26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: „Stop Babiš“ není program, pane Fialo

ODS se rozhodla, že osloví politické subjekty „konzervativně liberálního“ zaměření a nabídne jim spolupráci před parlamentními volbami 2021 s cílem porazit ANO Andreje Babiše. Jak je vidět, někteří se zkrátka nepoučí...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Meišner 8.8.2019 9:45

hezky napsáno

1*

D. Polanský 8.8.2019 9:17

ODS je už unavená minulostí

a v přítomnosti už neví co. Hesla a výkřiky to jde, dokonce i hezký program se dá napsat. Jenom ta realita, ta realita! Kupříkladu teď koukám, jak všichni dostali chuť zvyšovat daně. Kdo měl v programu zvyšování daní?

J. Skýpala 8.8.2019 9:11

Já vám nevím. Na jedné straně chápu argumentaci, že Antibabiš není program a strany by měly nabídnout něco víc. Jenže na druhou stranu... jaký program nabídl Babiš? Jeho program byl Antikalousek, Anti-staré-strany a "prostě to zařídíme." Žádný jiný Babišův program nevidím a získal s ním přes 30 procent.

T. Kočí 8.8.2019 9:46

Re: zcela

TAK

Š. Svobodova 8.8.2019 10:36

Re:

Babiš nabídl heslo Nekecáme - Makáme. Ač se za něj dá schovat všechno, na pohled a poslech je to heslo pozitivní. Což je velmi dobrá marketingová strategie. Média na nás chrlí poslední roky samý boj a stejně jako média ani Fiala nezachytil, že je společnost tím věčným burcováním unavená. Což je vidět i u voleb. Proto Fiala s heslem "Porazíme Babiše" zase porazí jen sám sebe.

M. Vondráček 8.8.2019 9:07

autorce

Víte o nějakém lepším programu ?

R. Tesařík 8.8.2019 9:06

Zdá se,

že tu dneska strašá.

M. Valenta 8.8.2019 8:55

Je to mnohem jednodušší.

Nejde tak ani o reformy či ideologii, ale o záchranu demokracie v Čechách a v tom spočívá chvályhodná aktivita Fialova. So geht das.

R. Tesařík 8.8.2019 9:02

Re: Je to mnohem jednodušší.

Pamatuji jak neslavně dopadla ODA a 4koala. Stejně sebevražedný pokus?

R. Tesařík 8.8.2019 9:05

Re: Je to mnohem jednodušší.

Pamatuji, jak neslavně dopadla ODA a 4koala. Stejně sebevražedný pokus?

M. Valenta 8.8.2019 9:43

Re: Je to mnohem jednodušší.

ODY je škoda. Já ale mluvím o chvályhodné snaze zastavit současný tandem ohrožující demokracii svými manýry zauralského typu.

M. Prokop 8.8.2019 10:03

Re: Je to mnohem jednodušší.

Snaha je chválihodná, ale nezdá se, že by její způsob měl naději na úspěch (bohužel).

M. Valenta 8.8.2019 10:51

Re: Je to mnohem jednodušší.

S pány Tesaříkem a spol., a všemi dalšími nostalgiky a jedlíky koblih to jednoduché nebude, to je fakt.

R. Tesařík 8.8.2019 11:37

Re: Je to mnohem jednodušší.

Nevím proč mě motáte do koblih. Nicméně, společnost lidovců , Top a Stan je parta podrazáků, která před volbami všechno potere, stejně tak jako čtyřkoalu.

M. Valenta 8.8.2019 14:08

Re: Je to mnohem jednodušší.

Předpokládám, že nejste bolševik ani Pirát a tak mě vyřazovací metodou zbyla na Vás kobliha. Tedy jestli neházíte hlasy podprahovým stranám.

F. Z 8.8.2019 12:38

Re: Je to mnohem jednodušší.

Mě by zajímalo, čím je dneska ohrožena demokracie. Demokracie je forma vlády, na které se všichni občané rovně podílejí, u nás nepřímo skrze volené zástupce ve svobodných volbách. Je něco z toho ohroženo?

Když jsou problémy s výkladem ústavy, proč ji volení zástupci nezpřesní, stanoví lhůty atd.

A na okraj, když se některý politik prohlásí za demokrata a pro jistotu slovo demokracie opakuje v každé druhé větě, tak je to spíše snaha zamaskovat prázdnotu v programu, absenci vize a svoji vyčůranost. Několik politiků nám to v minulosti názorně předvedlio.

V. Hanus 8.8.2019 11:03

Re: Je to mnohem jednodušší.

Vláda kmotrů a paní Nagyové to je demokracie?

Z. Rychlý 8.8.2019 8:45

Fandím těmto snahám!

Jan ať vytvoří volební koalici "Stop Babišovi! Konečně by byl od těch vyčpělých partají zastupujících jen samy sebe pokoj.

M. Mikulec 8.8.2019 8:49

Re: Fandím těmto snahám!

Plivat na vítěze je IN. Dělají to v Americe i v Británii. Děla to i EU.

K. Janyška 8.8.2019 8:38

Ano, ODS za Fialy je rudočernou euskupinou pro podporu

výstavby IV.říše německé. A Fialovo přátelství s Posseltem to jen potvrzuje a jeho dlouholeté předsedování levičácké Panevropské unie na Moravě samozřejmě také... Dzp.

J. Uzel 8.8.2019 12:56

Re: Ano, ODS za Fialy je rudočernou euskupinou pro podporu

Je to eurohujer.

J. Vavruška 8.8.2019 8:37

Vstávej semínko holala, bude z tebe Fiala...

Venkovský "politolog" Fiala je osobnost neskutečně vysokého komického potenciálu.

v konvenční politologii z obvyklého základního členění ideologických proudů na liberály vs. konzervativce dojdeme dalším dělením obou antipodů na pravé a levé k základním čtyřem kvadrantům stranických ideologií.

Takže zatímco v USA spolu soupeří liberálové s konzervativci, Fialovi se podařilo je "integrovat" (ovšem pouze v jeho hlavě) do jakési "liberálně-konzervativní koalice".

Myslím, že to ještě není dokonalé: profesor doktor vědec Fiala by měl své dílo zdokonalit a koalici přetvořit na "pravo-levou liberálně-konzervativní", v důsledku čehož by mohl oprávněně pretendovat na některou z Nobelových cen.

M. Mikulec 8.8.2019 8:36

Fiala zapomnel

na typické předvolební kecy o podpoře malého a středního podnikání. To bylo pravidelně slyšet 1x za 4 roky do voleb, po volbách ticho jako v hrobě. Jednak je Fiala velký eunijni poskok a bez EU si neumí představit existenci, takže nemá s pravicovým smyslenim nic společného.Pak také globalizace úspěšně smetla naděje malého a středního podnikání. Nadnárodní monstra neplatí daně, tak se vlády zahojí na těch malých. Jako vždycky.

J. Roškota 8.8.2019 8:23

co jiného?

paní autorka vyčítá ODS, že by ráda "bojovala s byrokracií, reformovala, snižovala daně a stavěla dálnice". No co jiného bychom měli od naší vlády chtít? Dále se jí nezdá "prozápadní směřování". Dala by přednost východnímu směřování?

Nejvíce paní Lhotské ale vadí, že ODS chce porazit pana Babiše. Ale vždyť aby bylo možno realizovat výše popsané, je třeba se ujmout vlády, kterou teď vede ANO a to nepůjde jinak než vítězstvím ve volbách.

M. Klas 8.8.2019 7:51

Presidentovo heslo

Pan president (MZ) vyhrál první volby s jednoduchým heslem (nepamatuji jej přesně, je to dost dlouho, proto píši jen smysl) na bilboardech: "Chcete se zbavit Nečase? Volte Zemana!"

BTW Aston vaří už asi opravdu z vody, když zveřejňuje příspěvek blogu z 23.7., tedy 3 týdny starý.

Z. Velínský 8.8.2019 7:50

Měla byste pravdu, kdyby

Kdyby porážka ANO ve volbách byl jediný bod programu ODS, pak by na Vaší úvaze něco bylo. Když ale slyšíte a čtete již dlouhou dobu jednotlivé body programu ODS, z nichž mnohé nemůžou projít dokud je u moci ANO, pak je volání po porážce toho Babišova hnutí úplně logická snaha.

P. Götze 8.8.2019 8:54

politicka strana A snad vzdy chce porazit politickou stranu B. to je snad smysl volebniho klani. proc by probuh nekdo po necem takovem samozrejmem mel volat?

Z. Velínský 8.8.2019 9:40

Re: Máte pravdu

Máte pravdu, teď jste mě přistihl, že jsem i já paní Lhotské skočil na špek s jejím podsunutým tvrzením. ODS ústy svého předsedy po vítězství ve volbách nevolá! ODS si to pouze přeje a snaží se o to. To je regulérní a logické. O co jiného by se měla politická strana snažit, pokud chce prosadit svůj program? Program který, mimochodem, obsahuje několik desítek bodů, které se dají realizovat pouze tehdy, když budou poslanci ANO zbaveni svého současného vlivu.

P. Pavel 8.8.2019 7:41

"Tisíckrát omletá" pravda, jsi chtěla říct, burešova podržtaško. To, že o tom burešovy podržtašky posledních pět let jen melou a v reálu řeší tak akorát zlodějiny vlastního předsedy opravdu ale opravdu neznamená, že není absolutně nezbytné daně a byrokracií omezovat. Za vlády burešových podržtašek a ksčssd se při tom dělá a děje přesný opak.

P. Götze 8.8.2019 8:56

to mas tezky. ze jsi podrztaska prece je tvuj osobni problem, co my tady s tim? zapracuj na sobe a treba s tim neco udelas. podrztaskou nemusis byt, snaz se.