2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Haui1 21.2.2009 9:39

Vidím, že se v EU začíná prosazovat

nám známý názor, že kdo nejde s námi, jde proti nám. A s tím je třeba zatočit nanejvýš přísně. Za pár let to bude v Evropě jako u nás v padesátých letech. Kdo si dovolí mít nějaký odlišný názor, skončí v převýchovném táboře. Co na tom, že Václav Klaus (opravdu ho nemusím, nejsem jeho fanda) má v mnoha věcech pravdu. Evropa opravdu směřuje k zániku a zapomnění. Allah Akbar. (A dobře nám tak.)

JE 21.2.2009 9:38

pane Glabale,

vy jste ten projev buď neslyšel (nebo nečetl), nebo jste lhář a konečně třetí možnost, že jste hlupák.

b52 21.2.2009 9:36

Klause je treba eliminovat

Sparvne jste to, pane Gabale, napsal. Klaus je tridni nepritel a je treba ho zlikvidovat. Pak nastene raj na zemi.

Peter 21.2.2009 9:29

Re: Prosim o

Kazdy kdo zil v socialistickem Ceskoslovensku  a znal pomery moznosti studovat v zahranici (Klaus v Italii, pozdeji v USA) si musel uvedomit, ze Klaus nebyl "radovy obcan". Jeho pobyt v Prognostickem ustavu  a sdilici spolecnou kancelar s chycenym agentem Kocherem je toho snad dukazem. Na nepresnosti poukazuji v jednom ze svych prispevku. Staci si je pouze precist pokud je zajem. Transcript existuje na Internetu, verim ze ho muzete najit pouzitim "key word" 1989 Malta. Je to v anglictine a ve francouzstine. Konecnou vetou se neda zabyvat, jste hulvat nehodny respektu. Je mi lito. Takto my se tady bavime s lidmi Vaseho kalibru. Bylo to zcela zbytecne. Jdu spat, je cas.

Hašek 21.2.2009 9:28

Ale no tak pane Gabale!

Vy také nemůžete vystát, že někdo má jiný názor než většina? Váš případný president by tedy měl pět ódy na úřednickou mašinerii z Bruselu? Proč tolik zapšklosti ve Vašem článku?

Jojo 21.2.2009 9:28

Re: Pane Gabale

Souhlas, jestli se Klaus trefil do úředníků, kteří si hrají na budovatele nové Evropy, tak je to pouze dobrý signál. Sice ojedinělý, ale je.

Pozorovatel 21.2.2009 9:28

Mrtvé společenské koncepce

Havlovy i Klausovy společenské koncepce - pokud někdo někdy jejich podstatu vůbec objasnil - jsou tématem diskusí již pouze v české kotlině. Vášnivé spory "pravdoláskařů" a tržních fundamentalistů jsou již mimo hlavní proud diskusí o budoucích evropských, natož světových, společenských projektech. Kdo si občas pročte stránky světového tisku a trochu se orientuje v zahraniční literatuře na společenská témata, zjistil, že Havlovi i Klausovi s jejich fanoušky již dávno ujel vlak.

twin 21.2.2009 9:25

Pane Gabale, děkuji za Váš článek,

je to výstižné a přesné. Pokud zdejšímu publiku tolik vadíme "jako pravdoláskoví intoši", ať se zkusí zamyslet nad Bratrstvem kočičí pracky - Václav Klaus, Vladimír Železný, Jana Bobošíková (a tím čtvrtým vzadu, o kterém se nemluví, je Vojtěch Filip). VK hovoří o demokracii a svobodě vždy čistě instrumentálně, stejně jako o tradičních konzervativních rodinných hodnotách (o svém skutečném vztahu k nim dokázal přesvědčit vzápětí).Demokracie a svoboda je také zodpovědnost a vědomí sounáležitosti s ostatními. Václav Klaus se chová jako nezodpovědný kazisvět a je povinností nás všech, kterým to není jedno, to jasně deklarovat.

Marta 21.2.2009 9:11

Článek

pana Gabala je skvělý. Měl by se dát jako povinná četba. Ať si president pod sebou řeže větev, ale ať se nedotýká naší.

čtenář 21.2.2009 9:07

Článek je ukázkou

toho, že naši intoši ani po letech nejsou schopni skousnout Klausovo prezidentsví. Stále vůči němu projevují zvláštní směs zakomplexovanosti a nenávisti. Zakomplexovanost pramení nepochybně z toho, že ani náznakem nejsou schopni dát dohromady politickou stranu, která by mohla konkurovat ODS založené Klausem. Naopak, "Havlův polibek smrti" se stal příslovečným rozsudkem pro každou straničku, kterou před sebe vystrčí, jako konečně tu opravdu pravou, co ale nevydrží do příštích voleb. Tak zničili ODu, US, ED atd., naposled SZ, té ovšem nebude žádná škoda. Nenávist pramení zejména z toho, že v nich hlodá myšlenka, že to byli hlavně oni, kdo svou nebetyčnou hloupostí pomohli Klausovi k 10 letům prezidentování. Nebyl to totiž nikdo jiný než intelektuálská klika, kdo vnukl Špidlovi ten skvělý nápad, že by měl v ČSSD hlasovat proti vlastnímu prezidentskému kandidátovi Zemanovi, který by jinak měl vítězství v kapse. Pokud, jak to předvádí tento článek, nemohou Klausovo prezidentování unést, měli by si stříhat metr jako na vojně. To jim psychicky uleví. Pokud ovšem nedostanou zase nějaký další skvělý nápad, jako prosazovat přímou volbu prezidenta, čímž by Klausovi skoro jistě zajistili dalších 10 let na Hradě.

MK 21.2.2009 9:05

Re: Co Vám ten VK provedl?

Hanebně lže Gabal, pane Petere, hanebně lže. Koneckonců, vždyť je za to placen.

MK 21.2.2009 9:01

Re: další

R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^

dědek 21.2.2009 8:56

Re: Jsou dva názory na fungování EU:

Vám dík za tento, jediný nezaujatý komentář, pro ostatní pěkný den.

Peter 21.2.2009 8:52

Re: Byl projev V. K. věcný a měl hlavu a patu?

Vazeny jamescook, to, co Klaus rekl v EP (cetl jsem jeho projev) je zcela legitimni vyjadreni nesouhlasu  v demokratickem svete. Jsem si plne vedom ze nas v Severni americe ceka podobna debata ohledne "North American Union"  v blizke dobe. Mohu Vas ujistit, ze tady je hodne nesouhlasu s podobnym projektem a ze NIKDO nebude obvinovat lidi protivici se teto myslence z velezrady. Je velmi obtizne rozumet Vasi logice chapani otevrene demokraticke vymeny nazoru. Musim podotknout ze vubec nejsem fanouskem prezidenta Klause, podepsani LS je vec  lidi zijicich v Ceske republice, muj nazor je naprosto nedulezity. Na druhe strane ale mohu rici ze budu velmi tvrde odporovat vytvoreni "North American Union". Duvod je velmi jednoduchy - mam tady rodinu, mam tady cely zivot. Myslenka vytvareni tzv "superbloku je velmi stara, sleduji tyto snahy nejakych 20 let. Klausove namitky vuci EU jsou z mojeho hlediska oduvodnene, patriot kazde zeme by se mel zamyslet zda EU  s lisabonskou smlouvou je statni usporadani ve kterem by chtel zit.

asa 21.2.2009 8:51

Re: Pane Gabale

R^R^R^

asa 21.2.2009 8:50

Havlovo potomstvo

pane Gabal,alibista Havel se svou trapnou poklonkovací náturou je pro Vás vzor nebo zdroj? Podporujete klasické bolševické manýry.Omezení svobody myšlení a slova.Plácáte páté přes deváté a jen to co se dnes "nosí".Jste klasický produkt prospěcháře.A jak vidíte i tak si Vás přečtu.V tom je základ demokracie.

dvd 21.2.2009 8:47

Prosim o

Odkaz

(a) na onen transcript

(b) na ty nepresnosti v clanku

Jinak tvezeni  je mi jasne jiz od pocatku "sametove" revoluce ze Klaus je agentem STB a KGB.mne pripomina oblibene uslovi jednoho spickoveho vedce: Volovi je vsechno jasny.

H.K. 21.2.2009 8:45

Re: Lidové rčení :Poslali jsme vola na studie,vrátil se nám vůl s titulem.

Parlament je od toho, aby v něm byly diskutovány různé názory a padly argumenty. Pokud by mělo 400 poslanců mít jeden názor, tak by nebylo od věci, kdyby se rozešli do svých domovů a živili se tím co umí. 

Co jste napsal jsou, podle mého názoru, jenom plky. S diskusí k článku nemají nic společné. Já s Vámi nesouhlasím, ale neberu Vám právo vyjádřit svůj názor.

Pavel 21.2.2009 8:44

Pane Gabale

jsem disgustován (česky se to řekne znechucen) vaším článkem. Projev prezidenta Klause v EP byl věcný, vyvážený a v mnohém bolestně pravdivý. Pokud s prezidentem Klausem nesouhlasíte, snažte se s ním polemizovat věcně, logicky a slušně. Ani jedno z toho ve vašem výtvoru nenacházím.  

kajhik 21.2.2009 8:43

Re: Kdo je Václav klaus?

Spisovatel jan Beneš je je přisluhovač sudeťáků. Jeho názory mohou  nadchnout jen ubožáky stejného ražení jako je on.

Ferda 21.2.2009 8:41

Re: Lidové rčení :Poslali jsme vola na studie,vrátil se nám vůl s titulem.

Pan Gabal je se svym komentařem hodne mimo. Dovolil bych si ho zařadit mezi ty eurosocialisty kteři chteji dovest Evropu ke svetlym zitřkům. Tuto dobu ale mame za sebou a zapadni Evropa  se do ni dostava bez jakekoliv bolsevicke revoluce. Staci se podivat n a Francii. Sama stavka, samy Arab a tento stat si vyminuje byt v celed Evropy. Pan Gabal si řika politolog a takoveto veci proste nec hce videt. At jde do haje. A takovyto mudrcove by nam chteli radit co mame delat. Staci se podivat na protikrizovy balicek CSSD. Je to prosim okopirovane ze socialisticke Evropy.Realizace takovychto nesmyslů by byla cesta do pekel. To neni nazor můj ale přednich ekonomickych odborniků.

MK 21.2.2009 8:40

Re: Klause necharakterizuje jeden projev.

Mirone, mne by jako občana této země  víc ponižovala servilnost prezidenta. Ale naopak, když nahlas říká slova, jejichž smysl jde proti konformnímu proudu , tak můžeme být na něj pyšní, že nemá lokajské manýry, ale kuráž.

kajhik 21.2.2009 8:39

Re: Byl projev V. K. věcný a měl hlavu a patu?

Pane jamescooku, Vaše bolševické vnímání světa se hodí spíš do padesátých let než k dnešku,  a toto vnímání světa a EU je to, co V.K. kritizuje.

Fleischer 21.2.2009 8:37

Kdo je Václav klaus?

Spisovatel Jan Beneš se kdysi vyjádřil o svém prezidentském jmenovci takto: není jisté zda byl Edvard Beneš sovětský agent, ale počínal si tak, jako kdyby jim byl. Totéž lze aplikovat na současného vládce Hradu pražského.

(Z článku L. Frýborta "Kdo je Václav Klaus" na www.cs-magazin.com)

Houmr 21.2.2009 8:36

Země je placatá

To už tu bylo.

westík 21.2.2009 8:33

Pane Gabale, pane Gabale,

tolik sofistiky v jednom článku -hledím na to s posvátnou hrůzou !  Hmm, všimla jsem si, že epigoni našeho podomního obchodníka s Pravdou a Láskou se nad Klausovým projevem v EP  mohou zbláznit - jakoby čekali, že všichni  ostatní se budou držet nějakého Písma svatého, které oni pro ně sepsali !  A tak epigoni jako Vy kromě toho, že  neuměle přešívají kabát svého Mistra V.Havla , se -jak patrno-občas snaží sem tam něco "rozvinout" -sepisují zkazky ,které fakta od fikce oddělují a dělají si nárok na Pravdu s velkým P , svoje spekulace prohlašují za dějinná fakta a oponenty zahrnují urážkami  jako hlupáky, blázny a kacíře ! Rv

MK 21.2.2009 8:32

Re: Pane Gabale, vy toho Klause asi hodně nenávidíte, co?

Když vám tolik vadí bučení, tak laskavě napiště, jak jinak se může stádo volů  vyjádřit?

MK 21.2.2009 8:27

Re: Pravdaaláska mobilizovala všechny síly.

Také to tak vidím. Popsal jste naší realitu dobře.

asa 21.2.2009 8:26

Re: Souhlas.

pokud by jste měl v hlavě alespoň jeden mozkový závit pana Klause,mohl by jste si gratulovat.Je mi vás líto

asa 21.2.2009 8:23

Re: Byl projev V. K. věcný a měl hlavu a patu?

Myslím že by stačilo opláchnout si hlavu studenou vodou.I tak se kdysi demense léčila.