8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zoch 21.2.2009 8:15

Re: boží prostoto

Mně osobně by také urazilo,kdyby někdo mrhal mým časem na vysvětlování,že 5+5=10.

DS 21.2.2009 8:09

Pane Gabale,

Vy jste demagogický lhář!Nežijete v této zemi sám a všichni lidé nejsou idioti.Já ten projev viděl celý a stejně jako M.Topolánek souhlasím se vším co V.Klaus říkal.Přestaňte  lidem lhát.

Peter 21.2.2009 8:08

Re: js... uvěřil blábolení pravdoláskové kikiny Holubové, z jejíhož blábolení je evidentní, že zase začala chlastat

Vazeny js, v tomto smeru s Vami plne souhlasim, pouze pro dokresleni Topolankoveho pobytu bych rad poznamenal, ze slavnostni vecere na pocest hosta se prezident Bush nezucastnil. Zaskocil ho viceprezident. Snad Vam to neco rekne.

gazan 21.2.2009 8:08

Re: Pravdaaláska mobilizovala všechny síly.

Úplný souhlas. Stačí mrknout na diskuse pod články v Německu, VB, Francii. Spousta velmi kritických názorů na současnou podobu EU, Francouzi jsou již alergičtí na nového " Napoleona ", Němci jsou rovněž velmi kritičtí, o Britech ani nemluvě. Líbil se mi rozhovor s předsedou spolkového ústavního soudu p. Papierem ( tuším v die Welt )- přiznal znechucenost Němců svými politiky a jejich naprostou odtrženost od života. Tento ústavní soud právě rozhoduje o slučitelnosti LS s něm. ústavou. A eurofilové se klepou strachy. Pokud by to dopadlo v jejich neprospěch, chtěl bych vidět ty reakce Schulze, Barrosa, Cohn-Bendita a spol. Asi by řekli, že výkvět německé justice je neofašistický.

josef krouman 21.2.2009 8:08

boží prostoto

Takže amerického presidenta je možné urazit zmínkou o oteplování?

Euroblbství vstupuje do akutní fáze.

Fleischer 21.2.2009 8:03

Kdo je Václav Klaus?

Spisovatel Jan Beneš se kdysi vyjádřil o svém prezidentském jmenovci takto: není jisté, zda byl Edvard Bemeš sovětský agent, ale počínal si tak, jako by jím byl. Totéž lze aplikovat na současného vládce Hradu pražského.

(Z článku Luďka Frýborta "Kdo je Václav Klaus?" na www.cs-magazin.com.

gazan 21.2.2009 7:58

demagog Gabal

Vážený pane Gabale, i jen rychlý pohled na diskusi k tématu Klaus v německém die Weltu by Vás usvědčil ze lži. Naprostá většina tamních diskutérů vyjádřila Klausovi podporu, řada z nich i obdiv ! Kritických bylo naprosté minimum. To, co se tu odehrává, začíná připomínat hon na čarodějnice, a ono známé - kdo nejde s námi, jde proti nám. Kladu si otázku, kdo jsou ti nadšení zastánci hlubší integrace a co tím vlastně sledují. Nevšiml jste si, že v dějinách žádný takový slepenec nepřežil a rozpad byl často krvavou záležitostí ?

Peter 21.2.2009 7:56

Re: Co Vám ten VK provedl?

Vazeny jonnas, toto je presne bod na ktery jsem reagoval. Autorovi clanku vubec neni jasne co se stalo v roce 1989 v Cesku nebo nehanebne lze.

zoch 21.2.2009 7:56

Lidové rčení :Poslali jsme vola na studie,vrátil se nám vůl s titulem.

Naprostý souhlas a děkuji za tento článek. Není to totiž článek nenávistný,jak zde někdo ve svém nadpisu tvrdí. Je to článek,který bez emocí vystihuje skutečnost,která  zdejším čtenářům uniká. Přečetl jsem si pár reakcí a smutně konstatuji,že podstatná část diskutujících stále setrvává v zákopech  nějakého boje na vnitropolitické scéně. Používá mně  až doposud neobjasněný výraz "pravda láska " aniž je schopna v mezinárodním měřítku dohlédnout na špičku vlastního nosu.  Možná by stálo za to,aby si tito lidé uvědomili,že jsou také  takové státy a takové země,kde se nepoužívá vysvětlení typu " Vždyť ho všichni známe,tak se není čemu divit". To je komentář na úrovni " No,je to pitomec,ale nedá se s tím nic dělat ".

K takovým přístupům má stará Evropa hodně daleko. Do svého čela si volí lidi nekonfliktní a všeobecně přijatelné. Proto naprosto souhlasím,že za současné situace nelze do Prahy nějaký summit zvát. Bylo by to zbytečné fiasko .  Nějak mi to  začíná připomínat v jistém ohledu Chávese,kterého musel krotit Juan Carlos. Fakt si stejně jako I.Gabal neumím představit,že by se v diskusi s Obamou začalo vyvracet globální oteplování,zelená energie atd... Nebýt našeho členství v EU,asi by každý amík hledal ČR vedle  Botswany.  Klaus v naší politice není vyřízen jen proto,že na mnoho lidí mnoho ví,mnoho lidí někam instaloval a po mém soudu  v jisté části svého života působil jako rezident. Dnes píše proti protekcionalismu a má v jistém smyslu pravdu. Ale co protekcionalismus u nás ? Příklady typu Železný snad není třeba uvádět. Jak může inženýr soc. ekonomie poučovat svět ve věci řešení globální ek. a hosp. krize je pak na  zamyšlení vedoucí i ke zvážení toho,jaké "kapacity" udělovaly profesůru " za chodu" a i téma oné práce  je zajímavé jakož zdroje,ze kterých bylo čerpáno . Prostě : rychlokvaška,která si dnes ještě kupuje další tituly.

Charakter,respekt a vážnost ve světě nelze ale koupit tak,jako tu doma za nějaké fleky.

A srovnání s VH ? VH není tak elegantní......

Peter 21.2.2009 7:46

Re: Proti vuli vetsiny

Naprosty souhlas pane Fleishere.

Červená Karkulka 21.2.2009 7:44

Re: js... uvěřil blábolení pravdoláskové kikiny Holubové, z jejíhož blábolení je evidentní, že zase začala chlastat

js, nevymlouvejte se, vy tady úmyslně papouškujete bláboly pravdoláskové ožralé divadelní kiki Holubové. GWB, to myslíte toho amerického válečného zločince, který na základě svých lží přepadá cizí státy?

jamescook 21.2.2009 7:42

Byl projev V. K. věcný a měl hlavu a patu?

Někdo zde tvrdí, že Václav Klaus nechce nic jiného než Evropskou unii takovou jaká existovala v době, kdy on jako premiér podával přihlášku ke vstupu. To se stalo zhruba dva roky poté, co začala platit Maastrichtská smlouva o založení EU. Klaus si však "další postup integrace" představuje jako návrat Evropských společenství minimálně do období první poloviny osmdesátých let či spíše před rok 1979, kdy byly první volby do podle něho zbytečného Evropského parlamentu.

Klaus je přece hlava členského státu EU. Jestliže navíc v době českého předsednictví vystoupí v Evropském parlamentu se svým záměrně provokativním projevem, musí tím nutně Českou republiku poškodit. Musí to mít všechny ty důsledky, o kterých zde píše Ivan Gabal. Taková je totiž realita mezinárodních vztahů. Klaus pronesl svoji karnevalovou řeč v době, kdy např. premiér Topolánek naznačuje, že ČR bude potřebovat finanční pomoc. Je aktuální otázka, zda nám někdo půjčí na financování opatření na zmírnění hospodářské krize.

Kdybych byl senátorem uvažoval bych o žalobě Senátu u Ústavního soudu na současného prezidenta republiky pro velezradu.

Peter 21.2.2009 7:42

Re: Proti vuli vetsiny

Vazeny js, nejsem zadnym vyznavacem Klause ale je tezko nepripustit,  ze clovek zijici trvale v neanglicky mluvici komunite nema az tak spatnou anglictinu. Sleduji tu Vasi debatu z Kanady a nemohu verit nizkou urovni Vasich dialogu. Prestante se hasterit jako nedospeli , nasadte vice argumentu a rozumni lidi si prectou Vas prispevek s vetsim zajmem. Jinak je mi jasne jiz od pocatku "sametove" revoluce ze Klaus je agentem STB a KGB. Cely clanek je plny velkych nepresnosti, autorovi je dosud nejasny puvod zmeny v Cesku. Samotny Gorbacev na setkani na Malte v roce 1989 priznal prezidentu Bushovi ze provadeji zmenu ve stredni Evrope. Zadal ze strany USA aby do toho nezasahovali protoze cela vec byla v "krehkem" stadiu. Existuje trascript z celeho jednani.

Otakar 21.2.2009 7:37

Pravdaaláska mobilizovala všechny síly.

Gabal, Hvížďala, Urban, Pehe, Halík atp. celá Havlova kamarila se mobilizovala a bije nechutnými způsoby na poplach. Prezident promluvil v EP, promluvil dobře a správně, páni europoslanci to potřebovali slyšet už dávno. Tihle lidé jako by vylezli přímo z C.a K., nebo protektorátních archivů a otravují z nechutí a nenávistí vůči V. Klausovi  všechny ostatní. Jako červená niť se táhne českou politikou intriky a sprostota ,ne nepodobné metodám STB, které začaly Sarajevským atentátem, televizní stávkou, ostudnými metodami při volbě prezidenta, a dalšími nechutnostmi. Nechutnosti těchto Havlových podržtašků , hovících Havlově nenávisti vůči V. Klausovi je hnijícím vředem na celém polistopadovém vývoji a to ke škodě nás všech. To, že si pan autor dovolí říci, že si myslí, že by prezident urazil Obamu při Sumitu EU-USA v Praze jen dokládá hloubku patologické nenávist vládnoucí v celé této intelektuálně-levičácké frakci z Parnasu a divím se ,že redakce dává takovýmto nenávistným výlevům prostor, čest vaší žurnalistické práci.

Náčelník Skvrnitý ocas 21.2.2009 7:21

Kdo jiný by za Čechy mohl mluvit

Podle včera zveřejněných průzkumů je Klaus politik, který požívá v Česku ze všech politiků  největší důvěru, konkrétně 70%. Kdo chce tvrdit, že nemůže mluvit za Čechy?

marsion 21.2.2009 7:18

Re: disgustované

Zase jeden ztraceny disgustovany ceski John. 

Fleischer 21.2.2009 7:00

Re: Proti vuli vetsiny

Nechápu, proč by měl český prezident pronášet svůj projev v EP v angličtině. Podotýkám, že nemám našeho prezidenta příliš v lásce a že mluvím anglicky.

Hubený 21.2.2009 6:58

Naprosto přesně a výtečně napsáno !

A těch Klausových řiťolezců pode mnou si nevšímejte.:-/R^R^

Fafa 21.2.2009 6:48

Re: Proti vuli vetsiny

JS, moji mexicti kamaradi pouzivaji lepsi nadavky a priznejme si, spanelstina je na nadavani mnohem lepsi nez anglictina, napriklad Callate idiota de mierda by se na Vas vyborne hodilo.

Na druhou stranu moji mexicti kamaradi neznaji Ustavu Ceske republiky a bezna pravidla ceske konverzace. V tom se Vam podobaji. Zduraznim dva prvky

a)  podle ustavy (clanek 63a) prezident republiky zastupuje stat navenek. Vsimnete si, ustava nic nerika o tom, ze kdyz prezident nesouhlasi s panem JS, tak to musi predem ohlasit.  

b) podle beznych pravidel slusneho chovani je tykani vyhrazeno pro pratele a pribuzne. Jsem velmi rad, ze nepatrite ani do jedne z techto kategorii, takze bych dal prednost vykani.   

Fleischer 21.2.2009 6:45

Pane Gabale

moc si Vás vážím.

lodička 21.2.2009 6:38

Re: Klause necharakterizuje jeden projev.

Ač jsem občan této země,prezident mě neponížil,naopak s jeho projevem souhlasím a díky za něj.Vy možná by jste si jej mohl přečíst ještě jednou,snad porozumíte.

Juhelka 21.2.2009 6:37

Běž domů Ivane!

Čeká tě Nataša:-D

Borek@exil 21.2.2009 6:30

disgustované

Panenko skákavá, takový hezký článek a taková zhůvěřilost namísto normálního českého slova. Je snad slovo "znechucené"nějak méněcenné? Vaše "světáctví" za každou cenu mne prostě disgustuje. Už jsem celičkej zdisgustovanej.....krásný slovo. A to žiju skoro 30 let v Americe a doma mluvím příšernou hatmatilkou čengliš.

jamo 21.2.2009 6:29

to js

jemináčku..odkud tohleto pustili? 8-o:-P

jamo 21.2.2009 6:24

Re: Proti vuli vetsiny

..no ano, ty bolševický trotle. "Oprávnění" jsi přece ty a tvoje partička dali jenom svému salónnímu demokratovi Vencovi Veškrnovi, že?(Y)

honzak 21.2.2009 6:24

zvonku to vyzerá, že

v pondělí zpracuje nosné téma Klausova projevu hybášková....

js 21.2.2009 6:24

Re: js... uvěřil blábolení pravdoláskové kikiny Holubové, z jejíhož blábolení je evidentní, že zase začala chlastat

Jake blaboly? Ze GWB se Klause stitil jako prasiveho psa, a proto ho nikdy nepozval do Bileho domu? Ale pozval misto nej premiery jak z CSSD, tak i ODS?

To neni blabol, to je skutecnost.

Červená Karkulka 21.2.2009 6:21

js... uvěřil blábolení pravdoláskové kikiny Holubové, z jejíhož blábolení je evidentní, že zase začala chlastat

Holubová alias strašidlo do zelí evidentně opět propadla alkoholu. Střízlivá by nemohla do světa vypouštět takové bláboly.

jamo 21.2.2009 6:15

to js VladimrH

vážení brouci pytlíci. Klause jsem viděl v různých TV duelech a ostrých talkshow nesčíslněkrát (v poslední době hlavně v zahraničních). Zato Vaška Havlů nikdy! To jeho lidé prosadili "výjimečnost" prezidenta, protože holt na to neměl. Jinak, ano, pamatuji se na "vítězství" Špidly v debatě. Stačilo mu opakovat dvě slova: zdroje jsou. Tím u vás zvítězil. ;-P

js 21.2.2009 6:10

Re: Proti vuli vetsiny

Klaus nema zadne opravneni neco takoveho tvrdit. Muze samozrejme vyjadrit svuj soukromy nazor, ale informovat o tom, ze se jedna o soukromy nazor. Parlament ma ponekud jiny nazor, s vyjimkou KSCM a leninskeho kridla v ODS, nez ten rusky kaspar Klaus (ktery ani neumi pronest svuj projev v EP v anglictine).

Co se tyka fraze v anglictine, radeji si to nejdrive zkonzultuj, nez neco napises. Ze to treba rika tvuj polsky nebo mexicky kamarad ze stavby, neznamena, ze je to spravne.