec by bylo pro Roka úspěchem, když by mohl po 8.2 tahat z klobouku dalšího králíka 

Stanislav Ševeček 31.1.2008 20:46

Re: Jediná pravda pravdoucí...

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008012902

Zdravím vás, souhu sosane Vízku.

H.K. 31.1.2008 21:38

Re: Jediná pravda pravdoucí...

Jediná pravda pravdoucí...Vy pane Vízku dobře víte, že žádná pravda neexistuje tam, kde neexistují objektivní kriteria. Pokud se něco nedá změřit a vážit, tak tam je problematické mluvit o pravdě. Vy si myslíte, že máte pravdu Vy, V.K. si myslí, že má pravdu on. Jediný zdravý a pravdivý názor je tento:   Václav Klaus nemá vinu na ničem. Tak to si myslíte Vy, ale nevěřím tomu, že si to myslí i V.K. Věrtšina lidí by mnohé, pokud by se mohl vrátit, udělala úplně jinak. Možná by s tím nebyl také spokojený. Kdo něco dělá, dělá i chyby.

Komunisti zlikvidovali všechny podnikatele v průmyslu i v zemědělství. Okradli všechny, odnaučili lidi podnikat, starat se sami o sebe a o svůj majetek.. Pokud by to neudělali, nemuslela proběhnout privatizace. Kdo by dnes znal jména jako Kožený, Mrázek, Krejčíř, Zgraba, atd. Nikdo. V roce 1989 už většina lidí, kteří podnikali nebyla na světě, nebo byli už moc staří na podnikání. Lidé, kteří měli pod 60 let něvěděli o podnikání vůbec nic a taky neměli peníze na rozvoj podnikání. Kdo měl podnikat? Byli tu jen nomenklaturní kádry spojené s minulým režimem, kteří měli informace a známé podobné chamtivce v bankách

Po roce 1989 započal přechod socialistického hospodářství na tržní systém. V žádné zemi nešel přechod bez problémů a bez nákladů.

pH 77 31.1.2008 22:37

Re: Re: Jediná pravda pravdoucí...

Většina lidí by s odstupem udělala věci minulé jinak. Ne ale Klaus! I když možná že i on, ale neřekne to. Znamenalo by to totiž přiznání chyby. Nedávno řekl, že jeho jedinou chybou v době prezidentování bylo špatné smýšlení o Karlu Schwarzenbergovi. No nedali byste mu pětikorunu? Řeknu vám, taky bych chtěl mít takové sebevědomí. Jak mně by se žilo bejt takhle bohorovnej!

Joska 31.1.2008 22:48

Re: Re: Re: Jediná pravda pravdoucí...

To právě svědčí o sebevědomí zcela mizerném. On se bojí! Je vystrašenej jak králík a to zdánlivé sebevědomí je jen maska. Sebevědomý člověk uzná své chyby, protože jej to nemůže ohrozit. Je si vědom svých kvalit. Ne tak Klaus!  Nedivil bych se kdyby jej schopný moderátor (bez autocenzury) dokázal rozbrečet... Anebo je opravdu nemocnej, já nevím

kurbet 31.1.2008 19:00

asi stejně

Pane Hvížďalo,jsem rád že jste to viděl asi stejně jako já.Při čtení včerejších mudrování od některých po-litologů jsem se domníval že sledovali zřejmě nějaký jiný"duel".Na panu Klausovi bylo zcela zřetelně vidět,že když nemůže prosadit svůj styl debaty na kterou je v tom našem českém kurníku po celá dlouhá léta zvyklý,tak není ve své kůži.Manýry jako skákání do řeči,kroucení hlavou,urážení a podceňování "protivníka"(partnera v diskusi)-to vše je běžným rysem jeho debat.Včera k tomu neměl prostor a to mu sakra vadilo.Profesor Švejnar zase ukázal jak by v budoucnu mohla vypadat kultivována debata.Díky za ten postřeh.

huhu 31.1.2008 19:03

Re: asi stejně

prosím Vás, sdělte mi nějaké to kultivované švejnarovo moudro, asi nejsem tak bystrý, abych ho postřehl ;-)

Herakleitos 31.1.2008 20:35

Re: Re: asi stejně

H@upe , přečti si úvodní článek, tam to najdeš. O tvé bystrosti jsme se my inteligenti mohli již tisíckrát přesvědčit. Litujeme tvých rodičů. To je síla. Ať se ti dobře daří překabátěný soudruhu.Rv

bacil 31.1.2008 20:39

Re: Re: asi stejně

No to nejsi, protože jde o celé vystupení, grimasy při slovu protivníka a pokud jsi to neviděl, tak tě lituji.

vamp 31.1.2008 20:57

Re: Re: Re: asi stejně

takže Švejnar nic neřekl a Klaus dělal grimasy? :)

huhu 31.1.2008 21:59

Re: Re: Re: asi stejně

pokud jste z toho všeho nejlépe vnímal grimasy, tak budete jistě více rozumět šimpanzům v ZOO, nežli mluvenému slovu ;-)

Hloupý 31.1.2008 23:35

Re: Re: asi stejně

Kdo nechce vidět nevidí - anebo je hloupý, což bude asi Váš případ...:-/

Rad 31.1.2008 19:09

Re: asi stejně

no jo, tak to umí amíci ;-), jenom amíci!

EM 31.1.2008 19:55

Re: asi stejně

V článku bohužel nezaznělo, že Václav Klaus přišel diskutovat do kotle svých odpůrců a otázky byly šité na míru Švejnarovi.  Že se přesto prosadil o něčem svědčí.

Švejnar je pro mě osobně nepřijatelný minimálně z toho důvodu, že pokud bude zvolen, stane se tak pouze a jedině díky masivní podpoře komunistů, o kterou bezostyšně usiluje. Že je pomáhá tahat z politického ghetta podobným způsobem, jako Beneš při své volbě v roce 1935 panu Hvížďalovi evidentně nevadí. Ale mě ano.

Pavel 31.1.2008 20:19

Re: Re: asi stejně

Že díky podpoře komunistů, za kterými dolezl po čtyřech, byl zvolen i Klaus, to vám zjevnmě nevadí. A že byl v kotli svých odpůrců? No a? Mohl přece jít do normální tv debaty, nebo mohl podobný duel uspořádat klub ODS, kdyby na to měli dostatečné IQ. Navíc si "Hrad" nakladl nesmyslné podmínky, které ještě více zvýhodnili klub ČSSD. Mohli tam přece být i senátoři ODS a ti by jistě dokázali Švejnara znemožnit, když jste o tom přesvědčen (já si to nemyslím, protože na to zkrátka nemají).

A jen tak pro zajímavost, co udělal (skoro) prvního Klaus po svém zvolení? Pozval komunisty do Lán.

H.K. 31.1.2008 21:41

Re: Re: Re: asi stejně

V.K.nevolil žádný komunista.