1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan Svoboda 21.2.2009 10:29

Typický pravdoláskový eurodemokrat promluvil

Pane Gabale, demokracie zřejmě končí, jakmile někdo projeví jiný názor, než ten "správný". Byť byl řádně zvoleným prezidentem! No nazdar, to se máme na co těšit!

Josef K. 21.2.2009 10:29

Čtu příspěvky

a je mi zřejmé, že průměrný Čech je jaksi velmi hnědorudý. Díky Bohu, že ČR je marginální privinční zemičkou, jinak bychom si zopakovali třicátá a čyřicátá léta se vším tím krvavěhnědým koloritem pod vedením českých nacionalistů.

Josef K. 21.2.2009 10:25

Re: pohledy

Vážený pane doktore Kiliáne, Váš příspěvek mi připomenul, kdo, resp. jaká profesní skupina,  v této zemi poprvé jednala podle rasových zákonů Velkoněmecké říše... 

Libor.w 21.2.2009 10:22

Re: Šéf Lidových milicí?

Ten poslední odstavec no to je síla.Pan Gabal měl jistě tepůotu a halucinace.

Esmerald 21.2.2009 10:17

Vážení Klausofilové....

...jistě máte nějaké " vnitřní informace ", které nemám já. Prosím vás, vážení "autoši", vysvětlete mi s použitím mozku, Klausovu představu Evropy. Chci od vás, abyste brali v úvahu pro začátek třeba hranice státu, ( ano - ne, s dráty okolo či ne ), obranu a policii, ekonomii, měnu, cestování...

Proč by Evropa neměla fungovat jako FEDERÁLNÍ stát po vzoru fungujícího USA ????? Já si myslím, že problem Klausova rozes..ání by byl vyřešen, kdyby tento byl navžen ( a doufám po volbě i zavržen ) na funkci Prezidenta EU.  

Malý Aston 21.2.2009 10:14

Šéf Lidových milicí?

Pan Gabor nehodlá tolerovat pana prezidenta.Tak jak to provede? Obklíčí Hrad eurohujery nebo Lidovými milicemi,nebo ho nechá zavřít jako Havel pana Sládka aby byl zvolen prezidentem?Jeho dlouhé povídání jak nemá rád Klause je jedna věc a je to jeho osobní názor na který má právo ale ten poslední odstavec, za ten by se nemusel stydět ani Gottwald ani Jakeš.Dobře si to vážení zapamatujte. Jak nebudete myslet jako MY nebudeme Vám to tolerovat.;-P

Vašek 21.2.2009 10:13

Re: pohledy

Vždy když slyším, jakou ostudu dělá náš prezident v Evropě, tak si musím říct , že to zdaleka nic není proti tomu, Jakou ostudu nám dělal Jan Hus. A ta strašná ostuda s Galileem, když si dovolil tvrdit, že se zme otáčí. On ale nebyl charakter. On odvolal. Země se sice nezastavila, ale alespoň měl klid.. navíc bych si nedělal nic z názoru Obamyy na oteplování, už proto, že asi, začíná malá doba ledová. Poslední dobou cca 7 roků průměrné teploty klesají atd.

jája 21.2.2009 10:13

Re: Sousedovic koza Líza přežvykuje a z jejího přežvykování je užitek, dobré mléko a sýry

To je jednoduché, sbírá své ženě - europoslankyni Hybáškové body pro další pobyt v EP?!;-(

MUDr Jiří Kilian 21.2.2009 10:11

Re: pohledy

aha, tedy promiňte, já jsem ten Váš příspěvek předtím  nečetl. V. Havla jsem vynechal, myslím si, že splnil roli, kterou hrát měl a hrál, a to tak, že velmi dobře.   

westík 21.2.2009 10:09

Re: Kdo je Václav klaus?

Pan L.Frýbort je docela ucházející spisovatel , ale IMHO v politických záležitostech se vyzná jak "koza v občanské nauce" ;-DO jeho politickém zaměření svědčí fakt, že své politické pamflety  publikuje  v Annonci -no, neberte to ;-D;-D

Niky 21.2.2009 10:06

Re: pohledy

R^>-R^

Haui1 21.2.2009 10:06

Re: Vidím, že se v EU začíná prosazovat

Já netvrdím, že je Klaus bojovník za svobodu a demokracii. Ale s mnoha jeho názory souhlasím. A to, že EU směřuje do kytek, je rpavda. V 89. jsme věřili, že jsme se zbavili "socialismu" a teď s EU do něho utíkáme, jako by nám u pihele hořelo. A že mu tleskal Železný s Bbošíkovou ještě neznamená, že nemá pravdu. To, že jsou Železný s Bobo takoví, jací jsou, ještě neznamená, že mají špatní všechny názory. Měl byste začít používat hlavu.

A.S. Pergill 21.2.2009 10:06

Autior, jehož mateřštinou je jidiš

prosazuje politiku, která je pro jeho národ výhodná.

To je jeho naprosté právo. Na druhé straně příslušníci jiných národů, pro které je takováto politika nevýhodná, pokud ne přímo likvidační, mají za se právo tuto politiku blokovat. To je podstatou demokracie.

Autor vidí, že stále více běžných občanů v EU začíná vidět, že EU není jejich a nezastupuje nijak jejich zájmy, naopak jim škodí. Z toho důvodu byla snaha LS prosadit přes zkorumpované politiky, jediné referendum (kterému nemohli zabránit) dopadlo pro LS špatně. Je velmi pravděpodobné (podle průzkumů veřejného mínění), že by LS neprošla v referendech minimálně v polovině členských zemí. Lidé jako on také vidí, že po volbách v létě může dojít k výraznějšímu posunu sil v europarlamentu, a byť jsou jeho možnosti silně omezené, může na jeho půdě dojít přinejmenším k silné kritice jejich politiky.

V zásadě bych uvítal, pokud by europarlament zafungoval podobně jako ve Francii 1789, včetně fyzické likvidace privilegované třídy EUroúředníků a zavedení standardní demokracie (vyvážení mocí zákonodárné, soudní a výkonné, což v EU není). Pokud to ovšem nějaký europarlament udělá, tak to bude europarlament vedený euroskeptiky, ne eurohujery.

westík 21.2.2009 10:02

Re: pohledy

děkuji, doktore  Kiliáne, že jste "řečí vázanou "  sdělil to, co jsem se níže snažila říci autorovi článku "řečí nevázanou" R^

twin 21.2.2009 10:01

Re: Vidím, že se v EU začíná prosazovat

Představa Klause jako bojovníka za evropskou svobodu a demokracii je naprosto lživá, je to politický kýč. Stačilo se podívat na to, kdo Klausův projev tak hlasitě aplaudoval. Byli to Vladimír Železný a Jana Bobošíková (Filip Vojtěch si mnul ruce doma).

jája 21.2.2009 10:01

Re: Byl projev V. K. věcný a měl hlavu a patu?

Je zajímavé, že žádný server - ČT, Nova, nezveřejnil záznam projevu presienta naší země (;-€), rádia se o tom také zmínily jen někde vzadu za významnými informacemi o Tamilských tygrech a o problémech v Namíbii. Dokonce do včerejší půlnoci to nikdo ani nedal na Youtube - teď už tam je, můžete se podívat a zamyslet se nad příspěvky pro i proti. Není nad to udělat si vlastní názor.

http://www.youtube.com/watch?v=ZlMG1u6RUYY&feature=related

Už snad nejsme v době, kdy nám psali o tom, jak strašnou věc spáchali ti, co napsali Chartu 77, a přitom jsme si její text nemohli přečíst.

Libor.w 21.2.2009 9:59

Přeháníte!

Vy hoši co spolu mluvíte to začínáte přehánět.Chápu že Vám názory V.Klause nesedí ale je to snad demokraticky zvolený prezident Č.R.Nakonec co tak hrozného v Evropském parlamentu řekl?Nebo jsme přehlédli že právo na vlastní názor je již v EU oficiálně zrušeno.Proč by měl urazit Obamu svým názorem na globální oteplování?V.Klaus nikdy jev vzrůstající průměrné teploty nepopřel jen tvrdí že biliony dolarů obětované na zastavení tohoto jevu jsou vyhozené penízea to taky jsou.Kdyby se tyto prostředky věnovaly na povznesení nejchudších zemí světa udělalo by se líp.Prezident Havel měl mnohem snažší úlohu a byl a je rád obdivován a chválen tak každému řekne co chce slyšet,mimochodem tuto metodu teď s ůspěchem používá pan Paroubek,to se to pak přijímají ovace ve stoje.Z Vašeho článku je zřejmá Vaše zaujatost a stranictví proto je nejlepší ho nebrat na vědomí,vyjadřuje jen Váš osobní zkreslený názor.

ll 21.2.2009 9:59

Samochvála smrdí

"Patřím k lidem, kteří v posledních 18 letech věnovali hodně úsilí tomu,

abychom zvládli geopolitický transfer z ruské východní sféry do světa

západních demokracií, politicky, právně, vojensky i účastí na správě

západního světa."

Hybášek - klausofob par excellence

westík 21.2.2009 9:56

Re: Pane Gabale

no, Esmeralde, jak koukám, Vy také vytahujete na světlo domestikovaná strašidla pomocí "černé magie" Vašeho ega ;-D

MUDr Jiří Kilian 21.2.2009 9:55

pohledy

Mám za to, že autor článku by měl být s to výraznějšího vnímání věcí. Nechci rozebírat větu po větě této antiklausovské stati,  ale jen zdůtraznit, že náhledy na věci mohou být a také jsou různé. Jeví se mi jako atavismus nedávné doby, že co zrovna není v proudu většiny, namnoze jen domnělé, to se má za ostudné, škodící, protivné.

Mám za to, že president země, která má zkušenost tří nadvlád v jednom století, z toho dvou nadvlád totalitních, přichází s varováním před úřednickou mocí patřičně. Stejně tak mám za patřičné, když naznačí těm, kteří mu přikazují, jakou vlajku má vyvěsit na Hradě, že nejsou doma. A stejěn tak mám za patřičné, když tento president ukazuje na vady lisabonské smlouvy.  Nemyslím si, že vstupem do EU nám byla přidělena povinnost odkývat vše, co se tam upeče a myslím si, že přínos ČR pro EU je možný i v tom, že ve zvýšené citlivosti  k jistým věcem, dané zkušeností prožitou, jsem s to ukázat na nebezpečenství těch jkterých věcí.  

Je up to date a snadné tedy činit z každého presidentova slova obrovský terč, do kterého je třeba se trefovat za každou cenu a sklízet klaku. Kdekdo píše, jak ze sálu odcházeli ti, co měli naslouchat,. málokdo píše, že tam zůstalo dost těch, kteří tleskali.  Evropa se ubírá k socialismu a to je pokus nahradit anarchii trhu společenským plánováním, což vede k nárůstu byrokratické moci a skrze ni pak k ekionomické stagnaci a v konečném důsledku k nesvobodě. 

Já jsem vděčný za to,  že aspoň jeden z významných politiků dovede ukázat na nebezpečenství a neřadí se k jednotným šikům, které nedovedou oddělit lež iod pravdu a jsou jak voda, rozlitá po stole, kterou lze špičkou prstu odvést na libovolnou stranu. Síla davu je toliko v jeho množství.  Možná jednou bude se vzpomínat, že jsme měli presidenta, který Evropu včas a řádně varoval před věcmi, které ji uvrhli do nedobrých vztahů. 

JE 21.2.2009 9:51

Re: Naprosto přesně a výtečně napsáno !

Vůbec vám nevadí, že se chováte jako podepisovač anticharty? Prezidentův projev jste nečetl, ale svůj podpis pod odporný Glabalův článek dáte!

jája 21.2.2009 9:49

Re: Jako povinná četba, "vážená",

Pan Gabal má hlavně ženu europoslankyni (Hybášková).

Zde je audio a video - projev presidenta Klause v EP v plném znění - úsudek si udělejte sami.

http://sumavak.bloguje.cz/767827_item.php

Kajan 21.2.2009 9:48

Gabale, nekecejte, jako můj šéf jste byl prostě příšerný politický idiot ! Dzp.

Esmerald 21.2.2009 9:47

Re: Pane Gabale

" Pavle ", přečtěte si tedy článek ještě třikrát; jednou to nestačilo, podruhé to asi bude taky málo. Článek není nic jiného, než polemika, a to velmi věcná, dokonce tak věcná, že sám jen po dechu naprázdno lapáte a sám  ani slůvko logické podpory naší státní ostudy nenacházíte. 

Klaus je státní ostudou, Klaus je produktem sebevražedné schizofrenie ODS, Klaus je produktem zločinného ( někdo půjde bručet ) čachrování, Klaus je i ( z jaké části, to pan Prezident přece neví, že ano... ) produktem " zcela černé magie " bolševického mafiána Šloufa. Nu což, co Vy z toho těžíte ?

Kajan 21.2.2009 9:46

Gabal a Hybášková, to je dvojice přidušených exotů ! Dzp.

JE 21.2.2009 9:45

Re: Pane Gabale, pane Gabale,

Přesně.

JE 21.2.2009 9:43

Jako povinná četba, "vážená",

by měl být dán prezidentův projev. Aby se v médiích přestali vys.ávat politicky korektní hlupci, kteří jej nečetli!

tu104 21.2.2009 9:41

Re: pane Glabale,

Pán Gabal,když se Vám tento prezident nelíbí,můžete se vrátit na Slovač.Nebyl jste náhodou jeden ze zakladatelů "TV Nova,populárně naučné TV"?

A.Kofroň, veterinární pedagog 21.2.2009 9:41

Re: Kdo je Václav klaus?

kajhiku, Vy vole, spisovatel Jan Beneš je jednak po smrti a druhak byl přesvědčený antikomunista, za což za bolševika také seděl. To Vy ovšem nevíte, jsa omezenec, který není schopen svá  uslintaná tvrzení (o přisluhování sudeťákům) doložit fakty.

JE 21.2.2009 9:40

Twin = další hlupák,

který se vyjadřuje k něčemu, co nečetl nebo neslyšel. No a pokud náhodou četl (nebo slyšel) a přesto se takto vyjadřuje, je hlupák (v duchu svého nicku) tuplovaný!