10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
miki 27.2.2008 9:10

Re: Pane Bárta,

kyselý hrozny, Zimo, jako vždy

jirka.s. 27.2.2008 9:19

Re: Pane Bárta,

To tě, zimo, se/re, že tam u tebe ve Frankfurtu, žádné stravenky nedostáváš, viď? A brání ti něco, aby jsi zde vyvěsil svou fotku se svou fantastickou sbírkou propouštěcích formulářů ze všech možných blázinců v Německu? Třeba bys pak mohl už také konečně zmlknout!

zk 27.2.2008 9:24

Re: Pane Bárta,

Zato Svejnarova komise pro udělování Nobelovy ceny, to nebyla trapnost, ale "lež jako věž", kterou museli dementovat sami Norové.:-D:-D

M. Zima 27.2.2008 10:03

Nechci Vás poučovat,

ale já nejsem pro žádného ze tří nomiinovaných ekonomů, tedy ani pro Švejnara, tím se ale nezabývám, protože kingLaus a ne Švejnar chce být i mým presidentem a já toho šaška neuznávám. Ještě jednou: Kdyby vyhrál Švejnar, požadoval bych pro kLause vyšetření kauz a očekával bych pro něho kriminál a tím by pro mě skončil, zabývall bych se kriticky Švejnarem. Vaši argumentaci ve v Česku oblíbeném stylu, kdo má většího dědečka, považuji za infantilní.

Jura Jurax 27.2.2008 10:45

Re: Nechci Vás poučovat,

protože kingLaus a ne Švejnar chce být i mým presidentem - ale, Vaším prezidentem? Vy nejste echtgermán ze Slovana přetavený, když furt na Čechy a ČR tak pliváte? Okavypulné ... :-D

PPP 27.2.2008 8:55

stravenky nelze zneužít

Stravenky nelze nikdy zneužít., jestli zaměstnanec dostane od zaměstnavatele stravenku a koupí si za ni rum, musí si nutně dříve nebo později koupit za peníze jídlo. Člověk na jný pohon než na jídlo nefunguje. V podstatě vždy jen může prohodit peníze za stravenku a stravenku za peníze. Nákupu jídla se nikdy nevyhne.

I-Worm 27.2.2008 9:03

Re: stravenky nelze zneužít

autor funguje, jak je zřejmé z jeho článku, i na rum.

Jura Jurax 27.2.2008 10:46

Re: Re: stravenky nelze zneužít

A Vy fungujete na co? Na marjánku, soudě podle příspěvku? Ale tu na stravenky nikde nedostanete ... :-D

jakovy 27.2.2008 14:33

já taky Re: Re: stravenky nelze zneužít

A na co Vy? (Ve Slezsku se to dá přeložit i "proč?").

Atei 27.2.2008 8:53

zbytečné stravenky

Pokud chceme zvýhodnit pracující, tak snižme o  1%  dań  z příjmu. není třeba  zaměstnávat  spostu lidí tiskem, prodejem, evdencí a placením  nesmaslných stravenek. sice chápu, že pro některé  firmy je to  bezstarostné živobytí, ale celkově  je to  nesmysl.

I-Worm 27.2.2008 9:06

Re: zbytečné stravenky

pokud chceme zvýhodnit pracující, zrušme senát a zredukujme parlament na dvacet lidí, když je limit pro vstup do něho pět procent. Není třeba zaměstnávat spoustu budižkničemů a jejich poradců.

ok 27.2.2008 9:16

Re: Re: zbytečné stravenky

s vaší logikou by vám zjevně stačil jeden diktátor - ušetřil byste za spoustu budižkničemů ;-D

I-Worm 27.2.2008 9:27

Re: Re: Re: zbytečné stravenky

s vaší logikou by na zvolení do parlamentu byl limit sto procent hlasů - teprve pak byste měl pravdu.

zk 27.2.2008 9:29

Re: Re: Re: Re: zbytečné stravenky

Z čeho tak soudíte, červíčku?

I-Worm 27.2.2008 10:41

Re: Re: Re: Re: Re: zbytečné stravenky

z matematiky, synku, z matematiky. Pět krát dvacet rovná se jedenkrát sto.

Jura Jurax 27.2.2008 10:48

Re: zbytečné stravenky

Moudrý nápad - proto nikdy nebude přijat kupodivu najmě díky jekotu socanů, potažmo KSČSSD.

Jura Jurax 27.2.2008 10:50

Re: Re: zbytečné stravenky

Protože úleva na dani by platila i pro bohatce - a ti to přece nepotřebují - a stát by měl míň peněz na rozhazování, a tudíž by si tihleti neměli za co kupovat voliče, kdyby se nedejž bohové dostali k moci.

jan 27.2.2008 8:35

Švejnar splnil svou roli a vyšumí.

Pokud je tento článek Švejnarova kamaráda tím, čím nám pan profesor, zřejmě neuváženě, vyhrožoval jako změnou v chování politikům a nastolení slušnosti, pak by mne velice zajímalo, jak asi vypadá v podání pana Švejnara neslušnost. Pan Švejnar na povrchu budí dojem tichého intelektuálního introverta, ale uvnitř se ukrývá pořádně neomalený buran.

I-Worm 27.2.2008 9:07

Re: Švejnar splnil svou roli a vyšumí.

buran, na rozdíl od našeho oduševnělého premiéra...

zk 27.2.2008 9:27

Re: Re: Švejnar splnil svou roli a vyšumí.

Na rozdíl od premiéra, který je "buran" na povrchu, je Mr Svejnar buran uvnitř, taková tichá voda břehy mele a nikdo neví, co od něho ještě čekatRv8-o

Václav 27.2.2008 10:09

tichy introvert

Paralela s Tosovsky je asi ciste nahodna.

I-Worm 27.2.2008 8:16

Já vidím na stravenkách hlavně tu stranu

že když je odhalena korupce, tzv. pravicová vláda zabaví předmět korupce, ale úplatek zkorumpovanému ponechá. Jak ušlechtile pravicové řešení! Až se přijde na to, že někdo podplatil lékaře, aby mu transplantovali srdce, tak mu prostě to srdce zase vyoperujeme, ale úplatek nemocnici s.r.o. ponecháme!

Alfons 27.2.2008 8:18

Re: Já vidím na stravenkách hlavně tu stranu

Pravičáci vždycky řvou o nebezpečí korupce a zde taktně drží zobáky. Oni na podplácení lékařu mají. Takže se jim to hodí. ;-);-P;-D 

jirka.s. 27.2.2008 9:08

Re: Re: Já vidím na stravenkách hlavně tu stranu

No, Álfons, jestli potřebuješ podmáznout nějakého dobrého psychiatra, tož stačí říct! Rád ti nějakou pětkou přispěji! ;-D

Jura Jurax 27.2.2008 10:53

Re: Re: Re: Já vidím na stravenkách hlavně tu stranu

Aby to nebyly vyhozené prachy! Alfons jeví všechny syndromy úporné a vážné poruchy psýchy - a je otázka, zda se to dá vylečit :-D;-(

lucina (pes) 27.2.2008 11:16

Re: Re: Já vidím na stravenkách hlavně tu stranu

Spousta pražských voličů ODS a přímo členů ODS jsou obyčejní slušní důchodci z tzv. prac.inteligence, tedy žádní zbohatlíci typu Gross nebo pí exParoubková, ale bylo by jim stydno tvrdit, že nemají 30 na doktora, a řvát o sociální výpomoc jako nějaký cikán. Dobře vědí, že vyžebrávat něco navíc je okrádání ostatních, tedy i sebe a zejména svých dětí a vnoučat zbytečným socialistickým  zadlužením. Taky vědí, že bolševismus byl zločin a ten něco stojí. Když jsme nebyli jako oni, tak je tu teď máme zpátky i s jejich řvaním. lhaním a utrácením cizích peněz, ať jsou to rovnou komunisti, nebo jejich národní fronta ČSSD, lidovci nebo (rudo)zelení.

Jura Jurax 27.2.2008 12:10

Re: Re: Re: Já vidím na stravenkách hlavně tu stranu

R^R^R^R^V

Ivan 27.2.2008 12:34

Re: Re: Re: Já vidím na stravenkách hlavně tu stranu

Peníze jsou kradeny Julínkem a jemu podobnými. Oni důchodci si zdravotní péči zaplatili už dávno. Ale ODS a jiné pravicové strany rozkradly a zničily majetek státu, který byl z peněz oněch důchodců pořízen a teď stejní zloději z ODS křičí, že někdo chce utrácet cizí peníze. ODS v privatizaci ukradla občanům tohoto státu jejich důchody a jejich zdravotní péči. Takže desítky miliard zisků teď netečou občanům, ale  několika zlodějům ve správních radách podobných společností jako je ČEZ a tečou majitelům zprivatizovaných podniků. A zloději  mají ještě tu drzost (ale viděl někdo zloděje, který by přiznal svou zlodějnu?) křičet něco o potřebě "platit lékařskou péči". Tu už si každý z důchodců dávno předplaltil, ale jeho peníze byly zpronevěřeny ODS a jejími spojenci. Teď by ještě privatizací zdravotních pojišťoven a nemocnic chtěli rozkrást ten zbytek, který si lidé zaplatili. A důchody by chtěli rozkrást důchodovou reformou s soukromými dochodovými fondy.

;-) 27.2.2008 14:27

Ivánku náš, Re: Re: Re: Re: Já vidím na stravenkách hlavně tu stranu

12:34 a ty ještě spíš? Že se nestydíš!

Jimmy Keen 27.2.2008 8:11

Ale média vždy chodí kolem zelených opatrně

Je s podivem, co může procházet zeleným a co by v žádném případě neprošlo ostatním. Nejde jen o hrubosti. Jakýkoliv lapsus ekologistů je médii obcházen. Když tvrdili, že elektřiny je dosti, v budoucnu dokonce přehršel a žádný Temelín není potřeba, tak to média zveřejňovala na titulních stranách. Když se ukázalo, že kázali bludy, ticho po pěšině. Když se zelení doví s úžasem, že jedna a jedna jsou dvě, tedy že výroba energií z fofrníků nebo plantáží šťovíků či cukrové třtiny je podstatně dražší než z jiných zdrojů a navíc výrazně zatěžuje životní prostředí, opět média mlčí. Ono totiž technicky vzdělaných odborníků je jak mezi ekologisty, tak mezi novináři velmi málo, a je přece tak hezké něco prociťovat než něco nudně matematicky dokazovat. A tak kůrovec sežral šumavu, protože tak nějak cítíme, že tam má být, stavíme fofrníky, protože tak nějak cítíme, že vítr je příroda, pěstujeme divné byliny na spálení, protože opět cítíme, že je to příroda, zakazujeme dálnice a obchvaty, protože cítíme s přírodou a brouček s beruškou by trpěli, zakazujeme cokoliv v krajině, protože cítíme, že je to správná krajina (aniž bychom tušili, že se krajina během posledních 200 let velmi dramaticky měnila) atd. No a novináři cítí s nimi, protože to ostaní je nuda.