10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jerry 27.2.2008 10:22

Pár stokorun - a je po reformě.

V případě zrušení stravenek bez náhrady nejde o pár stokorun. Když si dáte oběd za 100 Kč, jsou to měsíčně 2000. Pokud vám zaměstnavatel hradí 80% z té stokoruny, máte rázem o 1600 čistého! na výplatě méně. A jste tam, kde jste byl před reformou! Jinak souhlasím, že zaměstnanec je ze státního hlediska pouze nežádoucí jev a současně dojná kráva.

Jura Jurax 27.2.2008 10:37

Re: Pár stokorun - a je po reformě.

No, nevím, ono zaměstnavateli je ulevováno do výše 55% ceny stravenky - co nadto dává, daní.

Takže 55 korun nedaněného na stovku - je pravda, že kdyby se Vám mělo dát do výplaty 55 korun, musí zaměstnavatel dát - a Vy vydělat, zaměstnavatel si prachy netiskne - víc než stovku. Vy ovšem v hodnotě stravenky taky platíte existenci stravenkových firem - odhaduje se, že jde až o čtvrtinu ceny stravenky (jde o odhad a ty se liší).

Takže nejjednodušší nápad - aby se vlk nažral a koza nedoznala úhony - je ten v článku uvedený, totiž dejte zaměstnanci příspěvek od daně osvobozený přímo do výplaty. Zaměstnavatelé i stát na tom budou stejně a zaměstnanec si dokonce polepší o ty náklady stravenkových firem. Nebo zrušte stravenky bez náhrady a bude to - nejběžnější stravenky jsou šedesátikorunové a v tom případě jeden přijde nanejvýš o 33 Kč - ergo tak dvě piva - denně. Slušná firma to zaměstnanci ráda přiměřeně kompenzuje.

Alfons 27.2.2008 11:25

Re: Re: Pár stokorun - a je po reformě.

...nanejvýš o 33 Kč - ergo tak dvě piva - denně. Slušná firma to zaměstnanci ráda přiměřeně kompenzuje....ještě přidá na 2 deci vína. Kam člověk šlápne-tam "slušná" firma!!!! :-)

Jura Jurax 27.2.2008 12:04

Re: Re: Re: Pár stokorun - a je po reformě.

A to jsem ještě nedodal, že v těch 33 Kč je nezanedbatelný peníz, který dnes bez užitku proletí komínem stravenkových firem. Takže by možná stačila jen kompenzace toliko jednoho piva denně :-D

Jinak, Álfons, slušná firma si dobrých zaměstnanců váží, protože ti jí vydělávají.

Vlastimil 27.2.2008 18:13

Re: Re: Re: Re: Pár stokorun - a je po reformě.

Milý Juro, nehodlám se zapojovat do stravenkové diskuze, je to stejně na h.....Daleko víc mne zaujala Tvá poznámka o slušné firmě, která si váží svých zaměstnanců. Můžeš ji laskavě uvést. Má firma sice rozhodně není na zam ěstnance zlá, ale o případném zvýšení platu si každý může jen zdát. Jenom drobná poznámka: stravenková firma mi vadí nejméně, její přiměřený zisk přece odpovídá pravidlům liberální ekonomie. Daleko více mi vadí gangsteři typu našich spořitelen (platí se zde za vše) nebo monopoly typu ČEZu. Tam by se dalo rozhodně  pochybovat o přiměřeném zisku. 

rafp 27.2.2008 12:38

Re: Re: Pár stokorun - a je po reformě.

a když ne tak co potom.je nejvyší čas vyjít do ulic.

Leon 27.2.2008 10:58

Re: Pár stokorun - a je po reformě.

Nejde vúvec o peníze na dobrou stravu, ale jde o to připravit národ na 3.sv. válku, vzpomeňte si na dědečkovu umaštěnou aktovku ve které si nosil termosku s kávou a suchý chléb v novinách a byl při tom v práci předákem - o to jde zejména milí přátelé zeštíhlit národ po každé stránce a modré ptactvo ví kde je ještě zob, nakonec - vždyť všechny statistiky hovoří o tom, jak se přežíráme a jak svúj intelekt rozmělňujeme konsumentským zpúsobem existence  !VV

Jura Jurax 27.2.2008 11:01

Re: Re: Pár stokorun - a je po reformě.

?!?! je to magor nebo srandista? 8-o ale spíš magor, a ještě, jak se zdá, rudý 8-o

Öman 27.2.2008 11:09

Re: Re: Re: Pár stokorun - a je po reformě.

přesně na to jsem myslel, když jsem jeho (Leonův) příspěvek četl ;-DR^

kaktusak 27.2.2008 14:37

Re: Re: Pár stokorun - a je po reformě.

SOUHLAS VVV

Alfons 27.2.2008 11:13

Re: Pár stokorun - a je po reformě.

Důkaz bídy v ČR. Občané pobírající mzdu nemají na zaplacení plné ceny stravy. Proto musí dostávat slevněné stravenky. A důkaz bezohlednosti státu a cílené genocidy slabších sociálních skupin je to, že ti žádné stravenky nedostávají, přesto že jejich ekonomická situace je mnohem horší než u těch kteří pobírají mzdu. Chcípněte potvory. !!V:-D

 

Jura Jurax 27.2.2008 12:01

Re: Re: Pár stokorun - a je po reformě.

Álfons, když nemáš na zaplacení plné ceny stravy, tak tolik nežer!!!! Blbneš z toho, ty cílená genocido!!!

Jinak, Álfons - nejlepší pomocnou ruku máš na konci vlastního ramene. Vlastního!!!

kaktusak 27.2.2008 14:32

Re: Pár stokorun - a je po reformě.

Jerry ty chces obet ze 100 korun?V PRACI SE PRACUJE A NE ZERE.VEM SI Z DOMOVA CHLEBA SE SADLEM.A MAKEJ OBOUMA:-/;-(;-P

Vocílka 27.2.2008 9:30

Je zajímavé,že pan Bárta

Správně nazval Novinky "rudoprávními",kdežto u Idnesu nenapsai "modrofrontovní" ale zřejmě omylem "mladofrontovní".

KUK 27.2.2008 9:25

ředěni pravdz modrým heparinem

v tom je Barta tak dobrý , že mu pravda postupne vykrvací aniž by si toho všimnul

jirka.s. 27.2.2008 9:33

Re: ředěni pravdz modrým heparinem

Mohu si tipnout, ze které (Y) ty asi tak vyKUKuješ? ;-D

ok 27.2.2008 9:14

ach jo...

1. Zelení bez Bursíka budou neřízená střela plná emocí a levého extrémismu - opravdu to chceme? Ten myšlenkový směr je legitimní, a je v zájmu všech, aby Zelení měli chytrého demokraticky smýšlejícího !! šéfa typu Bursík.

2. bez stravenek se zaměstnanci v centru Prahy moc nenajedí. Spočítal někdo, jaký vliv to bude mít na obrat restaurací v centrech měst, až si zaměstnanci začnou nosit do práce chleba se salámem?

ok 27.2.2008 9:20

Re: ach jo...

ostatně takové farmaceutické firmy hýbající celým zdravotnictvím, uplácející lékaře tu kongresem v Londýně, tu raftováním v Alpách - kam zmizelo tohle téma? Tam se pohybují podstatně větší částky než kolem zástupného pseudoproblému zvaného "stravenky".

Je příznačné, že Julínek o tomto tématu MLČÍ.

Jura Jurax 27.2.2008 10:41

Re: Re: ach jo...

Nezáviďte doktorům při jejich mizerných platech tu kongres v Londýně, tu raft v Alpách :-D závist je hřích :-D 

brok 27.2.2008 12:18

Re: Re: ach jo...

Farmaceutické firmy (stejně jako všechny nestátní firmy) jsou soukromými subjekty a pokud (po zdanění) použijí své peníze na topení v kotelně je to jen jejich věc, případně, samozřejmě, věc jejich akcionářů. To, že tak ovlivňují trh je možná nemorální, ale rozhodně ne nezákonné. Nevím, co by s tím měl dělat ministr (čehokoliv).

Ivan 27.2.2008 12:27

Re: Re: Re: ach jo...

Například každý lékař, který přijme jen na návštěvu dealera léčiv, natož přijme nějaké pozvání od farmaceutické firmy,  by měl okamžitě ztratit oprávnění vykonávat lékařské povolání pro nedostatek kvalifikace, přesněji řečeno charakteru jako nezbytné součástí kvalifikace. Takový lékař ať se pak živí jako dealer a ne předepisováním léků za peníze pojištěnců.

ok 27.2.2008 13:41

Re: Re: Re: Re: ach jo...

Bude ten lékař předepisovat optimální lék z pohledu zdraví pacienta, nebo optimální lék z pohledu raftování v Alpách? Děkuji za odpověď.

Pro vaši informaci, farmaceutičtí reprezentanti mají propracované techniky jak zjistit, jestli uplacený lékař skutečně předepisuje jejich lék.

Varianta "raftovat a přitom předepisovat podle svého nejlepšího svědomí" nefunguje.

jirka.s. 27.2.2008 9:42

Re: ach jo...

No, kdyby to mělo za následek snížení těch obludných cen v oněch hospodách, bylo by  zrušení daňového zvýhodnění stravenek docela dobrý "státnický" počin! Mám takové neblahé tušení, že by ty restaurace jenom Japonci neuživili!

Mimochodem! Nejlépe to vyřešil jeden můj zaměstnavatel! Vydával nám k výplatě podle počtu odpracovaných směn stejný počet obyčejných šatnových lístků s razítkem firmy, které byly "směnitelné" pouze v jediné restauraci přes ulici naproti firmě! Zaměstnanci se navíc nikde neflákali a byli okamžitě v případě nutnosti k nalezení!

lucina (pes) 27.2.2008 11:00

Re: Re: ach jo...

Stravenky a ten humbug okolo je zbytečný. Proč má být někdo zvýhodňován stravenkami  a někdo ne? Proč pro lidi, kteří i vYdělávají a jsou jistě schopni  jinak se svým výdělkem naložit dle svého uvážení? Jen proto, aby se obešly daně? Chápu stravenky jako součást sociální výpomoci pro ty, kdo by peníze propili a děti by měly hlad, ale pro normální slušné lidi je to urážející. Daňově výhodné by mohly být obědy pro důchodce nebo sunar, ale jinak to patří do výplaty a ne do hospod!

libero 27.2.2008 11:02

Re: Re: ach jo...

Má to jen ten háček, že na to není daňová úleva. Stát zase schlamstne o něco více.

lucina (pes) 27.2.2008 10:29

Re: ach jo...

N,o zase stoupnou příjmy pekařům a řezníkům, jíst se holt musí!

Jura Jurax 27.2.2008 10:39

Re: ach jo...

bez stravenek se zaměstnanci v centru Prahy moc nenajedí - hm, nějak jsem si nevšiml, že by tam neprodávali jídlo za koruny :-D ale nebývám v Praze tak často :-D

Alfons 27.2.2008 11:15

Re: Re: ach jo...

Důkaz bídy v ČR. Občané pobírající mzdu nemají na zaplacení plné ceny stravy. Proto musí dostávat slevněné stravenky. A důkaz bezohlednosti státu a cílené genocidy slabších sociálních skupin je to, že ti žádné stravenky nedostávají, přesto že jejich ekonomická situace je mnohem horší než u těch kteří pobírají mzdu. Chcípněte potvory. ;-DV!!

 

Jura Jurax 27.2.2008 12:09

Re: Re: Re: ach jo...

Álfons, když nemáš na zaplacení plné ceny stravy, tak tolik nežer!!!! Blbneš z toho, ty cílená genocido!!!

Jinak, Álfons - nejlepší pomocnou ruku máš na konci vlastního ramene. Vlastního!!!

M. Zima 27.2.2008 8:58

Pane Bárta,

smolíte to pořád ubožeji. Nebylo tam s těmi stravenkami nějaké lobbováví? To se Vám moc nehodí, co?

A k těm trapnostem o kLausovi. Největší trapností je on sám, stačilo, když se nechal vyfotit před zdí s jeho idiotskou sbírkou diplomů. A to nemusí ani promluvit.