29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Fafa 31.1.2008 17:25

Pane Vizku,

kdo jiny nez senatori nebo poslanci je zdpovedny za zakony teto zeme? Ja ponekud zvlastni, ze kritizujete kolikovani hriste a spatne zakony prijimane v dobe, kdy VY OSOBNE jste byl zakonodarcem.

důchodce 31.1.2008 14:09

přechod na EURO

 Domnívá se pan Šve jnar, že rychlý přechod na EURO je pro nás důchodce výhodný?Nedovedu si představit jak vyjdeme  s průměrným důchodem 350 EUR.

Malý Aston 31.1.2008 14:14

Re: přechod na EURO

To ještě nemáte špatné,já mám daleko méně ale panu Švejnarovi věřím on nám přidá ze svého a Jirka taky.:-D

Magor Milda 31.1.2008 14:45

Re: přechod na EURO

to je právě ten rozhodující bod. Nejenom váš důchod, ale i veškeré ceny a poplatky se ve stejném poměru zmenší, takže se na první pohled nic nezmění. Není to lehké vysvětlit i třeba Němcům, realita je však poučila.

Některé věci po přechodu na Euro zdražily- třeba holič nebo restaurace. Pochybuji ale, že český důchodce v té restauraci bude moc konzumovat, vidím spíše pořád ty samé, kteří se tam v zimě chodí ohřívat.

Jiné věci však zlevnily a to někdy pořádně. Občas to obchodníci zkouší změnit, třeba teď byl aktuálně pokus mléčného kartelu zvednout ceny, prý kvůli Arabům a Číně. Nepodařilo se, řetězce v Německu už mají zase čtvrtku kvalitního másla za 25 Kč. Jednu chvíli se ale prodávalo (nebo spíše neprodávalo) za 40 Kč. Takže bych nesýčkoval, Euro by napomohlo rychlejšímu růstu naší ekonomiky a při cestách do zahraničí bychom zjistili, že ušetříme spousty peněz, o které nás dosud obíraly banky a směnárny.

U nízkých důchodů, a ty jsou v ČR standart, rozhoduje zejména nájemné, to ostatní už se dá zvládnout. Takže tam, kde nájemné dosáhne výše poloviny důchodu, musí nastoupit stát a dopad takové skutečnosti kompenzovat. Samozřejmě je také nutné, bránit přehnanému zvyšování nájemného, nejlépe tím, že se zruší veškeré dekrety a nárůst nájemného se omezí na maximálně 15 nebo 20 % za tři roky. Tím by měl trh s byty dostatek času zareagovat.

U zdravotní péče je třeba kritická situace u diabetiků, kardiaků a invalidů všeho druhu, jimž je třeba ty poplatky omezit na snesitelnou míru, třeba tím, že po přesažení 1% z příjmu pacienta ty poplatky převezme stát. Je to na západě takto všude omezeno. Nebojte se, v Evropě je sociálnější politika, než bývala ta komunistická, neutlačuje se zde nikoho.

Joska 31.1.2008 15:29

Re: Re: přechod na EURO

Děkuji za věcný příspěvěk...R^

Pete Brich 31.1.2008 15:40

Netahejte s sebou pytle drobných, Magore.

Stačí kreditní karta, když stále cestujete po zahraničí.;-)

PB

Magor Milda 31.1.2008 19:07

Re: Netahejte s sebou pytle drobných, Magore.

a už jste se někdy podíval na výpis, o kolik vás ta vaše banka obrala za ten výběr v zahraničí a jaký kurz vám počítala? Samozřejmě mám těch kreditních karet více, hotové peníze však jsou lepší. V Česku jdu vyměnit do cestovky, za Euro tam dostanu o 2-3% více, než v mé bance. Podotýkám, že jsem srovnával pečlivě všechny banky v ČR, dostal jsem se až do Živnobanky ale ten nový majitel začíná také ždímat, čekám jenom, až mBanka bude mít i zahraniční platby a SIPO., pak se s UniCredit rozloučím.

Chris Kelvin 31.1.2008 14:08

Modrá a rudá úderka zase v sobě...

...a nám prostým voličům, neangažovaným v žádné politické straně nezbývá něž skřípat zuby :-/

Z té debaty jsem si odnesl jeden poznatek: Klausova nafoukanost a sebestřednost není v relaci s jeho schopnostmi. Za své ego zaprodá úplně cokoli. Navíc jeho politické názory nesou silné prvky fundamentalismu, jednoduchému ideologickému principu se musí podřídit vše.

Švejnar mi připadá jako člověk na úrovni, snažící se dobrat podstaty věci. Pravda, trochu ho diskvalifikuje podpora Paroubkovy ČSSD, ale asi neměl jinou volbu.

dragon 31.1.2008 14:39

Re: Modrá a rudá úderka zase v sobě...

ale nějak se mu to nedaří - teda to dobrání. Nebo to je dobírání?

sinatra 31.1.2008 15:17

Re: Modrá a rudá úderka zase v sobě...

Kelvine znám písmen tré jež v slovo BLB se svíjí.(Y)

F.VÍZEK 88.100.57 31.1.2008 13:56

Hrad reformy nepotřebuje ?

Dalších pět let s Klausem rovná se pět let stagnace... Moc se obávám, že většina zákonodárců to tak ale nevidí, byť není pochyb, že Václav Klaus je už za zenitem a naděje na změny jsou reálné leda s novou tváří na Pražském hradě.  Škoda by bylo pěti ztracených let... (reformy = změna, náprava, zlepšení)

Dalších pět let na Hradě pražském nabídnout autoru a ochránci a propagátoru pánů Kožených, Železných, Krejčířů, Pitrů, Mrázků, Šrajbrů, Stehlíků....a jak se všichni jmenují...  To si VK a národ zaslouží ?

M. Zima 31.1.2008 14:01

Řekl bych,

že ANO, zaslouží.

Ostatně, jaká "ztracená léta"?, bude aspoň legrace. Na zkoušku doporučuji nedávný rozhovor s obrazovou dokumentací kLause pro Rheinische Post. Němci se opravdu bavili.

F.VÍZEK 88.100.57 31.1.2008 14:04

Pane Zimo...

máte pravdu, ale pár komiků máme lepších... To musíte uznat !  Třeba Náhlovský...

M. Zima 31.1.2008 14:14

Bohužel neznám,

ale šaškování je jediná disciplína, ve které bych Profesora nepodceňoval. Např. ve zmíněné Rh. Post stojí v pracovně, ve které je jedna zeď vytapetovaná jeho pitomými diplomy. Něco tak ubohého nenajdete snad ani u šamana léčícího dotykem pohlavního údu.

emil 1.2.2008 11:40

Re: Bohužel neznám,

To je pravda, to už je, jako když Švejnar řekne o sobě, že je výborný, že vše zařídí, že vše umí a vše zná. Toto používá Švejnar na všech svých vystoupeních. Opravdu čestný člověk. Hrůza.

M. Zima 31.1.2008 14:19

Bohužel neznám,

ale šaškování je jediná disciplína, ve které bych Profesora nepodceňoval. Např. ve zmíněné Rh. Post stojí v pracovně, ve které je jedna zeď vytapetovaná jeho pitomými diplomy. Něco tak ubohého nenajdete snad ani u šamana léčícího dotykem pohlavního údu.

Bruno 31.1.2008 14:26

Re: Bohužel neznám,

Neprozrazujte na sebe, kde a koho se léčíte..

jirka.s. 31.1.2008 16:01

Re: Re: Bohužel neznám,

R^R^R^

Tom 31.1.2008 14:05

Re: Hrad reformy nepotřebuje ?

Mám dojem, že jedním z Vašich oblíbených kandidátů je "pan" Pithart.  Mohl byste nám ho nějak přiblížit ? Je to momentálně komuš, liberál, občansky fórový nebo hnutý, konzervativec, lidovec.....? Vážený pane, jestli s takovýmto politikem spojujete slova změna, náprava, zlepšení..., tak se na mne nezlobte, ale jste blb (to není urážka, spíše pochvala).

strejda 31.1.2008 14:08

Re: Re: Hrad reformy nepotřebuje ?

Jak chválit vás? Blbem, nebo nějak jinak? Co by se vám líbilo?

F.VÍZEK 88.100.57 31.1.2008 14:32

Petr Pithart...

Jak jsem osobně poznal za osm let: filozof, historik, jde "s kůží na trh", lidský, slušný, přemýšlivý, dlouho zvažující nad alternativami, vyhledává, vítá a podporuje oponenturu.  Spolehlivý a statečný. Pro exekutivu snad málo rázný a málo rozhodný.  (= můj pohled)

strejda 31.1.2008 14:39

Re: Petr Pithart...

Nic ve zlém. Tím mladé radikály neoslovíte. Ti potřebují rázné zacházení a jednoduchá řešení. Může ná oběma být útěchou, pokud to vůbec útěcha je, že v životě dostanou jen rázné zacházení a jednoduchá řešení. Viníkem budou židé, cikáni nebo komunisté či islám. Jak jednoduché a jak prosté. Pochopí to i blb.

Pavel 31.1.2008 15:22

Re: Re: Petr Pithart...

Rázné zacházení a jednoduchá řešení? Třeba jako nabídl Adolf?

Bruno 31.1.2008 14:46

Re: Petr Pithart...

Ano a všechny tyto jeho krásné lidské vlastnosti vyplavaly na povrch při poslední prezidentské volbě. Dlouho jsem neviděl člověka, který píše tak hloupé příspěvky, že si sám sobě v nich odporuje.

Historik 31.1.2008 13:46

Hvížďalův masírovací salón jede na plný pecky, ale trapnost Švejnarovu v diskusi to neskryje

Švejnar byl trapný. Seděl v té debatě jako papoušek na bidle a papouškoval naučené fráze. Šlo mu to dobře, tleskám.

M. Zima 31.1.2008 13:51

Ale jo,

Švejnarovi to šlo, ale jde o to, že to nešlo kLausovi. Musel měnit názory jako fusekle, aby to vůbec useděl. 

Pavel 31.1.2008 15:28

Re: Klausovu trapnost vaše řeči nezakryjí.

Dalo by se říci, že zatímco Švejnar v klidu a důstojně seděl, Klaus naskakoval jako tajtrdlík. >-

M. Zima 31.1.2008 13:30

Pane Hvížďala, tak jako převážná většina:

českých šurnalistů včetně ČT, jste ani Vy nepochopil, že to nebyla "debata", ale "slyšení", a to bohužel mizerně moderované. Co do obsahu, zcela ignorujete skutečnost, že kLaus ze zoufalství objevil ochranu životního prostředí, sympatie pro NGO's, smysl Senátu, ... Např. v otázce "rovné daně" učinil tak rychlý obrat, že to mentálně slabší individua, jako např. vždy slepě oddaný caddy Sobotka nestačili vůbec sledovat a nacházeli se po pořadu zmateně v rozporu s Profesorem.  

D.M. 31.1.2008 13:53

Re: Pane Hvížďala, tak jako převážná většina:

V.C. je "myslenkovy" ekvilibrista a je ve svych "nazorech" velmi, ale velmi flexibilni - rekl bych az debilni.

jamo 31.1.2008 13:29

Hvížďala

potvrdil slova Klause před několika týdny, když řekl, že nevidí důvod jít se Švejnarem do debaty také proto, že většina "novinářů" má už svůj komentář dávno v šuplíku, bez ohledu na to, co oba řeknou. To se zcela jasně potvrdilo u Hvížďaly a Šiklové. Ty komentáře u obou mohly vzniknout klidně před 5 lety. Oba se nám snaží vnutit něco, co chtěly vidět jen jejich zarudlé oči. A to i kdyby třeba Švejnar mluvil čínsky.